Las Palmas, Gran Canaria – tietoa matkakohteesta

Las Palmas, Gran Canaria 1
Las Palmas, Gran Canaria 2
Las Palmas, Gran Canaria 3
Las Palmas, Gran Canaria 4
Las Palmas, Gran Canaria 5
Las Palmas, Gran Canaria 6
Las Palmas, Gran Canaria 7
Las Palmas, Gran Canaria 8
Las Palmas, Gran Canaria 9
Las Palmas, Gran Canaria 10
Las Palmas, Gran Canaria 11
Las Palmas, Gran Canaria 12
Las Palmas, Gran Canaria 13
Las Palmas, Gran Canaria 14
Las Palmas, Gran Canaria 15
Las Palmas, Gran Canaria 16
Las Palmas, Gran Canaria 17
Las Palmas, Gran Canaria 18
Las Palmas, Gran Canaria 19
Las Palmas, Gran Canaria 20
Las Palmas, Gran Canaria 21
Las Palmas, Gran Canaria 22
Las Palmas, Gran Canaria 23
Las Palmas, Gran Canaria 24
Las Palmas, Gran Canaria 25
Las Palmas, Gran Canaria 26
Las Palmas, Gran Canaria 27
Las Palmas, Gran Canaria 1
Las Palmas, Gran Canaria 2
Las Palmas, Gran Canaria 3
Las Palmas, Gran Canaria 4
Las Palmas, Gran Canaria 5
Las Palmas, Gran Canaria 6
Las Palmas, Gran Canaria 7
Las Palmas, Gran Canaria 8
Las Palmas, Gran Canaria 9
Las Palmas, Gran Canaria 10
Las Palmas, Gran Canaria 11
Las Palmas, Gran Canaria 12
Las Palmas, Gran Canaria 13
Las Palmas, Gran Canaria 14
Las Palmas, Gran Canaria 15
Las Palmas, Gran Canaria 16
Las Palmas, Gran Canaria 17
Las Palmas, Gran Canaria 18
Las Palmas, Gran Canaria 19
Las Palmas, Gran Canaria 20
Las Palmas, Gran Canaria 21
Las Palmas, Gran Canaria 22
Las Palmas, Gran Canaria 23
Las Palmas, Gran Canaria 24
Las Palmas, Gran Canaria 25
Las Palmas, Gran Canaria 26
Las Palmas, Gran Canaria 27

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Varaa vuokra-auto lomallesi kätevästi verkkosivuiltamme. Saadaksesi haluamasi automallin tee autonvuokraus jo hyvissä ajoin ennen matkasi alkua. Auto noudetaan joko kohteen lentoasemalta tai muusta vuokraamon toimipisteestä.

Autonvuokraus onnistuu osassa lomakohteistamme helposti myös Aurinkomatkat-sovelluksessa tai oppaaltamme. Sovelluksessa vuokraus on mahdollinen aikaisintaan 3 viikkoa ennen matkan alkua.


Harrastukset

Kaupungissa on useita hyvin varustettuja kuntosaleja, tenniskenttiä ja squash-halleja. Las Canterasin rannalla on sukelluskeskus ja snorklausmahdollisuus. Rannalla voit harrastaa myös purjelautailua. 

Golfia voi pelata Las Palmasin 9-reikäisellä Las Palmeras -golfkentällä ja Real Club de Golf de Las Palmasin (Bandaman) kentällä noin 12 kilometrin päässä kaupungista. Bandaman kentän lähistöltä löytyy myös ratsastustalli. 

Lainelautailu

Las Canterasin aallot houkuttelevat niin kokeneita lainelautailijoita kuin vasta-alkajiakin ympäri maailmaa kesyttämään Atlantin aaltoja. Las Palmasissa on useita surffikouluja, joissa ammattilaiset opastavat harrastuksen pariin. Surffikouluista voit vuokrata myös välineet ja lähteä omatoimisesti aalloille.

Gran Canarialla on useita huikeita surffispotteja, joista suosituimpiin voit tutustua täällä.

Sukellus

Las Palmasin lähistöllä on useita suosittuja sukelluspaikkoja. Kaupungissa onkin useita sukelluskeskuksia, jotka järjestävät päiväretkiä sekä eritasoisia sukelluskursseja. Keskukset myös myyvät ja vuokraavat sukellusvarusteita.   

Suosittuja täyden palvelun sukelluskeskuksia ovat 7 MaresCentro de Buceo Las Canteras ja Buceo Canarias.

Snorklausta voi vapaasti harrastaa mm. Las Canterasin rannalla.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekit ja lääkäri

Las Palmasissa on useita apteekkeja. Aukioloajat vaihtelevat. 

Suomalaisten vakuutusyhtiöiden sopimuslääkärikeskus Inter Clinicos on avoinna ympäri vuorokauden. Keskuksessa työskentelee ajoittain suomenkielinen vastaanottovirkailija.

Juomavesi

Vesijohtovettä ei suositella juotavaksi. Voit ostaa pullotettua vettä kaikista valintamyymälöistä ja hotellien baareista. Hiilihapoton vesi on agua sin gas, hiilihapollinen agua con gas.

Liikuntaesteettömyys

Las Palmasissa on melko hankala liikkua pyörätuolilla. Sisäänkäynneissä ja jalkakäytävillä on harvoin luiskia ja jalkakäytävillä on usein parkkeerattuja autoja kulkua hankaloittamassa. Las Canterasin kävelybulevardilla voi kuitenkin helposti rullata pyörätuolilla. Bulevardilta pääsee rannalle kahdesta kohdasta, joissa reitti vie muutaman metrin päähän vesirajasta. Rannalla on myös esteettömät suihku- ja wc-tilat.

Gran Canarian saarella on esteettömiä takseja, joissa on nostolaitteet. Lisäksi saarella on liikuntaesteisille matkustajille soveltuvia minibusseja. 

Retkille osallistuminen pyörätuolilla on vaikeaa, sillä bussien ovet ovat kapeat ja portaat jyrkät. Retkillä liikutaan usein bussista ulos ja takaisin ja pysähdyspaikoilla on myös rappuja ja rinteitä.

Luottokortit

Visa, MasterCard, American Express, Diners Club ja Visa Electron käyvät maksuvälineinä useissa liikkeissä, ravintoloissa, matkatoimistoissa ja autovuokraamoissa. Korteilla voi nostaa rahaa automaateista. Korteilla maksavaa asiakasta voidaan pyytää todistamaan henkilöllisyytensä maksun suuruudesta riippumatta.

Palveluraha

Maassa on tapana antaa palvelurahaa hyvästä palvelusta. Voit halutessasi muistaa tarjoilijoita ja hotellisi huonesiivoojaa, laukunkantajaa ja ravintolahenkilökuntaa. Yleinen tipin määrä on n. 5-10 % laskun loppusummasta tai n. 2–5 € palvelusta.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Las Palmas, Gran Canaria kohdeopas


Kulkuyhteydet

Kaupungissa voi liikkua taksilla kätevästi ja edullisesti. Taksin voi napata joko lennosta tai taksiasemilta. Koko saaren alueella on toimiva bussiverkosto, ja muihin lomakohteisiin on hyvät yhteydet. Vuokra-autolla liikkuminen on paras tapa tutustua saareen.

Bussit
Kaupunkialueella on useita bussilinjoja. Kaupunginsisäisiä sarjalippuja myydään Santa Catalinan puistossa ja bussiasemilla. Bussit Playa del Inglésiin, Maspalomasiin ja Puerto Ricoon sekä saaren pohjois- ja sisäosiin lähtevät bussiasemalta, joka on Vanhassakaupungissa San Telmon puiston vieressä. 

Laivat
Las Palmasista on lautta- ja katamaraaniyhteyksiä lähisaarille. Lanzarotelle on lauttayhteys useita kertoja viikossa. Fuerteventuran Jandiaan (Morro Jable) on päivittäin edestakainen lauttayhteys. Myös Teneriffalle kulkee aluksia.

Lisätietoja:
http://www.trasmediterranea.es  
www.fredolsen.es/en

Lennot
Las Palmasin lentoasemalta on lentoja naapurisaarille Teneriffalle, Lanzarotelle, Fuerteventuralle ja La Palmalle. 


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään 5 päivää ennen matkaa.

Lentokenttä Aeropuerto de Canaria
Matkan pituus n. 26 km
Matkan kesto 30–45 min

Yhteydet lentokentältä
Lentoasemalta lomakohteeseen pääset myös taksilla ja bussilla.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Golfbagin, polkupyörän ja lainelaudan kuljetus lentokenttäkuljetuksessa on lisämaksusta, hinta 15 €/suunta. Kuljetus erikoismatkatavaralle tulee tilata ennakkoon viimeistään 14 päivää ennen matkaa asiakaspalvelustamme.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Tarkista lastenistuimiin liittyvät ohjeistukset täältä, Matkakohteessa-osion alta.


Las Palmas lasten kanssa

Tekemistä lapsille
Las Arenas- ja La Ballena -ostoskeskusten yhteydessä on pieniä leikkipuistoja, joissa on trampoliineja ym. maksullisia laitteita lapsille. Suuremmat huvipuistot ovat Playa del Inglésissä ja Maspalomasissa. Canteras-rannan pohjoispäässä ja Plaza Canarias -aukiolla on pienet leikkipuistot. 

Pienten lasten ruokailu  
Apteekeissa myydään äidinmaidonvastiketta jauheena. Supermarketeissa ei myydä nestemäistä äidinmaidonkorviketta, mutta voit tilata ne apteekista. Toimitus on yleensä seuraavana päivänä. Purkkiruokia voi ostaa marketeista ja apteekeista. Vaippoja on tarjolla useita merkkejä, saat ne edullisimmin suurista supermarketeista.


Nähtävyydet

Las Palmas on Kanariansaarten suurin kaupunki, joten kaupungissa on useita saarten historiasta kertovia museoita, saarten kuuluisimpien taiteilijoiden gallerioita sekä upeita, vanhoja kirkkoja. Museo Canarion antropologisessa museossa on nähtävillä runsaasti saaren alkuperäisten asukkaiden esineistöä ja jäänteitä. Casa de Cólon puolestaan kertoo Kolumbuksen matkoista. Saarten nykypäivästä kertoo Museo Elder de la Ciencia y la Tecnologia, jossa on vaihtuvia näyttelyitä mm. meriveden puhdistuksessa ja erilaisten kasvien käytöstä.

Modernin taiteen museo CAAM kerää yhteen kanarialaisten nykytaiteilijoiden teoksia. Ciudad Jardin -puutarhakaupunginosassa on mm. Museo Nestor, jossa on esilllä kanarialaisen taiteilijan Nestor de la Torren merkittävimmät maalaukset.

Las Palmasissa sijaitsee Espanjan suurin kasvitieteellinen puutarha, Jardín Botánico Viera y Clavijo. Puutarha-alue on laaja ja siellä on korkeuseroja, joten ota mukaan reipas mieli ja hyvät kävelykengät.


Ostokset

Las Palmasissa on runsaasti sekä kauppaketjujen pikkuliikkeitä että suurempia tavarataloja. Suosittuja tuliaisia ovat kellot, elektroniikka, käsityöt, mausteet, kosmetiikka ja hajuvedet. Trianan kaupunginosan samannimisellä kävelykadulla on muodikkaita pikku putiikkeja. Sunnuntaisin on suuremmat markkinat Santa Catalinan puiston laidalla ja pienemmät taide- ja kulttuurimarkkinat Plaza de Pilar Nuevo -aukiolla.

Suurimmat ostoskeskukset
Parhaiten varustetut tavaratalot ovat El Corte Inglésin kaksi liikettä Avenida Mesa y Lopezilla. Mercado Central el Corte Inglés -tavaratalon lähellä on myös Mercado Municipal de Las Palmas -kauppahalli. Suurimmat ostoskeskukset ovat Las Arenas, El Muelle ja Siete Palmas, joista kaikista löytyy runsaasti putiikkeja, kahviloita sekä ruokakauppoja.


Ravintolat ja huvit

Las Palmas on hyvän ruuan ystävän suosikkikohde, jossa valinnan varaa riittää kanarialaisista ja espanjalaisista ruokapaikoista etnisiin ja kansainvälisiin ravintoloihin. Yksinkertaisissa pikkuravintoloissa syöt varsin edullisesti, mutta valittavana on myös korkeatasoisia ja varsin kalliita huippuravintoloita. Yksi kaupungin parhaista ravintoloista on uruguaylaista ruokaa tarjoava El Novillo Precoz, jonka pihvit ovat erinomaisia. 

Kaupungin kokoon nähden iltaelämä on rauhallista arkisin, mutta vilkasta viikonloppuisin. Tarjonta ulottuu irlantilaisista pubeista kuubalaisia rytmejä soittaviin diskoihin. Eräs suosituimmista illanviettopaikoista on El Muelle -ostoskeskus, jonka katolla sijaitsevista baareista on upeat näkymät Las Palmasin iltavalaistukseen. Kaupungista löytyy myös kasino.  

Las Palmasissa järjestetään runsaasti erilaisia kulttuurifestivaaleja lähes ympäri vuoden, esimerkiksi musiikkifestivaalit tammi-helmikuussa ja elokuvafestivaalit maaliskuussa. Jalkapallon ystäville on tarjolla otteluita n. joka toinen viikonloppu. Union Deportivo de Las Palmas -jalkapallojoukkue pelaa kotiottelunsa Estadio de Gran Canaria -stadionilla.


Uimarannat

Maailmankuulu Las Canterasin uimaranta on erinomainen ranta auringosta ja lämpimästä merivedestä nauttimiseen. Jos Las Palmasissa sattuu olemaan pilvistä, paikallisbussilla pääsee saaren eteläosan aurinkoisille rannoille.

Asukasluku ja etäisyydet

Gran Canaria n. 846 000 as.
Las Palmas n. 382 000 as.
Agaete 36 km 
Playa del Inglés 55 km
Puerto Rico 70 km
Puerto de Mogan 84 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.