Benalmadena, Costa del Sol – tietoa matkakohteesta

Benalmadena, Costa del Sol 1
Benalmadena, Costa del Sol 2
Benalmadena, Costa del Sol 3
Benalmadena, Costa del Sol 4
Benalmadena, Costa del Sol 5
Benalmadena, Costa del Sol 6
Benalmadena, Costa del Sol 7
Benalmadena, Costa del Sol 8
Benalmadena, Costa del Sol 9
Benalmadena, Costa del Sol 10
Benalmadena, Costa del Sol 11
Benalmadena, Costa del Sol 12
Benalmadena, Costa del Sol 13
Benalmadena, Costa del Sol 14
Benalmadena, Costa del Sol 15
Benalmadena, Costa del Sol 1
Benalmadena, Costa del Sol 2
Benalmadena, Costa del Sol 3
Benalmadena, Costa del Sol 4
Benalmadena, Costa del Sol 5
Benalmadena, Costa del Sol 6
Benalmadena, Costa del Sol 7
Benalmadena, Costa del Sol 8
Benalmadena, Costa del Sol 9
Benalmadena, Costa del Sol 10
Benalmadena, Costa del Sol 11
Benalmadena, Costa del Sol 12
Benalmadena, Costa del Sol 13
Benalmadena, Costa del Sol 14
Benalmadena, Costa del Sol 15

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Voit vuokrata auton lomallesi kätevimmin verkkosivuiltamme. Voit noutaa auton lentoasemalta tai vuokraamon toimipisteestä. Saadaksesi varmasti haluamasi auton tee autonvuokraus hyvissä ajoin ennen matkasi alkua.

Mikäli vuokraat auton vasta perillä, ota yhteys oppaaseemme muutama päivä ennen haluttua vuokrausajankohtaa. Paikalla vuokrattavien autojen hinnat ja vuokrausehdot näet hotellissa olevasta Aurinkomatkojen Lomakansiosta.


Harrastukset

Benalmadenassa voi harrastaa mm. uintia ja minigolfia. Costa del Solilla on kymmeniä golfkenttiä, joiden green feet ovat kohtuulliset. Läheisillä vuorilla voi patikoida.

Benalmadenan Arroyo de la Mielissä pääsee uimaan uimahallissa.

Satamassa, Sealife-akvaarion yhteydessä on minigolfrata. Toinen minigolfkenttä löytyy "tuuliviiriympyrästä" Torremolinokseen päin.

Golf

Benalmadenan alue on täydellinen, jos harrastuksena on golf. Costa del Solin alueella on yli 50 golfkenttää. Lähin golfkenttä Torrequebrada sijaitsee hotelli Torrequebradasta n 3 km sisämaahan päin. Haastetta kentällä tuovat vaihteleva maasto ja korkeuserot.

Patikointi

Benalmadenan ympäristössä läheisillä vuorilla on mukava patikoida. Benalmadenan matkailutoimistoista saa tietoa lähiympäristöön suuntautuvista patikkareiteistä.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Benalmadenassa on useita apteekkeja. Apteekin tunnuksena on vihreä risti.

Benalmadenan Xanit-yksityissairaalassa on yleislääkäreiden lisäksi erikoislääkäreitä. Klinikalla on suomalaista henkilökuntaa. Torremolinoksen lääkäriasema Medicos Costa del Sol on avoinna ympäri vuorokauden. Lääkärit tekevät hotellikäyntejä. Molemmat lääkärikeskukset hyväksyvät yleisimmät suomalaiset matkavakuutukset.

Juomavesi

Vesijohtovesi on juomakelpoista, mutta herkkävatsaisten kannattaa juoda pullotettua vettä. Kalkkipitoinen vesijohtovesi sopii hyvin ruuanlaittoon, mutta se tukkii helposti kahvinkeittimen. Pullotettua vettä myydään elintarvikeliikkeissä, baareissa ja kahviloissa.

Liikuntaesteiset

Benalmadena sopii melko hyvin liikuntaesteisille. Lentokenttäkuljetus invataksilla n. 30–60 €/suunta. Alueella vuokrataan myös pyörätuoleja. Varaus kannattaa tehdä hyvissä ajoin.

Luottokortit

Visa ja MasterCard käyvät maksuvälineenä lähes kaikissa myymälöissä ja ravintoloissa. Diners ja American Express käyvät joissakin myymälöissä ja ravintoloissa. Luottokortilla maksavaa asiakasta pyydetään yleensä todistamaan henkilöllisyytensä maksun suuruudesta riippumatta. Voit nostaa rahaa useiden pankkien yhteydessä olevista automaateista Visalla, Eurocardilla ja MasterCardilla sekä Visa Electronilla. Voit nostaa rahaa myös sirukorteilla automaateista, joissa on servired-tunnus. Asioidessasi pankissa tarvitset passin tai henkilökortin.

Palveluraha

Palveluraha on vapaaehtoinen kiitos hyvästä palvelusta. Ravintoloissa suositellaan jätettäväksi 5–10% laskun loppusummasta. Hotellissa voit muistaa siivoojaa jättämällä esim. 5 €/vk. Retkibussin kuljettajalle on kohteliasta jättää 1–2 €.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Benalmadena, Costa del Sol kohdeopas


Kulkuyhteydet

Benalmadenassa pääsee liikkumaan kätevästi kävellen. Bussi- ja junayhteydet kaupunkien välillä ovat tiheät ja edulliset.

Bussi
Benalmadenasta voi kulkea bussilla Torremolinokseen ja Fuengirolaan. Benalmadenasta pääsee useita kertoja päivässä Málagaan. Málagasta matkaa voi jatkaa edelleen esim. Granadaan ja Sevillaan.
Benalmadenasta pääsee bussilla myös Rondaan.

Juna
Benalmadenasta pääsee junalla Fuengirolaan, Torremolinokseen ja Málagaan. Benalmadenan Arroy de la Mielissä on juna-asema. Málagasta on hyvät yhteydet mm. Sevillaan, Cordobaan ja Madridiin AVE-junalla.

Taksi
Taksin saa taksiasemalta tai tilaamalla hotellille hotellin vastaanotosta. Takseissa ei ole taksamittaria, mutta voit pyytää hintalistan nähtäväksi. Sovi hinta pitkille matkoille etukäteen.

Minijuna
Benalmadenan minijuna lähtee huvivenesatamasta Sealife-meriakvaarion edustalta. Juna ajaa Tivoli Worldin eteen, Arroyo de la Mieliin. Satama-alueella kiertää minijuna, jonka kyytiin pääsee mm. pizzeria Pinoccion edestä.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään 5 päivää ennen matkaa.

Lentoasema Málaga
Matkan pituus n. 10 km
Matkan kesto n. 20–40 min

Yhteydet lentoasemalta
Lentoasemalta lomakohteeseen pääset myös taksilla.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Jos sinulla on erikoismatkatavaroita esim. golfbagi (poislukien lastenrattaat), ota yhteys asiakaspalveluumme varmistaaksesi erikoismatkatavaralle paikan kuljetuksessa.


Benalmadena lasten kanssa


Vesipuisto

Benalmadenasta noin 12 km:n päässä sijaitsee vesipuisto Mijas. Huimien liukumäkien ja useiden altaiden lisäksi vesipuistossa on ravintola, baari, piknik-alue sekä minigolf ja pelihalli. www.aquamijas.com

Muuta tekemistä lapsille

Tivoli World
, koko perheen huvittelukeskus sijaitsee Benalmadenassa. Aukioloajat vaihtelevat vuodenaikojen mukaan. http://www.tivoli.es/.

Pienten lasten ruokailu

Supermarketeissa myydään purkkiruokia ja vaippoja. Lastenrattaita on vuokrattavana.


Nähtävyydet

Benalmadenassa kannattaa ottaa vierailukohteeksi lintupuisto. Puistossa on tekolampia joutseneineen ja muine vesilintuineen. Puistossa vastaan kävelee upeita riikinkukkoja. siellä on myös hieno kaktuspuisto.
Benalmadenan Estupa, buddhalainen rauhan ja harmonian monumentti avattiin v. 2003 upealle paikalle ylös vuoren rinteelle. Temppelissä voi osallistua meditaatioon buddhalaisen Karma Kagyu -tradition mukaisesti.
Teleferico, köysirata, vie korkealla vuorelle ihailemaan maisemia.

Nähtävyyksiä voi mennä katselemaan esim. Fuengirolaan, jossa ovat Roomalaiset rauniot ja Sohalin linna. Historiallisia nähtävyyksiä on Málagassa, jossa voi tutustua mm. Castillo Gibralfaron linnaan, Alcazaban linnoitukseen tai Picasson synnyinkotiin.


Ostokset

Benalmadenassa on paljon kauppoja shoppailulle. Satamassa on Puerto Marina Shoping Center -ostoskeskus, jossa on kauppoja ja ravintoloita. Jokaviikkoiset markkinat ovat oiva paikka tutustua paikalliseen kaupankäyntikultuuriin. Suosittuja tuliaisostoksia ovat keramiikka, nahkatuotteet, kuten laukut ja kengät, korut ja muotivaatteet, elintarvikkeet kuten oliiviöljy, juustot, ilmakuivattu kinkku ja viinit.

Parhaat ostospaikat

Benalmadenan parhaat ostokset tehdään Arroyo de la Mielin keskustassa, jossa on paljon liikkeitä.

Ostoksille voi lähteä Fuengirolaan, Torremolinokseen ja Málagaan, joissa jossa shoppailijaa odottavat monenkirjavat kaupat ja ostoskeskukset.


Ravintolat ja huvit

Benalmadenassa ravintolat tarjoavat kaikkea paikallisista etnisiin ja kalaravintoloihin. Benalmadenan ruokapaikat sijaitsevat keskustan ympäristössä ja huvipursisataman alueella.

Yöelämä keskittyy Benalmadenassa Puerto Marinan huvipursisatamaan ja keskusaukion baarialueelle.


Uimarannat

Espanjan 160 kilometrin pituinen Aurinkorannikko muodostuu toinen toistaan seuraavista, hienohiekkaisista ja hoidetuista rannoista. Benalmadenan edustalla on n. 8 km upeaa hiekkarantaa. Ranta jatkuu Torremolinokseen saakka, välissä on vain Puerto Marinan huvipursisatama.

Rantapalvelut

Rannalla vuokrataan aurinkotuoleja ja -varjoja n. 5 €/setti. Rannalla on rantavahdit sekä paljon ravintoloita ja baareja. Rannalla voi myös vuokrata urheiluvälineitä.

Asukasluku ja etäisyydet Benalmadenasta

Benalmadena n. 55 000 as.

Fuengirola 12 km
Málaga 19 km 
Torremolinos 5 km
Marbella 41 km
Nerja 80 km
Ronda 108 km
Granada 140 km
Córdoba 175 km
Cádiz 220 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.