Fuengirola, Costa del Sol – tietoa matkakohteesta

Fuengirola, Costa del Sol 1
Fuengirola, Costa del Sol 2
Fuengirola, Costa del Sol 3
Fuengirola, Costa del Sol 4
Fuengirola, Costa del Sol 5
Fuengirola, Costa del Sol 6
Fuengirola, Costa del Sol 7
Fuengirola, Costa del Sol 8
Fuengirola, Costa del Sol 9
Fuengirola, Costa del Sol 10
Fuengirola, Costa del Sol 11
Fuengirola, Costa del Sol 12
Fuengirola, Costa del Sol 13
Fuengirola, Costa del Sol 14
Fuengirola, Costa del Sol 15
Fuengirola, Costa del Sol 16
Fuengirola, Costa del Sol 17
Fuengirola, Costa del Sol 18
Fuengirola, Costa del Sol 19
Fuengirola, Costa del Sol 20
Fuengirola, Costa del Sol 21
Fuengirola, Costa del Sol 22
Fuengirola, Costa del Sol 23
Fuengirola, Costa del Sol 24
Fuengirola, Costa del Sol 25
Fuengirola, Costa del Sol 26
Fuengirola, Costa del Sol 1
Fuengirola, Costa del Sol 2
Fuengirola, Costa del Sol 3
Fuengirola, Costa del Sol 4
Fuengirola, Costa del Sol 5
Fuengirola, Costa del Sol 6
Fuengirola, Costa del Sol 7
Fuengirola, Costa del Sol 8
Fuengirola, Costa del Sol 9
Fuengirola, Costa del Sol 10
Fuengirola, Costa del Sol 11
Fuengirola, Costa del Sol 12
Fuengirola, Costa del Sol 13
Fuengirola, Costa del Sol 14
Fuengirola, Costa del Sol 15
Fuengirola, Costa del Sol 16
Fuengirola, Costa del Sol 17
Fuengirola, Costa del Sol 18
Fuengirola, Costa del Sol 19
Fuengirola, Costa del Sol 20
Fuengirola, Costa del Sol 21
Fuengirola, Costa del Sol 22
Fuengirola, Costa del Sol 23
Fuengirola, Costa del Sol 24
Fuengirola, Costa del Sol 25
Fuengirola, Costa del Sol 26

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Varaa vuokra-auto lomallesi kätevästi verkkosivuiltamme. Saadaksesi haluamasi automallin tee autonvuokraus jo hyvissä ajoin ennen matkasi alkua. Auto noudetaan joko kohteen lentoasemalta tai muusta vuokraamon toimipisteestä.

Autonvuokraus onnistuu osassa lomakohteistamme helposti myös Aurinkomatkat-sovelluksessa tai oppaaltamme. Sovelluksessa vuokraus on mahdollinen aikaisintaan 3 viikkoa ennen matkan alkua.


Harrastukset

Fuengirolassa voi harrastaa mm. tennistä, padelia ja käydä kuntosaleilla. Yli 50 hyvää kenttää tekevät alueesta golfaajan toivekohteen. Läheisillä vuorilla on paljon patikointireittejä sekä upea frisbeegolfpuisto.

Fuengirolassa on useita kuntosaleja, osassa niistä voit osallistua myös ohjatuille tunneille. Saleja ovat mm. Altafit, Nuevo Estilo, Solbeach Fitness centre, Crossfit Fuengirola ja Coliseum Gym.

Polkupyöriä vuokraavat mm. Terral Bike Rental and Tours sekä Fast Monkey Bike Rental. Moto Mercado vuokraa moottoripyöriä ja skoottereita junakadulla eli Jesus Santos Rein -kadulla.

Tennistä voi pelata mm. Tomas Karlssonin Tenniksessä tai Tennis Coach Racketissa. Padelia pääsee harrastamaan mm. Padel Wekapissa tai Padel Club Fuengirolassa.

Frisbeegolf

Yksi Euroopan parhaimmista frisbeegolfradoista sijaitsee Mijasissa, 5 km:n päässä Fuengirolasta. DiscGolfPark Mijaksen kumpuilevat maastot kätkevät sisäänsä kaksi rataa, joista toinen sopii kaikentasoisille, toinen edistyneemmille. Alueella toimii myös kahvila. 

Golf

Costa del Sol sopii erinomaisesti golfin harrastajille, sillä alueella on useita tasokkaita golfkenttiä. Fuengirolasta on helppo suunnata pelikierrokselle esim. Mijas Golfiin ja Alhauríniin, yhdelle Espanjan kauneimmalle golfkentälle.

Patikointi

Fuengirolan ympäristössä on oivat mahdollisuudet patikointiin. Fuengirolan matkailutoimistosta saa tietoa lähiympäristöön suuntautuvista patikkareiteistä.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Fuengirolassa on apteekkeja. Apteekin tunnuksena on vihreä risti.

Lääkäriä tarvitessasi ota yhteys suoraan lääkäriasemalle, hotellisi vastaanottoon tai Aurinkomatkojen oppaaseen. Lääkärit tekevät hotellikäyntejä ja hyväksyvät yleisimmät matkavakuutukset. Ympäri vuorokauden avoinna olevassa Vithas Xanitin kansainvälisessä sairaalassa on myös suomalaisia tulkkeja. 

Fuengirolassa on suomalaisia hammaslääkäripalveluja. 

Juomavesi

Vesijohtovesi on juomakelpoista, mutta herkkävatsaisten kannattaa juoda pullotettua vettä. Kalkkipitoinen vesijohtovesi sopii hyvin ruuanlaittoon, mutta se tukkii helposti kahvinkeittimen. Pullotettua vettä myydään elintarvikeliikkeissä, baareissa ja kahviloissa.

Liikuntaesteettömyys

Fuengirola tarjoaa monia mahdollisuuksia liikuntaesteettömille. Kaupunki on pyrkinyt parantamaan esteettömyyttä, jotta kaikki voivat nauttia sen tarjoamista nähtävyyksistä ja palveluista.

Paseo Marítimo-rantapromenadi tarjoaa esteettömän reitin, joka sopii hyvin kävelyyn. Kävelykatu on tasainen ja leveä, mikä tekee siitä helpon liikkua myös pyörätuolilla tai lastenvaunuilla. Lisäksi useimmat rantabaarit, kahvilat ja ravintolat ovat esteettömiä.

Kaupungin julkinen liikennejärjestelmä sisältää esteettömiä busseja, jotka sopivat liikuntaesteisille. Monet tärkeimmistä nähtävyyksistä ovat myös saavutettavissa pyörätuolilla.

Esteettömällä taksilla pääsee lentokentältä hotelliin ja pyörätuoleja on paikan päällä vuokrattavissa.

Luottokortit

Visa ja MasterCard käyvät maksuvälineenä lähes kaikissa myymälöissä ja ravintoloissa. Diners ja American Express käyvät joissakin myymälöissä ja ravintoloissa. Luottokortilla maksavaa asiakasta pyydetään yleensä todistamaan henkilöllisyytensä maksun suuruudesta riippumatta.
Voit nostaa rahaa useiden pankkien yhteydessä olevista automaateista Visalla, Eurocardilla ja MasterCardilla sekä Visa Electronilla. Voit nostaa rahaa myös sirukorteilla automaateista, joissa on servired-tunnus.
Asioidessasi pankissa tarvitset passin tai henkilökortin.

Palveluraha

Palveluraha on vapaaehtoinen kiitos hyvästä palvelusta. Ravintoloissa suositellaan jätettäväksi 5–10% laskun loppusummasta. Hotellissa voit muistaa siivoojaa jättämällä esim. 5 €/vk. Retkibussin kuljettajalle on kohteliasta jättää 1–2 €.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Fuengirola, Costa del Sol kohdeopas


Kulkuyhteydet

Fuengirolassa on helppo liikkua kävellen. Bussi- ja junayhteydet lähikaupunkeihin, kuten Málagaan, Marbellaan ja pikkukyliin ovat tiheät ja edulliset.

Bussi
Fuengirolassa on monipuolinen julkinen bussiliikenne. Kaupungin sisällä liikennöivät sinivalkoiset kaupunkibussit. Myös kaupunkien välillä on säännöllisesti liikennöivät bussit, joten esimerkiksi läheisiin kaupunkeihin Benalmádenaan, Torremolinokseen tai Marbellaan matkan voi taittaa bussilla. Myös Málagaan kulkee useampi bussilinja päivittäin ja sieltä matkaa voi jatkaa mm. Sevillaan, Granadaan tai muihin provinssin kauniisiin kaupunkeihin. 

Juna
Málagan ja Fuengirolan välillä kulkee paikallisjuna. Fuengirolan keskustan alueella on 2 asemaa: Los Boliches ja Fuengirola. Málagasta on hyvät yhteydet mm. Sevillaan, Cordobaan ja Madridiin AVE-junalla. Junalla matkustaminen on edullista.

Taksi
Saat taksin taksiasemalta tai tilaamalla hotellin vastaanotosta. Takseissa on taksamittarit. Tarkista, että kuljettaja laittaa mittarin päälle matkan alkaessa. Voit pyytää hintalistan nähtäväksi. Sovi hinta pitkille matkoille etukäteen.

Lautta
Benalmádenan ja Fuengirolan välillä liikennöi lautta. Merimatka näiden kahden sataman välillä kestää noin tunnin. Kesäkuukausina lautta kulkee päivittäin, talvikuukausina muutaman kerran viikossa.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään 5 päivää ennen matkaa.

Lentoasema Málaga
Matkan pituus n. 20 km.
Matkan kesto 40–60 min.

Yhteydet lentoasemalta
Lentoasemalta lomakohteeseen pääset myös taksilla ja junalla.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Erikoismatkatavaroiden kuljetus lentokenttäkuljetuksissa on lisämaksusta. Golfbagi kuljetetaan veloituksetta bussikuljetuksessa, yksityiskuljetuksessa hinta on 12,50 €/suunta, polkupyörän hinta bussikuljetuksessa 12,50 €/suunta ja yksityiskuljetuksessa 17 €/suunta. Mikäli mukanasi on laine- tai purjelauta, tiedustele hintaa asiakaspalvelustamme. Kuljetus erikoismatkatavaralle tulee tilata ennakkoon viimeistään 14 päivää ennen matkaa asiakaspalvelustamme.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Tarkista lastenistuimiin liittyvät ohjeistukset täältä, Matkakohteessa-osion alta.

Huom. mikäli 4 henkilön varauksella on 2 lastenistuinta tarvitsevaa matkustajaa, tulee matkaseurueelle varata yksityiskuljetus suuremmalla autokoolla. Enintään 4 henkilön yksityiskuljetukseen ei mahdu 2 aikuisen lisäksi 2 lastenistuinta.


Fuengirola lasten kanssa

Vesipuisto

Vesipuisto AquaMijas villine liukumäkineen ja lukuisine altaineen sijaitsee Fuengirolan keskustan läheisyydessä. Vesipuiston alueella on myös ravintola, baari, piknik-alue sekä minigolf ja pelihalli. Myös Torremolinoksen vesipuisto Aqualand on bussi- tai junamatkan päässä Fuengirolasta.

Muuta tekemistä lapsille

Rannalla lapset pääsevät leikkimään pienissä leikkipuistoissa. Rannan toisessa päässä sijaitsevassa Parque Fluvial -leikkipuistossa voi myös ajella polkuveneellä. Ostoskeskus Miramarissa on leikkialue lapsille.

Rannalla lapset pääsevät leikkimään pienissä leikkipuistoissa. Rantabulevardin toisessa päässä sijaitsevassa Parque Fluvial -leikkipuistossa voi myös ajella polkuveneellä. Myös Sohailin linnan läheisyydessä sijaitsevassa ”Piraattipuistossa” on merirosvolaiva, jossa lapset pääsevät kiipeilemään rappusia ja köysiä pitkin, seikkailemaan ja laskemaan mäkiä. Ostoskeskus Miramarissa on leikkialue lapsille. 

Pienten lasten ruokailu

Supermarketeissa myydään purkkiruokia ja vaippoja. Lastenrattaita on vuokrattavana.


Nähtävyydet

Fuengirolassa kannattaa tutustua mm. Fuengirolan kaupungin historialliseen museoon, joka sijaitsee Fuengirolan keskustassa. Museo esittelee kaupungin historiaa merenkävijöiden ajalta saakka. Nähtävyydet, kuten Roomalaiset rauniot Los Bolichesin alueella lähellä Avenida Finlandian alkupäätä sekä 900-luvulta peräisin oleva Sohailin linna ovat vierailun arvoisia.

Costa del Solin pääkaupunki Málaga on täynnä nähtävyyksiä, joten siihen tutustumiseen kannattaa varata kokonainen päivä. Málagassa on mm. Castillo Gibralfaron linna, Alcazaban linnoitus, Málagan katedraali, Picasson synnyinkoti, Vanha kauppahalli ja härkätaisteluareenalle johtava bulevardi Paseo del Parque.


Ostokset

Fuengirolan keskustassa on erittäin hyvät ostosmahdollisuudet. Keskustan pääkirkkoaukion Plaza de Constitucion luona on paljon kauppoja. Fuengirolassa pidetään markkinat tiistaisin feria-alueella ja sunnuntaisin moskeijan lähellä. Suosittuja tuliaisostoksia ovat keramiikka, nahkatuotteet, kuten laukut ja kengät, korut ja muotivaatteet, elintarvikkeet kuten oliiviöljy, juustot, ilmakuivattu kinkku ja viinit.

Parhaat ostospaikat

Fuengirolan Miramar-ostoskeskus on parin kilometrin päässä keskustasta. Junamatkan päässä Fuengirolasta on myös valtava ostosmaailma Plaza Mayor, jossa on lukuisa määrä erilaisia liikkeitä ja oma outlet-puolensa.


Ravintolat ja huvit

Fuengirolan ravintolatarjonta on monipuolinen ja runsas. Valinnanvaraa riittää espanjalaisista ruokapaikoista kansainvälisiin ja hyvistä kalaravintoloista etnisiin. Fuengirolan suosituimmat ravintolat löytyvät rannan läheltä seitsemän kilometriä pitkältä Paseo Maritimo -rantakadulta, jossa on vieri vieressä kaikkea pikaruokapaikoista tunnelmallisiin ravintoloihin. Rannan puolella on 100 m:n välein chirinquito-ravintoloita, joissa saa tapaksia ja ruoka-annoksia.
Fuengirolan tunnettu ravintola-alue, nk. nälkäkatu Calle Moncayo, on noin 100 m pitkä. Nälkäkadulta ja sen lähiympäristöstä löytyy lukuisia etnisiä ravintoloita.

Fuengirolan yöelämä on menevää varsinkin kesäisin. Menopaikkoja riittää baareista diskoihin ja yökerhoihin. Suosituimmat niistä sijaitsevat Paseo Maritimo -rantakadun varrella.


Uimarannat

Espanjan 160 kilometrin pituinen Aurinkorannikko muodostuu toinen toistaan seuraavista, hienohiekkaisista ja hoidetuista rannoista.

Fuengirolan 7 km pitkän hiekkarannan katkaisee keskustan kohdalla huvipursisatama, jonka vieressä ranta syvenee loivimmin.

Rantapalvelut

Rannoilla vuokrataan aurinkotuoleja ja -varjoja.

Occidental Fuengirola -hotellin luona olevalla rannalla voi harrastaa purjelautailua, vesihiihtoa ja nousuvarjoliitoa sekä vuokrata polkuveneitä ja vesiskoottereita.


Vedensäästötoimenpiteet Costa del Solilla

 Espanjassa, erityisesti Andalusian ja Katalonian alueilla on pitkittyneen kuivuuden vuoksi pulaa vedestä. Vesipulan johdosta myös hotelleissa saattaa esiintyä hallittuja vesikatkoksia sekä vaihtelua hanaveden paineessa. Vesipula voi vaikuttaa myös julkisiin palveluihin. Esimerkiksi uimarantojen suihkut voivat olla pois käytöstä. Kuivuus ja pula vedestä aiheuttavat myös lisääntyneen maastopalovaaran. Kiinnitäthän siis erityistä huomiota makean veden kohtuulliseen käyttöön.

Asukasluku ja etäisyydet Fuengirolasta

Fuengirola n. 80 000 as. 

Benalmadena 12 km
Torremolinos 20 km
Marbella 30 km
Málaga 34 km
Ronda 88 km
Nerja 91 km
Granada 152 km
Córdoba 185 km
Cádiz 230 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.