Koh Lanta – tietoa matkakohteesta

Koh Lanta 1
Koh Lanta 2
Koh Lanta 3
Koh Lanta 4
Koh Lanta 5
Koh Lanta 6
Koh Lanta 7
Koh Lanta 8
Koh Lanta 9
Koh Lanta 10
Koh Lanta 11
Koh Lanta 12
Koh Lanta 13
Koh Lanta 14
Koh Lanta 15
Koh Lanta 16
Koh Lanta 17
Koh Lanta 18
Koh Lanta 19
Koh Lanta 20
Koh Lanta 21
Koh Lanta 22
Koh Lanta 23
Koh Lanta 24
Koh Lanta 25
Koh Lanta 26
Koh Lanta 27
Koh Lanta 28
Koh Lanta 29
Koh Lanta 30
Koh Lanta 31
Koh Lanta 32
Koh Lanta 33
Koh Lanta 1
Koh Lanta 2
Koh Lanta 3
Koh Lanta 4
Koh Lanta 5
Koh Lanta 6
Koh Lanta 7
Koh Lanta 8
Koh Lanta 9
Koh Lanta 10
Koh Lanta 11
Koh Lanta 12
Koh Lanta 13
Koh Lanta 14
Koh Lanta 15
Koh Lanta 16
Koh Lanta 17
Koh Lanta 18
Koh Lanta 19
Koh Lanta 20
Koh Lanta 21
Koh Lanta 22
Koh Lanta 23
Koh Lanta 24
Koh Lanta 25
Koh Lanta 26
Koh Lanta 27
Koh Lanta 28
Koh Lanta 29
Koh Lanta 30
Koh Lanta 31
Koh Lanta 32
Koh Lanta 33

Tietoa kohteesta

Harrastukset

Andamaanien meren upeat vesistöt ovat oivallinen paikka snorklaukselle ja sukellukselle. Meren äärellä pääsee myös melomaan kajakilla. Kokeile myös SUP-melontaa, jossa surffilaudan päällä voi meloa istuen tai seisten. Joogaa saarelta löytyy useammasta eri paikasta. Tunnit soveltuvat kaikentasoisille joogeille. Thaimaan kansallisurheilua eli thainyrkkeilyä pääsee harrastamaan Long Beachillä. Klong Dao - sekä Long Beach -rannat sopivat hyvin lenkkeilyyn.

Kalastus

Pääset kalastusretkelle Saladanin satamasta. Paikalliset matkatoimistot myyvät retkiä, hinta n. 1 500 THB/hlö. Retkiä tehdään pika- tai pitkähäntäveneillä.

Kokkikoulu

Päätien läheisyydessä on @home-kokkikoulu. Varaukset oppaamme kautta.

Kuntosali

Long Beachin pääkadun varrella olevan Lanta Gym -thainyrkkeilykoulun yhteydessä on hyvin varustettu kuntosali. 
Holiday Villaa vastapäätä on thainyrkkeilystadion.

Patikointi

Paikalliset matkatoimistot järjestävät mm. patikointiretkiä luoliin ja vesiputoukselle.

Pyörien vuokraus

Polkupyöriä voi vuokrata pääkadun varrella olevista vuokraamoista.

Sukellus ja snorklaus

Koh Lantan lähialueilla voi snorklata ja kirkkaissa vesissä on paljon nähtävää. Sukelluskeskukset myyvät snorklausvälineitä. 


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Apteekkeja on Saladanissa ja päätien varrella.
Saladanissa on terveysasema ja päätien varrella useita lääkärikeskuksia. Tarvitessasi lääkäriä ota yhteys hotellin vastaanottoon tai oppaaseemme. Lääkärinpalkkio maksetaan käteisellä. Säilytä kuitit vakuutuskorvausanomusta varten.

Liikuntaesteettömyys

Saarella liikutaan pääasiassa mopotakseilla ja tuk-tukeilla. Koh Lanta ei sovi hyvin pyörätuolissa liikkuville ja liikuntaesteisille matkustajille. Koh Lantalla ei ole esteettömiä takseja.

Luottokortit ja valuutanvaihto

Visa ja MasterCard ovat tunnetuimmat luottokortit. Niillä sekä Visa Electronilla voi nostaa rahaa automaateista, joita on Saladanissa ja päätien varrella suurimpien rantojen kohdalla. Voit maksaa korteilla hotelleissa ja suurimmissa ravintoloissa, jolloin kortinkäyttökulu on 3–5 %.
Voit vaihtaa rahaa Saladanissa pankeissa ja valuutanvaihtopisteissä sekä useissa hotelleissa.

Matkalle mukaan

Thaimaan ilmastoon sopii kevyt vaatetus, luonnonmateriaalit kuten puuvilla ovat parhaita. Busseissa on yleensä tehokas ilmastointi, joten bussimatkoja varten kannattaa ottaa mukaan pitkähihaista vaatetta.
Jos olet valinnut majoituksen neljän tai viiden tähden hotellista, huomioi, että näiden hotellien ravintoloissa toivotaan siistiä pukeutumista.

Thaimaassa tarvitaan korkeakertoimisia aurinkovoiteita ja hyttyskarkotetta, joita voit ostaa myös lomakohteesta apteekeista ja minimarketeista.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Koh Lanta kohdeopas


Kulkuyhteydet

Saarella liikutaan sivuvaunullisilla mopoilla ja tuk-tukeilla, kyytiin mahtuu 2–6 henkilöä.

Minibusseilla pääsee kätevästi esimerkiksi Krabiin. Lipun hinta sisältää minibussi- ja lossimatkat Koh Lantalta Krabiin.

Laivalla pääsee päivittäin muun muassa Phuketiin, Phi Phi -saarille ja Krabiin. Matka kestää noin kolme tuntia. Laiva-aikataulujen vuoksi täytyy Ao Nangissa ja Phuketissa yöpyä. Bussi- ja laivaliput kannattaa ostaa etukäteen paikallisesta matkatoimistosta. Lipun hintaan sisältyy yleensä kuljetus hotellilta satamaan.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana. 

Kuljetukset Koh Lantalle
Krabin lentoasema–Koh Lantan hotellit n. 100 km, bussi- ja lauttamatka n. 2 tuntia. Matkan kesto riippuu liikenteestä ja autojen määrästä lautalla. 

Krabin lentoasemalta Koh Lantalle pääset myös taksilla.

Krabi–Koh Lanta-yhdistelmämatkan hintaan sisältyvät edestakaiset kuljetukset lentoasemalta hotellille.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Golfbagin, polkupyörän, laine- ja purjelaudan kuljetus lentokenttäkuljetuksessa on lisämaksusta, hinta n. 25 €/suunta. Kuljetus erikoismatkatavaralle tulee tilata ennakkoon viimeistään kaksi viikkoa ennen matkaa asiakaspalvelustamme.


Koh Lanta lasten kanssa

Koh Lantan hienohiekkaiset rannat ovat matalia etenkin laskuveden aikaan, ja sopivat hyvin lasten rantaleikkeihin. Lasten kanssa voi osallistua myös retkillemme.

Pienten lasten ruokailu
Kaupoissa myydään lähinnä paikallisia lastenruokia ja vaippoja.


Nähtävyydet

Lanta Old Town, Koh Lantan entinen pääkaupunki itärannikolla on mukavan rauhallinen kiinalaisvaikutteinen kylä, joka lumoaa kävijänsä siisteydellä ja omalaatuisuudellaan.
Sang Ga U -merimustalaisten kylä sijaitsee itärannikolla, saaren eteläosassa. Heimo on saaren alkuperäisasukkaita.
Saaren keskellä sijaitsevalta näköalapaikalta on upeat näkymät saaren itäpuolen merelle.
Mo Koh Lantan luonnonpuistossa, saaren eteläkärjessä, voi patikoida, viettää rantapäivää ja valokuvata maisemia vanhan majakan mäeltä.
Keskiosassa saarta olevassa luonnonpuistossa on mm. tippukiviluola, jossa voi käydä
paikallisen oppaan johdolla.


Ostokset

Vaikka ostosmahdollisuudet ovat melko suppeat, tarjolla on sandaaleita, laukkuja, vaatteita sekä tuliaisia. Markkinoita järjestetään eri päivinä eri puolella saarta, mm. pääkaupungissa Saladanissa. Lantalla on useita optikko- ja räätäliliikkeitä.


Ravintolat ja huvit

Saarella on runsaasti ravintoloita. Täällä nautitaan thaikeittiön antimia, mm. tuoreita merenherkkuja, mutta tarjolla on myös useita kansainvälisen keittiön ravintoloita.
Iltaelämä on vilkkainta Klong Daon ja Long Beachin rantojen ravintoloissa. Suosituimmilla rannoilla ja joissakin iltapaikoissa esitetään ajoittain tulitanssia.


Uimarannat

Saarella on upeita, hienohiekkaisia rantoja, joista monet ovat loivasti syveneviä. Rannoilla ei ole aurinkotuoleja eikä -varjoja. Vuoroveden vaihtelu on toisinaan voimakasta.

Asukasluku ja etäisyydet

Koh Lanta n. 15 000 asukasta
Krabi 70 km (laivamatka, n. 2 tuntia) ja 110 km (maanteitse)

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.