Costa Adeje – tietoa

Costa Adeje, Teneriffa 1
Costa Adeje, Teneriffa 2
Costa Adeje, Teneriffa 3
Costa Adeje, Teneriffa 4
Costa Adeje, Teneriffa 5
Costa Adeje, Teneriffa 6
Costa Adeje, Teneriffa 7
Costa Adeje, Teneriffa 8
Costa Adeje, Teneriffa 9
Costa Adeje, Teneriffa 10
Costa Adeje, Teneriffa 11
Costa Adeje, Teneriffa 12
Costa Adeje, Teneriffa 13
Costa Adeje, Teneriffa 14
Costa Adeje, Teneriffa 15
Costa Adeje, Teneriffa 16
Costa Adeje, Teneriffa 17
Costa Adeje, Teneriffa 18
Costa Adeje, Teneriffa 19
Costa Adeje, Teneriffa 20
Costa Adeje, Teneriffa 21
Costa Adeje, Teneriffa 22
Costa Adeje, Teneriffa 23
Costa Adeje, Teneriffa 24
Costa Adeje, Teneriffa 25
Costa Adeje, Teneriffa 26
Costa Adeje, Teneriffa 27
Costa Adeje, Teneriffa 28
Costa Adeje, Teneriffa 29
Costa Adeje, Teneriffa 30
Costa Adeje, Teneriffa 31
Costa Adeje, Teneriffa 32
Costa Adeje, Teneriffa 33
Costa Adeje, Teneriffa 34
Costa Adeje, Teneriffa 1
Costa Adeje, Teneriffa 2
Costa Adeje, Teneriffa 3
Costa Adeje, Teneriffa 4
Costa Adeje, Teneriffa 5
Costa Adeje, Teneriffa 6
Costa Adeje, Teneriffa 7
Costa Adeje, Teneriffa 8
Costa Adeje, Teneriffa 9
Costa Adeje, Teneriffa 10
Costa Adeje, Teneriffa 11
Costa Adeje, Teneriffa 12
Costa Adeje, Teneriffa 13
Costa Adeje, Teneriffa 14
Costa Adeje, Teneriffa 15
Costa Adeje, Teneriffa 16
Costa Adeje, Teneriffa 17
Costa Adeje, Teneriffa 18
Costa Adeje, Teneriffa 19
Costa Adeje, Teneriffa 20
Costa Adeje, Teneriffa 21
Costa Adeje, Teneriffa 22
Costa Adeje, Teneriffa 23
Costa Adeje, Teneriffa 24
Costa Adeje, Teneriffa 25
Costa Adeje, Teneriffa 26
Costa Adeje, Teneriffa 27
Costa Adeje, Teneriffa 28
Costa Adeje, Teneriffa 29
Costa Adeje, Teneriffa 30
Costa Adeje, Teneriffa 31
Costa Adeje, Teneriffa 32
Costa Adeje, Teneriffa 33
Costa Adeje, Teneriffa 34

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Varaa vuokra-auto lomallesi kätevästi verkkosivuiltamme. Saadaksesi haluamasi automallin tee autonvuokraus jo hyvissä ajoin ennen matkasi alkua. Auto noudetaan joko kohteen lentoasemalta tai muusta vuokraamon toimipisteestä.

Autonvuokraus onnistuu osassa lomakohteistamme helposti myös Aurinkomatkat-sovelluksessa tai oppaaltamme. Sovelluksessa vuokraus on mahdollinen aikaisintaan 3 viikkoa ennen matkan alkua.


Aurinkotreeni

Aurinkotreeni on Aurinkomatkojen oma maksuton liikuntakonsepti, joka sopii sekä intohimoiselle liikkujalle että hyvää oloa kaipaavalle lomailijalle. Valitse sykettä nostattava treeni Voima tai kehoa ja mieltä virkistävä Harmonia. Molemmissa treeneissä vastuksena on oma kehonpaino ja treenit ohjaa Aurinkomatkojen suomenkielinen opas.

Talvikaudella 2024–2025 treenejä järjestetään Costa Adejessa 17.11.2024–9.3.2025. Lue lisää Aurinkotreenistä.


Harrastukset

Costa Adejen alueella voi mm. pelata tennistä, squashia ja minigolfia, rullaluistella, käydä kuntosalilla ja keilata. Suosittuja vesiurheilulajeja ovat surffaus, sukellus ja snorklaus.
Useilla rannoilla voi kokeilla erilaisia ranta-aktiviteetteja, kuten vesihiihtoa, wakeboardausta, kajakkimelontaa ja donitsi- tai banaaniveneajelua sekä vuokrata vesiskootterin tai polkuveneen. 
Golfata voi lähialueen kentillä. Lähistöllä voi myös ratsastaa.

Golf

Teneriffa on suosittu lomakohde golfaajien parissa ja saaren kentät ovat hyväkuntoisia ja hyvin suunniteltuja. Green feet kannattaa varata hyvissä ajoin.

Meren äärelle rakennettu Golf del Sur -kenttä on isännöinyt useita kansainvälisiä kilpailuja. Autiomaatyyppisellä kentällä hiekan sijasta reunustaa tumma laavahiekka. Donald Steelin suunnittelemalla Amarilla Golf -kentällä pääset lähelle merellistä golftunnelmaa. Molemmat kentät sijaitsevat saaren eteläosassa San Miguelissa.

Banaaniplantaasin paikalle 1998 valmistuneella Golf Costa Adejen kentällä pelataan golfia upeissa merimaisemissa. Pepe Gancedon suunnittelema hallittu kokonaisuus hyödyntää hienosti maaston muodot. Hyvinhoidetut viheriöt, mahtavat maisemat ja meren läheisyys tuovat peliin elämyksiä.

Golf las Americasin kenttä sijaitsee aivan Playa de las Américasin vanhan keskustan läheisyydessä loma-asutuksen keskellä. Monilta väyliltä avautuu upea näkymä merelle. Kentän korkeuserot ovat pienet ja se on melko hyvin tuulilta suojassa, mutta silti haasteellinen. Kierros päättyy kauniiseen ja ylelliseen klubirakennukseen.

Buenavista Golf on maisemiltaan upea kenttä, jolla osa väylistä kiertelee jylhien kallioleikkauksien vierellä. Kenttä sijaitsee saaren länsiosassa.

Patikointi

Adejen ympäristö on suosittua patikointialuetta. Mm. Cañadasin kansallispuistossa Teidellä voi nousta köysiradalla ylös Teiden rinteille 3 555 metrin korkeuteen. Mikäli haluat patikoida huipulle 3 718 metriin, tarvitset erikoisluvan. Voit anoa sen etukäteen osoitteesta www.reservasparquesnacionales.es.

Los Cristianoksen ja Palm Marin välisellä alueella on mukavia kävelyreittejä, joilta avautuu upeat näkymät merelle ja läheisille vuorille. Mascan alue jylhine maisemineen sopii parhaiten hyväkuntoisille patikoijille.

Pyöräily

Keskustan alueella ei ole varsinaisia pyöräteitä. Haastavampia reittejä löytyy lähdettäessä kohti Teiden tulivuorta ja vuoristoisen Teneriffan saaren sisäosia. Pyörävuokraamoita on on useita, myös moottoripyörän vuokraus onnistuu.

Sukellus

Blue Explorers -sukelluskeskus järjestää sukellusretkiä ja -kursseja vasta-alkajille ja kokeneille sukeltajille.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekit ja lääkäri

Costa Adejessa on useita apteekkeja. Saatavana on suunnilleen samoja käsikauppalääkkeitä kuin Suomessa. 

Suomalaisten vakuutusyhtiöiden sopimuslääkäriasema Villar e Ibarra on El Camisón -ostoskeskuksessa. Vvastaanotossa on suomenkielinen tulkki, ja sinne voi mennä ilman ajanvarausta. Lääkäriasema on avoinna 24 t. Lääkäri tulee tarvittaessa hotelliin.
Medico Hospiten Sur -sairaalassa käyvät myös suomalaiset matkavakuutuskortit. 

Liikuntaesteettömyys

Costa Adejessa on korkeuseroja, mutta osa maastosta on myös tasaista. Osa hotelleista on rinteessä ja kauempana keskustasta. Jalkakäytävät ovat kapeita ja niiden reunat ovat korkeita. Jalkakäytävillä voi olla esim. palmuja tai muita esteitä. 

Playa de las Vistasin uimaranta Playa de las Américasissa on esteetön. Puusta rakennetulla kannella ja kulkuväylillä pääsee liikkumaan aina veteen asti. Rannalla on tilavat suihkut ja wc-tilat. 

Esteettömän taksin tilaus tulee tehdä hyvissä ajoin ennen matkaa. Esteettömiä takseja välittää taksikeskus.

Luottokortit

Visa, MasterCard, American Express ja Eurocard käyvät maksuvälineinä useimmissa myymälöissä ja ravintoloissa. Jotkut kauppiaat lisäävät hintaan 6 % luottokorttiveloituksesta aiheutuvien kulujen kattamiseksi. Maksaessasi luottokortilla varaudu todistamaan henkilöllisyytesi maksun suuruudesta riippumatta.
Voit nostaa rahaa Visalla, Visa Electronilla ja MasterCardilla automaateista. Käytä pankkien yhteydessä olevia automaatteja.

Matkalle mukaan

Joulu–helmikuussa tarvitset lämpimiä vaatteita, varsinkin Gomeran ja Teiden retkillä saattaa olla hyvinkin viileät olosuhteet. Ota mukaan myös sateensuoja.
Hotellihuoneissa ei ole lämmitystä ja huoneistojen lattiat voivat olla kylmät. Lämpimät sukat tai sisätossut ja lämmin yöasu ovat tarpeen. Joulun ja uudenvuoden aikaan tarvitset juhlavaatteet, mikäli osallistut esim. juhlaillallisille.

Palveluraha

Espanjassa on tapana antaa palvelurahaa hyvästä palvelusta. Voit halutessasi muistaa tarjoilijoita ja hotellisi huonesiivoojaa, laukunkantajaa ja ravintolahenkilökuntaa. Yleinen tipin määrä on 5–10 % laskun loppusummasta tai 2–5 € palvelusta.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Costa Adeje, Teneriffa kohdeopas


Kulkuyhteydet

Taksilla ja bussilla liikkuminen on kätevää ja edullista. Bussiyhteydet ovat hyvät koko saaren alueella, lähikyliin ja pääkaupunkiin liikennöidään useita vuoroja päivässä. Naapurisaarille on hyvät laivayhteydet.

Bussi
Bussit liikennöivät Los Cristianokseen ja Santa Cruziin päivittäin. Playa de las Américasista ja Los Cristianoksesta on bussiyhteys kerran päivässä Teidelle Las Cañadasin luonnonpuistoon. 

Taksi
Keskustassa on useita taksiasemia. Iltaisin taksin saa parhaiten lennosta. Takseissa on mittarit.

Laiva
La Gomeralle ja La Palmalle on laivayhteys Los Cristianoksen satamasta. 
Gran Canarialle, Agaeteen pääsee laivalla Santa Cruzista.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään 5 päivää ennen matkaa.

Lentokenttä Aeropuerto de Reina Sofia (TFS, Teneriffa eteläinen)
Matkan pituus Costa Adeje n. 20 km
Matkan kesto Costa Adeje 20–30 min

Yhteydet Reina Sofian lentoasemalta
Lentoasemalta lomakohteeseen pääset myös taksilla tai paikallisbussilla.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Golfbagin, polkupyörän ja lainelaudan kuljetus lentokenttäkuljetuksessa on lisämaksusta, hinta 12,50 €/suunta. Kuljetus erikoismatkatavaralle tulee tilata ennakkoon viimeistään 14 päivää ennen matkaa asiakaspalvelustamme.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Tarkista lastenistuimiin liittyvät ohjeistukset täältä, Matkakohteessa-osion alta.


Costa Adeje lasten kanssa

Costa Adejen rannat ovat hyvinhoidettuja, ja loivasti syvenevä Playa de Fañaben ranta sopii lasten rantaleikkeihin.

Muuta tekemistä lapsille
Karting Club Tenerife -mikroautoradalle pääsee Playa de las Américasista maksuttomalla bussilla, joka noutaa asiakkaat hotellista. 

Pienten lasten ruokailu
Supermarketeissa myydään lastenruokia ja vaippoja. Lastenrattaita vuokraa mm. Premier Rentals.


Nähtävyydet

Läheisissa Los Cristianoksen ja Los Abrigosin kylissä näet ja koet palasen yhdestä teneriffalaisten aikaisemmin tärkeästä elinkeinosta, kalastuksesta.

Masca, pieni kylä Tenovuoren syrjäisessä kolkassa on kuin oma maailmansa. Vuosisatojen ajan kylään pääsi vain patikkareittiä vuoristomuulilla, mutta nykyisin kylään johtava mutkainen tie on päällystetty. Jo pelkkä ajomatka Mascaan on elämys. Alue sopii hyväkuntoisille patikoijille. 

Espanjan korkeimmalle vuorelle Teide-tulivuorelle pääset mm. retkellämme.


Ostokset

Suosittuja tuliaisostoksia ovat esim. paikalliset viinit ja juustot. Muotivaatteiden valikoimat ovat laajat. Kosmetiikka ja optiikka ovat suhteellisen edullisia. 

Basaareissa voit tinkiä, mutta tavaran laadun suhteen kannattaa olla tarkkana. Kiinteähintaisissa liikkeissä on laadukkaampia tuotteita. Pyydä aina kuitti ostoksistasi.
Costa Adejessa, The Duke Shops -ostoskeskusta vastapäätä ja Los Cristianosissa, Gran Arona -hotellin läheisyydessä järjestetään viikottain markkinat. Markkinoilla myydään mm. käsitöitä, koruja ja nahka-tuotteita.


Ravintolat ja huvit

Costa Adejessa ja sen ympäristössä on lukuisia kokeilemisen arvoisia ravintoloita italialaisista kiinalaisiin ja meksikolaisiin sekä kansainvälisiin pikaruokapaikkoihin. Kanarian omia, edullisia herkkuja löydät lähistön pikkukylistä. Suosituimmat kalaravintolat ovat La Caletan ja Los Cristianosin kylissä. Suosituimpiin ravintoloihin kannattaa tehdä pöytävaraus etukäteen.

Iltaelämä on rauhallista. Iltoja vietetään pubeissa, baareissa ja ravintoloissa. Useissa illanviettopaikoissa voi nauttia elävästä musiikista ja kaupungista löytyy myös karaokebaari. 

Joulupäivänä ja uudenvuodenaattona ravintolat ja tanssipaikat ovat täynnä ja pöytävaraus on suositeltavaa. 


Tapahtumat

Teneriffan kuuluisia karnevaaleja vietetään n. 2 viikon ajan 40 päivää ennen pääsiäistä. Päätapahtumat ovat Santa Cruzissa sekä Puerto de la Cruzissa, mutta myös Los Cristianosissa juhlitaan karnevaaleja muutaman päivän ajan.

Saaren pääkaupungin Santa Cruzin auditoriossa on tapahtumia, mm. sinfoniaorkesterin konsertteja ympäri vuoden.


Uimarannat

Costa Adeje on rakennettu rannan suuntaisesti ja lähes kaikki hotellimme ovat lähellä hyvinhoidettuja rantoja. Lapsille sopiva ranta on loivasti syvenevä, vaalea laavahiekkainen Playa de Fañabe.

Rantapalvelut
Rannoilla vuokrataan aurinkotuoleja ja -varjoja vuokrataan, hinnat alkaen 3 €/kpl, esim. El Duquen rannalla n. 7 €. Rannoilla on myös suihkuja, wc:t ja pukukoppeja.

Asukasluku ja etäisyydet

Teneriffa n. miljoona asukasta
Playa de las Américas n. 6 km
Los Gigantes 20 km
Santa Cruz 90 km
Puerto de la Cruz 125 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.