Benalmadena, Costa del Sol – tietoa matkakohteesta

Benalmadena, Costa del Sol 1
Benalmadena, Costa del Sol 2
Benalmadena, Costa del Sol 3
Benalmadena, Costa del Sol 4
Benalmadena, Costa del Sol 5
Benalmadena, Costa del Sol 6
Benalmadena, Costa del Sol 7
Benalmadena, Costa del Sol 8
Benalmadena, Costa del Sol 9
Benalmadena, Costa del Sol 10
Benalmadena, Costa del Sol 11
Benalmadena, Costa del Sol 12
Benalmadena, Costa del Sol 13
Benalmadena, Costa del Sol 14
Benalmadena, Costa del Sol 15
Benalmadena, Costa del Sol 16
Benalmadena, Costa del Sol 17
Benalmadena, Costa del Sol 18
Benalmadena, Costa del Sol 19
Benalmadena, Costa del Sol 20
Benalmadena, Costa del Sol 21
Benalmadena, Costa del Sol 22
Benalmadena, Costa del Sol 23
Benalmadena, Costa del Sol 24
Benalmadena, Costa del Sol 25
Benalmadena, Costa del Sol 26
Benalmadena, Costa del Sol 27
Benalmadena, Costa del Sol 1
Benalmadena, Costa del Sol 2
Benalmadena, Costa del Sol 3
Benalmadena, Costa del Sol 4
Benalmadena, Costa del Sol 5
Benalmadena, Costa del Sol 6
Benalmadena, Costa del Sol 7
Benalmadena, Costa del Sol 8
Benalmadena, Costa del Sol 9
Benalmadena, Costa del Sol 10
Benalmadena, Costa del Sol 11
Benalmadena, Costa del Sol 12
Benalmadena, Costa del Sol 13
Benalmadena, Costa del Sol 14
Benalmadena, Costa del Sol 15
Benalmadena, Costa del Sol 16
Benalmadena, Costa del Sol 17
Benalmadena, Costa del Sol 18
Benalmadena, Costa del Sol 19
Benalmadena, Costa del Sol 20
Benalmadena, Costa del Sol 21
Benalmadena, Costa del Sol 22
Benalmadena, Costa del Sol 23
Benalmadena, Costa del Sol 24
Benalmadena, Costa del Sol 25
Benalmadena, Costa del Sol 26
Benalmadena, Costa del Sol 27

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Varaa vuokra-auto lomallesi kätevästi verkkosivuiltamme. Saadaksesi haluamasi automallin tee autonvuokraus jo hyvissä ajoin ennen matkasi alkua. Auto noudetaan joko kohteen lentoasemalta tai muusta vuokraamon toimipisteestä.

Autonvuokraus onnistuu osassa lomakohteistamme helposti myös Aurinkomatkat-sovelluksessa tai oppaaltamme. Sovelluksessa vuokraus on mahdollinen aikaisintaan 3 viikkoa ennen matkan alkua.


Harrastukset

Benalmádenassa voi harrastaa mm. kuntosalilla käyntiä, uintia, pelata tennistä, padelia, golfia ja minigolfia tai vuokrata esimerkiksi suppilaudan sataman vieressä olevalla rannalla. Läheisillä vuorilla voi patikoida.

Benalmádenan Arroyo de la Mielissä pääsee uimaan uimahallissa. Kuntosaleja on useita, kuntoilla voi mm. Epic gymillä tai Crossfit Benalmadenassa tai Atenas gymillä.

Tennis Factory Academyssa on kenttävuokrausta ja yksityistunteja tennikseen ja padelia voi pelata mm. Club de Raquetassa.

Satamassa, Sealife-akvaarion yhteydessä on minigolfrata. Toinen minigolfkenttä löytyy "tuuliviiriympyrästä" Torremolinosiin päin mentäessä.

Golf

Benalmadenan alue on täydellinen, jos harrastuksena on golf. Costa del Solin alueella on yli 50 golfkenttää. Lähin golfkenttä Torrequebrada sijaitsee hotelli Torrequebradasta n 3 km sisämaahan päin. Haastetta kentällä tuovat vaihteleva maasto ja korkeuserot.

Patikointi

Benalmadenan ympäristössä läheisillä vuorilla on mukava patikoida. Benalmadenan matkailutoimistoista saa tietoa lähiympäristöön suuntautuvista patikkareiteistä.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Benalmadenassa on useita apteekkeja. Apteekin tunnuksena on vihreä risti.

Benalmadenan Xanit-yksityissairaalassa on yleislääkäreiden lisäksi erikoislääkäreitä. Klinikalla on suomalaista henkilökuntaa. Torremolinoksen lääkäriasema Medicos Costa del Sol on avoinna ympäri vuorokauden. Lääkärit tekevät hotellikäyntejä. Molemmat lääkärikeskukset hyväksyvät yleisimmät suomalaiset matkavakuutukset.

Juomavesi

Vesijohtovesi on juomakelpoista, mutta herkkävatsaisten kannattaa juoda pullotettua vettä. Kalkkipitoinen vesijohtovesi sopii hyvin ruuanlaittoon, mutta se tukkii helposti kahvinkeittimen. Pullotettua vettä myydään elintarvikeliikkeissä, baareissa ja kahviloissa.

Liikuntaesteettömyys

Benalmadena sopii hyvin liikuntaesteettömille. Kaupunki on pyrkinyt parantamaan esteettömyyttä, jotta kaikki voivat nauttia sen tarjoamista nähtävyyksistä ja palveluista.

Paseo Marítimo-rantapromenadi tarjoaa esteettömän reitin, joka sopii hyvin kävelyyn. Kävelykatu on tasainen ja leveä, mikä tekee siitä helpon liikkua myös pyörätuolilla tai lastenvaunuilla. Lisäksi useimmat rantabaarit, kahvilat ja ravintolat ovat esteettömiä. Ylempänä sijaitsevalla keskusta-alueella on korkeuseroja ja mäkiä, mutta hotellit sijaitsevat tasaisella ranta-alueella.

Kaupungin julkinen liikennejärjestelmä sisältää esteettömiä busseja, jotka sopivat liikuntaesteisille. Monet tärkeimmistä nähtävyyksistä ovat myös saavutettavissa pyörätuolilla.

Esteettömällä taksilla pääsee lentokentältä hotelliin ja pyörätuoleja on paikan päällä vuokrattavissa.

Luottokortit

Visa ja MasterCard käyvät maksuvälineenä lähes kaikissa myymälöissä ja ravintoloissa. Diners ja American Express käyvät joissakin myymälöissä ja ravintoloissa. Luottokortilla maksavaa asiakasta pyydetään yleensä todistamaan henkilöllisyytensä maksun suuruudesta riippumatta. Voit nostaa rahaa useiden pankkien yhteydessä olevista automaateista Visalla, Eurocardilla ja MasterCardilla sekä Visa Electronilla. Voit nostaa rahaa myös sirukorteilla automaateista, joissa on servired-tunnus. Asioidessasi pankissa tarvitset passin tai henkilökortin.

Palveluraha

Palveluraha on vapaaehtoinen kiitos hyvästä palvelusta. Ravintoloissa suositellaan jätettäväksi 5–10% laskun loppusummasta. Hotellissa voit muistaa siivoojaa jättämällä esim. 5 €/vk. Retkibussin kuljettajalle on kohteliasta jättää 1–2 €.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Benalmadena, Costa del Sol kohdeopas


Kulkuyhteydet

Benalmádenassa pääsee liikkumaan kätevästi kävellen, mutta alueella on myös monipuolinen julkinen liikenne.

Bussi
Bussiyhteydet kaupunkien välillä ovat tiheät ja edulliset, joten esimerkiksi läheisiin kaupunkeihin Torremolinokseen, Fuengirolaan tai Marbellaan matkan voi taittaa bussilla. Myös Málagaan kulkee bussi säännöllisin väliajoin päivittäin ja sieltä matkaa voi jatkaa mm. Sevillaan, Granadaan tai muihin provinssin kauniisiin kaupunkeihin. Benalmádenan alueella liikkuu myös kaksikerroksinen turistinähtävyysbussi, jonka kyydissä pääsee kiertämään alueen tärkeimmät nähtävyydet.

Juna
Benalmádenasta pääsee junalla Fuengirolaan, Torremolinokseen ja Málagaan. Benalmádenan Arroy de la Mielissä on juna-asema. Myös Torremolinoksen El Pinillon asema on kävelyetäisyydellä osasta hotelleja. Málagasta on hyvät yhteydet mm. Sevillaan, Cordobaan ja Madridiin AVE-junalla.

Taksi
Taksin saa taksiasemalta tai tilaamalla hotellille hotellin vastaanotosta. Takseissa on taksamittarit. Tarkista, että kuljettaja laittaa mittarin päälle matkan alkaessa. Voit pyytää hintalistan nähtäväksi. Sovi hinta pitkille matkoille etukäteen.

Lautta
Benalmádenan ja Fuengirolan välillä liikennöi lautta. Merimatka näiden kahden sataman välillä kestää noin tunnin. Kesäkuukausina lautta kulkee päivittäin, talvikuukausina muutaman kerran viikossa.  

Minijuna
Benalmadenan alueella kiertää minijuna, jonka kyytiin voi nousta usealta pysäkiltä mm. sataman alueelta. 


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään 5 päivää ennen matkaa.

Lentoasema Málaga
Matkan pituus n. 10 km
Matkan kesto n. 40 min–1 t

Yhteydet lentoasemalta
Lentoasemalta lomakohteeseen pääset myös taksilla.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Erikoismatkatavaroiden kuljetus lentokenttäkuljetuksissa on lisämaksusta. Golfbagi kuljetetaan veloituksetta bussikuljetuksessa, yksityiskuljetuksessa hinta on 12,50 €/suunta, polkupyörän hinta bussikuljetuksessa 12,50 €/suunta ja yksityiskuljetuksessa 17 €/suunta. Mikäli mukanasi on laine- tai purjelauta, tiedustele hintaa asiakaspalvelustamme. Kuljetus erikoismatkatavaralle tulee tilata ennakkoon viimeistään 14 päivää ennen matkaa asiakaspalvelustamme.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Tarkista lastenistuimiin liittyvät ohjeistukset täältä, Matkakohteessa-osion alta.

Huom. mikäli 4 henkilön varauksella on 2 lastenistuinta tarvitsevaa matkustajaa, tulee matkaseurueelle varata yksityiskuljetus suuremmalla autokoolla. Enintään 4 henkilön yksityiskuljetukseen ei mahdu 2 aikuisen lisäksi 2 lastenistuinta.


Benalmadena lasten kanssa

Vesipuisto

Benalmadenasta noin 12 km:n päässä sijaitsee vesipuisto AquaMijas. Huimien liukumäkien ja useiden altaiden lisäksi vesipuistossa on ravintola, baari, piknik-alue sekä minigolf ja pelihalli.

Iso Aquapark-vesipuisto hauskuuttaa lapsia ja aikuisia Torremolinoksessa 5 km:n päässä. Puisto on avoinna noin huhtikuusta syyskuuhun. 

Benalmádenan yläosissa sijaitsee Perhospuisto, joka on suurin ja monipuolisin koko Euroopassa. Puistossa on jopa yli 1 500 eri perhoslajia eri puolilta maailmaa. Perhoset lentävät vapaina eksoottisessa ympäristössä, jossa on myös vesiputouksia ja runsaita kukkaistutuksia.

Parque de la Paloma on Benalmádenan Arroyo de la Mielissä sijaitseva puisto, joka on hyvä vaihtoehto nauttia päivästä koko perheen kanssa. Valtavalta viheralueelta löytyy suuri kaktuspuisto ja myös vapaana olevia eläimiä.

Pienten lasten ruokailu

Supermarketeissa myydään purkkiruokia ja vaippoja. Lastenrattaita on vuokrattavana.


Nähtävyydet

Benalmadenassa kannattaa ottaa vierailukohteeksi lintupuisto. Puistossa on tekolampia joutseneineen ja muine vesilintuineen ja vastaan kävelee upeita riikinkukkoja. Siellä on myös hieno kaktuspuisto.

Benalmadenan Estupa, buddhalainen rauhan ja harmonian monumentti avattiin v. 2003 upealle paikalle ylös vuoren rinteelle. 

Castillo Colomares -linnoitus sijaitsee Benalmadenan yläosassa, perhospuiston ja Estupan läheisyydessä. Satumainen linna on omistettu Kristoffer Kolumbukselle.

Nähtävyyksiä voi mennä katselemaan esim. Fuengirolaan, jossa ovat Roomalaiset rauniot ja Sohailin linna. Historiallisia nähtävyyksiä on Málagassa, jossa voi tutustua mm. Castillo Gibralfaron linnaan, Alcazaban linnoitukseen tai Picasson synnyinkotiin.

Teleferico, köysirata, vie korkealla vuorelle ihailemaan maisemia.


Ostokset

Benalmadenassa on paljon kauppoja shoppailulle. Jokaviikkoiset markkinat ovat oiva paikka tutustua paikalliseen kaupankäyntikultuuriin. Suosittuja tuliaisostoksia ovat keramiikka, nahkatuotteet, kuten laukut ja kengät, korut ja muotivaatteet, elintarvikkeet kuten oliiviöljy, juustot, ilmakuivattu kinkku ja viinit.

Parhaat ostospaikat

Benalmadenan parhaat ostokset tehdään satamassa. Puerto Marina Shopping Center -ostoskeskuksessa on kauppoja ja ravintoloita. Myös Arroyo de la Mielin keskustassa on paljon liikkeitä.

Ostoksille voi lähteä myös Fuengirolaan, Torremolinokseen ja Málagaan, joissa jossa shoppailijaa odottavat monenkirjavat kaupat ja ostoskeskukset mm. Plaza Mayorin ostosmaailma tai Miramarin ostoskeskus.


Ravintolat ja huvit

Benalmadenassa ravintolat tarjoavat kaikkea paikallisista etnisiin ja kalaravintoloihin. Benalmadenan ruokapaikat sijaitsevat keskustan ympäristössä ja huvipursisataman alueella.

Yöelämä keskittyy Benalmadenassa Puerto Marinan huvipursisatamaan ja keskusaukion baarialueelle.


Uimarannat

Espanjan 160 kilometrin pituinen Aurinkorannikko muodostuu toinen toistaan seuraavista, hienohiekkaisista ja hoidetuista rannoista. Benalmadenan edustalla on n. 8 km upeaa hiekkarantaa. Ranta jatkuu Torremolinokseen saakka, välissä on vain Puerto Marinan huvipursisatama.

Rantapalvelut

Rannalla vuokrataan aurinkotuoleja ja -varjoja. Rannalla on rantavahdit sekä paljon ravintoloita ja baareja. Rannalla voi myös vuokrata urheiluvälineitä.


Vedensäästötoimenpiteet Costa del Solilla

 Espanjassa, erityisesti Andalusian ja Katalonian alueilla on pitkittyneen kuivuuden vuoksi pulaa vedestä. Vesipulan johdosta myös hotelleissa saattaa esiintyä hallittuja vesikatkoksia sekä vaihtelua hanaveden paineessa. Vesipula voi vaikuttaa myös julkisiin palveluihin. Esimerkiksi uimarantojen suihkut voivat olla pois käytöstä. Kuivuus ja pula vedestä aiheuttavat myös lisääntyneen maastopalovaaran. Kiinnitäthän siis erityistä huomiota makean veden kohtuulliseen käyttöön.

Asukasluku ja etäisyydet Benalmadenasta

Benalmadena n. 69 000 as.

Fuengirola 12 km
Málaga 19 km 
Torremolinos 5 km
Marbella 41 km
Nerja 80 km
Ronda 108 km
Granada 140 km
Córdoba 175 km
Cádiz 220 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.