Khanom – tietoa matkakohteesta

Khanom 1
Khanom 2
Khanom 3
Khanom 4
Khanom 5
Khanom 6
Khanom 7
Khanom 8
Khanom 9
Khanom 10
Khanom 11
Khanom 12
Khanom 13
Khanom 14
Khanom 15
Khanom 16
Khanom 17
Khanom 18
Khanom 19
Khanom 20
Khanom 21
Khanom 22
Khanom 23
Khanom 24
Khanom 25
Khanom 26
Khanom 27
Khanom 28
Khanom 29
Khanom 30
Khanom 31
Khanom 32
Khanom 33
Khanom 1
Khanom 2
Khanom 3
Khanom 4
Khanom 5
Khanom 6
Khanom 7
Khanom 8
Khanom 9
Khanom 10
Khanom 11
Khanom 12
Khanom 13
Khanom 14
Khanom 15
Khanom 16
Khanom 17
Khanom 18
Khanom 19
Khanom 20
Khanom 21
Khanom 22
Khanom 23
Khanom 24
Khanom 25
Khanom 26
Khanom 27
Khanom 28
Khanom 29
Khanom 30
Khanom 31
Khanom 32
Khanom 33

Tietoa kohteesta

Harrastukset

Khanomin ympäristö soveltuu hyvin polkupyöräilyyn ja patikointiin. Venematkan päässä olevalla koralliriutalla riittää näkemistä snorklaajille. Aava Resort -hotelli järjestää mm. jooga-, thainyrkkeily-, meditaatio- ja tai chi -tunteja.

Patikointi

Ympäristössä on useita kauniita patikkapolkuja vehreissä maisemissa. Alle tunnin patikkamatkan päässä on mm. vesiputoukset, joilta avautuu kauniit maisemat. Paikalliset matkatoimistot järjestävät myös ohjattuja patikkaretkiä.

Pyörien vuokraus

Hotelli vuokraa polkupyöriä.

Snorklaus

Tunnin venematkan päässä, Koh Tan - ja Koh Raab-saarten alueella on koralliriutta, jonka vedenalaista elämää on mukava seurata snorklaten.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Lähin sairaala Khanom Hospital on 8 km:n päässä hotellista. Sairaalassa on myös apteekki.
Mikäli tarvitset lääkäriä, ota yhteys hotellisi vastaanottoon.

Liikuntaesteettömyys

Khanomin rantateillä ei ole jalkakäytäviä, mutta liikenne on vähäistä ja tiet leveitä. Pyörätuolilla liikkuminen hotellin ja kylän alueella on helppoa. Khanomissa ei ole esteettömiä takseja.

Luottokortit ja valuutanvaihto

Visa ja MasterCard ovat tunnetuimmat luottokortit. Niillä ja Visa Electronilla voi nostaa rahaa pankkien yhteydessä olevista automaateista.
Rahaa voit vaihtaa pankeissa.

Matkalle mukaan

Thaimaan ilmastoon sopii kevyt vaatetus, luonnonmateriaalit kuten puuvilla ovat parhaita. Busseissa on yleensä tehokas ilmastointi, joten bussimatkoja varten kannattaa ottaa mukaan pitkähihaista vaatetta.
Thaimaassa tarvitaan korkeakertoimisia aurinkovoiteita ja hyttyskarkotetta, joita voit ostaa myös lomakohteesta apteekeista ja minimarketeista.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Khanom kohdeopas


Kulkuyhteydet

Liikkumismahdollisuudet Khanomissa ovat hieman rajalliset. Takseja on muutama, ja niitä saa mutta niitä saa ainoastaan tilauksesta. Parhaiten liikkumaan pääsee joko polkupyörällä tai vuokraamalla mopon tai vaihtoehtoisesti hotellin auton kuljettajineen. Leveät tiet ovat hyväkuntoisia ja liikenne varsin vähäistä. Tiet ovat iltaisin valaistuja.


Lentokenttäkuljetukset

Hotellin järjestämät lentokenttäkuljetukset sisältyvät hintaan. Huomioithan, että mahdollisia erikoismatkatavaroita (esim. golfbag, polkupyörä, lainelauta) ei välttämättä voida kuljettaa hotellin järjestämällä kuljetuksella. 

Phuketin lentoasema–Khanomin hotelli n. 275 km, kesto 3,5–4 tuntia.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Tarkista lastenistuimiin liittyvät ohjeistukset täältä, Matkakohteessa-osion alta.


Khanom lasten kanssa

Khanomin hienohiekkainen, rauhallinen ranta sopii lasten leikkeihin etenkin laskuveden aikaan. 


Nähtävyydet

Khao Sokin kansallispuistossa voit tutustia yhteen maailman vanhimmista sademetsistä.
Khanomin edustalla asuu harvinaisia vaaleanpunaisia delfiinejä. Voit bongata näitä kauniita eläimiä osallistumalla veneretkille.
Samet Chunin vesiputouksille pääset vaikka kävellen, sillä sinne on alle tunnin patikointimatka. Vesiputouksilta avautuu hieno näkymä lähiympäristöön.
Khao Wang Thongin tippukiviluolat ovat yksi alueen päänähtävyyksistä.
Tontarn Fish Spa sijaitsee varjoisassa metsässä joen varrella. Täällä voit antaa kalojen tehdä pedikyyrin, tuloksena pehmeä iho ja virkistyneet jalat.


Ostokset

Khanomissa on suppeat ostosmahdollisuudet. Suosittuja tuliaisia ovat thai-yrtit ja -mausteet sekä käsityöt. Muutaman kerran viikossa järjestettävillä Khanomin aamu- ja iltamarkkinoilla myydään kaikkea vaatteista ja koruista lähtien eksoottisiin ruokiin ja tuoreisiin hedelmiin. Lähin suurempi supermarketti Tesco on n. 7 km:n päässä Aava Resort -hotellista.


Ravintolat ja huvit

Khanomin pienet, paikalliset ravintolat tarjoavat vastapyydettyjä meren antimia ja herkullisia thairuokia. Hintataso on edullinen.

Yksi Khanomin suosituimmista ruokapaikoista on CC Beach Bar, jossa herkutellaan länsimaiseen tai thaityyliin. Khanom Hill -ravintolan ruokalistalla on annoksia Etelä-Thaimaan tyyliin. Aava Resort -hotellin palkintoja voittaneessa Aalto-ravintolassa voit ístua iltaa rannan äärellä.

Iltaelämä on rauhallista. Rannan tuntumassa on muutama puoleen yöhön saakka avoinna olevaa rentoa rantabaaria.


Uimarannat

Hotellimme sijaitsee upealla, hienohiekkaisella Nadan Beachillä. Rannalla on hotellivieraille ilmaisia aurinkotuoleja ja -varjoja. Rantaravintoloissa tarjoillaan edullista, herkullista thai-ruokaa.

Vuoroveden vaihtelu on toisinaan voimakasta. Nousuveden aikaan vesi voi peittää lähes koko rantahiekan. Syksyllä ja alkutalvesta rantahiekka voi olla paikoin valunut mereen kesän sateiden jäljiltä, mutta palautuu pikkuhiljaa talven aikana ennalleen.

Asukasluku ja etäisyydet

Khanom n. 23 000 asukasta
Surat Thani 80 km 
Krabi Town 220 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.