Sorrento – tietoa matkakohteesta

Sorrento 1
Sorrento 2
Sorrento 3
Sorrento 4
Sorrento 5
Sorrento 6
Sorrento 7
Sorrento 8
Sorrento 9
Sorrento 10
Sorrento 11
Sorrento 12
Sorrento 13
Sorrento 14
Sorrento 15
Sorrento 16
Sorrento 17
Sorrento 18
Sorrento 19
Sorrento 20
Sorrento 21
Sorrento 22
Sorrento 23
Sorrento 24
Sorrento 25
Sorrento 26
Sorrento 27
Sorrento 28
Sorrento 29
Sorrento 30
Sorrento 31
Sorrento 32
Sorrento 1
Sorrento 2
Sorrento 3
Sorrento 4
Sorrento 5
Sorrento 6
Sorrento 7
Sorrento 8
Sorrento 9
Sorrento 10
Sorrento 11
Sorrento 12
Sorrento 13
Sorrento 14
Sorrento 15
Sorrento 16
Sorrento 17
Sorrento 18
Sorrento 19
Sorrento 20
Sorrento 21
Sorrento 22
Sorrento 23
Sorrento 24
Sorrento 25
Sorrento 26
Sorrento 27
Sorrento 28
Sorrento 29
Sorrento 30
Sorrento 31
Sorrento 32

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Voit vuokrata auton lomallesi kätevimmin verkkosivuiltamme. Voit noutaa auton lentoasemalta tai vuokraamon toimipisteestä. Saadaksesi varmasti haluamasi auton tee autonvuokraus hyvissä ajoin ennen matkasi alkua.

Mikäli vuokraat auton vasta perillä, ota yhteys oppaaseemme muutama päivä ennen haluttua vuokrausajankohtaa. Paikalla vuokrattavien autojen hinnat ja vuokrausehdot näet hotellissa olevasta Aurinkomatkojen Lomakansiosta.


Harrastukset

Sorrentossa voi pelata tennistä, patikoida, käydä kuntosalilla ja harrastaa vesiurheilulajeja mm. sukellusta ja snorklausta.

Kuntosali

Ulysse-kuntosali on Via del Mare -kadulla, lähellä Villa Maria -hotellia. Suljettu sunnuntaisin.

Patikointi

Sorrentossa ja Massa Lubrensen kunnassa on lähes 100 km merkittyjä patikointireittejä. Lisäksi on n. 19 km vanhoja muulipolkuja, jotka yhdistävät Massa Lubrensen ja Sorrenton. Sorrenton matkailutoimistosta saa reittikarttoja.

Sukellus ja snorklaus

TGI Diving Marina di Puolossa, 5 km:n päässä Sorrentosta järjestää sukelluksia veneestä käsin esim. Punto Caponella ja Isole dei Galli -saarten ympäristössä. Sukelluskeskus järjestää tarvittaessa kuljetuksen hotelleista, sovi hinta etukäteen. Paikallisbussilla pääsee n. 500 m:n päähän sukelluskeskuksesta.

Snorklausmahdollisuudet ovat kohtalaiset. Tarjolla on snorklausretkiä.
Kaupoissa myydään snorklausvälineitä.

Tennis

Tennistä voi pelata kaupungin kahdella kohtuukuntoisella massakentällä via Califanolla ja via degli Aranci -kadun lähellä.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Apteekit ovat avoinna ma–pe n. klo 9–13 ja 16–20. Löydät päivystävän apteekin nimen ja osoitteen kaikkien apteekkien ovesta. Apteekkeja on eri puolella kaupunkia, mm. corso Italian varrella. 

Tarvitessasi lääkäriä ota yhteys hotellisi vastaanottoon tai oppaaseemme. Sorrenton sairaalan ensiapuasema pronto soccorso corso Italian varrella on avoinna ympäri vuorokauden. Päivystävän lääkärin puhelin on (+39 081) 533 1111.

Liikuntaesteiset

Sorrento ei sovellu kovin hyvin liikuntaesteisille. Maasto on mäkistä, tiet ja jalkakäytävät ovat kapeita ja epätasaisia. Portaita on paljon. Bussit eivät pääse kaikkien hotellien viereen korkeuserojen vuoksi. Invatakseja ei ole. Myös retkikohteissa on mäkistä maastoa, epätasaisia teitä ja paljon portaita. Retkillä on myös paljon kävelyä.

Luottokortit

Visa, MasterCard, American Express ja Diners sekä Visa Electron käyvät useimmissa liikkeissä, ravintoloissa, autovuokraamoissa, huoltoasemilla ja hotelleissa. Korteilla voi nostaa rahaa automaateista. 

Matkalle mukaan

Alku- ja loppukaudesta on iltaisin viileää, ota mukaan myös lämmintä vaatetta.
Mukavat jalkineet ovat tarpeen varsinkin, mikäli aiot lähteä Vesuviuksen retkelle.

Palveluraha

Italiassa palvelurahaa annetaan kiitokseksi hyvästä palvelusta. Joskus ravintolalaskuihin on jo laskettu tarjoilupalkkio. Silloinkin loppusummaa voi pyöristää ylöspäin. Mikäli tarjoilupalkkiota ei ole laskettu mukaan, palvelurahaa on tapana jättää 5–10 % laskun loppusummasta tai n. 1 € ruokailijaa kohti. Retkibussin kuljettajaa voi muistaa eurolla sekä hotellin kerroshoitajaa ja tarjoilijaa loman lopussa 2–5 €/hlö. Senttejä voit jättää vain kahvilaan, kun nautit juomasi seisten baaritiskin ääressä.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Sorrento kohdeopas


Sorrento lasten kanssa

Kaupoissa ja apteekeissa myydään äidinmaidonvastiketta, purkkiruokia ja vaippoja. Lastenrattaiden vuokrausta ei ole.


Kulkuyhteydet

Sorrentossa on helppo liikkua bussilla. Taksien hintataso on sama kuin Suomessa. Junalla pääsee mm. Napoliin ja Pompejiin, bussilla Amalfin rannikolle, laivalla ja kantosiipialuksella Caprille, Ischialle ja Napoliin.

Bussi
Punaiset bussit kulkevat kaupungin alueella. Linjoja onneljä. Busseilla pääsee myös lähikyliin mm. Sant Agnelloon ja Metaan. Osta lippu etukäteen tupakkakaupasta. Sinisillä kaukoliikenteen busseilla pääsee mm. Positanoon, Amalfiin, Maioriin ja Ravelloon. 

Taksi
Sorrenton taksiasemat ovat mm. Piazza Tassolla, rautatieasemalla ja sairaalan edessä. Takseissa on mittarit. Sunnuntaisin ja iltaisin peritään lisämaksua, samoin matkalaukuista.

Juna
Rautatieasema on Angelina Lauron aukion kulmassa. Paikallisjunalla pääsee Napoliin ja lähikaupunkeihin, mm. Sant Agnelloon, Castellamareen, Herculaneumiin ja Pompejiin. Juna liikennöi klo 6–22 noin puolen tunnin välein. Napolista on hyvät junayhteydet eri puolille Italiaa. Herculaneumista on minibussiyhteys Vesuviukselle.

Laiva ja kantosiipialus
Sorrentosta on kesällä päivittäin useita yhteyksiä Caprille ja Napoliin kantosiipialuksella ja laivalla. Osta lippu Marina Piccolan lipputoimistoista.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään viisi päivää ennen matkaa.

Lentokenttä Napolin lentoasema
Matkan pituus n. 45 km
Matkan kesto 
1,5–2,5 tuntia liikenteestä riippuen

Yhteydet lentoasemalta 
Lentoasemalta lomakohteeseen pääset myös taksilla.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Jos sinulla on erikoismatkatavaroita esim. golfbagi (poislukien lastenrattaat), ota yhteys asiakaspalveluumme varmistaaksesi erikoismatkatavaralle paikan kuljetuksessa.


Nähtävyydet

Marina Piccola ja Marina Grande Sorrentossa on kaksi satamaa: Marina Piccolaan saapuvat kantosiipialukset ja Marina Grande on kalastajasatama.
Villa Comunale Kaupunginpuistosta on upea näköala Napolinlahdelle ja Vesuviukselle. Puiston vieressä sijaitsee Pyhän Franciskuksen kirkko ja luostaripuutarha, jossa järjestetään kesäisin konsertteja ja taidenäyttelyjä.
Hotelli Tramontanossa on sävelletty 1700-luvulla maailmankuulu Palaja Sorrentoon -laulu.
Sedile Dominova Rakennus on ainoa Campanian maakunnan jäljellä oleva aateliston 1500-luvun kokoontumispaikka.
Palazzo Correale Vanha aatelisperheen palatsi on nykyisin museo, jossa on esillä mm. napolilaisen koulukunnan maalauksia 1600- ja 1700-luvuilta sekä Capodimonten posliiniesineitä.
Catedrale Sorrenton tuomiokirkko valmistui 1400-luvulla.

Napolin nähtävyyksiä
Arkeologisessa kansallismuseossa on nähtävillä Pompejin ja Herculaneumin aarteita.
Kuninkaanlinnan museossa
on upeita saleja.
Pignatellin prinssin museo
esittelee 1800-luvun huonekaluja ja hevosvaunuja.
Akvaariossa
on Napolinlahden kasveja ja kaloja.
Capodimonten museo
, vanha metsästyslinna taideaarteineen.
Tuomiokirkko San Gennaro.
San Carlo -oopperatalo vuodelta 1737 on Euroopan vanhin.
San Francesco di Paolo -kirkko on 1800-luvulta.
Gesu Nuovo- ja Santa Chiara -kirkot.
Castel Nuovo-, Castel Sant'Elmo- ja Castel Dell'ovo -linnat.
San Martinon luostari.
Gambrinus-kahvilan
asiakkaita olivat vuonna 1860 kuuluisat napolilaiset säveltäjät, taiteilijat, kirjailijat ja poliitikot.


Ostokset

Ostoksia voi tehdä tyylikkäissä pikkuliikkeissä tai Napolin suurissa ostoskeskuksissa. Vaatteet ja nahkatavarat, designtuotteet, puu-upotustyöt, kameekorut sekä paikalliset viinit ja sitruunaliköörit ovat suosittuja tuliaisia.

Liikkeet ovat avoinna päivittäin klo 9–13 ja 16/17–20/22. Vanhan kaupunginosan liikkeet ovat avoinna aamusta iltaan.

Markkinat ovat tiistaisin aamupäivällä via S. Renatolla.

Suurin osa liikkeistä on pääkadun varrella. 

Sorrentolle tyypillisiä tuotteita ovat kauniisti lakatut koristellut puuesineet (intarsia-työt), Capodimonten posliini, käsinkoristellut liinavaatteet, kameekorut sekä Limoncello-sitruunalikööri. Suosittuja ostoksia ovat myös moda Positano eli pitsillä koristellut naisten vaatteet sekä paikalliset viinit, juustot ja pastat.

Sorrenton hintataso on suunnilleen sama kuin Suomen. Oliiviöljy, paikalliset viinit ja nahkatuotteet ovat hieman edullisempia. Alennusmyynnit ovat heinäkuun puolivälissä.

Napolin suosituimpia ostospaikkoja ovat Corso Umberto ja via Toledo -kadut, Vomeron kukkula, Umberto-ostosgalleria sekä Piazza dei Martirin aukio, jolla ovat italialaisten huippumuodin luojien liikkeet. Napolin vaate- ja kenkäliikkeet ovat suljettuja heinä–elokuussa lauantai-iltapäivisin ja muina kuukausina maanantaisin aamupäivällä.


Ravintolat ja huvit

Ruokapaikkoja on pizzerioista tasokkaisiin huippuravintoloihin. Napolinlahden erikoisuuksia ovat merenantimet, gnocchi-pasta ja alkuperäiset pizzat.

Kaupungissa on pubeja, pianobaareja, diskoja ja tarantella-paikkoja. Heinä–elokuussa on musiikkijuhlat. Kesäkuukausina iltaelämä on vilkasta, keväällä ja syksyllä hiljaisempaa. Ravellossa (n. 40 km:n päässä Sorrentosta) on musiikkitapahtumia kesä–syyskuussa.


Tapahtumat

Heinä–elokuussa on klassisen musiikin konsertteja Pyhän Fransiskuksen kirkon vieressä olevan luostarin sisäpihalla.
Sorrentossa on suojeluspyhimysten päivinä tapahtumia.

Neitsyt Marian taivaaseen astumisen päivä, Ferragosto 15.8., on italialaisten tärkein kesäjuhla.

Ravellossa (40 km Sorrentosta etelään) on klassisen musiikin konsertteja kesä–syyskuussa. Konsertit alkavat n. klo 21.


Uimarannat

Auringosta nautitaan maksullisilla uimalaitureilla Marina Piccolan kupeessa tai Marina Grandessa. Laitureilla on baareja ja lounaspaikkoja. Aurinkotuoleja ja -varjoja vuokrataan. Lähin maksuton ranta-alue on Marina Grandessa tai noin kahden kilometrin päässä keskustasta sijaitseva kuningatar Johannan kylpylän kallioranta.

Maksullisilla rantalaitureilla on wc:t ja pukukopit, useimmissa myös suihkut. Voit ostaa rantabaareista juotavaa ja pientä purtavaa. Rantalaitureilla vuokrataan polkuveneitä.

Marina di Puolossa, n. 5 km:n päässä keskustasta, on pieni soraranta.

Alimurin ranta on Meta di Sorrentossa, n. 5 km:n päässä Sorrentosta. Alueella on sekä maksullinen että ilmainen ranta. Maksuttomalla rannalla on tungosta etenkin viikonloppuisin.

Yleisillä rannoilla vesi on melko puhdasta, mutta varsinkin keskikesällä siinä saattaa olla levää.


Majoitusvero

Italian hotelleissa veloitetaan matkailijoilta majoitusvero (City tax), joka on 0,50–5 €/yö/henkilö. Veron suuruus määräytyy hotellin italialaisen tähtiluokituksen mukaan, joka saattaa poiketa Aurinkomatkojen tähtiluokituksesta. Vero veloitetaan kaikilta yli 12-vuotiailta. Majoitusvero ei sisälly matkapaketin hintaan, vaan se maksetaan käteisellä suoraan hotellille. Muutokset perittävän veron suuruudessa ovat mahdollisia.

Asukasluku ja etäisyydet

Sorrento n. 20 000 as.
Positano 17 km
Pompeji 25 km
Amalfi 34 km
Napoli 48 km
Rooma 260 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.