Sorrento – tietoa matkakohteesta

Sorrento 1
Sorrento 2
Sorrento 3
Sorrento 4
Sorrento 5
Sorrento 6
Sorrento 7
Sorrento 8
Sorrento 9
Sorrento 10
Sorrento 11
Sorrento 12
Sorrento 13
Sorrento 14
Sorrento 15
Sorrento 16
Sorrento 17
Sorrento 18
Sorrento 19
Sorrento 20
Sorrento 21
Sorrento 22
Sorrento 23
Sorrento 24
Sorrento 25
Sorrento 26
Sorrento 27
Sorrento 28
Sorrento 29
Sorrento 30
Sorrento 31
Sorrento 32
Sorrento 33
Sorrento 34
Sorrento 35
Sorrento 36
Sorrento 37
Sorrento 1
Sorrento 2
Sorrento 3
Sorrento 4
Sorrento 5
Sorrento 6
Sorrento 7
Sorrento 8
Sorrento 9
Sorrento 10
Sorrento 11
Sorrento 12
Sorrento 13
Sorrento 14
Sorrento 15
Sorrento 16
Sorrento 17
Sorrento 18
Sorrento 19
Sorrento 20
Sorrento 21
Sorrento 22
Sorrento 23
Sorrento 24
Sorrento 25
Sorrento 26
Sorrento 27
Sorrento 28
Sorrento 29
Sorrento 30
Sorrento 31
Sorrento 32
Sorrento 33
Sorrento 34
Sorrento 35
Sorrento 36
Sorrento 37

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Varaa vuokra-auto lomallesi kätevästi verkkosivuiltamme. Saadaksesi haluamasi automallin tee autonvuokraus jo hyvissä ajoin ennen matkasi alkua. Auto noudetaan joko kohteen lentoasemalta tai muusta vuokraamon toimipisteestä.

Autonvuokraus onnistuu osassa lomakohteistamme helposti myös Aurinkomatkat-sovelluksessa tai oppaaltamme. Sovelluksessa vuokraus on mahdollinen aikaisintaan 3 viikkoa ennen matkan alkua.


Harrastukset

Sorrentossa voi pelata tennistä, patikoida, käydä kuntosalilla ja harrastaa vesiurheilulajeja, esim. sukellusta ja suppailua, tai lähteä kajakkiretkelle.

Kuntosali

Openclub Sorrento -kuntosali on lähellä Piazza Tasso -aukiota osoitteessa Via Santa Maria della Pietà. Suljettu sunnuntaisin.

Patikointi

Sorrentossa ja Massa Lubrensen kunnassa on lähes 100 km merkittyjä patikointireittejä. Reiteistä saat lisätietoa matkailutoimistoista tai osoitteesta www.sorrentowalks.com.

Sukellus

Sukelluskeskus Nettuno Residence Diving Neranon kylässä, 15 km:n päässä Sorrentosta, järjestää PADI- kursseja ja sukellusretkiä lähialueelle. Lisätietoja www.divingsorrento.com/en/

Tennis

Tennistä voi pelata kaupungin Tennis Montariello -massakentillä.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Apteekit ovat avoinna ma–pe n. klo 9–13 ja 16–20. Löydät päivystävän apteekin nimen ja osoitteen kaikkien apteekkien ovesta. Keskustan kävelykadulla, Corso Italialla olevista apteekeista usea on avoinna kesäisin aamusta iltaan. 

Tarvitessasi lääkäriä ota yhteys hotellisi vastaanottoon tai oppaaseemme. Sorrenton sairaalan ensiapuasema pronto soccorso Corso Italia -kadun varrella on avoinna ympäri vuorokauden.

Liikuntaesteettömyys

Sorrento ei sovellu kovin hyvin liikuntaesteisille matkustajille. Maasto on mäkistä, tiet ja jalkakäytävät ovat kapeita ja epätasaisia. Portaita on paljon. Bussit eivät pääse kaikkien hotellien eteen korkeuserojen ja kapeiden katujen vuoksi.

Myös retkikohteissa on mäkistä maastoa, epätasaisia teitä ja paljon portaita. Retkillä on myös paljon kävelyä. Esteettömiä takseja ei ole.

Luottokortit

Visa, MasterCard ja American Express käyvät useimmissa liikkeissä, ravintoloissa, autovuokraamoissa, huoltoasemilla ja hotelleissa. Korteilla voi nostaa rahaa automaateista.

Matkalle mukaan

Alku- ja loppukaudesta on iltaisin viileää, ota mukaan myös lämmintä vaatetta.
Useilla retkillä on paljon kävelyä, joten mukavat jalkineet ovat tarpeen.

Palveluraha

Italiassa on tapana jättää palvelurahaa kiitokseksi hyvästä palvelusta. Ravintolassa kattausmaksu (coperto) sisältyy yleensä laskuun, mutta siitäkin huolimatta mikäli palveluun ja ruokaan on ollut tyytyväinen, on tapana pyöristää laskua hieman ylöspäin. Senttikolikoita ei ole kohteliasta jättää juomarahaksi. Retkibussin kuljettajalle voi jättää 1–2 €/hlö kahvirahaa, huonesiivojalle 5 €/viikko. Taksisssa ei jätetä juomarahaa. Juomaraha on aina vapaaehtoinen kiitos hyvästä palvelusta.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Sorrento kohdeopas


Sorrento lasten kanssa

Sorrentossa on muutama yleinen leikkikenttä lapsille. Kaupoissa ja apteekeissa myydään äidinmaidonvastiketta, purkkiruokia ja vaippoja. Lastenrattaiden vuokrausta ei ole.


Kulkuyhteydet

Sorrentossa voi likkua lähialueille bussilla. Taksien hintataso on sama kuin Suomessa. Junalla pääsee mm. Napoliin ja Pompejiin, bussilla Amalfin rannikolle, laivalla ja kantosiipialuksella Caprille, Ischialle ja Napoliin.

Bussi
Paikallisbussiyhtiö EAV:n busseilla pääsee Sorrentosta lähikaupunkeihin, Sant´Agnelloon, Piano di Sorrentoon, Metaan ja Massa Lubrenseen. SITA:n busseilla pääsee hiukan kauempana oleviin kaupunkeihin, esim. Positanoon ja Amalfin kaupunkiin, Amalfissa vaihtamalla myös esim. Ravelloon ja Salernoon. Osta EAV:n lippu etukäteen tupakkakaupasta, SITA:n busseihin lipun voi ostaa Sorrenton aseman lippupisteestä tai lehtikaupasta. Bussit ovat matkailukauden aikana hyvin täysiä, joten varaudu ruuhkiin.


Taksi
Sorrenton taksiasemat ovat mm. Piazza Tassolla, rautatieasemalla ja sairaalan edessä. Sorrenton takseissa on tietyt sopimushinnat. Kysy hinta aina ennen matkaan lähtöä, samoin käykö kortti maksuun. Sorrentossa taksit ovat hinnakkaita.

Juna
Rautatieasema on Angelina Lauron aukion kulmassa. Paikallisjunalla pääsee Napoliin ja lähikaupunkeihin, mm. Sant Agnelloon, Castellamareen, Herculaneumiin ja Pompejiin. Juna liikennöi klo 6–22 noin puolen tunnin välein. Napolista on hyvät junayhteydet eri puolille Italiaa. Herculaneumista on minibussiyhteys Vesuviukselle.

Laiva ja kantosiipialus
Sorrentosta on kesällä päivittäin useita yhteyksiä Caprille, Napoliin, Ischialle, Procidan saarelle ja Amalfin rannikolle kantosiipialuksella ja laivalla. Osta lippu Marina Piccolan lipputoimistoista.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään 5 päivää ennen matkaa.

Lentokenttä Napolin lentoasema
Matkan pituus n. 45 km
Matkan kesto 
1,5–2,5 tuntia liikenteestä riippuen

Yhteydet lentoasemalta 
Lentoasemalta lomakohteeseen pääset myös taksilla. Lentoasemalta lähtevien taksimatkojen hinnat ovat erittäin kalliita, ja ne voivat vaihdella jonottajamäärästä riippuen.

Huomioithan, että Napolin lentokentällä tulee varautua kävelemään matkatavaroiden kanssa terminaalin ulkopuolella n. 400 metrin pituinen matka sekä meno-, että paluumatkalla.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Jos sinulla on erikoismatkatavaroita esim. golfbagi (poislukien lastenrattaat), ota yhteys asiakaspalveluumme varmistaaksesi erikoismatkatavaralle paikan kuljetuksessa.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Tarkista lastenistuimiin liittyvät ohjeistukset täältä, Matkakohteessa-osion alta.


Nähtävyydet

Marina Piccola ja Marina Grande Sorrentossa on kaksi satamaa: Marina Piccolaan saapuvat kantosiipialukset ja Marina Grande on kalastajasatama.
Villa Comunale Kaupunginpuistosta on upea näköala Napolinlahdelle ja Vesuviukselle. Puiston vieressä sijaitsee Pyhän Franciskuksen kirkko ja luostaripuutarha, jossa järjestetään kesäisin konsertteja ja taidenäyttelyjä.
Hotelli Tramontanossa on sävelletty 1700-luvulla maailmankuulu Palaja Sorrentoon -laulu.
Sedil Dominova Rakennus on ainoa Campanian maakunnan jäljellä oleva aateliston 1500-luvun kokoontumispaikka.
Palazzo Correale Vanha aatelisperheen palatsi toimii nykyisin museona, jossa on esillä mm. napolilaisen koulukunnan maalauksia 1600- ja 1700-luvuilta sekä Capodimonten posliiniesineitä. Museo on avoinna ainoastaan osittain restaurointitöiden vuoksi. Peilisalissa järjestetään viikoittain napolilaisten laulujen iltoja.
Cattedrale Sorrenton katedraali valmistui 1400-luvulla, ja siellä on esillä ympärivuotisesti Napolin alueelle tyypillinen jouluseimiasetelma.

Napolin nähtävyyksiä

Palazzo Reale Napolin kuninkaallisessa linnassa voit vierailla upeissa saleissa ihastelemassa taidetta ja vanhoja huonekaluja.
Arkeologisessa kansallismuseossa on nähtävillä Pompejin ja Herculaneumin aarteita.
Kuninkaanlinnan museossa on upeita saleja.
Pignatellin prinssin museo esittelee 1800-luvun huonekaluja ja hevosvaunuja.
Capodimonten taidemuseo, Etelä-Italian tunnetuin taidemuseo kukkulalla, Napolin yläpuolella.
Tuomiokirkko San Gennaro.
San Carlo on maailman vanhin oopperatalo. Oopperassa järjestetään päivisin opastettuja kiertokäyntejä, ja sillä on täysiaikainen konserttiohjelmisto.
Il Duomo Napolin suojeluspyhimykselle San Gennarolle omistettu tuomiokirkko on Napolin tärkein pyhä paikka. Tuomiokirkossa säilytetään San Gennaron pyhäinjäännöstä.
San Francesco di Paolo -kirkko on 1800-luvulta.
Gesu Nuovo- ja Santa Chiara -kirkot.
Castel Nuovo-, Castel Sant'Elmo- ja Castel Dell'ovo -linnat.
San Martinon luostari.
Gambrinus-kahvilan asiakkaita olivat vuonna 1860 kuuluisat napolilaiset säveltäjät, taiteilijat, kirjailijat ja poliitikot.


Ostokset

Ostoksia tehdään tyylikkäissä pikkuliikkeissä keskustan ostoskaduilla. Vaatteet ja nahkatavarat, designtuotteet, puu-upotustyöt sekä paikalliset viinit ja sitruunaliköörit ovat suosittuja tuliaisia.

Liikkeet ovat avoinna päivittäin klo 9–13 ja 16/17–20/22. Vanhan kaupunginosan liikkeet ovat avoinna aamusta iltaan.

Markkinat ovat tiistaisin aamupäivällä via S. Renatolla.

Suurin osa liikkeistä on pääkadun varrella. 

Sorrentolle tyypillisiä tuotteita ovat kauniisti lakatut koristellut puuesineet (intarsia-työt), Capodimonten posliini, käsinkoristellut liinavaatteet sekä Limoncello-sitruunalikööri. Suosittuja ostoksia ovat myös Moda Positano eli pitsillä koristellut naisten vaatteet sekä paikalliset viinit, juustot ja pastat.

Sorrenton hintataso on suunnilleen sama kuin Suomen. Oliiviöljy, paikalliset viinit ja nahkatuotteet ovat hieman edullisempia. Alennusmyynnit ovat heinäkuun puolessa välissä.

Napolin suosituimpia ostospaikkoja ovat Corso Umberto ja via Toledo -kadut, Vomeron kukkula sekä Piazza dei Martirin aukio, jolla ovat italialaisten huippumuodin luojien liikkeet. Napolin vaate- ja kenkäliikkeet voivat olla suljettuja heinä–elokuussa lauantai-iltapäivisin, muina kuukausina maanantaisin aamupäivällä.


Ravintolat ja huvit

Ruokapaikkoja on pizzerioista tasokkaisiin huippuravintoloihin. Napolinlahden erikoisuuksia ovat merenantimet, gnocchi-pasta ja alkuperäiset pizzat.

Kaupungissa on pubeja, pianobaareja ja diskoja. Kesäkuukausina iltaelämä on vilkasta, keväällä ja syksyllä hiljaisempaa. 


Tapahtumat

Heinä–elokuussa on klassisen musiikin konsertteja Pyhän Fransiskuksen kirkon vieressä olevan luostarin sisäpihalla.
Sorrentossa on suojeluspyhimysten päivinä tapahtumia.

Neitsyt Marian taivaaseen astumisen päivä, Ferragosto 15.8., on italialaisten tärkein kesäjuhla.


Uimarannat

Auringosta nautitaan maksullisilla uimalaitureilla Marina Piccolan kupeessa tai Marina Grandessa. Laitureilla on baareja ja lounaspaikkoja. Aurinkotuoleja ja -varjoja vuokrataan. Lähin maksuton ranta-alue on Marina Grandessa tai noin kahden kilometrin päässä keskustasta sijaitseva kuningatar Johannan kylpylän kallioranta.

Maksullisilla rantalaitureilla on wc:t ja pukukopit, useimmissa myös suihkut. Voit ostaa rantabaareista juotavaa ja pientä purtavaa. Rantalaitureilla vuokrataan polkuveneitä.

Marina di Puolossa, n. 5 km:n päässä keskustasta, on pieni soraranta.

Alimurin ranta on Meta di Sorrentossa, n. 5 km:n päässä Sorrentosta. Alueella on sekä maksullinen että ilmainen ranta. Maksuttomalla rannalla on tungosta etenkin viikonloppuisin.

Yleisillä rannoilla vesi on melko puhdasta, mutta varsinkin keskikesällä siinä saattaa olla levää.


Majoitusvero

Italian hotelleissa veloitetaan matkailijoilta majoitusvero (City tax), joka on 0,50–5 €/yö/henkilö. Veron suuruus määräytyy hotellin italialaisen tähtiluokituksen mukaan, joka saattaa poiketa Aurinkomatkojen tähtiluokituksesta. Vero veloitetaan kaikilta yli 18-vuotiailta. Majoitusvero ei sisälly matkapaketin hintaan, vaan se maksetaan käteisellä suoraan hotellille. Muutokset perittävän veron suuruudessa ovat mahdollisia.

Asukasluku ja etäisyydet

Sorrento n. 20 000 as.
Positano 17 km
Pompeji 25 km
Amalfi 34 km
Napoli 48 km
Rooma 260 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.