Playa Blanca, Lanzarote – tietoa matkakohteesta

Playa Blanca, Lanzarote 1
Playa Blanca, Lanzarote 2
Playa Blanca, Lanzarote 3
Playa Blanca, Lanzarote 4
Playa Blanca, Lanzarote 5
Playa Blanca, Lanzarote 6
Playa Blanca, Lanzarote 7
Playa Blanca, Lanzarote 8
Playa Blanca, Lanzarote 9
Playa Blanca, Lanzarote 10
Playa Blanca, Lanzarote 11
Playa Blanca, Lanzarote 12
Playa Blanca, Lanzarote 13
Playa Blanca, Lanzarote 14
Playa Blanca, Lanzarote 15
Playa Blanca, Lanzarote 16
Playa Blanca, Lanzarote 17
Playa Blanca, Lanzarote 18
Playa Blanca, Lanzarote 19
Playa Blanca, Lanzarote 20
Playa Blanca, Lanzarote 21
Playa Blanca, Lanzarote 22
Playa Blanca, Lanzarote 23
Playa Blanca, Lanzarote 24
Playa Blanca, Lanzarote 25
Playa Blanca, Lanzarote 26
Playa Blanca, Lanzarote 27
Playa Blanca, Lanzarote 28
Playa Blanca, Lanzarote 1
Playa Blanca, Lanzarote 2
Playa Blanca, Lanzarote 3
Playa Blanca, Lanzarote 4
Playa Blanca, Lanzarote 5
Playa Blanca, Lanzarote 6
Playa Blanca, Lanzarote 7
Playa Blanca, Lanzarote 8
Playa Blanca, Lanzarote 9
Playa Blanca, Lanzarote 10
Playa Blanca, Lanzarote 11
Playa Blanca, Lanzarote 12
Playa Blanca, Lanzarote 13
Playa Blanca, Lanzarote 14
Playa Blanca, Lanzarote 15
Playa Blanca, Lanzarote 16
Playa Blanca, Lanzarote 17
Playa Blanca, Lanzarote 18
Playa Blanca, Lanzarote 19
Playa Blanca, Lanzarote 20
Playa Blanca, Lanzarote 21
Playa Blanca, Lanzarote 22
Playa Blanca, Lanzarote 23
Playa Blanca, Lanzarote 24
Playa Blanca, Lanzarote 25
Playa Blanca, Lanzarote 26
Playa Blanca, Lanzarote 27
Playa Blanca, Lanzarote 28

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Voit vuokrata auton lomallesi kätevimmin verkkosivuiltamme. Voit noutaa auton lentoasemalta tai vuokraamon toimipisteestä. Saadaksesi varmasti haluamasi auton tee autonvuokraus hyvissä ajoin ennen matkasi alkua.

Mikäli vuokraat auton vasta perillä oppaamme kautta, ota yhteys oppaaseen muutama päivä ennen haluttua vuokrausajankohtaa.


Harrastukset

Voit harrastaa mm. tennistä, sukellusta, pyöräilyä, patikointia sekä minigolfia. Rannalla voi ajella banaaniveneellä sekä vuokrata vesiskootterin. Lanzarotella on myös ratsastustalli. Saaren 18-reikäiset golfkentät ovat noin 50 km:n päässä Costa Teguisessa ja 24 km:n päässä Puerto del Carmenissa.

Patikointi

Patikkaretkiä tehdään niin eteläisen Lanzaroten kuin pohjoisen maisemiin. Myös tulivuoripatikkaretkiä järjestetään. Voit varata ohjatun retken oppaamme kautta.
Omatoimisille mukava patikkaretki on kävellä polkua pitkin Papagayo-rannoille, n. 20–40 min tai edelleen Lanzazur Clubin lähellä olevalle Montana Roja -tulivuorelle.

Pyörien vuokraus

Playa Blancassa on useita pyörävuokraamoita, esimerkiksi Papagayo rent a bike -vuokraamo, joka sijaitsee Calle la Tegala -kadulla.

Ratsastus

Ratsastusta voi harrastaa Lanzarote a Caballo -tallilla, joka sijaitsee Playa Blancasta Arrecifeen johtavan tien varrella, ennen Puerto del Carmenia. Tallilla järjestetään ratsastusretkiä tulivuoren rinteille, poniratsastusta, kameliratsastusta sekä ratsastustunteja sekä aloittelijoille että kokeneille.

Sukellus ja snorklaus

Lanzarotella on useita sukelluskeskuksia.
Kaikilla rannoilla voi snorklata. Paras snorklauspaikka on Playa Chica, Puerto del Carmenin sataman lähellä.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Keskustan alueella on 2 apteekkia. Päivystävän apteekin tiedot on merkitty kaikkien apteekkien oviin. Saatavana on suunnilleen samoja käsikauppalääkkeitä kuin Suomessa.

Lääkäriasema Skandinavisk Clinic on osoitteessa. cc. Lanzarote Park. Maksuvälineenä käy vain käteinen. Ota myös passi mukaan.
Lähin sairaala, hospiten, on Puerto del Carmenissa. Sairaalan lääkärit tekevät tarvittaessa hotellikäyntejä. Suomalaiset matkavakuutukset käyvät suoraan maksuvälineinä.
Voit anoa lääkäri-, lääke- ja taksikuitteja vastaan korvausta omalta vakuutusyhtiöltäsi.

Liikuntaesteettömyys

Playa Blanca soveltuu melko hyvin liikuntaesteisille matkustajille. Suuria korkeuseroja ei ole. Tiet ovat asfaltoituja, mutta kaikkialla ei ole kunnollisia jalkakäytäviä. Kaupungin laitamilla rakennetaan paljon, joten siellä rakennustyöt saattavat haitata kulkemista. Playa Doradan rannalla on luiska pyörätuolilla liikkuville matkustajille.

Lanzarotella ei ole esteettömiä takseja, mutta saarella on yksi minibussi, johon saa nostolaiteen. Tilaa bussi hyvissä ajoin. Minibussiin mahtuu kuusi henkilöä.

JJ-Equipment vuokraa apuvälineitä. Varaa apuvälineet mahdollisimman ajoissa, sillä niitä on rajoitetusti.

Luottokortit

Visa, MasterCard, Eurocard ja American Express käyvät maksuvälineinä useimmissa liikkeissä ja ravintoloissa, osassa voi maksaa myös Visa Electronilla. Luottokortilla maksavaa asiakasta pyydetään yleensä todistamaan henkilöllisyytensä maksun suuruudesta riippumatta. Luottokortilla maksettaessa tulee minimisumman ylittyä. Luottokorteilla ja Visa Electronilla voi nostaa rahaa automaateista.

Matkalle mukaan

Talvikuukausina saattaa sää olla viileä, varsinkin illalla ja aamulla, joten lämmintä vaatetta kannattaa pakata mukaan. Hotellihuoneissa on laattalattiat, jotka saattavat tuntua kylmiltä. Yöllä hotellihuoneessa voi muutenkin olla viileää. Hyttysiin kannattaa varautua.

Palveluraha

Palveluraha on kohtelias tapa kiittää hyvästä palvelusta palvelun ammattilaisia kuten hotellin huonesiivoojaa, retkibussinkuljettajaa, parturia tai kampaajaa. Ravintoloissa sopiva palveluraha on n. 5-10 % laskun loppusummasta.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Playa Blanca, Lanzarote kohdeopas


Kulkuyhteydet

Taksilla liikkuminen on edullista Playa Blancan keskustassa. Playa Blancasta on päivittäiset bussiyhteydet Puerto del Carmeniin ja Arrecifeen. Fuerteventuran saarelle pääsee lautalla useita kertoja päivässä.

Bussit
Paikallisbussit liikennöivät Playa Blancan, Puerto del Carmenin ja Arrecifen väliä useita kertoja päivässä. Bussipysäkit ovat lauttasatamassa ja keskustassa. Matka kestää noin tunnin. Puerto del Carmeniin kulkee bussi arkisin klo 7–21.30, la ja su on 6–8 vuoroa.

Taksit
Taksiasemat ovat lauttasatamassa ja liikenneympyrän vieressä. Taksin saa soittamalla tai lennosta. Iltaisin taksia joutuu usein odottamaan.

Laivat
Lanzaroten ja Fuerteventuran välillä on päivittäinen laivayhteys. Lippuja saa myös oppaalta. Lisätietoja www.trasmediterranea.es


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään 5 päivää ennen matkaa.

Lentokenttä Arrecife
Matkan pituus n. 40 km
Matkan kesto 40–50 min

Saarella järjestetään muutaman kerran vuodessta urheilutapahtumia, jolloin lentokenttä- ja retkibussit eivät pääse välttämättä hotellien eteen.

Yhteydet lentoasemalta
Lentoasemalta lomakohteeseen pääset myös taksilla.

Erikoismatkatavat lentokenttäkuljetuksessa

Golfbagin, polkupyörän ja lainelaudan kuljetus lentokenttäkuljetuksessa on lisämaksusta, hinta 12,50 €/suunta/golfbagi tai polkupyörä, 20 €/suunta/lainelauta. Kuljetus erikoismatkatavaralle tulee tilata ennakkoon viimeistään 14 päivää ennen matkaa asiakaspalvelustamme.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Lastenistuimien käyttöä ei edellytetä lentokenttäkuljetuksissa. Halutessasi voit ottaa mukaan oman istuimen. Huomioithan kuitenkin, että alle 2-vuotiaalle ei varata bussikuljetuksessa omaa istumapaikkaa eikä istuimen oikeaoppista kiinnittämistä Isofix-kiinnitysjärjestelmällä tai kolmipistevöillä voida kuljetuksissa taata.


Playa Blanca lasten kanssa

Vesipuisto

Playa Blancan pienehkö vesipuisto Aqualava on avoinna ympäri vuoden ja soveltuu hyvin pienemmille lapsille. 

Pienten lasten ruokailu

Purkkiruokia ja vaippoja on saatavilla. Lasten kokoontaitettavia sateenvarjorattaita vuokrataan Puerto del Carmenissa.


Nähtävyydet

Lanzaroten saarella on paljon nähtävää. Arrecifessa nykytaiteen museona toimivassa Castillo de San Josen linnoituksessa on esillä mm. Cesar Manriquen, Joan Miron ja Salvador Dalin töitä. Centro de Cultura El Almacén kulttuurikeskuksessa José Betancort -kadulla on vaihtuvia taidenäyttelyjä, tanssiesityksiä ja luentoja. Arkkitehti Cesar Manriquen viiteen laavakuplaan rakennettu kotitalo Fundacion Cesar Manrique toimii nykyisin museona.

Yksi saaren tärkeimpiä nähtävyyksiä on saaren pohjoisosassa sijaitseva Jameos del Agua, laavakupla maanalaisine järvineen. Saaren pohjoisosassa sijaitsee myös Cueva de los Verdes, 7 km:n pituinen tunneli, joka syntyi tuhansia vuosia sitten laavavirran jäähtyessä nopeammin pinnalta kuin sisältä. Luolan erilaiset väriyhdistelmät ja laavamuodostelmat ovat näkemisen arvoisia. Osaan tunnelista voit tutustua opastetulla kierroksella. Saaren eteläosassa oleva puolikuun muotoinen kraatteri El Golfo ympäröi smaragdinvihreää laguunia.

Montanya del Fuegon alueella Timanfayan kansallispuistossa on tulivuoria ja kraattereita. Maisema muistuttaa kuumaisemaa.
La Gerian viininviljelyalue sijaitsee keskellä saarta. Alueella tuotetaan tunnettuja Malvasia- ja Moscatelviinejä Lanzarotelle ominaisella kuoppaviljelymenetelmällä. La Gerian tien varrella on monia viinimyymälöitä.

Mirador del Rio on Cesar Manriquen suunnittelema näköalapaikka saaren pohjoispuolella.


Ostokset

Playa Blancassa on useita liikkeitä sekä Rubicon huvivenesatamassa sijaitseva ostoskeskus, jossa on hyvät valikoimat.
Teguisessa järjestetään sunnuntaisin isot markkinat, josta suosittuja tuliaisia ovat esimerkiksi juustot, oliiviöljy sekä laavakivestä tehdyt koriste-esineet ja Olivina-puolijalokivikorut.
Tyypillisiä aloe vera -tuotteita on myynnissä useissa liikkeissä ympäri saarta.
Monipuolisemmat ostosvalikoimat ovat läheisessä Puerto del Carmenissa tai Arrecifessa. Saaren suurin ostoskeskus, Deiland sijaitsee Playa Hondassa.


Ravintolat ja huvit

Ravintolat sijaitsevat keskustassa ja rantakadulla ja huvipursisatama Rubiconissa. Paikalliset ruokapaikat tarjoavat tuoretta kalaa ja äyriäisiä eri muodoissaan, maista vaikkapa solomillo-pihviä mausteisen mojo-kastikkeen kera – valinnanvaraa riittää niin lihan kuin kalan ystäville. Playa Blancassa on myös kiinalainen ja meksikolainen ravintola sekä muutamia pizzerioita ja snackbaareja. Lanzaroten omat viinit ovat kokeilemisen arvoisia. 
Playa Blancan iltaelämä on rauhallista ja keskittyy rantabulevardille, jonka varrella on mukavia ruokapaikkoja. Alueella on muutamia baareja. Suurissa hotelleissa on iltaohjelmaa, ja Punta Limones- ja Papagayo-ostoskeskuksissa on mukavia illanviettopaikkoja.


Uimarannat

Playa Blancan keskustan läheisyydessä on kolme uimarantaa. Playa Dorada on suurin rannoista ja siellä on mahdollista vuokrata aurinkotuoleja ja harrastaa vesiurheilua. Läheisellä luonnonsuojelualueella sijaitsee Papagayon poukamat, joissa suurimmassa osassa ei ole palveluita, mutta sitäkin kauniimmat maisemat ja omaa rauhaa. Pääset sinne kävellen tai Playa Blancan satamasta tai Marina Rubiconista taksiveneellä muutaman kerran päivässä.
Lisäksi alueella on muutamia pienehköjä mustalaavaisia rantapoukamia.

Asukasluku ja etäisyydet

Lanzarote n. 140 000 as.
Playa Blanca 2 200 as.
Puerto del Carmen 24 km
Arrecife 40 km
Costa Teguise 50 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.