Palma Nova, Mallorca – tietoa matkakohteesta

Palma Nova, Mallorca 1
Palma Nova, Mallorca 2
Palma Nova, Mallorca 3
Palma Nova, Mallorca 4
Palma Nova, Mallorca 5
Palma Nova, Mallorca 6
Palma Nova, Mallorca 7
Palma Nova, Mallorca 8
Palma Nova, Mallorca 9
Palma Nova, Mallorca 10
Palma Nova, Mallorca 11
Palma Nova, Mallorca 12
Palma Nova, Mallorca 13
Palma Nova, Mallorca 14
Palma Nova, Mallorca 15
Palma Nova, Mallorca 16
Palma Nova, Mallorca 17
Palma Nova, Mallorca 18
Palma Nova, Mallorca 19
Palma Nova, Mallorca 20
Palma Nova, Mallorca 21
Palma Nova, Mallorca 22
Palma Nova, Mallorca 1
Palma Nova, Mallorca 2
Palma Nova, Mallorca 3
Palma Nova, Mallorca 4
Palma Nova, Mallorca 5
Palma Nova, Mallorca 6
Palma Nova, Mallorca 7
Palma Nova, Mallorca 8
Palma Nova, Mallorca 9
Palma Nova, Mallorca 10
Palma Nova, Mallorca 11
Palma Nova, Mallorca 12
Palma Nova, Mallorca 13
Palma Nova, Mallorca 14
Palma Nova, Mallorca 15
Palma Nova, Mallorca 16
Palma Nova, Mallorca 17
Palma Nova, Mallorca 18
Palma Nova, Mallorca 19
Palma Nova, Mallorca 20
Palma Nova, Mallorca 21
Palma Nova, Mallorca 22

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Varaa vuokra-auto lomallesi kätevästi verkkosivuiltamme. Saadaksesi haluamasi automallin tee autonvuokraus jo hyvissä ajoin ennen matkasi alkua. Auto noudetaan joko kohteen lentoasemalta tai muusta vuokraamon toimipisteestä.

Autonvuokraus onnistuu osassa lomakohteistamme helposti myös Aurinkomatkat-sovelluksessa tai oppaaltamme. Sovelluksessa vuokraus on mahdollinen aikaisintaan 3 viikkoa ennen matkan alkua.


Harrastukset

Mallorcan saarella on loistavat puitteet aktiiviseen lomailuun. Palma Novan ympäristössä voit golfata useilla kentillä ja saaren eri osissa patikoit vaihtelevilla reiteillä.  

Tennistä voit pelata Vilas Tenis Academy -tenniskeskuksessa Palma Novassa.  

Ratsastuksesta kiinnostuneiden kannattaa suunnata Club de Equitacion Es Pas -talleille. Tallit ovat Calvian keskustan tuntumassa, n. 7 km:n päässä Palma Novasta. Talleilla on hevosia aloittelijoille sekä kokeneille ratsastajille, lapsille järjestetään ponitalutusta.

Son Matiaksen rannalla on tarjolla monenlaisia vesiurheilulajeja. kuten polkuveneilyä, nousuvarjoliitoa ja vesiskootteriajelua. 

Saaren länsirannikon vuoristoiset tiet tarjoavat todellista haastetta pyöräilijöille - monet kilpapyöräilijät käyvät testaamassa kisakuntoaan Mallorcalla.

Golf

Mallorcalla voit golfata useilla korkeatasoisilla golfkentillä, joiden greenit ovat hyväkuntoisia ja palvelut monipuolisia.
Real Golf de Bendinatin, Golf de Ponienten ja Golf Son Vidan kentät ovat 5–15 km:n päässä Palma Novasta. Son Gualin kenttä sijaitsee lentokentän läheisyydessä, Golf Santa Ponsa Santa Ponsan lomakylässä.

Patikointi

Mallorcan länsi-ja pohjoisrannikoilla on useita hyviä patikointialueita. Kauniissa maisemissa kulkevia reittejä on helpoista vaativiin. Formentorin niemen ympäristössä, saaren pohjoisrannikolla patikoit henkeäsalpaavissa maisemissa. Reitit ovat muutaman tunnin mittaisia. Paikan päälle pääsee parhaiten vuokra-autolla. Palma Novan läheisyydessä, Calvian kunnan alueella voit paitkoida useilla merkityillä reiteillä.

La Reserva -luonnonpuistossa, Puigpunyentin kunnassa, Galatzóvuoren juurella on mukava patikointireitti.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Palma Novassa on useita apteekkeja. Päivystävän apteekin nimi ja osoite on apteekkien ovissa.

Palma Novan lääkäriasema Juaneda hyväksyy useimmat suomalaiset matkavakuutukset. Lääkäri tulee tarvittaessa myös hotelliin. Lääkkeet maksetaan käteisellä. 

Liikuntaesteettömyys

Palma Novan alue soveltuu liikuntaesteisille matkustajille. Palma Novan rantabulevardilla on helppo liikkua. Bussien käyttö on Mallorcalla liikuntaesteisille matkustajille hankalaa, sillä askelmat ovat korkealla eikä korokkeita ole saatavilla. Avustajan kanssa bussilla matkustaminen kuitenkin onnistuu.

Mallorcalla on esteettömiä takseja. Taksiin mahtuu neljä henkilöä ja kaksi pyörätuolia, joista toinen täytyy taittaa kokoon. 

Pyörätuoleja ja muita apuvälineitä vuokraa mm. Mobility Care.

Luottokortit

Automaateista voi nostaa rahaa Visalla, Diners Clubilla, American Expressillä, MasterCardilla ja Visa Electronilla. Korteilla voi maksaa useimmissa liikkeissä ja ravintoloissa.

Palveluraha

Palveluraha on kiitos hyvästä palvelusta. Palveluun tyytyväinen voi pyöristää ravintoloiden laskun loppusummaa 3–5 % ylöspäin. Taksinkuljettajalle ja kampaajalle maksetaan pieni palveluraha. Myös retkibussin kuljettajaa voi retken päätyttyä muistaa palvelurahalla.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Palma Nova, Mallorca kohdeopas


Kulkuyhteydet

Palma Novasta on hyvät bussiyhteydet saaren pääkaupunkiin Palmaan sekä lähistön kyliin kuten Santa Ponsaa ja Andtraxiin.

Myös taksilla liikkuminen on edullista. Palmasta pääsee kätevästi bussilla ja junalla saaren eri osiin. 

Lähisaarille, esim. Ibizalle pääsee Palmasta lähtevillä laivoilla. 


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään viisi päivää ennen matkaa.

Lentokenttä Son Sant Joan
Matkan pituus n. 20 km
Matkan kesto n. 40 min

Yhteydet lentoasemalta
Lentoasemalta lomakohteeseen pääset myös bussilla tai taksilla.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Golfbagin, polkupyörän sekä purje- ja lainelaudan kujetus lentokenttäkuljetuksissa on lisämaksusta, hinta n. 12,50 €/suunta. Golfbagit kuljetetaan poikkeuksellisesti veloituksetta bussikuljetuksessa. Kuljetus erikoismatkatavaralle tulee tilata ennakkoon viimeistään 14 päivää ennen matkaa asiakaspalvelustamme.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Tarkista lastenistuimiin liittyvät ohjeistukset täältä, Matkakohteessa-osion alta.


Palma Nova lasten kanssa

Palma Novassa on lapsiperheet huomioitu hyvin. Ravintolat ja kaupat ovat kävelyetäisyydellä hotelleistamme. Leveillä, hyväkuntoisilla jalkakäytävillä ja kävelykaduilla mahtuu kulkemaan lastenrattaiden kanssa. Hiekkarannat ovat loivasti syveneviä ja siistejä. Alueella on myös monenlaista tekemistä lapsille, mm. leikkipuistoja, trampoliinejä ja pomppulinnoja.

Vesipuisto
Western Park -vesipuisto on Magalufissa. Villin lännen tyyliin rakennetussa kylässä on vesiliukumäkiä ja uima-altaita. Puisto avautuu toukokuussa.

Muuta tekemistä lapsille
Minigolf Fantasiassa on kolme 18-reikäistä minigolfrataa trooppisen kasvuston, vesiputousten ja lampien keskellä. 
Joihinkin puistoihin voit ostaa lippuja oppailtamme.

Pienten lasten ruokailu
Supermarketeissa myydään lastenruokia. Palma Novassa on ravintoloita kaikenikäisille ja useissa ruokapaikoissa on lapsille omat ruokalistat.
Lastenrattaita vuokraavat Lower Hire ja Mobility Care.


Nähtävyydet

Suurin osa mielenkiintoisimmista nähtävyyspaikoista sijaitsee Palman kaupungissa.

Bellverin linna on peräisin 1300-luvulta ja se oli aikoinaan Mallorcan kuninkaiden kesäasunto, myöhemmin se on toiminut mm. vankilana ja rahapajana. Kattoterassilla voit ihailla kaupungin ylle avautuvaa upeaa näkymää.  
La Seun katedraalia alettiin rakentaa 1300-luvun alussa ja se saatiin valmiiksi 1601. Kirkon museossa on arvokkaita aarteita, mm. pala Jeesuksen ristiä. Kappeleissa on vanhoja veistoksia ja maalauksia. Pyhän Pietarin kappelissa on maailmankuulun, mallorcalaisen taiteilijan Miquel Barcelón uusi taideteos aiheesta 5 leipää, 2 kalaa.
La Almudaina oli alkujaan maurilaiskuninkaiden palatsi, jossa Mallorcan kuninkaat asuivat 1200-1300-luvuilla. Osa palatsista on museona. Siellä on mm. maalauksia, huonekaluja, goottilainen Santa Ana -kappeli ja 1400-luvulta peräisin oleva alttaritaulu.
La Almudaina -kaari ja Arabialainen kylpylä ovat ainoat jäljellä olevat muistomerkit Mallorcan arabikaudelta.
Es Baluard -nykytaiteen museo on rakennettu keskiaikaisten muurien yhteyteen. Museon ravintolan terassilta on upeat näköalat mm. Paseo Marítimolle, Bellverin linnaan ja merelle.

Palma City Sightseeing -bussilla pääsee kätevästi tutustumaan kaupunkiin ja sen nähtävyyksiin. Reitin varrella on 16 pysäkkiä, joilla voi jäädä pois ja nousta myöhemmin uudestaan kyytiin.


Ostokset

Palma Novan ja viereisen Magalufin alueella on runsain määrin pieniä liikkeitä, joissa myydään mm. rantaleluja- ja vaatteita, matkamuistoja, koruja sekä laukkuja.   

Ostoksille kannattaa suunnata läheiseen Palman kaupunkiin, jossa tunnetaan erinomaisena ostoskaupunkina. Valikoimaa löytyy merkkiliikkeistä suuriin tavarataloihin. Palman tunnetuimmat ostoskadut ovat Jaime III, La Unió, Oms-kadut sekä plaza Mayorin ympäristössä olevat kujat, mm. Sindicat ja San Miguel. Palmassa on kaksi El Corte Inglés -tavarataloa. Suosittu Porto Pi -ostoskeskus sijaitsee bussireittien varrella Joan Mirón ja paseo Maritimon risteyksessä.

Suosittuja tuliaisia ovat mm. paikalliset juustot, Ensaimada-leivonnainen, oliiviöljyt, maustetut merisuolat sekä viinit. Mallorcalta saa myös hyviä nahkatuotteita kuten laukkuja ja kenkiä. Maailmankuulut synteettiset Majorica-helmet valmistetaan Manacorin kylässä. 


Ravintolat ja huvit

Ravintoloissa on runsaasti valinnanvaraa espanjalaisista kansainvälisiin, edullisista hampurilaispaikoista, tapasbaareista ja pizzerioista kiinalaisiin ja kalaravintoloihin. 

Palma Novassa on myös lukuisia baareja, joissa monissa voi seurata urheilutapahtumia suurilta screeneiltä. Palma Novan vieressä sijaitseva Magaluf tunnetaan vauhdikkaasta iltaelämästään ja trendikkäistä diskoistaan.


Uimarannat

Palma Novan pitkällä, hyvin hoidetulla ja loivasti syvenevällä hiekkarannalla on monipuolisia harrastuksia. Rannalla voi vesihiihtää, vuokrata polkuveneitä ja ajaa banaaniveneellä.

Rannalla vuokrataan aurinkotuoleja ja varjoja ja siellä on suihkuja. Rantaa seuraavan kävelykadun varrella on ravintoloita, baareja sekä minimarketteja ja pikkuliikkeitä.


Majoitusvero

Mallorcan hotelleissa veloitetaan matkailijoilta majoitusvero (Sustainable tourism tax), jonka suuruus on 2,20–4,40 € /yö. Vero peritään 16 vuotta täyttäneiltä. Mikäli hotellissa yöpyy enemmän kuin kahdeksan yötä, saa ylimeneviltä päiviltä verosta 50 %:n alennuksen. Veron suuruus määräytyy hotellin paikallisen tähtiluokituksen mukaan, joka saattaa poiketa Aurinkomatkojen tähtiluokituksesta. Majoitusvero ei sisälly matkapaketin hintaan, vaan se maksetaan kohteessa suoraan hotellille. Muutokset perittävän veron suuruudessa ovat mahdollisia.

Asukasluku ja etäisyydet

Palma Nova n. 7 300 as.

Cala Mayor 9 km
Palma 15 km
Valldemossa 29 km
Santa Ponsa 11 km 
Soller 35 km
Alcudia 68 km
Cala d'Or 80 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.