Sorrento – retket ja lisäpalvelut

Sorrento 1
Sorrento 2
Sorrento 3
Sorrento 4
Sorrento 5
Sorrento 6
Sorrento 7
Sorrento 8
Sorrento 9
Sorrento 10
Sorrento 11
Sorrento 12
Sorrento 13
Sorrento 14
Sorrento 15
Sorrento 16
Sorrento 17
Sorrento 18
Sorrento 19
Sorrento 20
Sorrento 21
Sorrento 22
Sorrento 23
Sorrento 24
Sorrento 25
Sorrento 26
Sorrento 27
Sorrento 28
Sorrento 29
Sorrento 30
Sorrento 31
Sorrento 32
Sorrento 1
Sorrento 2
Sorrento 3
Sorrento 4
Sorrento 5
Sorrento 6
Sorrento 7
Sorrento 8
Sorrento 9
Sorrento 10
Sorrento 11
Sorrento 12
Sorrento 13
Sorrento 14
Sorrento 15
Sorrento 16
Sorrento 17
Sorrento 18
Sorrento 19
Sorrento 20
Sorrento 21
Sorrento 22
Sorrento 23
Sorrento 24
Sorrento 25
Sorrento 26
Sorrento 27
Sorrento 28
Sorrento 29
Sorrento 30
Sorrento 31
Sorrento 32

Sorrenton retket ja aktiviteetit

Värikäs Amalfin rannikko

Värikäs Amalfin rannikko

Huikeat maisemat odottavat löytäjäänsä kimaltavalla Salernonlahdella! Tutustu mielenkiintoiseen Amalfin rannikkokaupunkiin ja kulje jyrkkään rinteeseen rakennetun, pastellinsävyisen Positanon kujilla. Positano on varmasti yksi rannikon kuvatuimpia kohteita.

Matka alkaa Sorrenton satamasta, jossa noustaan lautan kyytiin. Matkalla ohitetaan toinen toistaan ihastuttavampia rinteeseen rakennettuja kyliä. Voit viettää aikaa lautan kannella ihaillen maisemia raikkaassa meri-ilmassa tai sisätiloissa nauttien kannen tuomasta varjosta.

Lautta pysähtyy Positanossa, jossa sinulla on vapaa-aikaa kaupunkiin tutustumiseen tai vaikkapa lounaaseen. Kiertele kaupungin kapeilla kujilla ja tee hyviä tuliaisostoksia. Suosittuja ostoksia ovat positanolainen muoti, värikäs Amalfin rannikon keramiikka ja erilaiset nahkatuotteet. Myöhemmin päivällä matka jatkuu lautalla kohti Amalfin kaupunkia, jossa voit kierrellä omatoimisesti kaupunkiin tutustuen. Vieraile upeassa ja koristeellisessa katedraalissa, kiertele viehättävillä kujilla tai istahda nauttimaan paikallisista antimista. Paluu Sorrentoon tapahtuu lautalla meriteitse.

Kesto
koko päivä (n. klo 9–18.30)
Hinta
n. 65 €/aikuinen, 55 € / 4–11-v. lapsi
Sisältää
edestakaisen kuljetuksen, opastuksen lautalla ja kuulokkeet.
Lisämaksusta
Vapaa-ajalla voi vierailla esim. Amalfin katedraalissa (n. 4 €/hlö) maksetaan suoraan katedraalin lippuluukulle käteisellä (ei opastusta).
Opastus
suomeksi. Opastus lautalla henkilökohtaisten kuulokkeiden kautta.
Retkipäivä
Kesän 2023 retkipäivä on lauantai.
Huomioitavaa
Kuljetukset hotelleilta satamaan ilman opasta, opas on vastassa Sorrenton satamassa. Retkellä on vapaata aikaa omatoimiseen ruokailuun. Varaa retkelle mukaan polvet ja olkapäät peittävä vaatetus, mikäli haluat vapaa-ajalla vierailla katedraalissa. Amalfin katedraalin sisäänkäynnille on n. 60 porrasta. Positano on jyrkkään rinteeseen rakennettu kaupunki, kadut ovat joko portaikkoa, tai jyrkkää ylä- tai alamäkeä. Retkellä on säävaraus. Varaa retki viimeistään retkeä edeltävänä päivänä, paikallista aikaa klo 12 mennessä. Retken vähimmäisosallistujamäärä on 10 henkilöä.
Varaa retki
matkavarauksen yhteydessä, Omalomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa.
Sulje

Kiehtova Pompeji

Kiehtova Pompeji

Aikamatka antiikin aikaan kuuluisassa kadonneessa kaupungissa! Pompejin vauras kauppakaupunki jäi tuhkan ja kivien alle Vesuviuksen tulivuoren purkautuessa vajaat 2000 vuotta sitten. Kaupunki löydettiin sattumalta uudelleen 1700-luvulla ja sen raunioalueella voit yhä aistia antiikin Pompejin arkea ja juhlaa.

Täällä Unescon maailmanperintökohteessa vieraillessasi matkaat ajassa pari tuhatta vuotta taaksepäin. Kiertele kaupungin labyrinttimaisella raunioalueella hyvin säilyneiden hallintorakennusten, viinitupien, yksityistalojen ja kylpylöiden keskellä. Muinaisia katuja kulkiessasi näet kaupungin taustalla kohoavan mahtipontisen Vesuviuksen nukkuvan tulivuoren. Retken aikana kuulet kaupungin dramaattisista hetkistä Vesuviuksen purkauksen alettua.

Kesto
puoli päivää (kellonajat vahvistuvat myöhemmin)
Hinta
n. 73 €/aikuinen, 69 € / 4–11-v. lapsi
Sisältää
edestakaisen kuljetuksen, pääsymaksun Pompejille ja henkilökohtaisen kuulokkeen Pompejissa.
Opastus
suomeksi
Retkipäivä
Kesän 2023 retkipäivä on tiistai.
Huomioitavaa
Varaa retkelle mukaan tukevat jalkineet. Retki ei sovellu liikuntarajoitteisille asiakkaille. Pompejin alueella on paljon epätasaista kävelymaastoa ja portaita. Varaa retki viimeistään retkeä edeltävänä päivänä, paikallista aikaa klo 12 mennessä. Retken vähimmäisosallistujamäärä on 15 henkilöä ja enimmäisosallistujamäärä 29 henkilöä.
Varaa retki
matkavarauksen yhteydessä, Omalomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa.
Sulje

Vesuvius ja viinitilavierailu

Vesuvius ja viinitilavierailu

Retken aikana tutustut Manner-Euroopan ainoaan aktiiviseen tulivuoreen, Vesuviukseen, joka purkauksellaan tuhosi mm. Pompejin ja Herculaneumin vuonna 79.

Vuoren rinteillä asuu tänä päivänä noin miljoona asukasta ja ajomatkalla noin 1000 metrin korkeuteen näet vuoren rinteillä sijaitsevia erilaisia asutusalueita. Perille päästyäsi nouset bussista ja kuljet loppumatkan jalkaisin, tulivuoren huipulle vievää soraista polkua pitkin lähes 1300 metrin korkeuteen. Perillä sinua odottavat upeat kraatterimaisemat, jotka palkitsevat hurjan nousun vuoren laelle! 

Tulivuorivierailun jälkeen laskeudut bussilla vuoren alarinteille kodikkaalle ja valokuvaukselliselle viinitilalle, jossa nautit maittavan lounaan ja kuulet tilan tuliperäisessä maassa kasvaneista viineistä. Lounaan yhteydessä saat maistella tilan aromikkaita viinejä.

Kesto
koko päivä (n. klo 8.30–16.30)
Hinta
n. 100 €/aikuinen, 80 € / 2–10-v. lapsi
Sisältää
edestakaisen kuljetuksen, lipun Vesuviuksen kraaterille, lounaan, ruokajuoman (vesi) ja viininmaistiaiset lounaan yhteydessä.
Lisämaksusta
Puinen tukikeppi kraaterialueella nousun ja laskun ajaksi. Retkeä opastava opas ei ole mukana kraatterialueella, vaan alueella opastaa alueen virallisia oppaita. Halutessasi voit tiedustella omaa kraatteriopasta mukaasi sisäänkäynnin yhteydessä. Keppejä ja oppaita on rajoitetusti, eikä saatavuutta voida taata. Kohteliasta on jättää tippiä kävelykepin lainaamisesta (esim. n. 1 €/hlö) ja opastuksesta (esim. n. 5 €/2 henkilöä). 
Opastus
englanniksi. Kraatterialueella liikutaan omatoimisesti.
Retkipäivä
Kesän 2023 retkipäivät ovat keskiviikko ja lauantai.
Huomioitavaa
Varaa retkelle mukaan henkilöllisyystodistus 2–10-v. lapselle, tukevat ja umpinaiset jalkineet sekä sään mukainen vaatetus 1300 metrin korkeudessa liikkumiseen. Kraatterialueella voi olla ajoittain voimakas tuuli. Alueella on paljon epätasaista kävelymaastoa ja jonkin verran portaita. Retki edellyttää hyvää peruskuntoa. Vesuviukselle kiivetään ja laskeudutaan jyrkkää laavahiekkapolkua pitkin. Retkeä ei suositella liikuntaesteisille asiakkaille. Kraatterialueella ei ole WC:tä, menomatkalla pysähdytään kahvilaan, jossa WC mahdollisuus.

Varaa retkelle mukaan pientä käteistä rahaa ja maksukortti mahdollisia ostoksia, tippejä ja WC-maksuja varten. Retkellä on mahdollisuus erityisruokavalioon (kasvis ja laktoositon). Ilmoita erityisruokavalion tarpeesta ennen retkeä oppaalle tai Aurinkomatkat-sovelluksen chatissa. Erityisruokavalion saatavuutta ja aterian sisältöä ei voida ennakkoon taata. Varaa retki viimeistään 2 vrk ennen retkipäivää, paikallista aikaa klo 12 mennessä. Retken vähimmäisosallistujamäärä on 10 henkilöä.

Varaa retki
matkavarauksen yhteydessä, Omalomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa.
Sulje

Capri ja Anacapri

Capri ja Anacapri

Ihastu Napolinlahden kaunottareksi kutsuttuun Capriin! Saarella viihtyvät niin taiteilijat, elokuvatähdet kuin muotigurutkin. Lumoavan kaunis Capri ikimuistoisine maisemineen tekee kävijöihinsä lähtemättömän vaikutuksen.

Päivän aikana näet saaren molemmat kaupungit. Anacapri kapeine kujineen on paikallisempi, ja siellä voit lisämaksusta vierailla lääkäri-kirjailija Axel Munthen Villa San Michele -huvilassa. Kansainvälisemmän ja vilkkaamman Caprin ostoskaduilla ovat edustettuina Italian kuuluisimmat muotiliikkeet. Lisämaksusta voit vierailla keisari Augustuksen historiallisessa puutarhassa ihastelemassa sen upeita kasveja. Puutarhasta avautuvat saaren mieleenpainuvimmat maisemat. Vapaa-ajalla voit kierrellä saaren poluilla tai lähteä lisämaksulliselle veneretkelle maailmankuuluun Siniseen luolaan.

Kesto
koko päivä (n. klo 7.30–17)
Hinta
n. 99 €/aikuinen, 80 € / 2–11-v. lapsi
Sisältää
bussikuljetuksen retkipysäkiltä satamaan Sorrentossa, edestakaisen lauttalipun ja bussikuljetuksen Caprilla.
Lisämaksusta
Vapaaehtoinen vierailu esim. Axel Munthen huvilaan (n. 10 €/hlö), Augustuksen puutarhaan (n. 1,50 €/hlö), veneajelu Siniseen luolaan (n. 30 €/hlö), maksetaan retkellä käteisellä.
Opastus
monikielinen (sis. englanti, ei suomenkielistä opastusta)
Retkipäivä
Kesän 2023 retkipäivät ovat tiistai ja perjantai.
Huomioitavaa
Tapaat oppaan Sorrenton satamassa, Bar La Scogliera- baarin luona. Retkellä on vapaata aikaa omatoimiseen ruokailuun. Varaa retki viimeistään 2 vrk ennen retkipäivää, paikallista aikaa klo 12 mennessä. Retken vähimmäisosallistujamäärä on 6 henkilöä.
Varaa retki
matkavarauksen yhteydessä, Omalomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa.
Sulje

Sorrenton kävelykierros

Sorrenton kävelykierros

Tutustu Sorrenton idyllisen kaupungin menneisyyteen ja nykypäivään leppoisalla kävelykierroksella. Retkellä kuljetaan suurimmaksi osaksi Sorrenton keskusta-alueen rauhallisempia sivukatuja tutkien. 

Kaupunki on ollut yli sadan vuoden ajan yksi Italian suosituimmista lomakohteista ja sen lumo on yhä tallella. Kaupungin rakennusten arkkitehtuurissa on nähtävissä monia merkkejä muun muassa menneistä roomalaisajoista. Kaupunki kätkee sisäänsä romanttisia pieniä kujia hurmaavine holvikaarineen sekä portaikkoineen.

Retken aikana kuulet paikallisoppaalta sorrentolaisten arjesta, elämästä sekä perinteisistä ammateista ja tutustut paikalliseen ruokakulttuuriin pienen aperitiivin kera. Vieraanvaraisessa ja perinteikkäässä herkkupuodissa maistelet paikallista viiniä sekä erilaisia herkkuja. Kierroksen päätteeksi vierailet keskustassa sijaitsevalla sitruunaviljelmällä, jossa on mahdollisuus tutustua pienten maistiaisten merkeissä paikallisiin alkoholijuomiin.

Retken päätteeksi olet nähnyt lomakaupunkisi ja tämän klassisen Etelä-Italian helmen pintaraapaisua syvemmältä. Verkkaiseen tahtiin tehtävä kävelykierros on yhteensä noin 3 kilometrin mittainen.

Kesto
n. 2,5 tuntia (n. klo 16.30–19)
Hinta
n. 49 €/hlö, ei lapsialennusta
Sisältää
opastetun kävelykierroksen ja kuvauksen mukaiset maistiaiset.
Opastus
monikielinen (sis. englanti, ei suomenkielistä opastusta)
Retkipäivä
Kesän 2023 retkipäivät ovat maanantai ja perjantai. Retkeä ei poikkeuksellisesti toteuteta 2.6.
Huomioitavaa
Siirtyminen omatoimisesti retken lähtöpaikalle Sorrenton pääaukiolle Piazza Tassolle, tapaaminen lipputankojen luona. Varaa retkelle mukavat jalkineet, kävelyreitti kulkee Sorrenton kaupunkialueella. Varaa retki viimeistään 2 vrk ennen retkipäivää, paikallista aikaa klo 12 mennessä. Retken vähimmäisosallistujamäärä on 4 henkilöä.
Varaa retki
matkavarauksen yhteydessä, Omalomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa.
Sulje

Oopperaa ja napolilaisia lauluja

Oopperaa ja napolilaisia lauluja

Unohtumaton ilta ooppera-aarioiden ja maailmankuulujen napolilaisten laulujen parissa. Vanhan aatelissuvun Correale di Terranovan entisessä kodissa ja nykyään museona toimivassa huvilassa kuulet upeaa musiikkia ja nautit ainutlaatuisesta tunnelmasta. Konsertin esityspaikkana toimii huvilan upea peilisali.

Vuonna 2023 ohjelmistossa on The Three Tenors eli kolme tenoria. Esitys on saanut innoituksensa Pavarottin, Domingon ja Carrerasin vuoden 1994 Los Angelesin konsertista. Sorrentossa lavalle nousevat komeat miesäänet Alessandro Fortunato, Francesco Fortes ja Enzo Tremante.

Ajankohta
Kesällä 2023 esityksiä järjestetään tiistaisin. Esityksen kesto n. 90 minuuttia (ovet avataan n. klo 20, esitys alkaa n. klo 21).
Hinta
n. 55 €/hlö, keskirivien paikat (rivit 5–9). Ei lapsialennusta.
Sisältää
lipun esitykseen (istuinpaikka riviltä 5–9).
Lisämaksusta
Viininmaistajaiset ja vierailu museon puutarhassa (n. 5 €/hlö) ennen esityksen alkua, maksetaan paikan päällä.
Opastus
omatoiminen, ei opaspalveluita.
Huomioitavaa
Kuljetukset omatoimisesti, esitykset ovat Sorrentossa Museo Correale di Terranovan peilisalissa, osoite: Via Correale 50, 80067 Sorrento. Museo on merkitty Aurinkomatkat-sovelluksen nähtävyydet- osioon ja karttaan. Saavuthan paikalle n. klo 20 mikäli haluat lisämaksusta osallistua viininmaistajaisiin ja vierailla museon puutarhassa. Muussa tapauksessa paikalle on suositeltavaa saapua n. klo 20.30. Varaa retki viimeistään kolme päivää ennen esitystä, paikallista aikaa klo 12 mennessä.
Varaa lippu
matkavarauksen yhteydessä, Omalomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa.
Sulje

Amalfin rannikko minibussilla

Amalfin rannikko minibussilla

Vietä päivä upealla Salernonlahdella! Amalfin rannikkoa pidetään Italian ja ehkä koko maailman kauneimpana ja ainutlaatuisimpana. Auton huristellessa kauniissa Amalfin rannikkotien maisemissa ajat läpi viehättävien pikkukaupunkien ja kylien, jotka kiemurtelevat helminauhan lailla vuorenseinämillä. Nämä lumoavat maisemat jäävät mieleesi pitkäksi aikaa!

Vieraile ihastuttavassa Positanossa ja sen jylhissä maisemissa. Kaupunki on kehittynyt lähes pystysuoraan nouseville rinteille ja se tunnetaankin yhteä Amalfin rannikon kuvatuimpana kylänä omalaatuisen arkkitehtuurinsa vuoksi. Kävele pitkin kaupungin kapeita katuja, ihaile sen historiallisia rakennuksia tai tee tuliaisostoksia pienissä putiikeissa. Positanon kuuluisin maamerkki, Santa Maria Assuntan kirkko, marmorikupoleineen kaupungin keskustassa on vierailun arvoinen.

Koko rannikon nimeä kantavassa mielenkiintoisessa Amalfin kaupungissa voit vierailla upeassa ja koristeellisessa katedraalissa, kierrellä viehättävillä kallioon rakennetuilla kapeilla kujilla tai istahtaa nauttimaan paikallisista antimista. Rannikon suurin kaupunki kätkee sisäänsä paljon historiaa ja keskiaikaista arkkitehtuuria.

Kallionkielekkeellä lepäävän Ravellon pysähdyksellä sinun kannattaa ehdottomasti suuntaa kohti historiallista Villa Rufoloa, joka on yksi rannikon kauneimmista näköalapaikoista. Tyylikkään ja hienostuneen Ravellon sydän on Piazza Vescovadon keskusaukio ja sen laidalla sijaitseva vuonna 1089 perustettu katedraali.

Kesto
koko päivä (n. klo 8–17)
Hinta
n. 75 €/hlö, ei lapsialennusta.
Sisältää
edestakaisen kuljetuksen.
Lisämaksusta
Vapaaehtoiset vierailut pysähdyskohteissa esim. Amalfin katedraalissa (n. 3 €/hlö) ja Villa Rufolossa (n. 7 €/hlö) maksetaan retkellä. Lounas ja välipalat vapaa-ajalla.
Opastus
omatoiminen, ei opaspalveluita
Retkipäivä
Kesän 2023 retki toteutetaan päivittäin. Retkeä ei poikkeuksellisesti toteuteta 1.6., 2.6., 14.8., 15.8., 31.8. ja 1.9.2023.
Huomioitavaa
Retkellä on vapaata aikaa kaikissa pysähdyskohteissa (n. 1–1,5 tuntia/kohde). Varaa retkelle mukaan polvet ja olkapäät peittävä vaatetus, mikäli haluat vapaa-ajalla vierailla katedraalissa. Maasto on mäkistä, etenkin Positanossa, joka on jyrkkään rinteeseen rakennettu kaupunki, kadut ovat joko portaikkoa tai jyrkkää ylä- tai alamäkeä. Amalfin katedraalin sisäänkäynnille on n. 60 porrasta. Varaa retki viimeistään 2 vrk ennen retkipäivää, paikallista aikaa klo 12 mennessä. Retken vähimmäisosallistujamäärä on 2 henkilöä ja enimmäishenkilömäärä 13 henkilöä.
Varaa retki
matkavarauksen yhteydessä, Omalomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa.
Sulje

Pompeji 1/2 pv, englanniksi

Pompeji 1/2 pv, englanniksi

Aikamatka antiikin aikaan englanninkielisen oppaan johdolla! Pompejin vauras kauppakaupunki jäi tuhkan ja kivien alle Vesuviuksen tulivuoren purkautuessa vajaat 2000 vuotta sitten. Kaupunki löydettiin sattumalta uudelleen ja sen raunioalueella voit yhä aistia antiikin Pompejin arkea ja juhlaa. Kiertele raunioilla hyvin säilyneiden hallintorakennusten, viinitupien, yksityistalojen ja kylpylöiden keskellä.

Kesto
puoli päivää (n. klo 7.45–13)
Hinta
n. 69 €/aikuinen, 59 € / 2–11-v. lapsi
Sisältää
edestakaisen kuljetuksen ja pääsymaksun Pompejille.
Opastus
englanniksi
Retkipäivä
Kesän 2023 retkipäivä on keskiviikko.
Huomioitavaa
Varaa retkelle mukaan tukevat jalkineet, Pompejin alueella on paljon epätasaista kävelymaastoa ja portaita. Ota 2–11-vuotiaalle lapselle henkilöllisyystodistus mukaan retkelle. Varaa retki viimeistään retkeä edeltävänä päivänä, paikallista aikaa klo 7 mennessä. Retken vähimmäisosallistujamäärä on 12 henkilöä.
Varaa retki
matkavarauksen yhteydessä, Omalomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa.
Sulje

Herculaneum

Herculaneum

Tutustu vuonna 79 tuhoutuneeseen Herculaneumiin noin kahden tunnin opastetulla kävelykierroksella. Kierroksen aikana kuulet useita kertomuksia Herculaneumin ihmisten arjesta ja juhlasta.

Herculaneum tuhoutui Pompejista poiketen peittymällä tulivuoren laavaan, kun taas Pompeji peittyi tuhkaan. Tämän vuoksi Herculaneum on säilynyt huomattavasti Pompejia paremmin.

Mielenkiintoisella kierroksella näet Heculaneumissa lähes kokonaisina säilyneitä rakennuksia, värikkäitä freskoja ja erityisesti yksityistaloja sisäpihoineen. Herculaneumissa näet selkeästi myös miten nykyinen Ercolanon kaupunki on rakennettu tuhoutuneen kaupungin päälle.

Kesto
puoli päivää (n. klo 8–13)
Hinta
n. 59 €/aikuinen, 49 € / 2–11-v. lapsi
Sisältää
edestakaisen kuljetuksen, sisäänpääsymaksun Herculaneumiin ja kuulokkeet.
Opastus
englanniksi
Retkipäivä
Kesän 2023 retkipäivä on sunnuntai.
Huomioitavaa
Varaa retkelle mukaan tukevat jalkineet raunioalueella kävelyä varten ja henkilöllisyystodistus 2–11-v. lapselle. Varaa retki viimeistään 2 vrk ennen retkipäivää, paikallista aikaa klo 12 mennessä. Retken vähimmäisosallistujamäärä on 12 henkilöä.
Varaa retki
matkavarauksen yhteydessä, Omalomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa.
Sulje

Jumalten polku -patikkaretki

Jumalten polku -patikkaretki

Sentiero degli Dei, eli Jumalten poluksi kutsuttu alueen tunnetuin patikkareitti vie sinut upeisiin maisemiin ja läpi hurmaavien vuoristokylien! Nauti vaihtelevista maisemista ja ihaile luonnonkauneutta.

Retken aluksi suuntaat Sorrentosta kohti Agerolan kylää ja noin tunnin kestoisen kuljetuksen aikana voit vain ihailla ympärilläsi vaihtuvia maisemia. Agerolasta lähdet lyhyen kahvilapysähdyksen kautta patikkareitille paikallisen oppaan kera. Patikan aikana eteesi avautuu häikäisevän kauniita Amalfin rannikon maisemia ja näet myös läheisen Caprin saaren uudesta perspektiivistä. Matkan aikana patikoit pitkin jylhiä jyrkänteitä ja ohi viiniviljelmien. Hämmästele turkoosina kimaltelevaa merta ja horisontissa siintävää vuorijonoa, joka ulottuu edessäsi niin pitkälle, kuin näkökyky kantaa.

Matkan varrella pidetään taukoja, joiden aikana kuulet alueen kasvillisuudesta, paikallisten elämästä ja paimenen majalla tehtävän pysähdyksen aikana pääset halutessasi pientä tippiä vastaan paikallisten makujen maailmaan. Pöytään on yleensä katettu maistiaisiksi leipää, itse valmistettua vuohenjuustoa, hunajaa, vettä sekä omatekoista viiniä. Verkkaiseen tahtiin tehtävän patikkareitin pituus on n. 7 kilometriä.

Kesto
puoli päivää (n. klo 8–14). Patikan kesto n. 3,5 tuntia.
Hinta
n. 59 €/hlö, ei lapsialennusta. Osallistujien alaikäraja on 10 vuotta.
Sisältää
edestakaisen kuljetuksen Sorrenton pääaukiolta alkaen.
Lisämaksusta
Patikan aikana pysähdytään paikallisen paimenen luona, joka tarjoaa pieniä maistiaisia. Tarjottavata saattavat vaihdella. Kohteliasta on jättää maistiaisten yhteydessä tippiä (esim. n. 5 €/2 henkilöä). 
Opastus
monikielinen (sis. englanti, ei suomenkielistä opastusta)
Retkipäivä
Kesän 2023 retkipäivät ovat ma, pe ja su. Retkeä ei poikkeuksellisesti toteuteta 2.6.
Huomioitavaa
Siirtyminen omatoimisesti retken lähtöpaikalle Sorrenton pääaukiolle Piazza Tassolle, tapaaminen lipputankojen luona. Varaa retkelle mukaan tukevat kengät, säänmukainen vaatetus, juomapullo sekä pientä käteistä rahaa. Vuorilla voi keväisin olla viileämpää ja kosteampaa kuin merenpinnan tuntumassa. WC mahdollisuus on kahvilassa ennen ja jälkeen patikan, reitin varrella ei ole WC:tä. Kahvilan WC on maksutta käytössä mikäli tekee kahvilassa ostoksia, ilman ostoksia veloitus maksu on n. 1€/hlö. Kahvilassa maksuvälineenä käy ainoastaan käteinen. Ajomatka Sorrentosta on n. 1 t/suunta, liikenteestä riippuen. Varaa retki viimeistään 2 vrk ennen retkipäivää, paikallista aikaa klo 12 mennessä. Retken vähimmäisosallistujamäärä on 4 henkilöä ja enimmäismäärä 20 henkilöä.

Retkeä ei suositella liikuntaesteisille tai korkean paikan kammoisille asiakkaille. Retkellä edellytetään hyvää peruskuntoa. Reitin varrella on polkua, kivettyä polkua, irtokiviä, korkeuseroja ja korkeita askelmia. Retkijärjestäjältä on lainattavissa kävelysauva retken ajaksi.
Varaa retki
matkavarauksen yhteydessä, Omalomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa.
Sulje

Sorrenton retket – varaa lomallesi uusia elämyksiä

Näe lomakohteesi helmet ja koe uusia elämyksiä! Valitse suomeksi tai englanniksi opastettuja retkiä ja ainutlaatuisia aktiviteetteja.

Osan retkistä voit varata jo pari kuukautta ennen matkustuskauden alkua. Varmista paikkasi retkillämme ja varaa ne ennen matkaa matkavarauksen yhteydessä, OmalomastaAurinkomatkat-sovelluksesta tai asiakaspalvelustamme. Ennen matkaa varatut retket tulee maksaa ennen matkalle lähtöä. Loman aikana voit ostaa retkiä Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa. Kaikki retket voit varata ja maksaa myös lomakohteessasi euroilla, Visa Electronilla, Visalla tai Mastercardilla. Retket tulee varata viimeistään retkeä edeltävänä päivänä klo 12 paikallista aikaa. Osa retkistä tulee varata jo hyvissä ajoin ennen retken alkua, poikkeava aika on mainittu retkikuvauksessa. Mikäli varattu retki joudutaan perumaan esimerkiksi vähäisen osallistujamäärän tai sääolosuhteiden takia, maksamasi retkimaksu palautetaan.

Retkien hinnat ovat ohjehintoja, hinnat vahvistuvat varauksen yhteydessä. Maksutta retkeileville lapsille ei varata omaa paikkaa retkibussista, eivätkä mahdolliset ateriat sisälly maksuttoman retken ja/tai aktiviteetin hintaan. Retken ilmoitettu noin-kesto on arvio retken tavanomaisesta kestosta. Tarkka lähtöaika ja -paikka retkelle on retkilipussa tai saat sen oppaalta kohteessa. Muutokset retkien hinnoissa, retkipäivissä, ohjelmassa ja aikataulussa ovat mahdollisia, lue lisää retkiehdoista.

Lentokenttäkuljetukset

Bussikuljetus lentoasemalta hotellille

Bussikuljetus lentoasemalta hotellille

Matkusta vaivattomasti lentoasemalta hotelliisi Aurinkomatkojen maksullisella bussikuljetuksella. Yhdistelmämatkoilla lentokenttäkuljetukset sisältyvät matkan hintaan.

Hinta
Kohteesta riippuen 10–20 €/aikuinen, 5–10 € / 2–17-v. lapsi. Alle 2-vuotiaat lapset matkustavat lentokenttäkuljetuksessa veloituksetta. Tarkan hinnan näet varausta tehdessäsi.

Bussikuljetuksemme ovat aina meno-paluu-kuljetuksia, jotka voit ostaa varauksen yhteydessä, Omalomasta tai Aurinkomatkat-sovelluksesta viimeistään 2 päivää ennen lähtöä.

Jos sinulla on erikoismatkatavaroita esim. golfbagi (poislukien lastenrattaat), ota yhteys asiakaspalveluumme varmistaaksesi erikoismatkatavaralle paikan kuljetuksessa.

Sulje

Yksityinen lentokenttäkuljetus

Yksityinen lentokenttäkuljetus

Tässä kohteessa voit matkustaa lentoasemalta hotelliisi nopeasti ja mukavasti myös yksityiskuljetuksella, jonka tarkemmat hintatiedot löydät tehdessäsi varausta. Autoon mahtuu 1 matkalaukku/hlö.

Yksityiset lentokenttäkuljetuksemme ovat aina meno-paluu-kuljetuksia, jotka voit ostaa varauksen yhteydessä, Omalomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai asiakaspalvelusta viimeistään 5 päivää ennen matkaa.

Sulje

Lentokenttäkuljetukset

Tässä kohteessa voit ostaa joko bussikuljetuksen tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotelliisi.