Maspalomas, Gran Canaria – tietoa matkakohteesta

Maspalomas, Gran Canaria 1
Maspalomas, Gran Canaria 2
Maspalomas, Gran Canaria 3
Maspalomas, Gran Canaria 4
Maspalomas, Gran Canaria 5
Maspalomas, Gran Canaria 6
Maspalomas, Gran Canaria 7
Maspalomas, Gran Canaria 8
Maspalomas, Gran Canaria 9
Maspalomas, Gran Canaria 10
Maspalomas, Gran Canaria 11
Maspalomas, Gran Canaria 12
Maspalomas, Gran Canaria 13
Maspalomas, Gran Canaria 14
Maspalomas, Gran Canaria 15
Maspalomas, Gran Canaria 16
Maspalomas, Gran Canaria 17
Maspalomas, Gran Canaria 1
Maspalomas, Gran Canaria 2
Maspalomas, Gran Canaria 3
Maspalomas, Gran Canaria 4
Maspalomas, Gran Canaria 5
Maspalomas, Gran Canaria 6
Maspalomas, Gran Canaria 7
Maspalomas, Gran Canaria 8
Maspalomas, Gran Canaria 9
Maspalomas, Gran Canaria 10
Maspalomas, Gran Canaria 11
Maspalomas, Gran Canaria 12
Maspalomas, Gran Canaria 13
Maspalomas, Gran Canaria 14
Maspalomas, Gran Canaria 15
Maspalomas, Gran Canaria 16
Maspalomas, Gran Canaria 17

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Varaa vuokra-auto lomallesi kätevästi verkkosivuiltamme. Saadaksesi haluamasi automallin tee autonvuokraus jo hyvissä ajoin ennen matkasi alkua. Auto noudetaan joko kohteen lentoasemalta tai muusta vuokraamon toimipisteestä.

Autonvuokraus onnistuu osassa lomakohteistamme helposti myös Aurinkomatkat-sovelluksessa tai oppaaltamme. Sovelluksessa vuokraus on mahdollinen aikaisintaan 3 viikkoa ennen matkan alkua.


Aurinkotreeni

Aurinkotreeni on Aurinkomatkojen oma maksuton liikuntakonsepti, joka sopii sekä intohimoiselle liikkujalle että hyvää oloa kaipaavalle lomailijalle. Valitse sykettä nostattava treeni Voima tai kehoa ja mieltä virkistävä Harmonia. Molemmissa treeneissä vastuksena on oma kehonpaino ja treenit ohjaa Aurinkomatkojen suomenkielinen opas.

Talvikaudella 2023–2024 treenejä järjestetään Maspalomasissa 15.11.2023–10.3.2024. Lue lisää Aurinkotreenistä.


Harrastukset

Gran Canarialla on lukuisia suosittuja golfkenttiä, ja niistä lähin on Maspalomas Golf. Vesiurheilumahdollisuudet sukellukseen, snorklaukseen ja surffaamiseen ovat erinomaiset. Voit myös harrastaa tennistä, squashia, pyöräilyä ja aerobicia.

Golf

Suomalaisten lomaklassikko Gran Canaria on myös golfaajien suosiossa. Uusimmat ja parhaat kentät sijaitsevat Gran Canarian etelärannoilla. Golfaajille on tarjolla Maspalomasissa ja Melonerasissa sijaitsevat Meloneras Golf ja Maspalomas Golf, ajomatkan päässä mm. tasokkaasta palvelustaan ja upeista maisemistaan tunnettu Salobre Golf & Resort, kolmeen laaksoon tehty kaunis El Cortijo Club de Campo, sammuneen tulivuoren kraaterin reunalle rakennettu Real Club de Las Palmas ja Kanariansaarten parhaaksi kentäksi mainittu Anfi Tauro.
Lisätietoa: http://grancanariagolf.com/?lang=en

Kuntosali

Tenis Center Maspalomasissa on kuntosali ja ohjattuja aerobic-, step-, sekä spinningtunteja.
Holiday World -keskuksen yhteydessä on Ozone Boutique Gym -kuntosali, jossa järjestetään myös aerobic-tunteja.
Myös useiden hotelllien yhteydessä on kuntosali.

Minigolf

Läheisen Playa del Inglésin alueella on useita minigolf-ratoja, esim. Yumbo-ostoskeskuksen yhteydessä Minigolf Yumbo.

Patikointi

Rocky Adventure järjestää patikkaretkiä merkityillä reiteillä, esim. Chiran ja Roque Nublon tai Santa Lucian ympäristöön, joissa on eritasoisia, 6-10 km:n mittaisia reittivaihtoehtoja. Opastus suomeksi tai englanniksi.

Purjehdus

Voitte varata oppaidemme kautta meriretkiä, joille lähdetään Puerto Ricosta.

Ratsastus

El Salobre Horse Riding -keskuksessa järjestetään ratsastusta niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin ratsastajille.

Squash ja padel

Voit pelata squashia ja padel-tennistä Tenis Center Maspalomasissa.

Tennis

Voit pelata tennistä Tenis Center Maspalomasissa Avenida de Tjäreborgilla. Keskuksessa on 10 kentää, joista osa on massakenttiä ja osa kovapohjaisia, valaistuja kenttiä.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Ostoskeskuksien yhteydessä on apteekkeja. Apteekki on esim. Playa del Inglésin ostoskeskus Yumbossa, osoitteessa Avenida de los Estados Unidos s/n. Yksi apteekeista päivystää viikonloppuisin. Apteekeissa on saatavilla samoja käsikauppalääkkeitä kuin Suomessa.

Clinica las Palmeras -lääkärikeskus, os. Avenida de T.T. Neckerman 24, Maspalomas ja Hospital Clinica Roca -sairaala San Agustinissa hyväksyvät suomalaiset matkavakuutukset ja niissä on päivittäin suomenkielistä henkilökuntaa. Ota lääkäriin mennessäsi passi ja vakuutuskortti mukaan.

Liikuntaesteettömyys

Liikkuminen pyörätuolilla onnistuu alueella hyvin ja hotelleissa on ramppeja.

Gran Canarialla on esteettömiä takseja, joissa on nostolaitteet. Lisäksi saarella on liikuntaesteisille matkustajille soveltuvia minibusseja. Esteettömään taksiin mahtuu enintään 4 henkilöä.

Blue Holiday vuokraa mm. pyörätuoleja ja sähkömopoja.

Luottokortit

Visa, MasterCard, American Express, Diners Club ja Visa Electron käyvät maksuvälineinä useissa liikkeissä, ravintoloissa, matkatoimistoissa ja autovuokraamoissa. Korteilla voi nostaa rahaa automaateista. Korteilla maksavaa asiakasta voidaan pyytää todistamaan henkilöllisyytensä maksun suuruudesta riippumatta.

Palveluraha

Palveluraha on kohtelias tapa kiittää hyvästä palvelusta mm. ravintoloissa, hotelleissa ja kampaajalla. Ravintoloissa laskun loppusummaa on tapana pyöristää 5-10 % ylöspäin. Retkibussin kuljettajaa voi muistaa palvelurahalla, samoin hotellihuoneesi siivoojaa loman lopussa.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Maspalomas, Gran Canaria kohdeopas


Kulkuyhteydet

Maspalomasista on hyvät bussi- ja taksiyhteydet Playa del Inglésiin, Puerto Ricoon ja Las Palmasiin.
Melonerasin majakan läheisyydessä sijaitsevalta bussiasemalta lähtee useita busseja päivittäin Las Palmasiin. Pääset bussilla useasti päivässä myös Playa del Inglésiin, Puerto Ricoon, ja Puerto de Moganiin. Saat taksin lennosta tai taksitolpalta.

Bussit

Global-yhtiön paikallisbussit lähtevät Maspalomasin majakalta, joka on alueen päätepysäkki. Osa Playa del Inglésin suuntaan kulkevista linjoista ajaa Maspalomasin hotellialueen läpi, jolloin voit nousta kyytiin myös Maspalomasin pysäkeiltä.

Taksit
Taksiasemia on Maspalomasissa esim. Holiday World -huvipuistoalueen edessä sekä lähellä Parque Bali -huoneistohotellia, PlayaFlor -liikenneympyrässä.

Lautat ja kantosiipialukset
Las Palmasista
on lautta- ja katamaraaniyhteyksiä lähisaarille. Lanzarotelle on lauttayhteys päivittäin, matkan kesto 8 t. Fuerteventuraan pääsee päivittäin, matka kestää 2 t 40 min. Välillä liikennöi lauttoja ja katamaraaneja.
Teneriffalle on päivittäinen katamaraaniyhteys. Matka Las Palmasista Teneriffalle kestää n. 3 t 30 min. Agaetesta Teneriffalle Santa Cruziin kestää 1 t, Fred Olsen -katamaraani (1 t) Las Palmasista Teneriffalle, Armas (3,30 t); lautta Las Palmas–Teneriffa.

Lisätietoja:
http://www.trasmediterranea.es  
www.fredolsen.es/en

Minijuna
Minijuna Maspalomas Express kulkee Playa del Inglésin alueella ja lähtee liikkeelle Playa del Inglésin Avenida de Italia -kadulta, El Veril -ostoskeskuksen edestä useita kertoja päivässä.

Lennot
Lentoaika muille Kananriansaarille on 30–60 min. Useita vuoroja päivittäin.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään 5 päivää ennen matkaa.

Lentokenttä: Aeropuerto de Gran Canaria, Las Palmas
Matkan pituus: n. 33 km
Matkan kesto: 40 min–1 t 30 min

Yhteydet lentoasemalta 
Lentoasemalta lomakohteeseen pääset myös taksilla tai bussilla.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Golfbagin, polkupyörän ja lainelaudan kuljetus lentokenttäkuljetuksessa on lisämaksusta, hinta 15 €/suunta. Kuljetus erikoismatkatavaralle tulee tilata ennakkoon viimeistään 14 päivää ennen matkaa asiakaspalvelustamme.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Tarkista lastenistuimiin liittyvät ohjeistukset täältä, Matkakohteessa-osion alta.


Nähtävyydet

Angry Birds -aktiviteettipuisto sijaitsee Puerto Ricon linja-autoaseman vieressä. Voit ostaa liput sovelluksesta tai oppaaltasi.

Holiday World on Maspalomasin alueen huvittelukeskus.

Pieni, hyvin hoidettu kasvitieteellinen puutarha sijaitsee Maspalomasissa.

Maspalomasin majakassa on etnografinen museo, jossa tutustut entisajan kanarialaiseen elämään.

Mundo Aborigen -alkuasukasmaailmassa, 6 km:n päässä Playa del Inglésistä Fatagaan johtavan vuoristotien varrella, esitellään Kanariansaarten alkuperäisasukkaiden elämää.

Minijuna Maspalomas Express lähtee Avenida de Italia -kadulta, El Veril -ostoskeskuksen edestä päivittäin useita kertoja. Juna kulkee 40 min Playa del Inglésin pääkatua pitkin.

Yellow Submarine -sukellusvene on Puerto de Moganissa.


Ostokset

Maspalomasin Faro 2 -ostoskeskuksessa on supermarketti ja pari ravintolaa. Melonerasissa on useita liikkeitä sekä Varadero-ostoskeskus majakan läheisyydessä. San Fernandossa on markkinat kaksi kertaa viikossa ja vajaan 10 kilometrin päässä Arguineguinissa kerran viikossa. Kohtuuhintaisia tuotteita ovat esimerkiksi alkoholi, savukkeet ja kosmetiikka. Saaren parhaat ostospaikat ovat bussimatkan päässä Las Palmasissa.


Ravintolat ja huvit

Maspalomasin Faro II -ostoskeskuksessa on muutama ravintola. Viereisessä Melonerasissa on pieniä, viihtyisiä ravintoloita ja ruokapaikkoja. Rantabulevardin varrella on kahviloita ja baareja sekä tunnelmallisia kansainvälistä ja espanjalaista ruokaa tarjoavia ravintoloita. 
Playa del Inglésin vauhdikas ilta ja yöelämä on taksimatkan päässä Maspalomasista.
Maspalomasin karnevaalien ajankohta vaihtelee vuosittain. Vuonna 2023 karnevaaleja vietetään 9.–19.3.


Uimarannat

Faron majakalta alkavat Maspalomasin hiekkadyynit ovat kilometrien pituiset. Upeaa hiekkarantaa riittää aina San Agustiniin saakka. Dyynit ovat lyhyen kävelymatkan päässä. Rannat ovat ilmaisia, mutta aurinkotuoleista ja -varjoista peritään maksu. Vesipuisto Aqualand Maspalomas on Palmitos Parkiin johtavan tien varrella.


Maspalomas lasten kanssa

Ajanvietettä
Aqualand Maspalomas -vesipuisto. Vesipuistossa on baareja, ravintola ja matkamuistomyymälä.
Holiday World -huvikeskus Maspalomasissa. Alueella on lasten huvipuisto, ravintoloita, diskoja, kuntokeskus ja keilahalli. Ei pääsymaksua, mutta laitteista peritään erillinen maksu.

Playa del Inglésissä voi ostaa äidinmaidonkorviketta, vaippoja ja lasten purkkiruokia.
Lastenrattaita voit vuokrata Blue Holiday -vuokraamon kautta.

Asukasluku ja etäisyydet

Gran Canaria n. 846 000 as.
Playa del Inglés ja San Fernando 20 000 as.
Maspalomas–Playa del Inglés 6 km
Puerto Rico 17 km
Las Palmas 58 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.