Jandia, Fuerteventura – tietoa matkakohteesta

Jandia, Fuerteventura 1
Jandia, Fuerteventura 2
Jandia, Fuerteventura 3
Jandia, Fuerteventura 4
Jandia, Fuerteventura 5
Jandia, Fuerteventura 6
Jandia, Fuerteventura 7
Jandia, Fuerteventura 8
Jandia, Fuerteventura 9
Jandia, Fuerteventura 10
Jandia, Fuerteventura 11
Jandia, Fuerteventura 12
Jandia, Fuerteventura 13
Jandia, Fuerteventura 14
Jandia, Fuerteventura 15
Jandia, Fuerteventura 16
Jandia, Fuerteventura 17
Jandia, Fuerteventura 18
Jandia, Fuerteventura 19
Jandia, Fuerteventura 20
Jandia, Fuerteventura 21
Jandia, Fuerteventura 22
Jandia, Fuerteventura 23
Jandia, Fuerteventura 24
Jandia, Fuerteventura 25
Jandia, Fuerteventura 26
Jandia, Fuerteventura 27
Jandia, Fuerteventura 28
Jandia, Fuerteventura 29
Jandia, Fuerteventura 30
Jandia, Fuerteventura 31
Jandia, Fuerteventura 1
Jandia, Fuerteventura 2
Jandia, Fuerteventura 3
Jandia, Fuerteventura 4
Jandia, Fuerteventura 5
Jandia, Fuerteventura 6
Jandia, Fuerteventura 7
Jandia, Fuerteventura 8
Jandia, Fuerteventura 9
Jandia, Fuerteventura 10
Jandia, Fuerteventura 11
Jandia, Fuerteventura 12
Jandia, Fuerteventura 13
Jandia, Fuerteventura 14
Jandia, Fuerteventura 15
Jandia, Fuerteventura 16
Jandia, Fuerteventura 17
Jandia, Fuerteventura 18
Jandia, Fuerteventura 19
Jandia, Fuerteventura 20
Jandia, Fuerteventura 21
Jandia, Fuerteventura 22
Jandia, Fuerteventura 23
Jandia, Fuerteventura 24
Jandia, Fuerteventura 25
Jandia, Fuerteventura 26
Jandia, Fuerteventura 27
Jandia, Fuerteventura 28
Jandia, Fuerteventura 29
Jandia, Fuerteventura 30
Jandia, Fuerteventura 31

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Varaa vuokra-auto lomallesi kätevästi verkkosivuiltamme. Saadaksesi haluamasi automallin tee autonvuokraus jo hyvissä ajoin ennen matkasi alkua. Auto noudetaan joko kohteen lentoasemalta tai muusta vuokraamon toimipisteestä.

Autonvuokraus onnistuu osassa lomakohteistamme helposti myös Aurinkomatkat-sovelluksessa tai oppaaltamme. Sovelluksessa vuokraus on mahdollinen aikaisintaan 3 viikkoa ennen matkan alkua.


Harrastukset

Jandian ympäristössä on useita sukelluskohteita ja alue on erityisen kuulu hyvistä surffausmahdollisuuksistaan. Läheisessä Playa de Sotaventon laguunissa voit harjoitella purje- ja leijalautailua suojaisissa olosuhteissa.  

Lisäksi voit pelata tennistä ja minigolfia tai käydä kuntosalilla. Jandiaa ympäröivät rinteet palkitsevat patikoijat kauneilla näkymillä ja Fuerteventuran saarelta löytyy kolme golfkenttää.

Golfkentät

Fuerteventuralla on useita golfkenttiä. Tiiausajat tulee varata suoraan kentiltä.
www.fuerteventuragolfclub.com
www.salinasgolf.com 
www.playitas.info/golf
www.jandiagolf.com

Patikointi

Jandian pitkä ranta sekä ympäristön mäkinen maasto soveltuvat hyvin omatoimiseen patikointiin. Luonnonpuiston alueella on myös merkittyjä reittejä.

Sukellus ja snorklaus

Fuerteventura Buceo Diving Center Cosmos-ostoskeskuksessa järjestää erilaisia retkiä ja kursseja. 

Supermarketeissa myydään snorkkeleita ja maskeja. Hiekkapohjaisten rantojen ansiosta snorklaus on helppoa ja turvallista.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Jandiassa on useita apteekkeja, jotka ovat yleensä auki vain aamu- ja iltapäivisin. Ainakin yksi apteekeista päivystää iltayhdeksään saakka.

Keskustassa oleva CEM-lääkärikeskus päivystää ympäri vuorokauden. Lääkärin voi myös pyytää hotellille. Säilytä kuitit vakuutuskorvausanomusta varten.

Juomavesi

Vesijohtovettä ei suositella juotavaksi. Voit ostaa pullotettua vettä kaikista marketeista ja osasta hotelleista.

Liikuntaesteettömyys

Jandiassa liikkuminen pyörätuolilla onnistuu hyvin. Rannan tuntumassa kulkee leveä kävelytie, ja liuskoja on lähes kaikkialla. Morro Jablen kylän keskustassa on jonkin verran korkeuseroja, ja portaita, mutta portaat pääsee yleensä kiertämään. Fuerteventuralla on myös esteettömiä takseja, jotka voi varata etukäteen.

Luottokortit

Visa ja MasterCard käyvät maksuvälineinä joissakin Jandian kaupoissa ja ravintoloissa. Luottokorteilla voi nostaa rahaa pankkiautomaateista. Visa Electron käy maksuvälineenä lähes kaikissa liikkeissä.

Palveluraha

Palveluraha on kohtelias tapa kiittää hyvästä palvelusta palvelun ammattilaisia esim. ravintoloissa, hotelleissa, kampaajalla ja retkibussissa. Ravintoloissa laskun loppusummaan voi pyöristää 5–10 % ylöspäin.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Jandia, Fuerteventura kohdeopas


Kulkuyhteydet

Saarella on toimiva bussiverkosto. Voit ottaa taksin taksiasemalta tai tilata hotellin vastaanotosta. Vuokra-autolla pääset tutustumaan saaren nähtävyyksiin, tiet ovat hyvät ja liikennettä on vähän. Päivittäin on lauttayhteys Lanzarotelle ja Gran Canarialle. Gran Canarialle ja Teneriffalle on useita lentoja päivittäin.

Bussi
Paikallisbussit liikennöivät Morro Jablesta noin tunnin välein mm. pääkaupunkiin Puerto de Rosarioon useita kertoja päivässä. Pienempiin kyliin bussivuoroja on harvoin.

Taksi
Taksin käyttö on edullista ja helppoa. Taksin saa pääkadun varrelta tai sen voi tilata hotelliin tai ottaa sen taksiasemalta. Takseissa on mittarit.

Laiva
Morro Jablesta on päivittäin laivayhteys Gran Canarian Las Palmasiin. Lanzarotelle laivat lähtevät saaren pohjoisosasta Corralejosta. Teneriffalle, Santa Cruziin on lauttayhteys useana päivänä viikossa. Käynti Teneriffalla vaatii yöpymisen.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään 5 päivää ennen matkaa.

Lentokenttä Fuerteventura, Puerto del Rosario
Matkan pituus n. 90 km
Matkan kesto n. 1 tunti 15 min 

Yhteydet lentoasemalta
Lentoasemalta lomakohteeseen pääset myös taksilla tai harvakseltaan kulkevalla paikallisbussilla.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Golfbagin, polkupyörän ja lainelaudan kuljetus lentokenttäkuljetuksessa on lisämaksusta, hinta 12,50 €/suunta. Kuljetus erikoismatkatavaralle tulee tilata ennakkoon viimeistään 14 päivää ennen matkaa asiakaspalvelustamme.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Tarkista lastenistuimiin liittyvät ohjeistukset täältä, Matkakohteessa-osion alta.


Jandia lasten kanssa

Jandian hotelleista löytyy myös lapsille sopivat uima-altaat. Loivasti syvenevä hiekkaranta on turvallinen myös perheen pienimmille vesipedoille.


Pienten lasten ruokailu
Purkkiruokia ja vaippoja saa supermarketeista.


Ostokset

Jandiassa on hyvät ostosmahdollisuudet. Pääkadun varrella pienissä putiikeissa ja ostoskeskuksissa myydään mm. vaatteita ja matkamuistoja. Suosituimpia tuliaisia ovat mm. aloe vera -tuotteet, vuohenjuusto ja kosmetiikka.

Parhaat ostospaikat
Parhaat ostokset tehdään Jandian pääkadun ostoskeskuksissa. Morro Jablen kylässä on pieniä putiikkeja.
Pääkaupungissa Puerto del Rosariossa on monipuolinen ostoskeskus, Las Rotondas. Keskuksessa on merkkiliikkeitä, mm. vaate-, kenkä- ja urheilukauppoja.


Ravintolat ja huvit

Jandiassa riittää valinnan varaa ruokapaikkojen suhteen. Kanarialaisten ravintoloiden lisäksi Jandiassa on pizzerioita, pihvipaikkoja sekä kiinalaisia ravintoloita. Morro Jablen rantakadun varrella on hyviä kalaravintoloita ja pieniä, paikallisia erikoisuuksia tarjoavia ruokapaikkoja.

Yöelämä on rauhallista. Hotelleissa on omaa iltaohjelmaa. Iltaa vietetään yleensä baareissa, joista muutama on avoinna pikkutunneille saakka.


Uimarannat

Fuerteventuralla on Kanariansaarten upeimmat ja puhtaimmat uimarannat – yhteensä niitä on yli 50 kilometriä. Jandian keskustan edustalla, hotellien kupeessa avautuu upea, yli neljän kilometrin pituinen Playa del Matorralin leveä valkohiekkainen ranta.

Saaren upein ja pisin ranta, Sotavento, sijaitsee n. 20 km:n päässä Jandiasta. Fuerteventuralla on myös useita pieniä laavahiekkaisia rantoja.

Rantapalvelut
Rannalla vuokrataan aurinkotuoleja ja varjoja. Rannalla on muutamia suihkuja sekä wc. Rannan tuntumassa kulkevalla pääkadulla on ravintoloita ja baareja.

Asukasluku ja etäisyydet

Fuerteventura n. 120 000 as.
Jandia ja Morro Jable n. 6 000 as.
Puerto del Rosario n. 90 km
Corralejo n. 125 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.