Side – tietoa matkakohteesta

Side 1
Side 2
Side 3
Side 4
Side 5
Side 6
Side 7
Side 8
Side 9
Side 10
Side 11
Side 12
Side 13
Side 14
Side 15
Side 16
Side 17
Side 18
Side 19
Side 20
Side 21
Side 22
Side 23
Side 24
Side 25
Side 26
Side 27
Side 28
Side 29
Side 30
Side 31
Side 32
Side 33
Side 34
Side 35
Side 1
Side 2
Side 3
Side 4
Side 5
Side 6
Side 7
Side 8
Side 9
Side 10
Side 11
Side 12
Side 13
Side 14
Side 15
Side 16
Side 17
Side 18
Side 19
Side 20
Side 21
Side 22
Side 23
Side 24
Side 25
Side 26
Side 27
Side 28
Side 29
Side 30
Side 31
Side 32
Side 33
Side 34
Side 35

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Varaa vuokra-auto lomallesi kätevästi verkkosivuiltamme. Saadaksesi haluamasi automallin tee autonvuokraus jo hyvissä ajoin ennen matkasi alkua. Auto noudetaan joko kohteen lentoasemalta tai muusta vuokraamon toimipisteestä.

Autonvuokraus onnistuu osassa lomakohteistamme helposti myös Aurinkomatkat-sovelluksessa tai oppaaltamme. Sovelluksessa vuokraus on mahdollinen aikaisintaan 3 viikkoa ennen matkan alkua.


Harrastukset

Side tarjoaa harrastuksia kaikentyyppisille liikkujille. Rannoilla vesiurheilukeskuksissa voi harrastaa kesäkuukausina mm. vesihiihtoa, polkuveneilyä, sekä banaani- ja ringo-ajelua. Purjelautailua pääsee harrastamaan esim. Kumköyn rannalla, jossa toimii Seebär-vuokraamo.

Golf on suosittu laji, jota pääsee pelaamaan n. 45 km:n päässä Belekissä. Sidessä suurimpien hotellien lisäksi kuntosalille pääsee Su Wellness Centerissä, jossa on myös suuri turkkilainen sauna hammam. Keskustassa on useita polkupyörävuokraamoja, joskin Siden lähiympäristössä ei ole pyöräteitä eikä maasto sovellu hyvin pyöräilyyn.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Vanhassakaupungissa ja hotellialueella on useita päivittäin avoinna olevia apteekkeja. Apteekeista saa suunnilleen samoja käsikauppalääkkeitä kuin Suomessa ja niissä on pieni valikoima lastenruokia.

Siden uuden kaupunginosan keskustassa sijaitseva yksityinen Medicus-lääkäriasema on avoinna ympäri vuorokauden. Lääkärit tekevät myös hotellikäyntejä. Henkilökunta on englannin kielen taitoista. Yleisimmät suomalaiset matkavakuutuskortit käyvät maksuvälineinä. Yksityissairaala Özel Akdeniz Hastanesi hyväksyy yleisimmät suomalaiset matkavakuutuskortit.

Liikuntaesteettömyys

Side ei sovellu hyvin pyörätuolilla liikkuville matkustajille, sillä kadut ovat mukulakiveä, jalkakäytäviä ei ole ja keskustassa on mäkistä maastoa.

Sidessä ei ole esteettömiä takseja. Retkille osallistuminen on vaikeaa liikuntaesteisille matkustajille, sillä bussien ovet ja portaat ovat kapeita ja retkillä on paikoin hyvin vaikeakulkuista maastoa.

Luottokortit ja valuutanvaihto

Visa ja MasterCard tunnetaan Sidessä parhaiten ja ne käyvät suurimmissa liikkeissä. Yleisimmillä luottokorteilla voi nostaa rahaa keskustan automaateista. Osasta automaatteja saa käteistä myös Visa Electron- ja Maestro-korteilla.

Palveluraha

Palveluammateissa olevien henkilöiden palkka määräytyy suurelta osin palvelurahojen mukaan. Ravintoloissa laskun loppusummaa pyöristetään yleensä 10–15 % ylöspäin. Hotellissa siivoojille on tapana jättää palvelurahaa 5–10 €/vk. Hotelleissa palvelurahaa voi jättää yhteisesti kaikille tarjoilijoille. Retkibussin kuljettajalle, kampaajille ja partureille jätetään yleensä palvelurahaa. Taksimittarin osoittamaa summaa pyöristetään hieman ylöspäin.

Ramadan - Ramazan

Jokavuotinen, kuukauden pituinen paastoaika Ramazan ei Turkissa juurikaan vaikuta lomanviettoon.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Side kohdeopas


Kulkuyhteydet

Sidessä on helppo liikkua. Lyhyet matkat taittuvat kätevimmin taksilla. Linja-autoasemalta on dolmusbussiyhteydet Kumköyn hotellialueelle, Antalyaan ja Manavgatiin, josta on bussiyhteys Alanyaan.

Dolmusbussi
Dolmusbussit liikennöivät Siden bussiasemalta Kumköyn hotellialueelle ja Manavgatin kaupunkiin aamusta iltaan kymmenen minuutin välein. Manavgatin bussiasemalta pääsee edelleen mm. Alanyaan ja Antalyaan noin puolen tunnin välein. Talvikuukausina bussiyhteyksiä on harvemmin.

Avobussi
Dolmusasemalta on avobussiyhteys antiikin Sideen useita kertoja tunnissa.

Taksi
Sidessä on useita taksiasemia. Hotellin vastaanotto tilaa auton tarvittaessa. Kuljettajat neuvottelevat hinnan mielellään etukäteen, vaikka takseissa on myös mittarit.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset lentoasemalta hotellille. Voit ostaa myös yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään viisi päivää ennen matkaa.

Lentokenttä Gazipasa Airport
Matkan pituus 125 km 
Matkan kesto 2 t 

Yhteydet Gazipasan lentoasemalta
Lentoasemalta Sideen pääset myös taksilla.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Jos sinulla on erikoismatkatavaroita esim. golfbagi (poislukien lastenrattaat), ota yhteys asiakaspalveluumme viimeistään 14 päivää ennen matkaa varmistaaksesi erikoismatkatavaralle paikan kuljetuksessa.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Tarkista lastenistuimiin liittyvät ohjeistukset täältä, Matkakohteessa-osion alta.


Side lasten kanssa

Lasten lomapäivät täyttyvät vesileikeistä rannalla, hotellien uima-altailla ja leikkipaikoissa. Side on tasaista seutua, joten lastenrattaiden kanssa liikkuminen on helppoa.

Vesipuisto

Lähin vesipuisto on Okurcalarissa sijaitseva Waterplanet, jossa on perheen pienemmille on omat liu'ut ja isommille omat vauhdikkaat vaihtoehtonsa. Vesipuisto on avoinna kesäkuukausina, talvisaikaan suljettu.

Pienten lasten ruokailu

Kaupoissa myydään purkkiruokia, puuroja ja vaippoja. Lastenrattaita ei ole vuokrattavana. 


Nähtävyydet

Antiikinajan nähtävyydet ovat Siden tunnusmerkki. Antiikinajan roomalainen kylpylä on nykyään museo. Antiikin roomalainen teatteri löytyy Vanhankaupungin laidalta. Visiitin arvoinen on ehdottomasti myös Siden niemenkärjessä sijaitsevat Apollon temppelin rauniot.

Kauniille Manavgatin vesiputouksille voi mennä vaikkapa piknikille koko perheen voimin. Hevosenkengän muotoiset rauhalliset Manavgatin vesiputoukset sijaitsevat 7 km:n päässä Sidestä.


Ostokset

Side tarjoaa mahdollisuuksia monenlaisiin ostoksiin. Suosittuja tuliaisia ovat nahkatuotteet, kulta, silmälasit, vaatteet, turkkilaiset matot, tee ja mausteet. Ostoksia tehdessä tinkiminen kuuluu asiaan.

Parhaat ostospaikat

Siden parhaat ostokset tehdään Vanhankaupungin pääkadulla Liman Caddesilla ja siltä lähtevillä basaarikaduilla. Myös hotellialueella on jonkin verran kauppoja. Pääkadulla ja satamassa on joitakin erikoisliikkeitä, mm. musiikkiliike ja aurinkolaseja myyviä liikkeitä. Markkinat pidetään lauantaisin moskeijaa vastapäätä.

Siden ja Manavgatin välissä, 3 km päässä Sidestä, on laadukas ostoskeskus Nova Mall. Ostoskeskuksessa on turkkilaisia ja kansainvälisiä merkkivaateliikkeitä, ravintolamaailma ja yläkerrassa pelihalli.

Ostoksia kannattaa suunnata tekemään myös Antalyan ja Alanyan kauppakaduille. Myös läheisessä Manavgatissa on paljon kauppoja sekä suuret markkinat maanantaisin ja torstaisin.


Ravintolat ja huvit

Niin Sidessä kuin hotellialueella on monia hyviä ja tasokkaita ruokapaikkoja. Vanhankaupungin ja hotellialueen viihtyisät ravintolat tarjoavat sekä turkkilaisia että kansainvälisiä ruokia. Merenherkkuja nautitaan sataman tasokkaissa illallisravintoloissa. Pääkadun varrella olevista pikaruokapaikoista saa edullisesti perinteistä turkkilaista ruokaa. 

Iltaelämä on keskikesällä varsin vilkasta, mutta talvisin, keväisin ja syksyisin hyvinkin rauhallista. Yöelämä on keskittynyt satamaan ja kaupungin itärannan kadulle, jolla on paljon musiikki- ja cocktailbaareja, osassa voi myös tanssia. Rantakadulla on rantaklubeja sekä mukavia istuskelupaikkoja meren äärellä. Niemenkärjen yökerhoissa ja pääkadun baareissa pääset paikalliseen tunnelmaan.

Siden satamassa järjestetään kesäisin konsertteja ja Aspendoksen antiikin alueella syksyisin ooppera- ja balettifestivaalit.


Uimarannat

Sidessä on lukuisia houkuttelevia uimarantoja. Paras niistä on kaupungin länsipuolella sijaitseva Kumköyn kilometrien mittainen, hienohiekkainen ranta, joka sopii loivasti syvenevänä hyvin lapsillekin. Siden itäinen eli kaupungin ranta on sorahiekkainen. Rannat ovat kävelyetäisyydellä hotelleista.

Rantapalvelut

Siden rannoilla vesihiihtoa ja muita ranta-aktiviteetteja voi harrastaa monissa vesiurheilukeskuksissa.

Kumköyn rannalla on ravintoloita, baareja, suihkuja sekä vuokrattavia aurinkotuoleja, -varjoja ja vesiurheiluvälineitä. Myös itäisellä rannalla on hyvät palvelut ja vesiurheilumahdollisuudet. Talvisin ranta-aktiviteetteja ei ole, joten rannat sopivat leppoisille kävelyretkille.

Asukasluku ja etäisyydet Sidestä

Side n. 14 000 as.

Manavgat 6 km
Aspendos 40 km
Belek 45 km
Alanya 65 km
Antalya 75 km
Kemer 115 km
Marmaris 410 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.