Malcesine, Gardajärvi – tietoa matkakohteesta

Malcesine, Gardajärvi 1
Malcesine, Gardajärvi 2
Malcesine, Gardajärvi 3
Malcesine, Gardajärvi 4
Malcesine, Gardajärvi 5
Malcesine, Gardajärvi 6
Malcesine, Gardajärvi 7
Malcesine, Gardajärvi 8
Malcesine, Gardajärvi 9
Malcesine, Gardajärvi 10
Malcesine, Gardajärvi 11
Malcesine, Gardajärvi 12
Malcesine, Gardajärvi 13
Malcesine, Gardajärvi 14
Malcesine, Gardajärvi 15
Malcesine, Gardajärvi 16
Malcesine, Gardajärvi 17
Malcesine, Gardajärvi 18
Malcesine, Gardajärvi 19
Malcesine, Gardajärvi 20
Malcesine, Gardajärvi 21
Malcesine, Gardajärvi 22
Malcesine, Gardajärvi 23
Malcesine, Gardajärvi 24
Malcesine, Gardajärvi 25
Malcesine, Gardajärvi 26
Malcesine, Gardajärvi 27
Malcesine, Gardajärvi 28
Malcesine, Gardajärvi 29
Malcesine, Gardajärvi 30
Malcesine, Gardajärvi 1
Malcesine, Gardajärvi 2
Malcesine, Gardajärvi 3
Malcesine, Gardajärvi 4
Malcesine, Gardajärvi 5
Malcesine, Gardajärvi 6
Malcesine, Gardajärvi 7
Malcesine, Gardajärvi 8
Malcesine, Gardajärvi 9
Malcesine, Gardajärvi 10
Malcesine, Gardajärvi 11
Malcesine, Gardajärvi 12
Malcesine, Gardajärvi 13
Malcesine, Gardajärvi 14
Malcesine, Gardajärvi 15
Malcesine, Gardajärvi 16
Malcesine, Gardajärvi 17
Malcesine, Gardajärvi 18
Malcesine, Gardajärvi 19
Malcesine, Gardajärvi 20
Malcesine, Gardajärvi 21
Malcesine, Gardajärvi 22
Malcesine, Gardajärvi 23
Malcesine, Gardajärvi 24
Malcesine, Gardajärvi 25
Malcesine, Gardajärvi 26
Malcesine, Gardajärvi 27
Malcesine, Gardajärvi 28
Malcesine, Gardajärvi 29
Malcesine, Gardajärvi 30

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Varaa vuokra-auto lomallesi kätevästi verkkosivuiltamme. Saadaksesi haluamasi automallin tee autonvuokraus jo hyvissä ajoin ennen matkasi alkua. Auto noudetaan joko kohteen lentoasemalta tai muusta vuokraamon toimipisteestä.

Autonvuokraus onnistuu osassa lomakohteistamme helposti myös Aurinkomatkat-sovelluksessa tai oppaaltamme. Sovelluksessa vuokraus on mahdollinen aikaisintaan 3 viikkoa ennen matkan alkua.


Harrastukset

Liikuntamahdollisuudet ovat monipuoliset purjelautailusta patikointiin, maastopyöräilyyn ja tennikseen.

Patikointi

Gardajärvellä on hienot puitteet patikointiin. Malcesinessa Monte Baldon rinteillä on lukuisia patikkareittejä. Huipulta avautuu upea näköala Gardajärvelle ja vuoren toisella puolella olevaan laaksoon. Pääset köysiradalla funivia Monte Baldon väliasemalle 572 metrin korkeuteen ja siitä edelleen kabiinihissillä 1 760 metrin korkeuteen. Saat reittikarttoja Malcesinen matkailutoimistosta.

Purje- ja leijalautailu

Gardajärven pohjoisosa on kuulu surffausmahdollisuuksistaan. Aamupäivällä pohjoisesta puhaltaa leuto tuuli, mutta puolenpäivän jälkeen tuuli kääntyy. Gardajärvellä on 12 eri tuulta, joista tunnetuin, ora, puhaltaa keskipäivän jälkeen etelästä pohjoiseen ja on voimakkaimmillaan järven pohjoispäässä. Rivan ja Torbolen edusta on ihanteellinen taitaville surfaajille. Taitojaan voi kohentaa jossakin alueen monista surffikeskuksista. Aloittelijoille sopii parhaiten aamun leudoimmat tuulet.
Alueella on useita surffikouluja, jotka järjestävät erimittaisia kursseja teoria- ja harjoitustunteineen.

Leijalautailua Malcesinessa järjestää Easy Kite -surffikoulu.

Stickl Sportcamp on Val di Sognossa, Malcesinen eteläpuolella. Keskus vuokraaa varusteita ja järjestää kursseja sekä aloittelijoille että kokeneemmille.  
Windsurfing & Sailingschool Wwwind vuokraa lautoja ja järjestää kursseja.
Sailing Du Lac on Rivassa ja Surf Center Segnana on Torbolessa. 

Pyörien vuokraus

Maasto- ja kaupunkipyöriä vuokraa mm. Bike-X-treme, via Panzano 10, Funivia-kaapelihissin läheisyydessä. Alueella on Euroopan hienoimpia maastopyöräreittejä. Lisätietoja pyöräilyreiteistä www.trentino.to

Varjoliito

Tandemlento alas Monte Baldo -vuoren rinteiltä takaa ikimuistoisen lomaelämyksen. Varjoliitoa Malcesinessa järjestää esim. Paragliding Club ja Fly2Fun -varjoliitokoulut.

Tennis

Club Hotel Olivin yhteydessä on 9 kenttää. Hotelli sijaitsee Val di Sognon kylässä, n. 2 km Malcesinesta etelään.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Apteekki on avoinna ma–pe aamu- ja iltapäivällä, lauantaisin vain aamupäivällä. Malcesinessä ei ole päivystävää apteekkia. Saatavana on suunnilleen samoja käsikauppalääkkeitä kuin Suomessa.

Malcesinessä Val di Sognossa on sairaala, joka on avoinna ympäri vuorokauden. Lääkäri- ja sairaalakäynnit maksetaan käteisellä. Kunnallisissa sairaaloissa käy myös Eurooppalainen sairaanhoitokortti.

Liikuntaesteettömyys

Malcesine sijaitsee rinteessä ja kadut ovat epätasaisia mukulakivikatuja. Malcesine ei sovellu liikuntaesteisille ja pyörätuolissa liikkuville matkustajille. Retkillä on hyvin hankalaa liikkua pyörätuolilla.

Luottokortit

Visa, Visa Electron, American Express, MasterCard, Maestro, Eurocard ja Diners käyvät useimmissa liikkeissä sekä joissakin ravintoloissa ja hotelleissa. Luottokorteilla voi nostaa rahaa automaateista.

Matkalle mukaan

Gardajärven ilmasto on leuto ympäri vuoden. Kesät ovat helteisiä, mutta järveä ympäröivät vuoret aiheuttavat äkillisiä muutoksia säässä. Kesäisin esiintyy ukkoskuuroja. Keväällä ja syksyllä on ajoittain sadekuuroja, joten varaa mukaasi sateenvarjo. Pakkaa mukaan kesävaatteiden lisäksi lämpimiä vaatteita alkukesän viileiden iltojen varalle. Ota mukaasi mukavat jalkineet retkipäiviksi tai mikäli aiot lähteä vuorille patikoimaan.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Malcesine, Gardajärvi kohdeopas


Kulkuyhteydet

Bussilla pääsee mm. Rivaan, Gardaan ja Veronaan, laivalla tai kantosiipialuksella lähes kaikkiin Gardajärven kyliin. 

Bussi
Voit ostaa bussilippuja päätien varrella olevasta bussiaseman lippukioskista tai -automaatista. ATV:n Rivan suuntaan kulkevat bussit pysähtyvät aseman päätien puolella. Päivittäin on useita vuoroja välillä Riva–Malcesine–Garda. Gardasta voit jatkaa Veronaan vaihtamalla bussia. Pääset Trenton ja Rovereton suuntaan menemällä ensin ATV-linjan bussilla Rivaan ja vaihtamalla siellä bussia.

Laiva
Gardajärvellä liikennöi hitaampi ja edullisempi laiva battello ja nopeampi kantosiipialus aliscafo. Malcesinesta pääset mukavasti lautalla useimpiin järven rannan kyliin ja kaupunkeihin, kuten vastarannalla sijaitsevaan Limoneen, pohjoispäähän Rivaan tai eteläosan viehättävään Sirmioneen. Lipun voi ostaa paikan päältä lippukioskista lautan lähtöpaikalta tai  nettisivuilta www.navigazionelaghi.it. Lippukioski avautuu 20 min ennen lautan lähtöä. 

Taksi
Gardajärvellä on vähän takseja, ja niillä ajaminen on melko kallista. Taksin saa helpoiten hotellista tilaamalla.

Juna
Pääset Malcesinesta bussilla Veronan tai Peschieran rautatieasemalle, josta on hyvät junayhteydet eri puolille Italiaa. Roveretoon mennessäsi vaihda bussia Rivassa.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään viisi päivää ennen matkaa.

Lentokenttä Verona
Matkan pituus n. 60 km Malcesinen hotelleihin 
Matkan kesto n. 1 tunti 30 min.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Jos sinulla on erikoismatkatavaroita esim. golfbagi (poislukien lastenrattaat), ota yhteys asiakaspalveluumme varmistaaksesi erikoismatkatavaralle paikan kuljetuksessa.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Tarkista lastenistuimiin liittyvät ohjeistukset täältä, Matkakohteessa-osion alta.


Malcesine lasten kanssa

Minigolfia voit pelata köysirata-aseman vieressä olevalla alueella. Gardajärven eteläosassa on huvi- ja vesipuistoja, joihin pääsee Malcesinesta Veronaan menevillä bussilla.

Vesipuisto
Movieland Aqua Studios -vesipuisto on Movieland Park -teemapuistossa ja Caneva Aquapark -vesipuisto on Caneva World -huvipuiston alueella Lazisessa.
Riovalli-vesipuisto sijaitsee Bardolinon ja Lazisen välillä, Cavaion Veronesen kylässä.

Huvi-ja teemapuistoja
Gardaland-huvipuisto sijaitsee Lazizen ja Peschieran välissä ja on avoinna maaliskuun lopusta syyskuun loppuun päivittäin.  
Movieland Park -teemapuistossa on elokuvateemojen ympärille rakennettu huvipuisto.
Medieval Times -ritariturnajaisareenalla järjestetään Keskiaikaiset ritariturnajaiset.
Puistoihin pääsee bussilla Malcesinesta, Gardasta ja Bardolinosta. Puistojen kohdalla on pysäkit.  

Pienten lasten ruokailu
Kaupoissa myydään lastenruokia ja vaippoja. Lastenrattaita ei vuokrata.


Nähtävyydet

Castello Scaligero, La Scala -suvun linna, sijaitsee Vanhankaupungin korkeimmalla kohdalla. Linnassa on luonnonhistoriallinen museo, joka esittelee järvialueen esihistoriaa, kasveja ja eläimiä. Yksi huoneista on nimetty Goethe-saliksi. Siellä on esillä runoilijan Italian ja Gardajärven tuotantoa. 
Santo Stefanon kirkossa on esillä vanhoja freskoja.
Monte Baldo -vuorelle 1 760 metrin korkeuteen pääsee köysiradalla funivia klo 8–18 noin puolen tunnin välein. Väliasema on 575 metrin korkeudessa. Huipulta avautuvat kauniit näkymät sekä Gardajärvelle, että vuoren toisella puolella olevaan Val d'Adigen laaksoon. Monte Baldo on suosittua patikointialuetta.

Voit tutustua laivalla Gardajärven kyliin ja kaupunkeihin. Pysähdy vaikkapa länsirannan kauniiseen Limoneen tai Gardone Rivieraan, missä on Andre Hellerin kasvitieteellinen puutarha sekä Gabriele d'Annunzion mielikuvituksellinen huvilakompleksi Il Vittoriale.

Veronan kaupunki upeine historiallisine nähtävyyksineen on bussimatkan päässä.


Ostokset

Voit tehdä ostoksia tasokkaissa pikkuliikkeissä ja lauantaimarkkinoilla. Suosittuja ostoksia ovat kengät, laukut, vyöt, vaatteet, korut, keramiikka sekä Muranon lasi.

Useimmat liikkeet ovat avoinna päivittäin, osa liikkeistä tiistaista lauantaihin. Keskipäivällä liikkeet sulkevat ovensa siestan ajaksi. Markkinat ovat lauantaisin klo 8–13.


Ravintolat ja huvit

Hyviä ravintoloita on moneen makuun. Vanhan sataman alueella on useita viihtyisä ja tunnelmallisia ravintoloita, joista osa on erikoistunut kalaruokiin. Alueen erikoisuuksia ovat mm. järvitaimen, herkulliset jälkiruuat ja jäätelö sekä edulliset pohjoisitalialaiset viinit.

Alkuillasta nautitun illallisen jälkeen istuskellaan jossain keskustan ulkoilmakahviloista. Illanvietto jatkuu pääasiassa sataman tuntumassa ja aukioiden laidalla sijaitsevissa baareissa ja viinibaareissa. Illanviettoon liittyy etenkin viikonloppuisin passeggiata, jolloin kuljeskellaan Vanhankapungin kujilla parhaisiin pukeutuneina ja tavataan tuttavia. 

Malcesinen linnassa on konsertteja. Läheisessä Rivassa järjestetään heinäkuussa musiikkifestivaalit.


Uimarannat

Keskustan molemmin puolin on puhdasvetiset, pikkukivien peittämät rannat, joilla ei ole palveluja.  

Via Lungolagon kohdalla, keskustan eteläpuolelle on Lungolagon ranta. Rannalla on baari, mutta ei suihkuja eikä pukukoppeja. Spiaggia Paina -ranta on keskustan pohjoispuolella.


Majoitusvero

Gardajärven hotelleissa veloitetaan matkailijoilta majoitusvero (City tax), joka on 1,25–3 €/yö/henkilö. Veron suuruus määräytyy hotellin italialaisen tähtiluokituksen mukaan, joka saattaa poiketa Aurinkomatkojen tähtiluokituksesta. Vero veloitetaan kunnasta riippuen yli 12–14-vuotiailta. Majoitusvero ei sisälly matkapaketin hintaan, vaan varaudu maksamaan se käteisellä suoraan hotellille. Muutokset perittävän veron suuruudessa lasten ikärajoissa ovat mahdollisia.

Asukasluku ja etäisyydet

Malcesine n. 3 600 as.
Riva 18 km
Bardolino 35 km
Verona 60 km
Venetsia 170 km
Milano 220 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.