Lentokenttäkuljetukset

Hua Hin–Bangkok -yhdistelmämatkalla lentokenttäkuljetukset sisältyvät matkan hintaan.

Siirtyminen Hua Hinistä Bangkokiin

Hua Hinistä siirrytään päiväsaikaan bussilla Bangkokiin. Matkan pituus on n. 200 km ja kesto n. 4 t 15 min. Matkalla pidetään tauko.
Bussimatka sisältyy matkan hintaan. Bussikuljetus voidaan vaihtoehtoisesti tehdä minibussilla tai autolla henkilömäärästä riippuen.

Tietoa kohteesta Hua Hin

Harrastukset

Liikunnallinen lomailija voi pelata tennistä hotellien kentillä. Kuntoilla voi oman hotellin kuntosalilla. Grand Sport -kuntosalilla keskustassa voi harrastaa myös aikidoa ja thainyrkkeilyä. 

Golf

Hua Hinin ja Cha-Amin läheisyydessä voit golfata useilla hyvätasoisilla kentillä.

Thaimaan vanhimpiin kenttiin lukeutuu leveiden ja pitkin väylien 18-reikäinen Royal Hua Hin Golf Club. 1920-luvulta peräisin oleva kenttä sijaitsee Hua Hinin keskustassa, rautatieaseman läheisyydessä.
Banyan Golf Club -kentällä on otettu tyylikkäästi huomioon luonnonmukaisuus, Black Mountain Golf Clubin kentällä maisemaan kuuluvat pienet purot ja suuret kivi-istutukset. Nämä kentät ovat n. 15 km:n päässä keskustasta.
Avaraan maastoon rakennettu 18-reikäinen Palm Hills Golf Club sijaitsee n. 10 km Hua Hinistä pohjoiseen.
Lake View Resort & Golf Clubin kenttiä reunustavat puut, vesi ja hiekka-alueet. Jack Nicklauksen suunnittelema 27-reikäinen Springfield Royal Country Club on yksi Thaimaan hienoimmista kentistä. Molemmat kentät sijaitsevat n 25 km:n päässä Hua Hinistä.

Patikointi

Pala-Un vesiputouksilla ja Kaeng Krachan ja Sam Roi Yodin luonnonpuistojen alueella on sopivaa maastoa patikointiin. Merkittyjä reittejä tai reittikarttoja ei ole. Luonnonpuistojen pääsymaksu on 200 THB. Pala-Ulle on matkaa 60 km.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Pääkadun varrella olevat apteekit ovat avoinna päivittäin.

Bangkok Hua Hin -sairaala päivystää ympäri vuorokauden. 

Juomavesi

Vesijohtovettä ei suositella juotavaksi. Pullotettua vettä voi ostaa mm. elintarvikeliikkeistä.

Liikuntaesteettömyys

Jalkakäytävien reunukset ovat korkeat ja ajotiellä liikkumista haittaavat viemäriluukkujen kannet. Busseissa on korkeat portaat ja kapeat ovet ja käytävät. Hotellien lähiympäristössä ei ole suuria korkeuseroja. Minibusseissa on kapeat ovet ja käytävät. Hua Hinissä ei ole esteettömiä takseja.  

Retket eivät sovellu pyörätuolilla liikkuvalle matkustajalle. Retkikohteissa liikutaan paljon kapeissa paikoissa ja alueilla, joissa on suuria korkeuseroja ja vaikeakulkuista maastoa, ja niissä ei ole esteettömiä wc:tä. Veneisiin on hankala päästä. 

Luottokortit ja valuutanvaihto

Visa, MasterCard ja American Express käyvät suurimmissa liikkeissä, hotelleissa ja joissakin ravintoloissa. Diners on vähemmän tunnettu. Automaateista voit nostaa rahaa Visalla, MasterCardilla, Dinersilla, Visa Electronilla ja Maestrolla. Matkashekkejä ja valuuttaa vaihdetaan päivittäin avoinna olevissa valuutanvaihtopisteissä. Hotelleissa vaihtokurssi on alhaisempi kuin valuutanvaihtopisteissä.

Matkalle mukaan

Thaimaan ilmasto on kuuma ja kostea, joten varaa mukaan kevyitä kesävaatteita. Parhaita materiaaleja ovat luonnonkuidut. Ilmastoiduissa tiloissa ja busseissa pitkähihainen vaate on tarpeen, samoin joulu–tammikuun viileinä iltoina. Jos olet valinnut majoituksen neljän tai viiden tähden hotellista, huomioi, että näiden hotellien ravintoloissa toivotaan siistiä pukeutumista. Thaimaassa tarvitaan korkeakertoimisia aurinkovoiteita ja hyttyskarkotetta. Molempia voi myös ostaa paikan päällä. Hotellien allasalueilla on pyyhkeet. Kwaijoen retkelle lähtijät tarvitsevat lämmintä vaatetta, aamusumu joella on kylmähköä etenkin marras–helmikuussa. Taskulamppu on hyödyllinen Kwaijoella.

Palveluraha

Hotelleissa ja ravintoloissa laskun loppusummaan sisältyy usein 10 %:n palveluraha ja 7 %:n arvonlisävero. Sopiva kiitos esim. laukunkantajalle on 20–50 THB/laukku, retkibussin kuljettajalle 20–50 THB. paikallisoppaalle 20–50 THB ja hotellin siivoojalle 100–200 THB/vk. Ravintolassa voit jättää laskun loppusummasta ja ravintolan tasosta riippuen esim. 20–60 THB. 


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Hua Hin kohdeopas


Kulkuyhteydet

Hua Hinissä voi liikkua taksilla tai tuk-tukilla, joka soveltuu hyvin lähiympäristössä liikkumiseen. Lyhyille matkoille sopii myös polkupyöräriksa samlor. Takseja käytetään yleensä hieman pidemmillä matkoilla.

Polkupyöräriksat Tunnin kierros kaupungilla maksaa n. 200 THB.

Tuk-tukit ottavat kyytiin hotellien edestä ja katujen varsilta. Matka keskustan alueella maksaa 100 THB.

Taksit Taksimatka Hua Hinistä Cha-Amin keskustaan maksaa n. 400 THB. Lavataksit liikennöivät Hua Hinin keskustasta Khao Takiab -kukkulalle ja takaisin klo 7–16. Matka maksaa n. 10 THB/hlö, klo 16:n jälkeen normaalit taksihinnat.

Bussit Ilmastoidut bussit liikennöivät Hua Hinistä Bangkokiin klo 3–21 n. 40 minuutin välein. Matka kestää 3–4 t. Paikallisbussit kulkevat 25 minuutin välein esim. Cha-Amiin ja Phetchaburiin.

Juna Junalla pääsee etelään ja Bangkokiin. Bangkokiin on päivittäin useita vuoroja. Matka kestää 4 t 30 min–5 t.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään 5 päivää ennen matkaa.
Bangkok–Hua Hin-yhdistelmämatkalla lentokenttäkuljetukset sisältyvät hintaan.

Lentokenttä Suvarnabhumi, Bangkok
Matkan pituus n. 235 km
Matkan kesto 3,5–5 tuntia ruuhkista riippuen. Matkalla pidetään yksi tauko. 

Mahdollisia juoma- ja ruokaostoksia varten on hyvä vaihtaa bahteja etukäteen esim. lentoaseman valuutanvaihtopisteissä.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Golfbagin, polkupyörän, laine- ja purjelaudan kuljetus lentokenttäkuljetuksessa on lisämaksusta, hinta n. 45 €/suunta. Kuljetus erikoismatkatavaralle tulee tilata ennakkoon viimeistään 14 päivää ennen matkaa asiakaspalvelustamme.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Tarkista lastenistuimiin liittyvät ohjeistukset täältä, Matkakohteessa-osion alta.


Hua Hin lasten kanssa

Lasten lomapäivät täyttyvät iloisista touhuista hotellin uima-altaalla ja Hua Hinin rannalla. Vaihtelua lomapäiviin saa osallistumalla retkillemme.

Vesipuistot
Hua Hinin keskustan tuntumassa on Vana Nava -vesipuisto pitkine vesiliukumäkineen.
Black Mountain -vesipuistossa on likumäkiä, wakeboard-rata, hyökyaaltoallas, virtaava joki sekä pienille lapsille vesileikkipuisto. Alueella on myös ravintola ja baareja. Puisto on n. 10 km:n päässä Hua Hinistä.

Muuta tekemistä lapsille
Bluport-ostoskeskuksen yhteydessä on Whaley Port -puuha-alue ja Market Village -ostoskeskuksen yläkerrassa on leikkialue perheen pienimmille.

Pienten lasten ruokailu

Liikkeissä myydään paikallisia lastenruokia ja vaippoja. Lastenrattaita ei ole vuokrattavana.


Nähtävyydet

Rautatieasema rakennettiin 1920-luvun alussa. Asemalla on mm. kaunis puinen kuninkaallinen odotushuone.
Klai Kangwon -palatsi on kuningas Rama VII:n rakennuttama ja Rama IX aikana palatsia laajennettiin. Palatsi sijaitsee rannan puolella 2 km:n päässä keskustasta Cha-Amiin päin. Palatsi on yhä kuninkaallisten käytössä, joten se ei ole avoinna yleisölle.
Plearn Wan, Hua Hin 1950-luvulla. Palatsin lähellä sijaitsevalla alueella on kauppoja, ravintoloita ja kahviloita.
Centara Grand Beacj Resort, Thaimaan vanhin rantahotelli rakennettiin 1920-luvulla ja alkuperäinen osa on edelleen osa nykyistä luksushotellia. Hotellin puutarha on malliesimerkki thaimaalaisesta puutarha-arkkitehtuurista. Sen istutukset ja eläinten malliin leikatut pensaat ovat kauniita sekä päivällä että iltavalaistuksessa. Hotellin vanhassa siivessä on The Museum -kahvila, jossa on konditoriaherkkujen lisäksi esineistöä hotellin alkuajoilta sekä valokuvia entisajan Hua Hinistä.

Nähtävyyksiä lähialueilla
Khao Takiab -kukkula
on n. 6 km keskustasta etelään. Pääset sinne kätevimmin taksilla. Kukkulalta avautuu upea näkymä ympäristöön.
Hin Lek Fai -näköalakukkula on n. 3 km:n päässä keskustasta. 
Hua Hinin pohjoispuolella sijaitsevalla Italian Venetsiaa muistuttavalla alueella on mm. ostospaikkoja ja ohjelmaa koko perheelle. 
Maruek Hatayawan, Rama VI:n rakennuttama tiikkinen kuninkaallinen kesäpalatsi toimii nykyisin museona. Palatsi on Hua Hinistä Cha-Amin suuntaan mentäessä ja pääset sinne taksilla.
Pala-Un vesiputouksilla n. 60 km:n päässä Hua Hinistä on upeat maisemat ja hyvät patikointimahdollisuudet. Kuivan kauden aikaan vesiputousten tilalla virtaa pieni puro. Pääset vesiputouksille kansainvälisten retkien mukana tai vuokraamalla taksin.
Kaeng Krachan luonnonpuisto on n. 60 km:n päässä Hua Hinistä. 
Sam Roi Yotin luonnonpuisto sijaitsee n. 60 km etelään Hua Hinistä. Puisto on tunnettu luolista, rannoista ja kauniista maisemista. Pääset puistoon taksilla tai kansainvälisten retkien mukana.
Rama IV:n kesäpalatsi on Phetchaburissa. Siellä on useita merkittäviä temppeleitä, joista vanhimmat ovat 1700-luvulta. Pääset palatsialueelle kävellen tai kaapelihissillä. Tippukiviluolatemppelissä on n. 170 buddhapatsasta. Phetchaburiin pääset kansainvälisten retkien mukana.


Ostokset

Markkinakaduilla voi – etenkin tinkimistaitoinen – tehdä edullisia ostoksia. Keskustan eteläpuolella sijaitsevat ostoskeskukset Market Village ja Bluport. Monet teettävät lomallaan vaatteita räätäleillä, joita Hua Hinissä on runsaasti. Markkinat järjestetään joka ilta iltamarkkinakadulla, viikonloppuisin on taide- ja käsityömarkkinat Hyatt-hotellin läheisyydessä ja Grand-hotellin edustalla on iltamarkkinat ke–su.  

Bluport-ostoskeskuksessa on liikkeitä ja ravintoloita moneen makuun. 
Market Village -ostoskeskuksessa on mm. Tesco Lotus -tavaratalo sekä vaate-, kenkä-, elektroniikka-, lastenvaate- ja sisustusliikkeitä.
Liikkeet ovat avoinna päivittäin, iltamarkkinat n. klo 17–23. Katukauppa on vilkkaimmillaan auringonlaskun jälkeen.


Ravintolat ja huvit

Ravintolat ovat kuuluja kala- ja äyriäisherkuistaan, mutta yhtä lailla voit herkutella vaikkapa italialaisissa, skandinaavisissa ja saksalaisissa ravintoloissa. Khao Takiabin alueella on tunnelmallisia rantaravintoloita. Sataman liepeillä on paljon erityyppisiä ja edullisia ruokapaikkoja, mm. suosittuja kalaravintoloita. Iltamarkkinoilla ruokailet edullisesti paikallisten suosimissa pienissä ravintoloissa.

Hua Hin ei ole meluisan vauhdikas menopaikka, mutta ulkoilmaravintoloissa ja baareissa, diskoissa ja karaokebaareissa tunnelma on iltaisin korkealla. Naresdamri Roadin varrella on paljon ulkoilmabaareja. Suosittu illanviettokohde on jokailtaiset markkinat, jotka jatkuvat puoleen yöhön.


Uimarannat

Kaupungin edustalla levittäytyy hienohiekkainen, kapeahko Hua Hinin uimaranta. Reilun kuuden kilometrin pituisella rannalla on paikoitellen myös pieniä kiviä ja kalliota. Vesi on kohtuullisen puhdasta, joskin merivirrat sekoittavat sen usein sameaksi. Ranta-alueella on ravintoloita ja baareja ja rannalla kiertelevät kauppiaat myyvät mm. hedelmiä ja juomia. Aurinkotuolin ja -varjon vuokra on n. 100 THB.  

Suosittu Suan Sonin pitkä hiekkaranta sijaitsee n. 8 km Hua Hinin keskustasta etelään. Ranta on armeijan virkistysaluetta. Tuolien vuokra on n. 100 THB/pv. Ranta-alueella on myös pari rantaravintolaa.
Snorklaukseen ja sukellukseen soveltuva Koh Talun saari on Hua Hinin eteläpuolella, noin 3 tunnin automatkan ja n. 20 minuutin venematkan päässä. 

Nousu- ja laskuveden vaihtelut rannoilla ovat huomattavat. Nousuveden aikaan vesi peittää lähes koko rantahiekan, kun taas laskuveden aikaan vesi on vetäytynyt kauas rannasta. Keskiviikkoisin rantapalveluja on rajoitetusti rantojen siistimisten vuoksi. Syksyllä ja alkutalvesta rantahiekka voi olla paikoin valunut mereen kesän sateiden jäljiltä, mutta palautuu pikkuhiljaa talven aikana ennalleen.

Tietoa kohteesta Bangkok

Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Bangkokissa on useita apteekkeja ja lääkäriasemia. Lääkärin määräämät lääkkeet saa yleensä suoraan lääkäriltä. Myös Boot's- ja Watson's-kosmetiikkaliikkeet sekä jotkin 7-Eleven-myymälät myyvät lääkkeitä.

BNH Hospital -sairaala, 9 Convent Road, Silom Roadin poikkikatu. 

Liikuntaesteettömyys

Bangkokissa jalkakäytävillä liikkumista hankaloittavat mm. kuopat ja kaduilla käytävä kauppa. Jalkakäytäville on vain harvoin luiskia. Vilkasliikenteisten katujen ylittäminen on erittäin vaikeaa. Hotelleissa pärjää avustajan kanssa. Retkibusseihin nousu on lähes mahdotonta avustajankin kanssa, mutta kaupungissa voi retkeillä omatoimisesti käyttämällä esim. takseja ja minibusseja. Esteettömiä takseja ei ole. 

Luottokortit ja valuutanvaihto

Visa, Visa Electron, MasterCard, American Express ja Diners Club käyvät maksuvälineinä useissa myymälöissä ja ravintoloissa ja voit nostaa korteilla rahaa automaateista. Valuutanvaihtopisteet ovat avoinna yleensä ma–la, osa myös sunnuntaisin. Hotelleissa vaihtokurssi on alhaisempi kuin valuutanvaihtopisteissä.

Matkalle mukaan

Thaimaan ilmasto on kuuma ja kostea, joten varaa mukaan kevyitä kesävaatteita. Parhaita materiaaleja ovat luonnonkuidut. Ilmastoiduissa tiloissa ja busseissa pitkähihainen vaate on tarpeen, samoin joulu–tammikuun viileinä iltoina. Jos olet valinnut majoituksen neljän tai viiden tähden hotellista, huomioi, että näiden hotellien ravintoloissa toivotaan siistiä pukeutumista. Thaimaassa tarvitaan korkeakertoimisia aurinkovoiteita ja hyttyskarkotetta. Molempia voi myös ostaa paikan päällä.
Hotellien allasalueilla on pyyhkeet. Kwaijoen retkelle lähtijät tarvitsevat lämmintä vaatetta, aamusumu joella on viileää etenkin marras–helmikuussa. Taskulamppu on hyödyllinen Kwaijoella.

Palveluraha

Thaimaassa on tapana antaa palvelurahaa hyvästä palvelusta. Voit halutessasi muistaa tarjoilijoita ja hotellisi huonesiivoojaa, laukunkantajaa ja ravintolahenkilökuntaa. Sopiva kiitos laukunkantajalle on n. 50 THB/laukku, retkibussin kuljettajalle 25–50 THB ja siivoojalle 100–200 THB/vk. Ravintolassa voit jättää laskun loppusummasta ja ravintolan tasosta riippuen esim. 20-60 THB. Taksissa mittarin osoittama summa pyöristetään lähimpään 5 bahtiin.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Bangkok kohdeopas


Kulkuyhteydet

Bangkokissa on kätevä liikkua ilmastoiduilla mittaritakseilla. Reittivesibussi Chao Phraya -joella on kätevä, nopea ja edullinen kulkuväline. Ilmarata- ja metroasemat ovat kävelymatkan päässä useimmista hotelleistamme.

Bussi
Bangkokissa on hyvä sisäinen bussiverkosto. Matka maksaa 7–30 THB. Bangkokista on myös hyvät ja edulliset bussiyhteydet eri puolille maata. Bussit Pattayaan ja Rayongiin lähtevät itäiseltä Ekkamain asemalta, Cha-Amiin ja Hua Hiniin eteläiseltä asemalta. Käytä pitkillä matkoilla ilmastoituja busseja.

Taksi
Hotelleissa on taksipalvelu. Ilmastoidut mittaritaksit, taximeter, ovat suositeltavia, ja niitä saa lennosta. Tarkista, että kuljettaja käynnistää mittarin matkan alkaessa. Hotellien edustalla on yksityisyrittäjiä autoineen, joita kannattaa välttää, sillä he vievät ulkomaalaisia ostoksille liiankin innokkaasti.

Tuk-tuk
Kolmipyöräiset ja yleensä kolmepaikkaiset avovaunut, tuk-tukit ovat yleisiä Bangkokin katukuvassa. Liikenteen saasteiden vuoksi tuk-tuk voi kuitenkin tuntua tukalalta. Sovi hinta ennen kyytiin nousemista. 

Ilmarata, BTS Sky Train
Kaksi ilmaratalinjaa kulkee keskustan ruuhkaisimpien katujen yläpuolella muutaman minuutin välein klo 6–24. Narai-hotellin lähin asema on Chong Nonsi, Holiday Inn -hotellin Surasak. Shangri-La- -hotellia lähinnä oleva asema on Saphan Taksin. Centara Grand at Central World sijaitsee lähellä Siam-asemaa. 

Metro
Bangkokin metrolinja on n. 20 km:n pituinen ja se kulkee reittiä Hua Lampong -päärautatieasema–Rama IV Road–Sukhumvit Road–Phetchaburi Road–Chatuchak (kaupungin pohjoisosassa). Hotellejamme lähin pysäkki on Silom Roadin päässä oleva Silomin asema. 

Jokivene
Chao Phraya Express -jokivene liikennöi Chao Phraya -joella klo 6–18. Sillä pääsee nopeasti vaikkapa kiinalaiseen kaupunginosaan. Matka maksetaan veneessä tai etukäteen laiturialueella. Pysäkkejä on useita, esim. yksi on Oriental-hotellin vieressä.

Juna
Päärautatieasema Hua Lamphong on Rama IV Roadin päässä. Pitkillä matkoilla kannattaa käyttää ilmastoitua 1. ja 2. luokkaa. 


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään 5 päivää ennen matkaa.
Yhdistelmämatkoilla lentokenttäkuljetukset sisältyvät hintaan.

Lentokenttä Suvarnabhumi
Matkan pituus n. 35 km Bangkokin hotelleihin
Matkan kesto n. 45 min, liikenteestä riippuen 

Lentoasemalta lomakohteeseen pääset myös taksilla.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Golfbagin, polkupyörän, laine- ja purhelaudan kuljetus lentokenttäkuljetuksessa on lisämaksusta, hinta n. 25 €/suunta. Kuljetus erikoismatkatavaralle tulee tilata ennakkoon viimeistään 14 päivää ennen matkaa asiakaspalvelustamme.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Tarkista lastenistuimiin liittyvät ohjeistukset täältä, Matkakohteessa-osion alta.


Bangkok lasten kanssa

Bangkokissa riittää tekemistä ja näkemistä myös naperoille. Perheen pienimpien kanssa on hauska liikkua kotimaasta poikkeavilla kulkuneuvoilla, kuten jokiveneellä, ilmaradalla tai pitkähäntäveneellä Chao Phraya -joella ja kanavilla.

Muuta tekemistä lapsille
Rama I Roadilla Siam Discoveryssä sijaitseva Madame Tussauds Bangkok -vahanukkemuseossa on näytillä yli 70 vahanukkea julkisuuden henkilöistä.
Kidzania-lastenmaailmassa perheen pienimmät voivat harjoitella aikuisten ammatteja kuten palomiehenä tai lääkärinä toimimista. Sijaitsee Siam Paragon -ostoskeskuksessa.

Pienten lasten ruokailu
Kaupoissa myydään lastenruokia ja vaippoja.


Nähtävyydet

Suuri palatsi ja Wat Phra Kaeo  ovat Bangkokin päänähtävyydet entisellä kuninkaallisella palatsialueella. Alueella on arvostetuimman buddhapatsaan Smaragdibuddhan temppeli. Alueella on tarkat pukeutumissäännöt.
Wat Traimitr, Kultaisen Buddhan temppeli on kiinalaisen kaupunginosan lähellä. Yli 5 000 kiloa painava kultainen buddha on peräisin Sukhothain ajalta, 1200-luvulta.
Jim Thompsonin talo Rama I Roadilla, Soi Kasemsan 11 -kujan päässä on seitsemän perinteisen thaitalon muodostama upea kokonaisuus. Tämä amerikkalaisen thaisilkkiteollisuuden kehittäjän kotimuseo sisältää arvokkaita itämaisen taiteen kokoelmia. 
The National Museum, yksi Kaakkois-Aasian suurimmista kansallismuseoista on Sanam Luang -aukion tuntumassa.
Suan Pakkard Palace, prinssi Paribatran ja prinsessa Chumbotin antiikkikokoelmat, kaunis puutarha, perinteisiä thaitaloja. 
Kuninkaalliset purret -museoon pääsee veneellä. 
Madame Tussauds Bangkok -vahanukkemuseo. Rama I Road, Siam Discovery 6. krs. Museossa on yli 70 vahanukkea julkisuuden henkilöistä. 
Baiyoke Sky, Pratunam. Baiyoke II on Thaimaan korkeimpia hotelleja (309 m). Ravintolat ovat 76. ja 78. kerroksessa, näköalatasanne 77. ja ulkoterassi 84. kerroksessa.
Siriraj-sairaalan museo, anatomian, oikeuslääketieteen ja yrttiparannuksen museo.

Bangkokissa on n. 400 temppeliä. Smaragdibuddhan temppelin ohella tärkeimpiä temppeleitä ovat Wat Benchamapobhit (Marmoritemppeli), Wat Po, Wat Arun ja Wat Sakhet (Kultainen vuori). Historiallisiin temppeleihin on pieni pääsymaksu. Useimpiin temppeleihin pääsee kuitenkin maksutta.


Ostokset

Bangkokissa on erinomaiset ostosmahdollisuudet. Maan omat tuotteet ovat edullisia. Voit tinkiä pikkuliikkeissä ja katukaupoissa, mutta tavarataloissa hinnat ovat kiinteät. Suosittuja ostoksia ovat mm. thaisilkki, mittatilaus- ja valmisvaatteet, silmä- ja aurinkolasit, käsityöt ja taide-esineet.
Useimmat liikkeet ovat avoinna päivittäin klo 10–21. Osa pikkuliikkeistä on suljettu sunnuntaisin ja juhlapäivinä.

Keskeisiä ostosalueita
Silom Roadin ja Suriwong Roadin alue sekä Siam Square ja Sukhumvit Road ovat täynnä katukauppiaita sekä silkki-, räätäli-, jalokivi- ja matkamuistoliikkeitä, tavarataloja ja ostoskeskuksia. Patpongin alueella on iltaisin vilkasta katukauppaa puoleen yöhön saakka.

Toreja ja markkinoita
Asiatique-markkinat
ovat iltaisin Chao Phraya -joen varrella. Laajalla alueella on mm. vaate-, sisustus- ja käsityöliikkeitä, ravintoloita ja kahviloita. Markkinoille pääsee kätevimmin venekuljetuksella Saphan Taksin -sillan luota.
Viikonloppumarkkinat pidetään Chatuchak-puistossa keskustan pohjoispuolella la–su klo 9–17. Myytävänä on mm. vaatteita, taloustavaroita, sisustustarvikkeita, huonekaluja ja ruokaa. Pääset markkinoille kätevästi ilmaradalla tai metrolla, pysäkki on Mo Chit.
Kiinalaisessa kaupunginosassa on satoja kultakauppoja, rohdos-, elintarvike- ja tukkukauppoja. Pääkatu on Yaowarat Road. Kannattaa hakeutua myös kapeammalle Sampeng Lane -kujalle, jonka varrella on paljon mm. kangasliikkeitä.
Pratunamissa Ratchaprarop Roadilla, lähellä Bayoke Sky -hotellia on paljon vaate- ja tukkuliikkeitä.

Ostoskeskuksia ja tavarataloja
Iconsiam,
 marraskuussa 2018 avattu suuri ostoskeskus sijaitsee Chao Phraya -joen varrella, Millennium Hilton -hotellin vieressä. 
Terminal 21, Sukhumvit Road, ilmajuna-asema Asok. Ostoskeskuksessa on 9 kerrosta ja n. 600 liikettä. Saman katon alla voit kokea useita maailman ostoskaupunkeja, Lontoon kadut, Tokion sokkelot tai Istanbulin bazaarin.
Mahboonkrong, Phayathai Road. Ostoskeskuksen yhteydessä on mm. Tokyo-tavaratalo.
Central World, Rama I Road. Mm. Isetan-tavaratalo. Bangkokin suurin ostoskeskus. 
Gaysorn Plaza on Central Worldia vastapäätä. Valikoimissa on runsaasti arvostettuja huippumerkkejä.
Siam Paragon, Rama I Road. Aasian suurimpia ostoskeskuksia, merkkiliikkeitä.
Siam Center, Rama I Road. Nuorten vaateliikkeitä.
Siam Discovery Center, Rama I Road. Vaatteita, elektroniikkaa, sisustusliikkeitä, Asia Books -kirjakauppa.
River City, Royal Orchid Sheraton -hotellin vieressä, silkkiä ja antiikkia.
Oriental Plaza, ylellinen ostoskeskus Oriental-hotellin vieressä. Käsitöitä, taidetta.
Emporium, Sukhumvit Road, Soi 24, merkkiliikkeitä.
Central-tavaratalo, on mm. Soi Chidlomilla. Central Embassy Chidlomin Central-tavaratalon vieressä on yksi kaupungin suurimmista luksus-ostoskeskuksista.

Robinson-tavaratalo on mm. New Roadilla.
Big C, Ratchadamri Road. Edullinen ostoskeskus ja tavaratalo Central Worldia vastapäätä.


Ravintolat ja huvit

Bangkokissa ovat edustettuina lähes kaikki maailman keittiöt ja koko ihanien thairuokien kirjo. Riisipohjaisten, usein tulisten aterioiden valmistusaineina käytetään sekä lihaa että tuoreita vihanneksia, kalaa ja äyriäisiä. 
Bangkokissa on lukemattomia ravintoloita, joissa soi elävä musiikki.

Useilla tasokkailla hotelleilla on omat musiikkibaarinsa, diskonsa ja yökerhonsa. Upeita kaupunkinäkymiä voit ihailla korkeiden hotellien kattoterasseilla ja ylimpien kerrosten baareissa. Suosittuja näköalabaareja ovat Silomkadun päässä sijaitsevan State Tower -rakennuksen 63. kerroksen Sky Bar, Millennium Hilton -hotellin Three Sixty Lounge ja terassibaari 32. kerroksessa sekä Banyan Tree -hotellin Vertigo 61. kerroksessa. Patpongin alue tunnetaan kautta maailman vilkkaasta katukaupastaan, ravintoloistaan ja yöelämästään.

Matkustusasiakirjat ja maahantulomuodollisuudet

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.