Golf del Sur, Teneriffa – tietoa matkakohteesta

Golf del Sur, Teneriffa 1
Golf del Sur, Teneriffa 2
Golf del Sur, Teneriffa 3
Golf del Sur, Teneriffa 4
Golf del Sur, Teneriffa 5
Golf del Sur, Teneriffa 6
Golf del Sur, Teneriffa 7
Golf del Sur, Teneriffa 8
Golf del Sur, Teneriffa 9
Golf del Sur, Teneriffa 10
Golf del Sur, Teneriffa 11
Golf del Sur, Teneriffa 12
Golf del Sur, Teneriffa 13
Golf del Sur, Teneriffa 14
Golf del Sur, Teneriffa 15
Golf del Sur, Teneriffa 16
Golf del Sur, Teneriffa 17
Golf del Sur, Teneriffa 18
Golf del Sur, Teneriffa 19
Golf del Sur, Teneriffa 20
Golf del Sur, Teneriffa 21
Golf del Sur, Teneriffa 1
Golf del Sur, Teneriffa 2
Golf del Sur, Teneriffa 3
Golf del Sur, Teneriffa 4
Golf del Sur, Teneriffa 5
Golf del Sur, Teneriffa 6
Golf del Sur, Teneriffa 7
Golf del Sur, Teneriffa 8
Golf del Sur, Teneriffa 9
Golf del Sur, Teneriffa 10
Golf del Sur, Teneriffa 11
Golf del Sur, Teneriffa 12
Golf del Sur, Teneriffa 13
Golf del Sur, Teneriffa 14
Golf del Sur, Teneriffa 15
Golf del Sur, Teneriffa 16
Golf del Sur, Teneriffa 17
Golf del Sur, Teneriffa 18
Golf del Sur, Teneriffa 19
Golf del Sur, Teneriffa 20
Golf del Sur, Teneriffa 21

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Voit vuokrata auton lomallesi kätevimmin verkkosivuiltamme. Voit noutaa auton lentoasemalta tai vuokraamon toimipisteestä. Saadaksesi varmasti haluamasi auton tee autonvuokraus hyvissä ajoin ennen matkasi alkua.

Mikäli vuokraat auton vasta perillä, ota yhteys oppaaseemme muutama päivä ennen haluttua vuokrausajankohtaa. Paikalla vuokrattavien autojen hinnat ja vuokrausehdot näet hotellissa olevasta Aurinkomatkojen Lomakansiosta.


Harrastukset

Hotelleissa on monipuolisia harrastuksia, mm. kuntosali, tennis, rantalentopallo ja hotellien järjestämää omaa ohjelmaa. Osa hotelleista vuokraa polkupyöriä. Hotellien tuntumassa on golfkenttä ja lähialueella on myös ratsastustalli. El Medanon rannalla voi surffata ja purjelautailla. Patikkareittejä on lähiympäristössä ja saaren keskiosassa Teiden alueella.

Golf

Teneriffa on suosittu lomakohde golfaajien parissa ja saaren kentät ovat hyväkuntoisia ja hyvin suunniteltuja. 

Meren äärelle rakennettu Golf del Sur -kenttä on isännöinyt useita kansainvälisiä kilpailuja. Autiomaatyyppisellä kentällä hiekan sijasta reunustaa tumma laavahiekka. Donald Steelin suunnittelemalla Amarilla Golf -kentällä pääset lähelle merellistä golftunnelmaa. Molemmat kentät sijaitsevat saaren eteläosassa San Miguelissa.

Banaaniplantaasin paikalle 1998 valmistuneella Golf Costa Adejen kentällä pelataan golfia upeissa merimaisemissa. Pepe Gancedon suunnittelema hallittu kokonaisuus hyödyntää hienosti maaston muodot. Hyvinhoidetut viheriöt, mahtavat maisemat ja meren läheisyys tuovat peliin elämyksiä.

Golf las Americasin kenttä sijaitsee aivan Playa de las Américasin vanhan keskustan läheisyydessä loma-asutuksen keskellä. Monilta väyliltä avautuu upea näkymä merelle. Kentän korkeuserot ovat pienet ja se on melko hyvin tuulilta suojassa, mutta silti haasteellinen. Kierros päättyy kauniiseen ja ylelliseen klubirakennukseen.

Buenavista Golf on maisemiltaan upea kenttä, jolla osa väylistä kiertelee jylhien kallioleikkauksien vierellä. Kenttä sijaitsee saaren länsiosassa.

Patikointi

Lähistöllä on mukavia ja rauhallisia kävelyreittejä, joilta on upeat näköalat niin merelle kuin lähivuorille. Adejen ympäristö on suosittua patikointialuetta. Mm. Cañadasin kansallispuistossa Teidellä voi nousta köysiradalla ylös Teiden rinteille 3 555 metrin korkeuteen. Mikäli haluat patikoida huipulle 3 718 metriin, tarvitset erikoisluvan. Voit anoa sen etukäteen osoitteesta  www.reservasparquesnacionales.es 

Mascan alue jylhine maisemineen sopii parhaiten hyväkuntoisille patikoijille.

Sukellus

Blue Explorers -sukelluskeskus järjestää sukellusretkiä ja -kursseja vasta-alkajille ja kokeneille sukeltajille.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Golf del Surissa on apteekki osoitteessa Av. José Miguel Galván Bello 10. Myös Los Abrigosin kylässä on apteekki. 

Suomalaisten vakuutusyhtiöiden sopimuslääkäriasema Villar e Ibarra on El Camisón -ostoskeskuksessa, Playa de las Américasissa. Vastaanotossa on suomenkielinen tulkki, ja sinne voi mennä ilman ajanvarausta. Lääkäri tulee tarvittaessa hotelliin.
Hospiten Sur -sairaalassa käyvät maksuvälineinä suomalaiset matkavakuutuskortit. Sairaala on avoinna ympäri vuorokauden.

Liikuntarajoitteiset

Barcelo Tenerife -hotelli sopii liinkuntarajoitteisille ja pyörätuolissa liikkuville. Läheisissä kylissä liikkuminen on sen sijaan hankalampaa korkeuserojen ja portaiden vuoksi. Tiet ovat pääosin hyväkuntoisia. 

Playa de las Américasin Playa de las Vistasin uimaranta on esteetön. Rannalla pääsee liikkumaan puusta rakennetulla kannella ja kulkuväylillä aina veteen asti. Rannalla on tilavat suihkut ja wc-tilat. 

Invataksin tilaus tulee tehdä hyvissä ajoin ennen matkaa. Invatakseja välittää esim. LeRo, os. Edificio Mar y Sol, Los Cristianos. Yhtiö järjestää myös retkiä ja vuokraa pyörätuoleja.  
Lisätietoja LeRon kansainvälisistä retkistä saat oppailtamme.

Luottokortit

Visalla, MasterCardilla ja American Expressillä voit maksaa useimmissa myymälöissä ja ravintoloissa. Korteilla voi nostaa rahaa automaateista, joita on Barcelo Tenerife -hotellissa, Golf del Surin alueella ja Los Abrigosin kylässä. Käytä automaatteja, jotka ovat pankkien yhteydessä.

Matkalle mukaan

Joulu–helmikuussa tarvitset lämpimiä vaatteita, varsinkin Gomeran ja Teiden retkillä saattaa olla hyvinkin viileät olosuhteet. Ota mukaan myös sateensuoja.
Hotellihuoneissa ei ole lämmitystä ja huoneistojen lattiat voivat olla kylmät. Lämpimät sukat tai sisätossut ja lämmin yöasu ovat tarpeen. Joulun ja uudenvuoden aikaan tarvitset juhlavaatteet, mikäli osallistut esim. juhlaillallisille.
Huoneistohotellien keittiövarustukseen ei kuulu pesutarvikkeita.

Palveluraha

Espanjassa on tapana antaa palvelurahaa hyvästä palvelusta. Voit halutessasi muistaa ravintoloiden tarjoilijoita, hotellisiivoojaa tai laukunkantajaa. Ravintoloissa loppusummasta on tapana pyöristää 5–10 % ylöspäin. Retkibussin kuljettajalle ja hotellin laukunkantajalle voi antaa palvelurahaksi 1,50–2 €.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Golf del Sur, Teneriffa kohdeopas


Kulkuyhteydet

Taksilla ja bussilla liikkuminen on kätevää ja edullista. Bussiyhteydet ovat hyvät koko saaren alueella, lähikyliin ja pääkaupunkiin liikennöidään useita vuoroja päivässä. Naapurisaarille on hyvät laivayhteydet.

Bussi
Paikallisbussipysäkkejä on Golf del Surin alueella ja Los Abrigosin kylässä. Playa de las Américasista ja Los Cristianoksesta on bussiyhteys kerran päivässä Teidelle Las Cañadasin luonnonpuistoon.

Taksi
Hotelli tilaa taksin tarvittaessa. Takseissa on mittarit.

Laiva
Los Cristianoksen satamasta on laivayhteys La Gomeran saarelle useita kertoja päivässä, matka kestää n. 45 min. La Gomeralle pääset myös Aurinkomatkojen retken mukana.
El Hierron saarelle on laivayhteys kerran päivässä. Matka kestää n. 2 t 40 min. Laivalla pääsee myös La Palman saarelle.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaisen yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Yksityiskuljetus tulee ostaa viimeistään 5 päivää ennen matkaa.

Lentokenttä Aeropuerto de Reina Sofia (TFS, Teneriffa eteläinen)
Matkan pituus n. 8 km
Matkan kesto n. 15 min

Yhteydet Reina Sofian lentoasemalta
Lentoasemalta lomakohteeseen pääset myös taksilla. 

Erikoismatkavarat lentokenttäkuljetuksessa

Polkupyörän, purjelaudan ja lainelaudan kuljetus lentokenttäkuljetuksessa on lisämaksusta, hinta 15 €/suunta/tavara. Kuljetus erikoismatkatavaralle tulee tilata ennakkoon viimeistään kaksi viikkoa ennen matkaa asiakaspalvelustamme.


Golf del Sur lasten kanssa

Hotelleiden lastenkerhoissa järjestetään lapsille monipuolista ohjelmaa päivittäin. Allasalueilla on lastenaltaat perheen pienimmille 

Muuta tekemistä lähiympäristössä
Karting Club Tenerife -mikroautorata, n. 9 km:n päässä on avoinna päivittäin. 

Pienten lasten ruokailu
Supermarketeissa myydään lastenruokia ja vaippoja. Monipuolisemmat valikoimat ovat Playa de las Américasin kaupoissa. Lastenrattaita vuokraa mm. Premier Rentals.


Nähtävyydet

Los Abrigosin ja Los Cristianoksen kylissä näet ja koet palasen yhdestä teneriffalaisten aikaisemmin tärkeästä elinkeinosta, kalastuksesta. Playa de las Américas ja Los Cristianos ovat lyhyen bussimatkan päässä.

Teneriffan saaren päänähtävyys on keskellä saarta sijaitseva Espanjan korkein vuori, Teide-tulivuori, jonka rinteille voi nousta köysiradalla.

Masca, pieni kylä Tenovuoren syrjäisessä kolkassa on kuin oma maailmansa. Vuosisatojen ajan kylään pääsi vain patikkareittiä vuoristomuulilla, mutta nykyisin kylään johtava mutkainen tie on päällystetty. Jo pelkkä ajomatka Mascaan on elämys. Alue sopii hyväkuntoisille patikoijille.


Ostokset

Ostoksille kannattaa lähteä Playa de las Américasiin tai saaren pääkaupunkiin Santa Cruziin. Suosittuja tuliaisostoksia ovat paikalliset viinit, juustot ja hunajarommi. Muotivaatteita on hyvät valikoimat. Kosmetiikka, optiikka ja alkoholi ovat suhteellisen edullisia. Basaareissa voit tinkiä. Kiinteähintaisissa liikkeissä on laadukkaampia tuotteita.


Ravintolat ja huvit

Golf del Surin loma-alueella on muutamia kansainvälisiä ravintoloita ja pikaruokapaikkoja. Voit käydä maistamassa mm. Old Fashioned 1986 tai Rendezvous -ravintoloiden ruokalistojen kansainvälisiä makuja tai Tapa's n Chill -ravintolan tapaksia. Viereinen Los Abrigosin kylä on tunnettu kalasataman ympäristön hyvistä kalaravintoloistaan. Kylässä on myös muutama pizzeria ja kansainvälistä ruokaa tarjoava ravintola. 

Iltaelämä on rauhallista. Iltaa vietetään hotellien baareissa ja ravintoloissa ja iltaohjelmaa seuraten. Vilkkaampaa iltaelämää kaipaavat suuntaavat Playa de las Américasiin. 

Joulupäivänä ja uudenvuodenaattona ravintolat ja tanssipaikat ovat täynnä ja pöytävaraus on suositeltavaa.


Tapahtumat

Teneriffan kuuluisia karnevaaleja vietetään n. 2 viikon ajan 40 päivää ennen pääsiäistä. Päätapahtumat ovat Santa Cruzissa sekä Puerto de la Cruzissa, mutta myös Los Cristianosissa juhlitaan karnevaaleja muutaman päivän ajan.

Saaren pääkaupungin Santa Cruzin auditoriossa on tapahtumia, mm. sinfoniaorkesterin konsertteja ympäri vuoden.


Uimarannat

Golf del Surin sataman vieressä olevalta pieneltä kivikkoiselta rannalta voi mennä mereen uimaan. Lähimmät varsinaiset uimarannat sijaitsevat Playa de las Américasissa, noin 15 km:n päässä. Playa de las Vistasin hienohiekkaisella rannalla vuokrataan aurinkotuoleja ja -varjoja ja rannan edustalla on paljon kahviloita ja ravintoloita.

El Medanon tuulinen ranta 8 km:n päässä on etenkin surffaajien suosima. Rannalla on muutamia pieniä kahviloita ja ravintoloita. 

Barcelo Tenerife -hotellin edustalla olevalla kivikkoisella rannalla voit ottaa aurinkoa, ranta ei kuitenkaan sovellu uimiseen.

Asukasluku ja etäisyydet

Teneriffa n. 1 milj. asukasta.

Los Abrigos n. 3 km
Playa de las Américas n. 13 km
Arona 18 km
Los Gigantes 40 km
Las Cañadas (Teide) n. 56 km
Santa Cruz 67 km
Puerto de la Cruz 100 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.