Ca'n Picafort, Mallorca – tietoa matkakohteesta

Ca'n Picafort, Mallorca 1
Ca'n Picafort, Mallorca 2
Ca'n Picafort, Mallorca 3
Ca'n Picafort, Mallorca 4
Ca'n Picafort, Mallorca 5
Ca'n Picafort, Mallorca 6
Ca'n Picafort, Mallorca 7
Ca'n Picafort, Mallorca 8
Ca'n Picafort, Mallorca 9
Ca'n Picafort, Mallorca 10
Ca'n Picafort, Mallorca 11
Ca'n Picafort, Mallorca 12
Ca'n Picafort, Mallorca 13
Ca'n Picafort, Mallorca 14
Ca'n Picafort, Mallorca 15
Ca'n Picafort, Mallorca 16
Ca'n Picafort, Mallorca 17
Ca'n Picafort, Mallorca 1
Ca'n Picafort, Mallorca 2
Ca'n Picafort, Mallorca 3
Ca'n Picafort, Mallorca 4
Ca'n Picafort, Mallorca 5
Ca'n Picafort, Mallorca 6
Ca'n Picafort, Mallorca 7
Ca'n Picafort, Mallorca 8
Ca'n Picafort, Mallorca 9
Ca'n Picafort, Mallorca 10
Ca'n Picafort, Mallorca 11
Ca'n Picafort, Mallorca 12
Ca'n Picafort, Mallorca 13
Ca'n Picafort, Mallorca 14
Ca'n Picafort, Mallorca 15
Ca'n Picafort, Mallorca 16
Ca'n Picafort, Mallorca 17

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Voit vuokrata auton lomallesi kätevimmin verkkosivuiltamme. Voit noutaa auton lentoasemalta tai vuokraamon toimipisteestä. Saadaksesi varmasti haluamasi auton tee autonvuokraus hyvissä ajoin ennen matkasi alkua.

Mikäli vuokraat auton vasta perillä oppaamme kautta, ota yhteys oppaaseen muutama päivä ennen haluttua vuokrausajankohtaa.


Harrastukset

Ca'n Picafortissa voi loikoilun vastapainoksi hikoilla urheilun parissa. Lähistöllä on hyvinhoidettuja golfkenttiä ja patikointireittejä. Vauhdin hurmaan pääsee pyörän selässä, mikroauton ratissa ja meren aalloilla.

Golf

Golf on yksi alueen suosikkiharrastuksista. Ca'n Picafortin lähellä voi golfata Golf Alcanadan ja Golf Pollensan kentillä.

Patikointi

Alcudian ja Pollensan alueella on loistavat mahdollisuudet patikointiin. Kauniilla reiteillä voi nähdä puutarhoja, maanviljelysalueita, kuivia alueita, kosteikkoja, vuoria ja merta. Matkailutoimistosta saa opasvihkosen, jossa esitellään kymmenen patikointireittiä Alcudian ympäristössä.

Purjelautailu

Purjelautailua ja leijasurffausta voi harrastaa Alcudianlahden rannoilla.

Pyöräily

Ca'n Picafortissa on erinomaiset olosuhteet pyöräilyyn. Maasto on tasaista hyvine kevyen liikenteen väylineen, ja hieman kauempana löytyy mäkisiä haasteita harrastajille. Pyöräilijöiden suosiossa on erityisesti Alcudianlahti.
Pyöriä vuokrataan Carretera d'Artà-rantatien varrella sekä Avenida de S'Albufera-kadulla.

Sukellus ja snorklaus

Alcudian lähivesillä on useita erilaisia sukelluskohteita matalista vesistä syviin sekä esimerkiksi kiehtoviin luoliin.

Scuba Mallorca -sukelluskeskus järjestää sukellusopetusta ja -retkiä. Retkille voivat osallistua myös seuralaiset, jotka eivät sukella. 

Kirkkaissa vesissä voi snorklata rannalta käsin tai veneretkillä. Snorklausvälineitä on myytävänä.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Ca'n Picafortissa  on apteekki.

Lääkäriasema Juanedan lääkäri tulee tarvittaessa hotellille. Juaneda hyväksyy suomalaiset vakuutukset. Lähin sairaala sijaitsee Playa de Murossa.

Liikuntaesteettömyys

Ca'n Picafort sopii hyvin liikuntaesteisille matkustajille. Maasto on tasaista, liikenne rauhallista ja kevyen liikenteen väylät hyviä.

Ca'n Picafortissa on esteetön taksi. Se kannattaa varata viimeistään kaksi viikkoa ennen matkaa.

Luottokortit ja rahanvaihto

Yleisimmät luottokortit ja Visa Electron käyvät maksuvälineenä useissa kaupoissa ja ravintoloissa. Luottokorteilla ja Visa Electronilla voi nostaa rahaa automaateista.

Palveluraha

Palveluraha on kiitos hyvästä palvelusta. Ravintoloissa laskun loppusummaa pyöristetään 3–5 % ylöspäin. Taksinkuljettajalle ja retkibussin kuljettajalle muistetaan pienellä palvelurahalla.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Ca'n Picafort, Mallorca kohdeopas


Kulkuyhteydet

Ca'n Picafortissa  voi liikkua kävellen, taksilla ja bussilla. Puerto Alcudiasta pääsee laivalla Menorcan saarelle ja Barcelonaan saakka.

Bussit
Paikallisbussilla voi liikkua Alcudian lahden alueella. Alcudiasta on hyvät bussiyhteydet ympäri saaren.

Taksit
Placa Enginyer Gabriel Roca -aukiolla on taksiasema. Taksin voi tilata hotelliin.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään viisi päivää ennen matkaa.

Lentokenttä Son Sant Juan
Matkan pituus n. 70 km
Matkan kesto n. 1 t – 1 t 45 min 

Yhteydet lentoasemalta
Lentoasemalta lomakohteeseen pääset myös taksilla.

Huom. Ca'n Picafortin alueella huhti–toukokuun aikana, vuosittain vahvistettavina lauantaina järjestettävät Milestone-pyöräilytapahtuma ja Iron Man -kilpailu sulkevat useita alueen katuja. Tuolloin kävelymatka lentokenttäbussilta hotelleille ja päinvastoin voi olla huomattavasti normaalia, hotellikohtaisesti ilmoitettua pidempi.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Golfbagin, polkupyörän sekä purje- ja lainelaudan kujetus lentokenttäkuljetuksissa on lisämaksusta, hinta n. 12,50 €/suunta. Golfbagit kuljetetaan poikkeuksellisesti veloituksetta bussikuljetuksessa. Kuljetus erikoismatkatavaralle tulee tilata ennakkoon viimeistään 14 päivää ennen matkaa asiakaspalvelustamme.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Lastenistuimia edellytetään yksityiskuljetuksessa alle 12-vuotiailta tai alle 135 cm pituisilta lapsilta. Varaa matkalle mukaan oma istuin. Huomioithan, että alle 2-vuotiaalle ei varata bussikuljetuksessa omaa istumapaikkaa eikä istuimen oikeaoppista kiinnittämistä Isofix-kiinnitysjärjestelmällä tai kolmipistevöillä voida kuljetuksissa taata.


Ca'n Picafort lasten kanssa

Lasten kanssa voi suunnata vaikkapa läheisen Alcudian vesipuistoon.

Vesipuisto
Hidropark-vesipuisto sijaitsee Alcudiassa, noin 12 km:n päässä Ca'n Picafortista. Vesipuisto on avoinna touko-syyskuussa.

Pienten lasten ruokailu
Ca'n Picafortissa voi ostaa äidinmaidonvastiketta. Lastenrattaita on vuokrattavana. 


Nähtävyydet

Ca'n Picafortista voi lähteä lähikyliin katselemaan nähtävyyksiä. Alcudian tunnetuimmat nähtävyydet ovat roomalaisaikaisen kaupungin rauniot, tori ja amfiteatteri. Kaupungin keskustassa on mm. upea Sant Jaumen kirkko.

Formentorin niemeltä ja majakalta voi ihailla upeita maisemia näköalapaikalta.
Ca'n Picafortista kannattaa käydä sisämaassa n. 11 km:n päässä Pollensan taitelijoiden ja rauhaa rakastavien kaupungissa.
Albuferan luonnonpuisto 6 km:n päässä Ca'n Picafortista on lintujen suojelualue ja lintuharrastajien unelmakohde varsinkin keväisin. Puistossa on myös merkittyjä kävelyreittejä.

Saaren pääkaupungissa Palmassa on runsaasti kiinnostavia nähtävyyksiä, kuten Bellverin linna, La Seun katedraali sekä La Almudaina, alkujaan maurilaiskuninkaiden palatsi.


Ostokset

Rannan tuntumassa on matkamuistomyymälöitä. Perjantaisin Ca'n Picafortissa on markkinat. Ostoksille kannattaa suunnata Palman kaupunkiin. Ca'n Picafortissa on rajalliset ostosmahdollisuudet.

Suosittuja tuliaisia ovat mm. paikalliset juustot, Ensaimada-leivonnaiset, oliiviöljy, maustetut merisuolat, Majorica-helmet sekä viinit.


Ravintolat ja huvit

Ca'n Picafortissa herkutellaan niin paikallisella kuin kansainvälisellä ruualla. Suurin osa ravintoloista sijaitsee rannan tuntumassa ja kylän läpi kulkevan pääkadun varrella.

Yöelämä Ca'n Picafortissa on rauhallista. Enemmän menoa löytyy Alcudiasta, jossa on pubeja, rantabaareja ja diskoja.


Uimarannat

Alcudianlahden hienohiekkainen, loivasti syvenevä ranta on n. 14 km:n mittainen. Ranta jatkuu Puerto Alcudiasta aina Ca'n Picafortiin saakka. Ca'n Picafortin ranta on erinomainen lapsille, sillä se syvenee hyvin loivasti.

Rantapalvelut
Rannalla on baareja, joista saa myös pientä purtavaa. Rannalla voi myös vesihiihtää, leijalautailla, ajaa banaaniveneellä ja polkuveneellä. Aurinkovarjon ja kahden aurinkotuolin vuokra on n.10 €.


Majoitusvero

Mallorcan hotelleissa veloitetaan matkailijoilta majoitusvero (Sustainable tourism tax), joka on 2,20–4,40 €/yli 16-vuotias/yö.
Yli 8 yön majoitusten kohdalla majoitusverosta saa 50 %:n alennuksen.
Majoitusvero ei sisälly matkapaketin hintaan, vaan se maksetaan suoraan hotellille.

Asukasluku ja etäisyydet

Ca'n Picafort n. 8 000 as.

Alcudia 12 km
Puerto de Pollensa 21 km
Sa Pobla 14 km
Muro 15 km
Santa Margalida 10 km
Manacor 30 km
Palma 60 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.