Taormina, Sisilia – tietoa matkakohteesta

Taormina, Sisilia 1
Taormina, Sisilia 2
Taormina, Sisilia 3
Taormina, Sisilia 4
Taormina, Sisilia 5
Taormina, Sisilia 6
Taormina, Sisilia 7
Taormina, Sisilia 8
Taormina, Sisilia 9
Taormina, Sisilia 10
Taormina, Sisilia 11
Taormina, Sisilia 12
Taormina, Sisilia 13
Taormina, Sisilia 14
Taormina, Sisilia 15
Taormina, Sisilia 16
Taormina, Sisilia 17
Taormina, Sisilia 18
Taormina, Sisilia 19
Taormina, Sisilia 20
Taormina, Sisilia 21
Taormina, Sisilia 22
Taormina, Sisilia 23
Taormina, Sisilia 24
Taormina, Sisilia 25
Taormina, Sisilia 26
Taormina, Sisilia 27
Taormina, Sisilia 28
Taormina, Sisilia 29
Taormina, Sisilia 30
Taormina, Sisilia 31
Taormina, Sisilia 32
Taormina, Sisilia 33
Taormina, Sisilia 34
Taormina, Sisilia 35
Taormina, Sisilia 1
Taormina, Sisilia 2
Taormina, Sisilia 3
Taormina, Sisilia 4
Taormina, Sisilia 5
Taormina, Sisilia 6
Taormina, Sisilia 7
Taormina, Sisilia 8
Taormina, Sisilia 9
Taormina, Sisilia 10
Taormina, Sisilia 11
Taormina, Sisilia 12
Taormina, Sisilia 13
Taormina, Sisilia 14
Taormina, Sisilia 15
Taormina, Sisilia 16
Taormina, Sisilia 17
Taormina, Sisilia 18
Taormina, Sisilia 19
Taormina, Sisilia 20
Taormina, Sisilia 21
Taormina, Sisilia 22
Taormina, Sisilia 23
Taormina, Sisilia 24
Taormina, Sisilia 25
Taormina, Sisilia 26
Taormina, Sisilia 27
Taormina, Sisilia 28
Taormina, Sisilia 29
Taormina, Sisilia 30
Taormina, Sisilia 31
Taormina, Sisilia 32
Taormina, Sisilia 33
Taormina, Sisilia 34
Taormina, Sisilia 35

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Voit vuokrata auton lomallesi kätevimmin verkkosivuiltamme. Voit noutaa auton lentoasemalta tai vuokraamon keskustan toimipisteestä. Saadaksesi varmasti haluamasi auton tee autonvuokraus hyvissä ajoin ennen matkasi alkua.

Mikäli vuokraat auton vasta perillä, ota yhteys oppaaseemme muutama päivä ennen haluttua vuokrausajankohtaa. Paikalla vuokrattavien autojen hinnat ja vuokrausehdot näet hotellissa olevasta Aurinkomatkojen Lomakansiosta.


Harrastukset

Taorminassa on hyvät mahdollisuudet lähteä patikkaretkelle esim. Castelmolaan, Taorminan linnaan, alas merenrantaan Mazzaroon sekä Naxokseen. Tennistä voi pelata via Bagnoli Crocilla kaupunginpuiston vieressä. Kesäkuukausina voi sukeltaa ja snorklata.

Le Club Pietre Nere -talli on Naxoksen keskustan tuntumassa. Tallin kymmestä hevosesta osa sopii aloittelijoille ja osa kokeneille ratsastajille. Aamupäivisin järjestetään maastoratsastusta. Talli vuokraa varusteita. Ratsastustunti tulee varata etukäteen.

Golf

Il Picciolo Golf Club on 18-reiän golfkenttä n. 35 km:n päässä Taorminasta. 

Patikointi

Taorminan ja Naxoksen ympäristössä on erinomaiset patikointimahdollisuudet. Korkeuserot vaihtelevat 250–500 m; Taormina on noin 250 metrin korkeudella ja Castelmola noin 500 metrin korkeudella. Useiden reittien varrella on pieniä maanvyörymiä. Reiteistä ei ole karttoja.

Taormina–Madonna della Roccan pyhättö–Taorminan linna (2 km)
Portaat lähtevät via Circonvallazionelta keskustan yläpuolelta. Madonna della Roccan pyhätöltä on upea näköala, ja sieltä matkaa voi jatkaa vielä ylöspäin vanhalle puolustuslinnoitukselle. Linnoituksen sisälle ei ole pääsyä.

Taormina–Castelmola (2 km)
Reitti kulkee Madonna della Roccalta ylöspäin.

Forza d'Agro–Castelmola (n. 23 km)
Reitti alkaa Forza d'Agrosta, jonne pääsee Taorminasta bussilla. Forza d'Agron keskusaukiolta lähtee merkitty reitti kohti Castelmolaa päättyen lähelle Castelmolan hautausmaata. Reitillä on paljon korkeuseroja.

Sukellus ja snorklaus

PADI-sukelluskeskus Taormina Diving Center järjestää toukokuusta alkaen säiden salliessa sukelluksia Taorminan rannikon lähellä. Sukelluksia on niin aloittelijoille kuin koneneillekin sukeltajille. Voit myös osallistua matalassa vedessä tehtävään noin 40 minuuttia kestävään sukelluskokeiluun, suorittaa sukelluksen peruskurssin tai muita erikoiskursseja. Läheisillä Capo Taorminan ja Isola Bellan alueilla on parikymmentä sukelluskohdetta, joiden syvyys vaihtelee 5-45 metriin. Sukelluksille lähdetään Naxoksen satamasta.

Snorklaus- ja sukellusretkiä voit varata oppaaltamme.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Taorminassa on kaksi apteekkia. British Pharmacy, os. corso Umberto 152 ja Farmacia Ragusa Piazza Duomolla pääkadun varrella. Päivystävän apteekin nimi lukee apteekkien ovessa. 

Lääkäri Cesare Restuccia tekee hotellikäyntejä. Kulut maksetaan kohteessa. Voit anoa kuitteja vastaan korvausta vakuutusyhtiöltäsi Suomessa.
Sairaala on osoitteessa Ospedale Civico S. Vicenzo, Sirina. Sairaalan yhteydessä on ensiapuasema, jossa asioidessa tarvitaan passi. Taorminan sairaalassa on vain muutamia osastoja; erikoistapaukset hoidetaan joko Catanian tai Messinan yliopistollisessa sairaalassa.

Juomavesi

Vesijohtovesi on juomakelpoista, mutta suuren kalkkimääränsä vuoksi vieraanmakuista. Voit ostaa pullotettua mineraalivettä, acqua minerale, hotellien baareista ja elintarvikeliikkeistä joko hiilihapollisena, frizzante, tai hiilihapottomana, naturale.

Liikuntaesteiset

Taormina on erittäin mäkinen, joten se ei sovellu hyvin liikuntaesteisille eikä pyörätuolilla liikkuville. Kaupunki on rakennettu jyrkähköön rinteeseen, ja lähes kaikki kadut ja kujat lukuunottamatta pääkävelykatua corso Umbertoa ovat mäessä ja niillä on paljon portaita.

Luottokortit

Visa, American Express, Diners, MasterCard ja Visa Electron käyvät maksuvälineinä useissa myymälöissä ja joissakin ravintoloissa. Voit nostaa rahaa Visalla, Visa Electronilla ja MasterCardilla useista automaateista, Dinersilla Banca Anton Venetan automaatista.

Matkalle mukaan

Keväällä ja loppusyksystä sää saattaa olla epävakaa tai jopa viileä ja sadekuurot ovat mahdollisia. Myös hotellihuoneet voivat olla keväisin ja syksyisin viileitä, joten lämmintä vaatetta on hyvä ottaa mukaan.
Varaa mukaan mukavat kengät retkipäiviksi sekä rantapyyhe, sillä hotellien pyyhkeitä ei saa viedä rannalle.

Palveluraha

Sisiliassa on tapana antaa palvelurahaa hyvästä palvelusta. Voit halutessasi muistaa ravintoloiden tarjoilijoita, hotellisiivoojaa ja laukunkantajaa. Ravintoloissa loppusummaa on tapana pyöristää 10 % ylöspäin. Myös taksille, kampaajalle ja retkibussin kuljettajalle on tapana jättää palvelurahaa.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Taormina, Sisilia kohdeopas


Kulkuyhteydet

Saareen eri osiin liikennöivät paikallisbussit ja juna. Köysiradalla pääsee kätevästi rantaan, Mazzaroon.

Bussi
Paikallisbussilla pääsee läheiseen Naxokseen noin puolen tunnin välein, Cataniaan ja Messinaan sekä niiden kautta Palermoon tunnin välein. Castelmolaan on päivittäin muutamia vuoroja.

Köysirata
Köysirata, funivia, aloittaa toimintansa huhtikuussa ja liikennöi Taorminan ja Mazzarón väliä 15 min välein. Köysiradan pääteasema on bussiaseman lähellä. Matka maksaa 3 €/suunta.

Taksi
Taksiasemat ovat Messinan ja Catanian porteilla. Voit tilata taksin myös soittamalla.

Juna
Taorminalla ja Naxoksella on yhteinen rautatieasema, jolta lähtee junia Messinaan, Cataniaan ja Catanian kautta Syracusaan. Aikatauluja www.trenitalia.com.

Laiva
Pääset Messinasta lautalla mantereelle, San Giovannin kylään tai Reggio Calabrian kaupunkiin. Matka San Giovanniin kestää 15–20 min. Lautat liikennöivät tunnin välein. Lautta Reggio Calabriaan kulkee 30 min välein, matka kestää n. 30 min.
Cataniasta on laivayhteys Maltalle, mutta matka vaatiin yöpymisen perillä.


Lentokenttäkuljetukset

Tämän Aurinkomatka-paketin edestakaiset bussikuljetukset ovat maksullisia. Hinta 18 €/aikuinen ja 9 €/lapsi 2–17-v., alle 2-vuotiaat sylilapset maksutta. Voit ostaa myös yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetuksen voit ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus tulee ostaa viimeistään viisi päivää ennen matkaa.

Lentokenttä Catania
Matkan pituus n. 55 km
Matkan kesto n. 1 tunti

Yhteydet lentokentältä
Lentokenttäkuljetus on Taorminan bussiasemalle, josta siirrytään minibusseilla suurimpaan osaan hotelleista. Pelkän lennon ostaneet pääsevät lentoasemalta lomakohteeseen taksilla.

Huom. Suosittelemme bussi- tai yksityiskuljetuksen varaamista. Julkisen liikenteen yhteydet lomakohteisiin ovat rajalliset ja taksilla liikkuminen on arvokasta.


Matkalla lasten kanssa

Catanian länsipuolella sijaitsevassa Etnalandissa on eläintarha, dinosauruspuisto ja vesipuisto. Etnaland on n. 70 km:n päässä Taorminasta ja sinne pääsee vuokraamalla auton.

Lastenruokia myydään supermarketeissa. Lastenrattaita ei vuokrata.


Nähtävyydet

Taorminan kuuluisin nähtävyys on Il Teatro Greco, 300 eaa. rakennettu, osittain kallioon kaiverrettu upea kreikkalainen teatteri. Roomalaiset laajensivat ja muokkasivat teatteria 200-luvulla ja järjestivät siellä mm. gladiaattorinäytöksiä. Nykyisin siellä järjestetään kesäkuukausina Taormina Arte -tapahtuman esityksiä ja kesäkuussa vuosittaiset filmifestivaalit. Katsomosta avautuu unohtumattoman kaunis näkymä Etnalle ja Naxokseen. Alueella on pieni oliivilehto ja näköalapaikkoja.

Kaupunginpuutarhassa, giardino pubblicossa, on yli 200 erilaista trooppista kasvia, näköalapaikkoja ja 1800-luvun lopulla rakennettuja tiilisiä lintutorneja.
Tuomiokirkko, Il Duomo, rakennettiin 1400-luvulla keskiajalta peräisin olleen kirkon raunion päälle. Kirkon edessä olevalla aukiolla on kaunis 1600-luvun barokkityylinen suihkulähde.
Pieni, osittain Santa Caterinan kirkon alle jäänyt roomalainen teatteri L'Odeon löydettiin sattumalta 1800-luvulla.
Roomalaisajan urheilukentästä, la Naumachiasta, on vielä nähtävissä osa pitkästä tiilimuurista seinäsyvennyksineen. Alueella koulutettiin aikoinaan nuoria roomalaismiehiä.
Corvajan palatsin, Palazzo Corvaja, vanhin osa rakennettiin arabiajalla, 1000-luvulla, tukemaan kaupungin puolustusjärjestelmää. Arabien tekemää tornia laajennettiin 1200-luvulla ja 1400-luvulla rakennettiin kokonaan uusi siipi Sisilian parlamentin istuntoja varten. Palatsi nimettiin Corvajan vanhan aatelissuvun mukaan. Arkkitehtuurissa on vaikutteita niin arabi- ja normannityylistä kuin goottilaisestakin tyylistä. Nykyään palatsissa on matkailutoimisto.
Goottilainen palatsi, 1300–1400-luvuilla rakennettu Palazzo dei Duchi di Santo Stefano, toimi aikoinaan espanjalaissyntyisen S. Stefanon herttuoiden palatsina. Nykyään siellä on erilaisia taidenäyttelyitä. Palatsi on yksi kaupungin tärkeimpiä goottilaistyylisiä rakennuksia ja sieltä on upea näköala.

Nähtävyyksiä muualla Sisiliassa
Cataniassa barokkityyliset kirkot ja muut rakennukset ovat näkemisen arvoisia. Savocassa puolestaan on capuccino-munkkien krypta. Huhti-lokakuussa järjestetään kansainvälisiä retkiä mm. Syracusaan, Panarean ja Strombolin saarille ja  Montalbanon maisemiin.


Ostokset

Taorminan tyylikkäät pikkuliikkeet houkuttelevat lomailijoita tuotteillaan. Tyypillisiä Sisilian tuomisia muodin ohella ovat koruompeleet, joita myydään Taorminan lukuisissa pikku kaupoissa corso Umberton varrella. Kaupungista on hyvät kulkuyhteydet Messinaan ja Cataniaan, joissa on monipuolisemmat ostosmahdollisuudet ja edullisempi hintataso. Suosittuja tuliaisia ovat sisilialaiset keramiikka-astiat sekä juustot, pastat ja viinit.

Liikkeet ovat avoinna ma–la klo 9/10–13 ja 16–21/22. Taorminan liikkeistä suurin osa on avoinna myös sunnuntaiaamuisin ja -iltaisin. Kaupungeissa (esimerkiksi Cataniassa, Messinassa ja Palermossa) monet liikkeet ovat suljettuja maanantaiaamuisin. 

Taorminan markkinat, mercato, järjestetään keskiviikkoaamuisin via Dionisio Primolla, Naxoksen luantaisin aamupäivällä Recanatin kaupunginosassa Strada Sevizio Alberghiero -kadulla. Myynnissä on kaikkea mahdollista vaatteista, kengistä ja kankaista lähtien hedelmiä ja vihanneksia unohtamatta.

Sicilia Outlet Villagessa voit tehdä edullisia ostoksia kuuluisimpien italialaisten merkkituotteiden ja urheiluliikkeiden myymälöissä. Noin 115 km:n päässä sijaitsevaan ostopaikkaan pääset kansainvälisen retken mukana tai vuokraamalla auton. Liikkeet ovat avoinna päivittäin klo 10–20/21.


Ravintolat ja huvit

Tarjolla on eteläitalialaisen keittiön herkkuja parhaimmillaan: pizzerioista ja yksinkertaisista trattorioista korkeatasoisiin ravintoloihin. Taorminassa kannattaa nautiskella erityisesti merenantimilla – tuoreiden kalojen ja äyriäisten valikoima on runsas. Suositeltavia ovat myös herkulliset jälkiruuat ja makea jälkiruokaviini Marsala sekä Castelmolan kylän tunnettu manteliviini.

Taorminan iltaelämä on rauhallista. Paikalliset kävelevät corso Umberton kävelykadulla ja istuvat katukahviloissa ohikulkijoita seuraillen. Pääaukion, piazza 9 Aprilen, suosituissa ulkoilmakahviloissa soitetaan pianomusiikkia iltaisin.
Keväällä ja alkukesästä iltaviihdettä on tarjolla melko vähän, esimerkiksi useimmat diskot ovat kiinni.

Taorminassa järjestetään oopperaesityksiä, kesäkuukausina on konsertteja ja elokuvajuhlat ovat kesäkuussa.


Uimarannat

Mazzaro on lähin hiekkaranta, jonne pääsee keskustasta muutamassa minuutissa köysiradalla tai kävellen jyrkkää polkua alas. Isola Bellan ranta on n. 200 m:n päässä köysiradan ala-asemalta. 

Rannoilla vuokrataan aurinkotuoleja ja -varjoja. Rannoilla voi harrastaa kesäkuun alusta lähtien vesihiihtoa ja vuokrata polkuveneitä. Rannoilla on baareja ja ravintoloita sekä suihkut. Alkukesästä merivirrat voivat kuljettaa rannoille meduusoja.


Majoitusvero

Italian hotelleissa veloitetaan matkailijoilta majoitusvero (City tax), joka on 0,50–5 €/yö/henkilö. Veron suuruus määräytyy hotellin italialaisen tähtiluokituksen mukaan, joka saattaa poiketa Aurinkomatkojen tähtiluokituksesta. Vero veloitetaan kaikilta yli 12-vuotiailta. Majoitusvero ei sisälly matkapaketin hintaan, vaan se maksetaan käteisellä suoraan hotellille. Muutokset perittävän veron suuruudessa ovat mahdollisia.

Asukasluku ja etäisyydet

Taormina  n. 10 000 as.
Naxos 6 km
Catania 50 km
Messina 50 km
Agrigento 210 km
Cefalù 245 km
Palermo 264 km

Aurinkomatkat kohteessa

Lomastasi huolehtii Aurinkopalvelu. Ilonasi on suomenkielinen opas ja paras lomaohjelma. Tapaat oppaamme kohteessa ja voit ottaa yhteyttä Aurinkolinjan kautta puhelimitse, tekstiviestillä ja sosiaalisessa mediassa.

Matkustusasiakirjat ja maahantulomuodollisuudet

Tiedot ja asiakirjat löytyvät maan sivuilta Passi & viisumi -välilehden alta.