Los Gigantes – tietoa

Los Gigantes, Teneriffa 1
Los Gigantes, Teneriffa 2
Los Gigantes, Teneriffa 3
Los Gigantes, Teneriffa 4
Los Gigantes, Teneriffa 5
Los Gigantes, Teneriffa 6
Los Gigantes, Teneriffa 7
Los Gigantes, Teneriffa 8
Los Gigantes, Teneriffa 9
Los Gigantes, Teneriffa 10
Los Gigantes, Teneriffa 11
Los Gigantes, Teneriffa 12
Los Gigantes, Teneriffa 13
Los Gigantes, Teneriffa 14
Los Gigantes, Teneriffa 15
Los Gigantes, Teneriffa 16
Los Gigantes, Teneriffa 17
Los Gigantes, Teneriffa 18
Los Gigantes, Teneriffa 19
Los Gigantes, Teneriffa 20
Los Gigantes, Teneriffa 21
Los Gigantes, Teneriffa 22
Los Gigantes, Teneriffa 23
Los Gigantes, Teneriffa 24
Los Gigantes, Teneriffa 25
Los Gigantes, Teneriffa 26
Los Gigantes, Teneriffa 27
Los Gigantes, Teneriffa 28
Los Gigantes, Teneriffa 29
Los Gigantes, Teneriffa 30
Los Gigantes, Teneriffa 31
Los Gigantes, Teneriffa 32
Los Gigantes, Teneriffa 33
Los Gigantes, Teneriffa 1
Los Gigantes, Teneriffa 2
Los Gigantes, Teneriffa 3
Los Gigantes, Teneriffa 4
Los Gigantes, Teneriffa 5
Los Gigantes, Teneriffa 6
Los Gigantes, Teneriffa 7
Los Gigantes, Teneriffa 8
Los Gigantes, Teneriffa 9
Los Gigantes, Teneriffa 10
Los Gigantes, Teneriffa 11
Los Gigantes, Teneriffa 12
Los Gigantes, Teneriffa 13
Los Gigantes, Teneriffa 14
Los Gigantes, Teneriffa 15
Los Gigantes, Teneriffa 16
Los Gigantes, Teneriffa 17
Los Gigantes, Teneriffa 18
Los Gigantes, Teneriffa 19
Los Gigantes, Teneriffa 20
Los Gigantes, Teneriffa 21
Los Gigantes, Teneriffa 22
Los Gigantes, Teneriffa 23
Los Gigantes, Teneriffa 24
Los Gigantes, Teneriffa 25
Los Gigantes, Teneriffa 26
Los Gigantes, Teneriffa 27
Los Gigantes, Teneriffa 28
Los Gigantes, Teneriffa 29
Los Gigantes, Teneriffa 30
Los Gigantes, Teneriffa 31
Los Gigantes, Teneriffa 32
Los Gigantes, Teneriffa 33

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Varaa vuokra-auto lomallesi kätevästi verkkosivuiltamme. Saadaksesi haluamasi automallin tee autonvuokraus jo hyvissä ajoin ennen matkasi alkua. Auto noudetaan joko kohteen lentoasemalta tai muusta vuokraamon toimipisteestä.

Autonvuokraus onnistuu osassa lomakohteistamme helposti myös Aurinkomatkat-sovelluksessa tai oppaaltamme. Sovelluksessa vuokraus on mahdollinen aikaisintaan 3 viikkoa ennen matkan alkua.


Harrastukset

Los Gigantesissa voit pelata tennistä, squashia, minigolfia, biljardia ja käydä kuntosalilla. Kalastusretkiä järjestetään päivittäin. Golfata voit esimerkiksi Playa de las Americasin läheisyydessä sijaitsevilla kentillä.

Golf

Teneriffa on suosittu lomakohde golfaajien parissa ja saaren kentät ovat hyväkuntoisia ja hyvin suunniteltuja. Green feet kannattaa varata hyvissä ajoin.

Meren äärelle rakennettu Golf del Sur -kenttä on isännöinyt useita kansainvälisiä kilpailuja. Autiomaatyyppisellä kentällä hiekan sijasta reunustaa tumma laavahiekka. Donald Steelin suunnittelemalla Amarilla Golf -kentällä pääset lähelle merellistä golftunnelmaa. Molemmat kentät sijaitsevat saaren eteläosassa San Miguelissa.

Banaaniplantaasin paikalle 1998 valmistuneella Golf Costa Adejen kentällä pelataan golfia upeissa merimaisemissa. Pepe Gancedon suunnittelema hallittu kokonaisuus hyödyntää hienosti maaston muodot. Hyvinhoidetut viheriöt, mahtavat maisemat ja meren läheisyys tuovat peliin elämyksiä.

Golf las Americasin kenttä sijaitsee aivan Playa de las Américasin vanhan keskustan läheisyydessä loma-asutuksen keskellä. Monilta väyliltä avautuu upea näkymä merelle. Kentän korkeuserot ovat pienet ja se on melko hyvin tuulilta suojassa, mutta silti haasteellinen. Kierros päättyy kauniiseen ja ylelliseen klubirakennukseen.

Buenavista Golf on maisemiltaan upea kenttä, jolla osa väylistä kiertelee jylhien kallioleikkauksien vierellä. Kenttä sijaitsee saaren länsiosassa.

Patikointi

Noin 20 km:n päässä Los Gigantesista olevaan jylhään Mascan rotkoon järjestetään kansainvälisiä patikkaretkiä, joilla kuljetaan 8–9 km 600 metrin korkeudesta alas kohti merta. Reitin pituus on edestakaisin 16 km, Reittiä suositellaan vain hyväkuntoisille.

Cañadasin kansallispuistossa Teidellä on useita merkittyjä reittejä. Hotelli Paradorin takaa lähtee mm. 11 km:n helppokulkuinen patikkareitti Teiden kattilavajoaman upeisiin laava- ja tuhkakukkulamaisemiin.
Teidellä voi nousta köysiradalla ylös Teiden rinteille 3 555 metrin korkeuteen. Mikäli haluat patikoida huipulle 3 718 metriin, tarvitset erikoisluvan. Voit anoa sen etukäteen osoitteesta www.reservasparquesnacionales.es.

Sukellus ja snorklaus

Los Gigantesin satamassa on 2 sukelluskeskusta. Lähivesillä on 20 sukelluspaikkaa, jotka sopivat sekä aloitteleville että kokeneille sukeltajille.

Diving Center ja Marina Los Gigantes Centro Buceo järjestävät sukellusretkiä sekä sukelluskursseja. Molemmat keskukset vuokraavat sukellusvarusteita.

Sukellusretkille pääsee halutessaan usein mukaan myös snorklaamaan. 


Hyvä tietää kohteesta

Apteekit ja lääkäri

Los Gigantesissa on kaksi apteekkia. Päivystävän apteekin nimi on apteekkien ovessa. 

Useat lääkäriasemat hyväksyvät suomalaisten vakuutusyhtiöiden vakuutuskortteja. Lääkäri tulee tarvittaessa hotelliin.

Liikuntaesteettömyys

Los Gigantesin alue on haasteellinen liikuntarajoitteisille matkustajille. Maasto on mäkistä ja jalkakäytävät kapeita, paikoin jyrkkiä ja portaita on paljon.

Luottokortit

Eurocard, MasterCard, Visa sekä Visa Electron käyvät maksuvälineinä useimmissa ravintoloissa ja liikkeissa. Voit nostaa niillä rahaa pankeista ja automaateista. American Expressillä voi nostaa rahaa, mutta se käy maksuvälineenä vain harvoissa ravintoloissa. Luottokortilla maksettaessa osa kauppiaista lisää hintaan 6 % luottokorttiveloituksesta aiheutuvien kulujen kattamiseksi. Maksaessasi luottokortilla varaudu todistamaan henkilöllisyytesi.

Matkalle mukaan

Joulu–helmikuussa tarvitset lämpimiä vaatteita, varsinkin La Gomeran ja Teiden retkillä saattaa olla hyvinkin viileät olosuhteet. Ota mukaan myös sateensuoja.
Hotellihuoneissa ei ole lämmitystä ja huoneistojen lattiat voivat olla kylmiä. Lämpimät sukat tai sisätossut ja lämmin yöasu ovat tarpeen. 
Joulun ja uudenvuoden aikaan tarvitset juhlavaatteet, mikäli osallistut esim. hotellien juhlaillallisille.

Palveluraha

Espanjassa on tapana antaa palvelurahaa hyvästä palvelusta. Voit halutessasi muistaa tarjoilijoita ja hotellisi huonesiivoojaa, laukunkantajaa ja ravintolahenkilökuntaa. Yleinen tipin määrä on 5–10 % laskun loppusummasta tai  2–5 € palvelusta 


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Los Gigantes, Teneriffa kohdeopas


Kulkuyhteydet

Los Gigantesista on hyvät bussi- ja taksiyhteydet lähiympäristöön.

Taksi
Taksiasemat ovat Puerto Santiagon postia vastapäätä ja Playa de la Arenan rantakadun varrella. Taksit ovat valkoisia ja kyytiin otetaan neljä henkilöä. 

Bussi
Los Gigantesin hotellien lähettyvillä on bussipysäkkejä. Los Gigantesista on bussiyhteys Playa de las Américasiin noin puolen tunnin välein. Puerto de la Cruziin on bussiyhteys useasti päivässä. 

Laiva
Los Cristianoksesta (n. 30 km:n päässä) on laivayhteys mm. La Gomeran ja La Palman saarille. 
Santa Cruzin satamasta pääsee laivalla Gran Canarialle, Agaeteen.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään 5 päivää ennen matkaa. 

Lentokenttä Aeropuerto de Reina Sofia (TFS, Teneriffa eteläinen)
Matkan pituus n. 46 km
Matkan kesto 1 tunti–1 tunti 30 min

Yhteydet lentoasemalta
Lentoasemalta lomakohteeseen pääset myös taksilla.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Golfbagin, polkupyörän ja lainelaudan kuljetus lentokenttäkuljetuksessa on lisämaksusta, hinta 12,50 €/suunta. Kuljetus erikoismatkatavaralle tulee tilata ennakkoon viimeistään 14 päivää ennen matkaa asiakaspalvelustamme.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Tarkista lastenistuimiin liittyvät ohjeistukset täältä, Matkakohteessa-osion alta.


Los Gigantes lasten kanssa

Lasten kanssa voi osallistua retkille vaikkapa Teide-tulivuorelle. Los Gigantesissa on melko jyrkkiä korkeuseroja, joten pienimpien lasten ja lastenrattaiden kanssa liikkuminen voi olla vaivalloista. 

Muuta tekemistä lapsille
Los Gigantesissa on minigolfrata. 

Pienten lasten ruokailu 
Supermarketeissa myydään äidinmaidonkorviketta ja purkkiruokia. Lastenrattaiden vuokrausta ei ole.


Nähtävyydet

Los Gigantesin hienoja luonnonnähtävyyksiä ovat jyrkät rantakalliot, vuoret ja uimarantojen musta hiekka. 

Teneriffan saaren päänähtävyys on keskellä saarta sijaitseva Espanjan korkein vuori, Teide-tulivuori, jonka rinteille voi nousta köysiradalla.

Masca sijaitsee n. 20 km:n päässä Tenovuoren syrjäisessä kolkassa. Vuosisatojen ajan kylään pääsi vain patikkareittiä pitkin. Nykyään kylään johtava mutkainen tie on päällystetty. Ajomatka Mascaan on unohtumaton kokemus. 

Los Cristianoksen vilkas satama on n. 30 km:n päässä Los Gigantesista. Satamassa mm. kalastusveneitä ja jahteja.


Ostokset

Los Gigantesissa on joitakin vaate-, kenkä-, elektroniikka- ja kosmetiikkaliikkeitä, mutta laajempaa valikoimaa etsivien kannattaa suunnata läheiseen Playa de las Américasiin, jossa on liikkeitä ja ostoskeskuksia. 

Läheisissä Playa San Juanin ja Alcalan kylissä järjestetään kerran viikossa pienempiä markkinoita, joilla myydään mm. kenkiä, laukkuja, vaatteita ja koruja. 


Ravintolat ja huvit

Los Gigantessa voi nauttia maailman eri keittöiden herkuista. Valittavana on useita pieniä, viihtyisiä ravintoloita kanarialaisista italialaisiin ja kiinalaisiin. Atlantin antimet ovat parhaimmillaan Playa de la Arenan kalaravintoloissa.

Iltaelämä on suhteellisen rauhallista, muutamat musiikkipubit ja karaokebaarit ovat avoinna pikkutuneille asti.

Joulupäivänä ja uudenvuodenaattona ravintolat ja tanssipaikat ovat täynnä ja pöytävaraus on suositeltavaa.


Tapahtumat

Teneriffan kuuluisia karnevaaleja vietetään noin 2 viikon ajan 40 päivää ennen pääsiäistä. Päätapahtumat ovat Santa Cruzissa sekä Puerto de la Cruzissa, mutta myös Los Cristianosissa juhlitaan karnevaaleja muutaman päivän ajan.

Saaren pääkaupungin Santa Cruzin auditoriossa on tapahtumia, mm. sinfoniaorkesterin konsertteja ympäri vuoden.


Uimarannat

Los Gigantesin rannat ovat tummaa laavahiekkaa. Pääranta sijaitsee Playa de la Arenan kylässä. Pieni, tuulelta suojaisa Los Guiosin ranta on huvivenesataman läheisyydessä.

Rantapalvelut
Molemmilla rannoilla vuokrataan aurinkotuoleja ja rantabaareista voi ostaa pientä purtavaa.

Asukasluku ja etäisyydet

Teneriffa n. miljoona asukasta
Puerto Santiago, Los Gigantes ja Playa de la Arena n. 4 000 as.

Alcalan kylä n. 5 km
Playa San Juan (kalaravintoloita) n. 8 km
Guia de Isora 18 km
Costa Adeje 20 km
Playa de las Américas 26 km
Santa Cruz 105 km
Puerto de la Cruz moottoritietä pitkin 146 km
Puerto de la Cruz länsirannikkoa pitkin 53 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.