Phuket, Mai Khao – tietoa matkakohteesta

Phuket, Mai Khao 1
Phuket, Mai Khao 2
Phuket, Mai Khao 3
Phuket, Mai Khao 4
Phuket, Mai Khao 5
Phuket, Mai Khao 6
Phuket, Mai Khao 7
Phuket, Mai Khao 8
Phuket, Mai Khao 9
Phuket, Mai Khao 10
Phuket, Mai Khao 11
Phuket, Mai Khao 12
Phuket, Mai Khao 13
Phuket, Mai Khao 1
Phuket, Mai Khao 2
Phuket, Mai Khao 3
Phuket, Mai Khao 4
Phuket, Mai Khao 5
Phuket, Mai Khao 6
Phuket, Mai Khao 7
Phuket, Mai Khao 8
Phuket, Mai Khao 9
Phuket, Mai Khao 10
Phuket, Mai Khao 11
Phuket, Mai Khao 12
Phuket, Mai Khao 13

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Thaimaassa on vasemmanpuoleinen ja erittäin vilkas liikenne. Voit vuokrata auton tai minibussin kuljettajineen puoleksi päiväksi tai päiväksi kohteessa oppaittemme kautta. Halutessasi voit varata mukaan myös englanninkielisen paikallisoppaan.


Harrastukset

Mai Khaon pitkä ranta sopii rantakävelyihin. Hotellit lainaavat polkupyöriä vierailleen.  

Mai Khaosta käsin voi ottaa osaa suomalaisen Raya Diversin järjestämille sukelluskursseille ja -retkille.

Golf

Phuketin saarella voit golfata useilla tasokkailla kentillä. 

Laguna Phuket Golf Clubin Championship-kentällä vesi on pelissä mukana usealla reiällä. Kenttä sijaitsee lähellä Dusit Thani Laguna Phuket -hotellia.
Blue Canyon Country Clubin Lake- ja Canyon-kentät sijaitsevat lentokentän läheisyydessä ja Loch Palm- ja Red Mountain -kentät saaren keskiosassa.
Jack Nicklauksen suunnittelema merenrantakenttä Mission Hills Phuket Golf Club sijaitsee saaren koillisrannikolla.

Sukellus ja snorklaus

Phuket on yksi maailman parhaista sukelluskohteista. Retkiä tehdään mm. koralleistaan ja rikkaasta merielämästään kuuluille Rayan saarille (Raya Yai ja Raya Noi) sekä maailmankuuluille Similanin saarille. Opetusta järjestetään sekä aloittelijoille että lajin harrastajille.

Voit varata ja maksaa retkiä ja sukelluskursseja etukäteen jo Suomessa. Yhteistyökumppanimme Phuketissa on suomalainen sukelluskoulu Raya Divers.

Snorklata voi useimmilla rannoilla, monilla meriretkillä on myös mahdollisuus snorklailla kirkkaissa vesissä.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Yleisimpiä lääkkeitä myydään minimarketeissa.

Bangkok Clinic on Laguna Phuket -kauppakeskuksessa. Lääkäriasemalla on ympärivuorokautinen päivystys.
Sonita Clinic on Kamala Beachilla. Molemmat lääkäriasemat hyväksyvät useimmat suomalaiset matkavakuutukset.  
Siriroj International Hospital Phuket Townissa hyväksyy mm. Ifin ja Eurooppalaisen vakuutukset. Useimmat vakuutusyhtiöt suosittelevat tätä sairaalaa.
Bangkok Phuket Hospital sijaitsee Phuket Townissa läheisyydessä. Sairaalassa käy mm. Eurooppalaisen matkavakuutus.

Liikuntaesteiset

Mai Khaon alueella ei ole jalkakäytäviä, joten pyörätuolilla liikkuminen on hankalaa. Karonin alue sopii parhaiten pyörätuolilla liikkuville ja rantakadun leveää jalkakäytävää pitkin voi siirtyä paikasta toiseen. Retkillä pyörätuolilla liikkuminen on erittäin hankalaa lukuisten portaiden, venematkojen ja retkibussien korkeiden askelmien vuoksi. Phuketissa ei ole invatakseja.

Luottokortit ja valuutanvaihto

Visa, Visa Electron, MasterCard, American Express ja Diners käyvät maksuvälineinä hotelleissa ja useimmissa suuremmissa ravintoloissa ja liikkeissä. Korteilla voi nostaa rahaa automaateista ja valuutanvaihtopisteistä, Visa Electronilla vain automaateista. Useissa paikoissa luottokortilla maksettaessa laskuun lisätään 3–5 % käsittelykuluja. 

Valuutanvaihtopisteet ovat avoinna päivittäin n. klo 10–20. Useimmissa hotelleissa voi vaihtaa rahaa ja matkashekkejä, mutta kurssi on huomattavasti heikompi kuin pankeissa ja valuutanvaihtopisteissä. Hotelleja lähinnä oleva automaatti on Turtle Villa -ostoskeskuksessa, jonne on matkaa hotelleilta 500 m–1 km.

Matkalle mukaan

Thaimaan ilmastoon sopii kevyt vaatetus. Luonnonmateriaalit, kuten esim. puuvilla, ovat parhaita. Busseissa on erittäin tehokas ilmastointi, joten bussimatkoja varten kannattaa ottaa mukaan pitkähihaista vaatetta. Jos olet valinnut majoituksen neljän tai viiden tähden hotellista, huomioi, että näiden hotellien ravintoloissa toivotaan siistiä pukeutumista. Thaimaassa tarvitaan korkeakertoimisia aurinkovoiteita ja hyttyskarkotetta. Voit ostaa niitä myös lomakohteesta.

Palveluraha

Thaimaassa on tapana antaa palvelurahaa hyvästä palvelusta. Voit halutessasi muistaa tarjoilijoita ja hotellisi huonesiivoojaa, laukunkantajaa ja ravintolahenkilökuntaa. Sopiva kiitos laukunkantajalle on n. 50 THB/laukku, retkibussin kuljettajalle 25–50 THB ja siivoojalle 100–200 THB/vk. Ravintolassa voit jättää laskun loppusummasta ja ravintolan tasosta riippuen esim. 20–60 THB.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Phuket, Mai Khao kohdeopas


Kulkuyhteydet

Taksilla liikkuminen on vaivatonta ja edullista. Taksin voi vuokrata myös pidemmäksi aikaa. Hotelleilla on maksullisia kuljetuksia mm. Phuket Towniin.
Saarella on paljon tuk-tuk-takseja. Sovi hinta etukäteen. Taksimatka Mai Khaosta Patongille maksaa n. 800 THB. Oppailtamme voi varata auton kuljettajineen.

Phuketista pääsee lentäen eri puolille Thaimaata ja mm. Malesiaan, Singaporeen ja Hongkongiin.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään 5 päivää ennen matkaa.

Lentokenttä Phuket
Matkan pituus n. 15 km
Matkan kesto n. 25 min. 

Lentoasemalta lomakohteeseen pääset myös taksilla.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Polkupyörän, purjelaudan ja lainelaudan kuljetus lentokenttäkuljetuksessa on lisämaksusta, hinta 15 €/suunta/enintään 2 tavaraa. Kuljetus erikoismatkatavaralle tulee tilata ennakkoon viimeistään kaksi viikkoa ennen matkaa asiakaspalvelustamme.


Mai Khao lasten kanssa

Lasten kanssa voi osallistua retkillemme, kuten snorklaus- ja saariretkille.

Vesipuisto 
Splash Jungle -vesipuisto on Mai Khaon ranta-alueella, Blue Tree Phuket noin neljä kilometriä Bangtaon ranta-alueelta sisämaan suuntaan.


Nähtävyydet

Nähtävää Phuketin saarella

Phuketin kuuluisat näköalapaikat ovat saaren eteläisin piste Promthep Cape, jossa auringonlasku on kauneimmillaan, Karon View Point, josta näkee Katan ja Karonin hienohiekkaiset rannat, sekä Khao Nak Kertin -kukkula, jolla oleva buddhapatsas vartioi koko eteläistä Phuketia. 

Kasvitieteellinen puutarha sijaitsee Chalongissa.
Khao Phra Thaeon kansallispuisto Thalangin kylän lähellä, n. 20 km Phuketin kaupungista pohjoiseen on paikallisten suosima ulkoilualue etenkin viikonloppuisin.

Wat Chalong on saaren tunnetuin buddhalainen temppelialue. Alueella järjestetään vilkkaat markkinat kiinalaisen uudenvuoden aikaan. 
Valkoisella marmorilla päällystetyllä Big Buddha -patsaalla on korkeutta 45 m. Patsas sijaitsee 380 metriä korkean jyrkän kukkulan huipulla saaren eteläosassa.

Kaivosmuseo esittelee saaren tinakaivoksien historiaa. Museo sijaitsee Kathussa, lähellä Loch Palm -golfkenttää.
Kansallismuseossa tutustut saaren kiinalaisiin perinteisiin, merimustalaisten kulttuuriin, kaivostoiminnan historiaan ja näet arvoesineitä Andamaanien alueelta. Thalangin kylässä, Heroines Monument -patsaan lähellä sijaitseva museo on avoinna päivittäin.
Interaktiivisessa Phuket Trick Eye 3D -museossa pääset maailmaan, jossa on vaikeaa erottaa todellisuus illuusiosta. Kaikenikäisille sopiva museo on Phuketin kaupungissa.
Baan Teelanka -talossa kaikki on ylösalaisin. Lentokenttätien varrella sijaitsevan takana on lisäksi pensaslabyrintti. 

Viehättävässä Phuket Townin Vanhassakaupungissa näet kiinalaiseen siirtomaatyyliin rakennettuja taloja, temppeleitä, hyvin säilyneitä kaupparakennuksia ja kahviloita. Pieneen alueeseen tutustut parhaiten kävellen. 
Baan Chinpracha on Phuketin kaupungin ainoa yleisölle avoinna oleva kiinalais-siirtomaatyylinen huvila. Vierailulla saat hyvän käsityksen varakkaan kiinalaisen perheen elämästä.


Ostokset

Mai Khaon Turtle Villa -ostoskeskuksessa on lahjatavara- ja vaateliikkeitä, supermarketti ja muutama ravintola. Ostoskeskus on avoinna päivittäin n. klo 10–21. Mai Khaon ostosmahdollisuudet ovat rajalliset. Ostoksille kannattaakin suunnata Patongiin tai Phuket Towniin. Tinkiminen kuuluu asiaan katukaupoissa. Tavarataloissa ja merkkiliikkeissä on kiinteät hinnat.

Patongissa on suuri Jungceylon-ostoskeskus, jossa on mm. merkkiliikkeitä, thaimaalaisia käsitöitä myyviä liikkeitä, ravintoloita, kahviloita sekä hyvinvarustettu supermarketti. Lentokenttätien varrella ovat Central Phuket- ja Big C -ostoskeskukset sekä Tesco-Lotus-supermarketti. Phuket Townissa on mm. Ocean Shopping Mall- ja Robinson-tavaratalot, kauppahalli sekä lukuisia pikkuliikkeitä.

Tavaratalot ovat avoinna klo 10/11–22/23, katukauppa jatkuu puoleen yöhön. Voit teettää edullisesti vaatteita, parhaat kankaat saat räätäleiltä ja silkit Jim Thompson Outlet -liikkeestä. Voit teettää silmälasit optikolla noin viikossa.


Ravintolat ja huvit

Hotelleiden ravintoloissa nautitaan thaikeittiön ja kansainväisen keittiön antimia. Turtle Villa -ostoskeskuksen yhteydessä on muutama ravintola. 

Iltaelämä on keskittynyt hotelleihin.


Uimarannat

Mai Khaossa auringosta ja uimisesta nautitaan hotellien hyvinhoidetuilla uima-allasalueilla, pitkän hiekkarannan äärellä. Luonnontilassa oleva n. 11 km:n pituinen ranta sopii rantakävelyihin. Ranta-alue kuuluu luonnonsuojelualueeseen, ja ranta on syvenee jyrkästi. 

Thaimaan viranomaisten toimesta Phuketin rantoja ja rantamaisemaa on siistitty ja palautettu kauniiseen luonnontilaan. Osalla rannoista, kuten Karonilla, Katalla, Kamalalla ja Patongilla on palvelualueita, joilla voit vuokrata käyttöösi rantatuoleja, rantamattoja ja aurinkovarjoja. Myös oman varjon tuominen rannoille on sallittua. Pienimmillä rannoilla palvelut ovat rajallisempia.

Asukasluku ja etäisyydet

Phuketin saari n. 500 000 as.
Phuket Town n. 150 000 as.

Etäisyydet Mai Khaosta 
Laguna Phuket n. 20 km
Bangtao Beach n. 23 km
Kamala Beach n. 30 km
Phuket Town n. 42 km
Patong Beach n. 50 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.