Koh Lanta – tietoa matkakohteesta

Koh Lanta 1
Koh Lanta 2
Koh Lanta 3
Koh Lanta 4
Koh Lanta 5
Koh Lanta 6
Koh Lanta 7
Koh Lanta 8
Koh Lanta 9
Koh Lanta 10
Koh Lanta 11
Koh Lanta 12
Koh Lanta 13
Koh Lanta 14
Koh Lanta 15
Koh Lanta 16
Koh Lanta 17
Koh Lanta 18
Koh Lanta 19
Koh Lanta 20
Koh Lanta 21
Koh Lanta 22
Koh Lanta 23
Koh Lanta 24
Koh Lanta 25
Koh Lanta 26
Koh Lanta 27
Koh Lanta 28
Koh Lanta 29
Koh Lanta 30
Koh Lanta 31
Koh Lanta 32
Koh Lanta 33
Koh Lanta 1
Koh Lanta 2
Koh Lanta 3
Koh Lanta 4
Koh Lanta 5
Koh Lanta 6
Koh Lanta 7
Koh Lanta 8
Koh Lanta 9
Koh Lanta 10
Koh Lanta 11
Koh Lanta 12
Koh Lanta 13
Koh Lanta 14
Koh Lanta 15
Koh Lanta 16
Koh Lanta 17
Koh Lanta 18
Koh Lanta 19
Koh Lanta 20
Koh Lanta 21
Koh Lanta 22
Koh Lanta 23
Koh Lanta 24
Koh Lanta 25
Koh Lanta 26
Koh Lanta 27
Koh Lanta 28
Koh Lanta 29
Koh Lanta 30
Koh Lanta 31
Koh Lanta 32
Koh Lanta 33

Tietoa kohteesta

Harrastukset

Andamaanien meren upeat vesistöt ovat oivallinen paikka snorklaukselle ja sukellukselle. Meren äärellä pääsee myös melomaan kajakilla. Kokeile myös SUP-melontaa, jossa surffilaudan päällä voi meloa istuen tai seisten. Joogaa saarelta löytyy useammasta eri paikasta. Tunnit soveltuvat kaikentasoisille joogeille. Thaimaan kansallisurheilua eli thainyrkkeilyä pääsee harrastamaan Long Beachillä. Klong Dao - sekä Long Beach -rannat sopivat hyvin lenkkeilyyn.

Kalastus

Pääset kalastusretkelle Saladanin satamasta. Paikalliset matkatoimistot myyvät pika- tai pitkähäntäveneillä tehtäviä retkiä.

Kuntosali

Long Beachin pääkadun varrella olevassa Lanta Sportcomplex on hyvin varustettu kuntosali. CrossFitin ystäville samaisen rannan eteläpäässä Fit On Lanta.

Patikointi

Paikalliset matkatoimistot järjestävät mm. patikointiretkiä luoliin ja vesiputoukselle.

Sukellus ja snorklaus

Koh Lantan lähialueilla voi snorklata ja kirkkaissa vesissä on paljon nähtävää. Sukelluskeskukset myyvät snorklausvälineitä. 


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Apteekkeja on Saladanissa ja päätien varrella.
Saladanissa on terveysasema ja päätien varrella useita lääkärikeskuksia. Tarvitessasi lääkäriä ota yhteys hotellin vastaanottoon tai oppaaseen puhelimitse Aurinkolinjassa ja Aurinkomatkat-sovelluksen chatissa.

Liikuntaesteettömyys

Saarella liikutaan pääasiassa mopotakseilla ja tuk-tukeilla. Koh Lanta ei sovi hyvin pyörätuolissa liikkuville ja liikuntaesteisille matkustajille. Koh Lantalla ei ole esteettömiä takseja.

Luottokortit ja valuutanvaihto

Voit maksaa kansainvälisillä luottokorteilla useimmissa ravintoloissa ja suurimmissä liikkeissä. Monet paikat hyväksyvät myös Visa Electronin ja Depit -kortit. Joissakin paikoissa luottokortilla maksaessa laskun loppusummaan lisätään 3 % käsittelykuluja. Käteistä on kuitenkin hyvä olla aina mukana pienemmissä paikoissa. Voit vaihtaa rahaa valuutanvaihtopisteissä sekä useissa hotelleissa.
Paikallista valuuttaa voit nostaa useimmilla korteilla pankkiautomaateista. Pankkiautomaatit ovat yleensä minimarkettien yhteydessä (esim. 7-Eleven) suurimpien rantojen kohdalla. Paikallinen pankki veloittaa nostosta yleensä noin 220 THB/nosto. Kertanoston enimmäismäärä on noin 20 000 THB.

Matkalle mukaan

Thaimaan ilmastoon sopii kevyt vaatetus, luonnonmateriaalit kuten puuvilla ovat parhaita. Busseissa on yleensä tehokas ilmastointi, joten bussimatkoja varten kannattaa ottaa mukaan pitkähihaista vaatetta.
Jos olet valinnut majoituksen neljän tai viiden tähden hotellista, huomioi, että näiden hotellien ravintoloissa toivotaan siistiä pukeutumista.

Thaimaassa tarvitaan korkeakertoimisia aurinkovoiteita ja hyttyskarkotetta, joita voit ostaa myös lomakohteesta apteekeista ja minimarketeista.

Palveluraha

Palveluraha on vapaaehtoinen kiitos hyvästä palvelusta. Ravintoloissa on tapana jättää noin 5–10 % laskun loppusummasta, mikäli on tyytyväinen palveluun. Mikäli hinnan jälkeen on merkitty ++, palveluraha ja arvonlisävero lisätään automaattisesti vielä hintaan ja on merkitty laskuun. Tällöin ei tarvitse erikseen jättää palvelurahaa.

Sopiva palveluraha laukunkantajalle on pieni seteli, esimerkiksi 50 bahtia. Retkibussin kuljettajalle ja paikallisoppaalle mukava kiitos retkestä on 100 bahtia/henkilö. Huonesiivoojalle on kohteliasta jättää loman loputtua 200 bahtia/viikko/huone. Myös hierojalle voi jättää palvelurahaa 50–100 bahtia.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Koh Lanta kohdeopas


Kulkuyhteydet

Saarella liikutaan sivuvaunullisilla mopoilla ja tuk-tukeilla, kyytiin mahtuu 2–6 henkilöä.

Minibusseilla pääsee kätevästi esimerkiksi Krabiin. Lipun hinta sisältää minibussi- ja lossimatkat Koh Lantalta Krabiin.

Laivalla pääsee päivittäin muun muassa Phuketiin, Phi Phi -saarille ja Krabiin. Matka kestää noin kolme tuntia. Laiva-aikataulujen vuoksi täytyy Ao Nangissa ja Phuketissa yöpyä. Bussi- ja laivaliput kannattaa ostaa etukäteen paikallisesta matkatoimistosta. Lipun hintaan sisältyy yleensä kuljetus hotellilta satamaan.


Lentokenttäkuljetukset

Kuljetukset Koh Lantalle
Phuketin lentoasema–Koh Lantan hotellit n. 220 km, bussi- ja lauttamatka 4–5 tuntia. Matkan kesto riippuu liikenteestä ja autojen määrästä lautalla. 

Koh Lanta–Krabi ja Koh Lanta–Khao Lak -yhdistelmämatkojen hintaan sisältyvät edestakaiset kuljetukset lentoasemalta hotellille.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Erikoismatkatavaroiden (golfvarusteet) kuljetus lentokenttäkuljetuksissa ja yhdistelmämatkojen siirtymäkuljetuksissa on lisämaksusta, hinta n. 25 €/suunta. Yhdistelmämatkoilla voi kuljettaa ainoastaan golfvarusteita. Erikoismatkatavaroiden kuljetus tulee tilata asiakaspalvelustamme viimeistään 14 päivää ennen matkaa.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Tarkista lastenistuimiin liittyvät ohjeistukset täältä, Matkakohteessa-osion alta.


Koh Lanta lasten kanssa

Koh Lantan hienohiekkaiset rannat ovat matalia etenkin laskuveden aikaan, ja sopivat hyvin lasten rantaleikkeihin. Lasten kanssa voi osallistua myös retkillemme.

Pienten lasten ruokailu
Kaupoissa myydään lähinnä paikallisia lastenruokia ja vaippoja.


Nähtävyydet

Lanta Old Town, Koh Lantan entinen pääkaupunki itärannikolla on mukavan rauhallinen kiinalaisvaikutteinen kylä, joka lumoaa kävijänsä siisteydellä ja omalaatuisuudellaan.
Sang Ga U -merimustalaisten kylä sijaitsee itärannikolla, saaren eteläosassa. Heimo on saaren alkuperäisasukkaita.
Saaren keskellä sijaitsevalta näköalapaikalta on upeat näkymät saaren itäpuolen merelle.
Mo Koh Lantan luonnonpuistossa, saaren eteläkärjessä, voi patikoida, viettää rantapäivää ja valokuvata maisemia vanhan majakan mäeltä.
Keskiosassa saarta olevassa luonnonpuistossa on mm. tippukiviluola, jossa voi käydä
paikallisen oppaan johdolla.


Ostokset

Vaikka ostosmahdollisuudet ovat melko suppeat, tarjolla on sandaaleita, laukkuja, vaatteita sekä tuliaisia. Markkinoita järjestetään eri päivinä eri puolella saarta, mm. pääkaupungissa Saladanissa. Lantalla on useita optikko- ja räätäliliikkeitä.


Ravintolat ja huvit

Saarella on runsaasti ravintoloita. Täällä nautitaan thaikeittiön antimia, mm. tuoreita merenherkkuja, mutta tarjolla on myös useita kansainvälisen keittiön ravintoloita.
Iltaelämä on vilkkainta Klong Daon ja Long Beachin rantojen ravintoloissa. Suosituimmilla rannoilla ja joissakin iltapaikoissa esitetään ajoittain tulitanssia.


Uimarannat

Saarella on upeita, hienohiekkaisia rantoja, joista monet ovat loivasti syveneviä. Rannoilla ei ole aurinkotuoleja eikä -varjoja.

Vuoroveden vaihtelu on toisinaan voimakasta. Syksyllä ja alkutalvesta rantahiekka voi olla paikoin valunut mereen kesän sateiden jäljiltä, mutta palautuu pikkuhiljaa talven aikana ennalleen.

Asukasluku ja etäisyydet

Koh Lanta n. 15 000 asukasta
Krabi 70 km (laivamatka, n. 2 tuntia) ja 110 km (maanteitse)

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.