Fuengirola, Costa del Sol – tietoa matkakohteesta

Fuengirola, Costa del Sol 1
Fuengirola, Costa del Sol 2
Fuengirola, Costa del Sol 3
Fuengirola, Costa del Sol 4
Fuengirola, Costa del Sol 5
Fuengirola, Costa del Sol 6
Fuengirola, Costa del Sol 7
Fuengirola, Costa del Sol 8
Fuengirola, Costa del Sol 9
Fuengirola, Costa del Sol 10
Fuengirola, Costa del Sol 11
Fuengirola, Costa del Sol 12
Fuengirola, Costa del Sol 13
Fuengirola, Costa del Sol 14
Fuengirola, Costa del Sol 15
Fuengirola, Costa del Sol 16
Fuengirola, Costa del Sol 17
Fuengirola, Costa del Sol 18
Fuengirola, Costa del Sol 19
Fuengirola, Costa del Sol 20
Fuengirola, Costa del Sol 21
Fuengirola, Costa del Sol 22
Fuengirola, Costa del Sol 23
Fuengirola, Costa del Sol 1
Fuengirola, Costa del Sol 2
Fuengirola, Costa del Sol 3
Fuengirola, Costa del Sol 4
Fuengirola, Costa del Sol 5
Fuengirola, Costa del Sol 6
Fuengirola, Costa del Sol 7
Fuengirola, Costa del Sol 8
Fuengirola, Costa del Sol 9
Fuengirola, Costa del Sol 10
Fuengirola, Costa del Sol 11
Fuengirola, Costa del Sol 12
Fuengirola, Costa del Sol 13
Fuengirola, Costa del Sol 14
Fuengirola, Costa del Sol 15
Fuengirola, Costa del Sol 16
Fuengirola, Costa del Sol 17
Fuengirola, Costa del Sol 18
Fuengirola, Costa del Sol 19
Fuengirola, Costa del Sol 20
Fuengirola, Costa del Sol 21
Fuengirola, Costa del Sol 22
Fuengirola, Costa del Sol 23

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Voit vuokrata auton lomallesi kätevimmin verkkosivuiltamme. Voit noutaa auton lentoasemalta tai vuokraamon toimipisteestä. Saadaksesi varmasti haluamasi auton tee autonvuokraus hyvissä ajoin ennen matkasi alkua.

Mikäli vuokraat auton vasta perillä, ota yhteys oppaaseemme muutama päivä ennen haluttua vuokrausajankohtaa. Paikalla vuokrattavien autojen hinnat ja vuokrausehdot näet hotellissa olevasta Aurinkomatkojen Lomakansiosta.


Harrastukset

Fuengirolassa voi harrastaa mm. tennistä ja käydä kuntosaleilla. Yli 50 hyvää kenttää tekevät alueesta golfaajan toivekohteen. Läheisillä vuorilla on paljon patikointireittejä.

Kuntosalille pääsee modenissa, suuressa Alpha Fitness Centre -kuntokeskuksessa Fuengirolan markkina-alueen laidalla. Keskuksessa voi osallistua aerobic-, steppi- ja spinningtunneilla. Stella Maris -hotellin tiloissa on Sol Beach Fitness Center, jossa on myös suomalainen ja turkkilainen sauna.

Moto Mercado vuokraa polku- ja maastopyöriä junakadulla eli Jesus Santos Rein -kadulla. Vuokrattavana on myös moottoripyöriä ja skoottereita.

Tennistä voi pelata Fuengirolan Tenis Parque Doña Sofiassa, jossa on 2 asfalttipintaista tenniskenttää. Los Pacosin tenniskentät ovat massapinnoitteisia.

Golf

Costa del Sol sopii erinomaisesti golfin harrastajille, sillä alueella on useita tasokkaita golfkenttiä. Fuengirolasta on helppo suunnata pelikierrokselle esim. Mijas Golfiin ja Alhauríniin, yhdelle Espanjan kauneimmalle golfkentälle.

Patikointi

Fuengirolan ympäristössä on oivat mahdollisuudet patikointiin. Fuengirolan matkailutoimistosta saa tietoa lähiympäristöön suuntautuvista patikkareiteistä.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Fuengirolassa on apteekkeja. Apteekin tunnuksena on vihreä risti.

Costa del Solin lääkäri on Torremolinoksen lääkäriasema Medicos Costa del Sol, joka on avoinna ympäri vuorokauden. Lääkärit tekevät hotellikäyntejä, ja hyväksyvät yleisimmät suomalaiset matkavakuutukset.

Fuengirolassa on suomalainen hammasklinikka Scandental.

Juomavesi

Vesijohtovesi on juomakelpoista, mutta herkkävatsaisten kannattaa juoda pullotettua vettä. Kalkkipitoinen vesijohtovesi sopii hyvin ruuanlaittoon, mutta se tukkii helposti kahvinkeittimen. Pullotettua vettä myydään elintarvikeliikkeissä, baareissa ja kahviloissa.

Liikuntaesteiset

Fuengirola sopii melko hyvin liikuntaesteisille. Lentokenttäkuljetus invataksilla välillä maksaa n. 60 €/suunta. Alueella vuokrataan myös pyörätuoleja. Varaus kannattaa tehdä hyvissä ajoin.

Luottokortit

Visa ja MasterCard käyvät maksuvälineenä lähes kaikissa myymälöissä ja ravintoloissa. Diners ja American Express käyvät joissakin myymälöissä ja ravintoloissa. Luottokortilla maksavaa asiakasta pyydetään yleensä todistamaan henkilöllisyytensä maksun suuruudesta riippumatta.
Voit nostaa rahaa useiden pankkien yhteydessä olevista automaateista Visalla, Eurocardilla ja MasterCardilla sekä Visa Electronilla. Voit nostaa rahaa myös sirukorteilla automaateista, joissa on servired-tunnus.
Asioidessasi pankissa tarvitset passin tai henkilökortin.

Palveluraha

Palveluraha on vapaaehtoinen kiitos hyvästä palvelusta. Ravintoloissa suositellaan jätettäväksi 5–10% laskun loppusummasta. Hotellissa voit muistaa siivoojaa jättämällä esim. 5 €/vk. Retkibussin kuljettajalle on kohteliasta jättää 1–2 €.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Fuengirola, Costa del Sol kohdeopas


Kulkuyhteydet

Fuengirolassa on mukava liikkua kävellen. Bussi- ja junayhteydet lähikaupunkeihin, kuten Málagaan, Marbellaan ja pikkukyliin ovat tiheät ja edulliset.

Bussi
Fuengirolasta kulkee tiheästi busseja Málagaan. Voit matkustaa Málagasta edelleen esim. Granadaan ja Sevillaan. Pääset bussillamyös Mijakseen ja Marbellaan. Torremolinoksesta on päivittäin muutama vuoro Benalmadenan kautta Rondaan, matka kestää n. 2 t 30 min.

Juna
Málagan ja Fuengirolan välillä kulkee paikallisjuna 20 minuutin välein. Fuengirolan keskustan alueella on 2 asemaa: Los Boliches ja Fuengirola. Málagasta on hyvät yhteydet mm. Sevillaan, Cordobaan ja Madridiin AVE-junalla. Paikallisjunalla matkustaminen on edullista.

Taksi
Saat taksin taksiasemalta tai tilaamalla hotellin vastaanotosta. Takseissa ei ole taksamittaria, mutta voit pyytää hintalistan nähtäväksi. Sovi hinta pitkille matkoille etukäteen.

Minijuna
Fuengirolassa pääsee liikkumaan minijunalla, jonka lähtöpaikka on hotelli El Puerton kohdalla rantakadulla. Junat lähtevät n. 45 min välein. 


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään 5 päivää ennen matkaa.

Lentoasema Málaga
Matkan pituus n. 20 km.
Matkan kesto 40–60 min.

Yhteydet lentoasemalta
Lentoasemalta lomakohteeseen pääset myös taksilla ja junalla.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Jos sinulla on erikoismatkatavaroita esim. golfbagi (poislukien lastenrattaat), ota yhteys asiakaspalveluumme varmistaaksesi erikoismatkatavaralle paikan kuljetuksessa.


Fuengirola lasten kanssa

Vesipuisto

Vesipuisto Mijas villine liukumäkineen ja lukuisine altaineen sijaitsee Fuengirolan läheisyydessä, ja sinne on bussiyhteys linja-autoasemalta. Vesipuiston alueella on myös ravintola, baari, piknik-alue sekä minigolf ja pelihalli. www.aquamijas.com

Muuta tekemistä lapsille

Rannalla lapset pääsevät leikkimään pienissä leikkipuistoissa. Rannan toisessa päässä sijaitsevassa Parque Flluvial -leikkipuistossa voi myös ajella polkuveneellä. Ostoskeskus Miramarissa on pienautorata.

Pienten lasten ruokailu

Supermarketeissa myydään purkkiruokia ja vaippoja. Lastenrattaita on vuokrattavana.


Nähtävyydet

Fuengirolassa kannattaa tutustua mm. Fuengirolan kaupungin historialliseen museoon, joka sijaitsee Fuengirolan keskustassa. Museo esittelee kaupungin historiaa merenkävijöiden ajalta saakka. Nähtävyydet, kuten Roomalaiset rauniot Los Bolichesin alueella lähellä Avenida Finlandian alkupäätä sekä 900-luvulta peräisin oleva Sohalin linna ovat vierailun arvoisia.

Costa del Solin pääkaupunki Málaga on täynnä nähtävyyksiä, joten siihen tutustumiseen kannattaa varata kokonainen päivä. Málagassa on mm. Castillo Gibralfaron linna, Alcazaban linnoitus, Málagan katedraali, Picasson synnyinkoti, Vanha kauppahalli ja härkätaisteluareenalle johtava bulevardi Paseo del Parque.


Ostokset

Fuengirolan keskustassa on erittäin hyvät ostosmahdollisuudet. Keskustan pääkirkkoaukion Plaza de Constitucion luona on paljon kauppoja. Fuengirolassa pidetään markkinat tiistaisin feria-alueella ja sunnuntaisin moskeijan lähellä. Suosittuja tuliaisostoksia ovat keramiikka, nahkatuotteet, kuten laukut ja kengät, korut ja muotivaatteet, elintarvikkeet kuten oliiviöljy, juustot, ilmakuivattu kinkku ja viinit.

Parhaat ostospaikat

Fuengirolan parhaat paikat tehdä ostokset ovat Parque Miramar -ostoskeskus pari kilometriä keskustasta ja El Corte Ingles -tavaratalo.


Ravintolat ja huvit

Fuengirolan ravintolatarjonta on monipuolinen ja runsas. Valinnanvaraa riittää espanjalaisista ruokapaikoista kansainvälisiin ja hyvistä kalaravintoloista etnisiin. Fuengirolan suosituimmat ravintolat löytyvät rannan läheltä seitsemän kilometriä pitkältä Paseo Maritimo -rantakadulta, jossa on vieri vieressä kaikkea pikaruokapaikoista tunnelmallisiin ravintoloihin. Rannan puolella on 100 m:n välein chirinquito-ravintoloita, joissa saa tapaksia ja ruoka-annoksia.
Fuengirolan tunnettu ravintola-alue, nk. nälkäkatu Calle Moncayo, on noin 100 m pitkä. Nälkäkadulta ja sen lähiympäristöstä löytyy lukuisia etnisiä ravintoloita.

Fuengirolan yöelämä on menevää varsinkin kesäisin. Menopaikkoja riittää baareista diskoihin ja yökerhoihin. Suosituimmat niistä sijaitsevat Paseo Maritimo -rantakadun varrella.


Uimarannat

Espanjan 160 kilometrin pituinen Aurinkorannikko muodostuu toinen toistaan seuraavista, hienohiekkaisista ja hoidetuista rannoista.

Fuengirolan 7 km pitkän hiekkarannan katkaisee keskustan kohdalla huvipursisatama, jonka vieressä ranta syvenee loivimmin.

Rantapalvelut

Rannoilla vuokrataan aurinkotuoleja ja -varjoja.

Las Piramides -hotellin luona olevalla rannalla voi harrastaa purjelautailua, vesihiihtoa ja nousuvarjoliitoa sekä vuokrata polkuveneitä ja vesiskoottereita.

Asukasluku ja etäisyydet Fuengirolasta

Fuengirola n. 65 000 as. 

Benalmadena 12 km
Torremolinos 20 km
Marbella 30 km
Málaga 34 km
Ronda 88 km
Nerja 91 km
Granada 152 km
Córdoba 185 km
Cádiz 230 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.