Sirmione, Gardajärvi – tietoa matkakohteesta

Sirmione, Gardajärvi 1
Sirmione, Gardajärvi 2
Sirmione, Gardajärvi 3
Sirmione, Gardajärvi 4
Sirmione, Gardajärvi 5
Sirmione, Gardajärvi 6
Sirmione, Gardajärvi 7
Sirmione, Gardajärvi 8
Sirmione, Gardajärvi 9
Sirmione, Gardajärvi 10
Sirmione, Gardajärvi 11
Sirmione, Gardajärvi 12
Sirmione, Gardajärvi 13
Sirmione, Gardajärvi 14
Sirmione, Gardajärvi 15
Sirmione, Gardajärvi 16
Sirmione, Gardajärvi 17
Sirmione, Gardajärvi 18
Sirmione, Gardajärvi 19
Sirmione, Gardajärvi 20
Sirmione, Gardajärvi 21
Sirmione, Gardajärvi 22
Sirmione, Gardajärvi 23
Sirmione, Gardajärvi 24
Sirmione, Gardajärvi 25
Sirmione, Gardajärvi 26
Sirmione, Gardajärvi 27
Sirmione, Gardajärvi 28
Sirmione, Gardajärvi 29
Sirmione, Gardajärvi 1
Sirmione, Gardajärvi 2
Sirmione, Gardajärvi 3
Sirmione, Gardajärvi 4
Sirmione, Gardajärvi 5
Sirmione, Gardajärvi 6
Sirmione, Gardajärvi 7
Sirmione, Gardajärvi 8
Sirmione, Gardajärvi 9
Sirmione, Gardajärvi 10
Sirmione, Gardajärvi 11
Sirmione, Gardajärvi 12
Sirmione, Gardajärvi 13
Sirmione, Gardajärvi 14
Sirmione, Gardajärvi 15
Sirmione, Gardajärvi 16
Sirmione, Gardajärvi 17
Sirmione, Gardajärvi 18
Sirmione, Gardajärvi 19
Sirmione, Gardajärvi 20
Sirmione, Gardajärvi 21
Sirmione, Gardajärvi 22
Sirmione, Gardajärvi 23
Sirmione, Gardajärvi 24
Sirmione, Gardajärvi 25
Sirmione, Gardajärvi 26
Sirmione, Gardajärvi 27
Sirmione, Gardajärvi 28
Sirmione, Gardajärvi 29

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Voit vuokrata auton lomallesi kätevimmin verkkosivuiltamme. Voit noutaa auton lentoasemalta tai vuokraamon toimipisteestä. Saadaksesi varmasti haluamasi auton tee autonvuokraus hyvissä ajoin ennen matkasi alkua.


Harrastukset

Gardajärven kauniit maisemat tarjoavat hyvät mahdollisuudet patikointiin ja maastopyöräilyyn. Sirmionesta käsin pääset patikkareiteille vuorolaivoilla tai bussilla. Colombaren rannalla vuokrataan kanootteja, polkuveneitä ja sup-lautoja.

Patikointi

Gardajärvellä on hienot puitteet patikointiin. Sirmionesta pääsee bussilla järven pohjoispään vuoristomaisemiin, esim. Rivaan tai Malcesineen, joissa on monipuolisia patikkareittejä kauniissa maisemissa.

Malcesinessa Monte Baldon rinteillä on lukuisia patikkareittejä. Huipulta avautuu upea näköala Gardajärvelle ja vuoren toisella puolella olevaan laaksoon. Pääset köysiradalla funivia Monte Baldon väliasemalle 572 metrin korkeuteen ja siitä edelleen kabiinihissillä 1 760 metrin korkeuteen. Reittikarttoja on saatavilla matkailutoimistoista.

Läheisestä Peschierasta voit patikoida rantatietä kauniisssa maisemissa Gardan kaupunkiin saakka.

Purjelautailu

Purjelautoja voi vuokrata Centro Surf Martinista, osoite Lido Porto Galeazzi. Laudan vuokra on n. 10 €/t, opetus maksaa 30 €/t. Myös Lido Bremalla vuokrataan purjelautoja.

Pyörien vuokraus

Sirmionea ympäröivä maasto on tasaista. Paikoitellen on kapeita pyöräteitä. Pyöräretkiä ei järjestetä Sirmionessa, mutta kylläkin Gardajärven pohjoisosissa, jonne pääsee bussilla muutaman kerran päivässä Desenzanosta tai vaihtamalla bussia Peschierassa. Peschierasta on pyöräilyreitti Mantovan kaupunkiin. Osa järvilautoista kuljettaa polkupyöriä lisämaksusta.

Voit tiedustella vuokrapyöriä matkailuneuvonnasta tai hotellistasi.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Vanhankaupungin apteekki on via Vittorio Emanuelle -kadulla, uuden kaupungin puolella Via Colombare- ja Via G. Garibaldi -katujen risteyksessä. Päivystävän apteekin osoite on mainittu aptekkien ovessa.

Lääkäriin saa tarvittaessa yhteyden hotellin kautta. Lähin sairaala on Desenzanossa 10 km:n päässä Sirmionesta.

Liikuntaesteiset

Maasto Sirmionessa on melko tasaista, mutta jalkakäytävät ovat kapeita ja korkeareunaisia. Vanhassakaupungissa on mukulakivikatuja. Ranta-alueille on hankala päästä pyörätuolilla.

Luottokortit

Visa, Visa Electron, American Express, MasterCard, ja Diners käyvät useimmissa liikkeissä, ravintoloissa ja hotelleissa. Yleensä alle 10 euron ostoksia ei ole mahdollista maksaa luottokortilla. Korteilla voi nostaa rahaa automaateista.

Palveluraha

Italiassa on tapana antaa palvelurahaa kiitokseksi hyvästä palvelusta. Ravintolassa laskun loppusummaa on tapana pyöristää ylöspäin. Palvelurahalla voi muistaa myös retkibussin kuljettajaa ja loman lopussa hotellihuoneesi siivoojaa.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Sirmione, Gardajärvi kohdeopas


Kulkuyhteydet

Paikallisbussit liikennöivät vanhastakaupungista uuteen keskustaan, noin 4 km:n päähän. Läheisestä Desenzanosta on hyvät liikenneyhteydet Veronaan, Milanoon ja Venetsiaan. Sirmionesta näihin kaupunkeihin pääsee Desenzanon kautta.

Bussi
Sirmionesta on bussiyhteydet Peschieraan ja Desenzanoon, Bresciaan ja Veronaan. Bussiliput ovat edullisempia etukäteen ostettuina lippukioskista matkailuneuvonnan vierestä.

Taksi
Takseja on vähän, joten se on syytä tilata etukäteen. Hinnat ovat varsin kalliita. Sirmionen taksitolppa on matkailuneuvonnan edessä heti Vanhankaupungin ulkopuolella.

Juna
Sirmionea lähinnä olevat rautatieasemat ovat Peschierassa ja Desenzanossa, n. 8 km:n päässä, joista on hyvät junayhteydet eri puolille Italiaa.  
Aikatauluja  www.trenitalia.it

Laiva
Gardajärvellä liikennöi useita reittilaivoja ja kantosiipialuksia. Sirmionesta pääsee laivalla mm. Saloon, Gardoneen, Malcesineen, Limoneen ja Rivaan. Osta lippu etukäteen lipputoimistosta. 
Aikatauluja  www.navigazionelaghi.it


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään viisi päivää ennen matkaa.

Lentokenttä Verona
Matkan pituus n. 34 km 
Matkan kesto 45–60 min

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Jos sinulla on erikoismatkatavaroita esim. golfbagi (poislukien lastenrattaat), ota yhteys asiakaspalveluumme varmistaaksesi erikoismatkatavaralle paikan kuljetuksessa.


Sirmione lasten kanssa

Gardajärven eteläosassa on huvi- ja vesipuistoja, joihin pääsee bussilla. Puistoihin on matkaa n. 10 km.

Vesipuisto
Movieland Aqua Studios -vesipuisto on Movieland Park -teemapuistossa ja Caneva Aquapark -vesipuisto on Caneva World -huvipuiston alueella Lazisessa.
Riovalli-vesipuisto sijaitsee Bardolinon ja Lazisen välillä, Cavaion Veronesen kylässä.

Huvi- ja teemapuistot
Gardaland-huvipuisto on avoinna maaliskuun lopusta syyskuun loppuun päivittäin.
Movieland Park -teemapuistossa on elokuvateemojen ympärille rakennettu huvipuisto.
Medieval Times -ritariturnajaisareenalla järjestetään Keskiaikaiset ritariturnajaiset.


Nähtävyydet

Sirmionen linna, Scala-suvun rakennuttama linna sijaitsee Sirmionen vanhan kaupungin porteilla. Linnassa on mahdollista kävellä muureilla ja nousta ylös katselemaan maisemia.
Linnan vieressä on Santa Anna della Roccan kirkko 1300-luvulta ja takana Santa Maria Maggioren kirkko 1400-luvulta. Sirmionen vanhin kirkko on 700-luvulta peräisin oleva San Pietro in Mavino.
Grotte di Catullo, mahtavan roomalaisen huvilan rauniot Sirmionenniemen kauneimmalla paikalla, Collina delle Grotte -kukkulalla.

Voit tutustua laivalla Gardajärven kyliin ja kaupunkeihin. Pysähdy vaikkapa länsirannan kauniiseen Limoneen tai Gardone Rivieraan, missä on Andre Hellerin kasvitieteellinen puutarha sekä Gabriele d'Annunzion mielikuvituksellinen huvilakompleksi Il Vittoriale.

Veronan kaupunki upeinen historiallisinen nähtävyyksineen on bussimatkan päässä.


Ostokset

Sirmionessa ostoksia tehdään pikku putiikeissa. Suosittuja ostoksia ovat laukut, kengät, vaatteet, sekä alueen omat juustot, viinit, oliiviöljy ja balsamietikka. Läheisessä Desenzanossa on Il Leone -ostoskeskus. Monipuolisemmat ostosmahdollisuudet ovat Veronassa tai Milanossa. 

Sirmionen markkinat ovat perjantaisin pääkadulla Luganan kirkon ja rannan lähellä, maanantaisin Colombaren kaupunginosassa klo 8.30–13.


Ravintolat ja huvit

Sirmionessa on runsaasti hyviä ruokapaikkoja viihtyisistä pizzerioista tasokkaisiin ravintoloihin. Paikallisia erikoisuuksia ovat mm. risotto ja järvitaimen. Ravintoloissa on hyvät valikoimat seudun omia viinejä. 
Herkkusuita ilahduttaa jäätelöbaarit ja lukuisat kahvilat suussasulavine leivoksineen.

Iltaelämä on melko hiljaista. Iltaa vietetään yleensä ravintoloissa herkutellen.


Uimarannat

Sirmionen niemellä sijaitsevalla Lido Delle Bionde -rannalla vuokrataan aurinkotuoleja ja -varjoja sekä polkuveneitä.
Lido Pubblico, yleinen ranta sijaitsee vanhassakaupungissa muurin ja linnan vieressä.
Sirmionen paras uimaranta on Spiaggia Lido Galeazzi Colombaressa. Rannalla on auringonottoalue sekä aurinkotuolien ja -varjojen, kajakkien, polku- ja moottoriveneiden sekä SUP-lautojen vuokrausta. Rannalta pääset veteen portaita pitkin. Galeazzin lähellä on useita ravintoloita.
Sirmionen rannat ovat kivisiä. 


Majoitusvero

Italian hotelleissa veloitetaan matkailijoilta majoitusvero (City tax), joka on 0,50–5 €/yö/henkilö. Veron suuruus määräytyy hotellin italialaisen tähtiluokituksen mukaan, joka saattaa poiketa Aurinkomatkojen tähtiluokituksesta. Vero veloitetaan kaikilta yli 12-vuotiailta. Majoitusvero ei sisälly matkapaketin hintaan, vaan se maksetaan käteisellä suoraan hotellille. Muutokset perittävän veron suuruudessa ovat mahdollisia.

Asukasluku ja etäisyydet

Sirmione n. 8 500 as.

Desenzano 8 km
Bardolino 30 km
Garda 34 km 
Brescia 35 km
Verona 35 km
Malcesine 69 km 
Riva 75 km
Milano 115 km
Venetsia 140 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.