Santa Ponsa, Mallorca – tietoa matkakohteesta

Santa Ponsa, Mallorca 1
Santa Ponsa, Mallorca 2
Santa Ponsa, Mallorca 3
Santa Ponsa, Mallorca 4
Santa Ponsa, Mallorca 5
Santa Ponsa, Mallorca 6
Santa Ponsa, Mallorca 7
Santa Ponsa, Mallorca 8
Santa Ponsa, Mallorca 9
Santa Ponsa, Mallorca 10
Santa Ponsa, Mallorca 11
Santa Ponsa, Mallorca 12
Santa Ponsa, Mallorca 13
Santa Ponsa, Mallorca 14
Santa Ponsa, Mallorca 15
Santa Ponsa, Mallorca 16
Santa Ponsa, Mallorca 17
Santa Ponsa, Mallorca 18
Santa Ponsa, Mallorca 19
Santa Ponsa, Mallorca 20
Santa Ponsa, Mallorca 21
Santa Ponsa, Mallorca 22
Santa Ponsa, Mallorca 1
Santa Ponsa, Mallorca 2
Santa Ponsa, Mallorca 3
Santa Ponsa, Mallorca 4
Santa Ponsa, Mallorca 5
Santa Ponsa, Mallorca 6
Santa Ponsa, Mallorca 7
Santa Ponsa, Mallorca 8
Santa Ponsa, Mallorca 9
Santa Ponsa, Mallorca 10
Santa Ponsa, Mallorca 11
Santa Ponsa, Mallorca 12
Santa Ponsa, Mallorca 13
Santa Ponsa, Mallorca 14
Santa Ponsa, Mallorca 15
Santa Ponsa, Mallorca 16
Santa Ponsa, Mallorca 17
Santa Ponsa, Mallorca 18
Santa Ponsa, Mallorca 19
Santa Ponsa, Mallorca 20
Santa Ponsa, Mallorca 21
Santa Ponsa, Mallorca 22

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Varaa vuokra-auto lomallesi kätevästi verkkosivuiltamme. Saadaksesi haluamasi automallin tee autonvuokraus jo hyvissä ajoin ennen matkasi alkua. Auto noudetaan joko kohteen lentoasemalta tai muusta vuokraamon toimipisteestä.

Autonvuokraus onnistuu osassa lomakohteistamme helposti myös Aurinkomatkat-sovelluksessa tai oppaaltamme. Sovelluksessa vuokraus on mahdollinen aikaisintaan 3 viikkoa ennen matkan alkua.


Harrastukset

Santa Ponsassa voi keskikesällä hiihtää vesisuksilla ja ajaa banaaniveneellä. Rannalla voi pelata rantalentopalloa. Golfaajille on useita tasokkaita kenttiä. Voit lisäksi lähteä patikoimaan, vuokrata pyörän, pelata tennistä tai ratsastaa.

Golf

Mallorca sopii loistavasti golfaajalle, saarella on tasokkaat kentät. Golf Santa Ponsa sijaitsee Santa Ponsan lomakylässä. Golf de Ponienten, Real Golf de Bendinatin ja Golf Son Vidan kentät ovat 6–22 km:n päässä Santa Ponsasta. 

Patikointi

Matkailutoimistossa myydään karrtoja Calvian alueen patikkareiteistä. Ilmaisia patikointiretkiä järjestetään satunnaisesti, yleensä keväisin.

Pyörien vuokraus

Rad International Santa Ponsassa vuokraa maasto- ja kilpapyöriä ja lastenpyöriä.  

Ratsastus

Club de Equitacion Es Pas -ratsastustalli on Calvian kunnassa, n. 10 km:n päässä Santa Ponsasta. Tallilla on hevosia aloittelijoille ja kokeneille ratsastajille. Tallilla on myös maastoratsastusta ja lapsille järjestetään ponitalutusta. 

Tennis

Santa Ponsassa on useita tenniskenttiä.
Santa Ponsa Tennis Club, Calle Riu Sil s/n. Käytössä 8 massakenttää.  
Mallorca Tenis Club, Calle Mestres d' Aixa, El Terreno, 5 kenttää. 
Portal Nous Sporting Tenis Playa, Costa d' en Blanes (Marinelandin vieressä), 7 kenttää. 
Guillermo Vilas Tennis Academy, Palmanova, 12 kenttää. 
Magalufin urheilukeskus, Avenida Palmeres, 23, Magaluf, 6 kenttää. 


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Keskustassa on useita apteekkeja. Iltaisin ja viikonloppuisin päivystävä apteekki on Calvian kunnan alueella.

Urgencias Medicas (Hospiten), C/ Puig de Teix 4 on avoinna 1.5. alkaen päivittäin. Muina aikoina päivystää Palman kaupungissa sijaitseva Palma Clinica Juaneda.

Juomavesi

Vesijohtovettä ei suositella juotavaksi. Pullotettua vettä voi ostaa hotellien baareista ja kaupoista.

Liikuntaesteettömyys

Maasto on hieman mäkistä. Jalkakäytävät ovat melko leveitä ja suojateille on luiskat. Ympäristössä liikkuminen pyörätuolilla onnistuu, mutta suurimmassa osassa hotelleja liikkuminen on melko mahdotonta.
Busseihin nouseminen on melko vaikeaa, koska ensimmäinen askelma on korkealla. Käytössä on myös jonkun verran matalalattiabusseja, joissa matkustaminen on helpompaa.

Saarella on esteettömiä takseja, jotka tulee varata etukäteen. 

Pyörätuoleja ja muita apuvälineitä vuokraa mm. Mobility Care.

Luottokortit

Suurimmassa osassa Santa Ponsan ravintoloita ja myymälöitä käyvät yleisimmät luottokortit. Myös Visa Electron ja Maestro käyvät monissa paikoissa. Luottokorteilla voi nostaa rahaa automaateista.

Matkalle mukaan

Keväällä ja syksyllä kannattaa varata matkalle mukaan pitkähihaista, sillä illat ja yöt ovat viileitä.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Santa Ponsa, Mallorca kohdeopas


Kulkuyhteydet

Santa Ponsassa on helppo liikkua kävellen. Lomakylästä on myös hyvät bussiyhteydet Palma Novaan ja Andratxin kylään sekä Palman kaupunkiin, josta pääsee kätevästi eri puolille saarta. 

Bussipysäkki on keskusaukiolla. Bussit Palmaan ja Palma Novaan kulkevat 20–30 minuutin välein klo 7–22. Palmassa bussien päätepysäkki on bussiasemalla (Estación Internamodal, yhteinen asema busseille, metrolle ja Incan junalle), Plaza Españalla. Matka Santa Ponsasta Palmaan kestää liikenteestä ja bussin reitistä riippuen 40 min–1 t 10 min. 

Taksiasema on keskusaukiolla, taksin saa myös helposti lennosta. Taksamittarit ovat käytössä. 

Palman rautatieasema on Plaza de Españalla. Junia kulkee useasti päivässä Solleriin, Manacoriin ja Incaan. 


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään viisi päivää ennen matkaa.

Lentokenttä Son Sant Juan
Matkan pituus 30 km
Matkan kesto n. 1 tunti

Yhteydet lentoasemalta
Lentoasemalta lomakohteeseen pääset myös taksilla.

Huom. Santa Ponsan alueella yhtenä, vuosittain vahvistettavana lokakuun lauantaina järjestettävä Mallorca Challenge Triathlon sulkee useita alueen katuja, jolloin kävelymatka lentokenttäbussilta hotelleille ja päinvastoin voi olla huomattavasti normaalia, hotellikohtaisesti ilmoitettua pidempi.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Golfbagin, polkupyörän sekä purje- ja lainelaudan kujetus lentokenttäkuljetuksissa on lisämaksusta, hinta n. 12,50 €/suunta. Golfbagit kuljetetaan poikkeuksellisesti veloituksetta bussikuljetuksessa. Kuljetus erikoismatkatavaralle tulee tilata ennakkoon viimeistään 14 päivää ennen matkaa asiakaspalvelustamme.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Tarkista lastenistuimiin liittyvät ohjeistukset täältä, Matkakohteessa-osion alta.


Santa Ponsa lasten kanssa

Santa Ponsan keskustan kupeessa oleva loivasti syvenevä hiekkaranta sopii rantaleikkeihin. Rantapäiviin tuo vaihtelua vierailu lähistön vesipuistoon. 

Vesipuisto
Western Park -vesipuisto sijaitsee Magalufissa. Villin lännen tyyliin rakennetussa kylässä on vesiliukumäkiä ja uima-altaita.

Muuta tekemistä lapsille
Mini-Golf Fantasiassa Palma Novassa on kolme 18-reikäistä minigolfrataa trooppisen kasvuston, vesiputousten ja lampien keskellä. 

Pienten lasten ruokailu
Supermarketeissa myydään äidinmaidonkorviketta, purkkiruokia ja vaippoja.
Lastenrattaita vuokraavat Lower Hire ja Mobility Care. 


Nähtävyydet

Palma City Sightseeing -bussilla pääsee kätevästi tutustumaan kaupunkiin ja sen nähtävyyksiin. Reitin varrella on 16 pysäkkiä, joilla voi jäädä pois ja nousta myöhemmin uudestaan kyytiin. 
La Almudaina oli alkujaan maurilaiskuninkaiden palatsi, jossa Mallorcan kuninkaat asuivat 1200–1300-luvuilla. Osa palatsista on museona. Siellä on mm. maalauksia, huonekaluja, goottilainen Santa Ana -kappeli ja 1400-luvulta peräisin oleva alttaritaulu. 
La Almudaina -kaari ja Arabialainen kylpylä ovat ainoat jäljellä olevat muistomerkit Mallorcan arabikaudelta. 
Bellverin linna rakennettiin 1300-luvulla. Linna oli aikoinaan Mallorcan kuninkaiden kesäasunto, myöhemmin se toimi vankilana ja rahapajana. Kattoterassilta on upea näköala yli kaupungin.  
La Seun katedraalia alettiin rakentaa 1300-luvun alussa ja se saatiin valmiiksi 1601. Kirkon museossa on arvokkaita aarteita, mm. pala Jeesuksen ristiä. Kappeleissa on vanhoja veistoksia ja maalauksia. 

La Lonjan, Palman entisen pörssitalon rakennustyöt aloitettiin 1400-luvun puolivälissä. Talo on ainutlaatuinen goottilainen ei-kirkollinen rakennus.
Es Baluard, Plaza Porta de Santa Catalina s/n, Palma. Nykytaiteen museo on rakennettu keskiaikaisten muurien yhteyteen. Ravintolan terassilta on upeat näköalat mm. paseo Maritimolle, Bellverin linnaan ja merelle. 
Palau Episcopal, Museo Diocesano, Mirador 5, Palma. Hiippakunnan museossa on esillä uskonnollista taidetta 1300-luvulta alkaen.
Pueblo Españolin museokaupungissa lähellä El Terrenoa on jäljennöksiä eri puolilta Espanjaa olevista merkittävistä rakennuksista, kuten mm. osia Granadan Alhambran palatsista ja Sevillan La Torre del Oro -torni. 
Fundacio Pilar i Joan Miró, taiteilija Joan Mirón ateljee, Joan de Saridakis 29, Cala Mayor. 
Collecció March L.I., Fundacio Joan March, espanjalaisen nykytaiteen museo, Calle San Miguel 11, Palma. 1900-luvun taiteen näyttelyssä on mm. Picasson, Dalin, Tapiesin, Chillidan, Barcelòn ja A. Lopezin töitä. Myös vaihtuvia näyttelyjä.
Palmassa on lukuisia kirkkoja, kuten Pyhän Franciscuksen kirkko, San Miguelin kirkko sekä Pyhän Eulalian kirkko. 

Mallorcan saaren muita nähtävyyksiä ovat mm. Valldemossan kaupunki ja luostari sekä saaren tippukiviluolat, joista tunnetuimmat ovat Hamsin ja Drachin luolat.


Ostokset

Santa Ponsan liikkeet sijaitsevat rantakadulla ja keskusaukion tuntumassa. Läheinen Palma tunnetaan erinomaisena ostoskaupunkina ja sen tunnetuimmat ostoskadut ovat Jaime III, La Unió, Oms-kadut sekä plaza Mayorin ympäristössä olevat kujat, mm. Sindicat ja San Miguel. Palmassa on kaksi El Corte Inglés -tavarataloa. Suosittu Porto Pi -ostoskeskus sijaitsee bussireittien varrella Joan Mirón ja paseo Maritimon risteyksessä.

Suosittuja tuliaisia ovat mm. kengät ja laukut, muotivaatteet ja helmet, oliiviöljy, mausteet ja ensaimada-leivonnaiset. Liikkeet ovat avoinna päivittäin, osa pikkuliikkeistä viettää siestaa iltapäivällä.


Ravintolat ja huvit

Ravintolatarjonta on monipuolinen: valinnanvaraa riittää paikallista keittiötä edustavista ravintoloista etnisiin ruokapaikkoihin. Useimmat ravintolat ovat kävelyetäisyydellä keskustasta.

Iltaelämä keskittyy keskustan tuntumaan, Ramon de Montcada -kadulle, jonka varrella on useita musiikkipubeja ja diskoja.


Uimarannat

Aivan keskustan kupeessa on puhdas, loivasti syvenevä ja hienohiekkainen ranta. Rannalla on palveluja ja siellä vuokrataan aurinkotuoleja sekä -varjoja. Noin kilometrin päässä on pienempi ranta-alue, ja Palma Novan ja Magalufin pitkille hiekkarannoille on matkaa noin 10 kilometriä.


Majoitusvero

Mallorcan hotelleissa veloitetaan matkailijoilta majoitusvero (Sustainable tourism tax), jonka suuruus on 2,20–4,40 € /yö. Vero peritään 16 vuotta täyttäneiltä. Mikäli hotellissa yöpyy enemmän kuin kahdeksan yötä, saa ylimeneviltä päiviltä verosta 50 %:n alennuksen. Veron suuruus määräytyy hotellin paikallisen tähtiluokituksen mukaan, joka saattaa poiketa Aurinkomatkojen tähtiluokituksesta. Majoitusvero ei sisälly matkapaketin hintaan, vaan se maksetaan kohteessa suoraan hotellille. Muutokset perittävän veron suuruudessa ovat mahdollisia.

Asukasluku ja etäisyydet

Santa Ponsa n. 11 500 as.

Palma Nova 6 km
Magaluf 6 km
Andtratx 15 km
Palma 20 km
Valldemossa 35 km
Soller 50 km
Cala d'Or 85 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.