Agia Napa – tietoa matkakohteesta

Agia Napa 1
Agia Napa 2
Agia Napa 3
Agia Napa 4
Agia Napa 5
Agia Napa 6
Agia Napa 7
Agia Napa 8
Agia Napa 9
Agia Napa 10
Agia Napa 11
Agia Napa 12
Agia Napa 13
Agia Napa 14
Agia Napa 15
Agia Napa 16
Agia Napa 17
Agia Napa 18
Agia Napa 19
Agia Napa 20
Agia Napa 21
Agia Napa 22
Agia Napa 23
Agia Napa 24
Agia Napa 25
Agia Napa 26
Agia Napa 27
Agia Napa 28
Agia Napa 29
Agia Napa 30
Agia Napa 31
Agia Napa 32
Agia Napa 33
Agia Napa 34
Agia Napa 35
Agia Napa 1
Agia Napa 2
Agia Napa 3
Agia Napa 4
Agia Napa 5
Agia Napa 6
Agia Napa 7
Agia Napa 8
Agia Napa 9
Agia Napa 10
Agia Napa 11
Agia Napa 12
Agia Napa 13
Agia Napa 14
Agia Napa 15
Agia Napa 16
Agia Napa 17
Agia Napa 18
Agia Napa 19
Agia Napa 20
Agia Napa 21
Agia Napa 22
Agia Napa 23
Agia Napa 24
Agia Napa 25
Agia Napa 26
Agia Napa 27
Agia Napa 28
Agia Napa 29
Agia Napa 30
Agia Napa 31
Agia Napa 32
Agia Napa 33
Agia Napa 34
Agia Napa 35

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Varaa vuokra-auto lomallesi kätevästi verkkosivuiltamme. Saadaksesi haluamasi automallin tee autonvuokraus jo hyvissä ajoin ennen matkasi alkua. Auto noudetaan joko kohteen lentoasemalta tai muusta vuokraamon toimipisteestä.

Autonvuokraus onnistuu osassa lomakohteistamme helposti myös Aurinkomatkat-sovelluksessa tai oppaaltamme. Sovelluksessa vuokraus on mahdollinen aikaisintaan 3 viikkoa ennen matkan alkua.

Huomioithan että Kyproksella on vasemmanpuoleinen liikenne.


Harrastukset

Suosituimmat harrastukset ovat keskittyneet rannoille. Kirkasvetiset, puhtaat vedet tarjoavat erinomaiset puitteet sukellukseen, snorklaukseen ja lukuisten vesiurheilulajien harrastamiseen. Pyöräillen pääset tutustumaan lähikyliin ja ruuhkattomille rannoille, läheisellä Cape Grecon luonnonsuojelualueella riittää reittejä niin pyöräilijöille kuin patikoijillekin.

Patikointi

Cape Grecon luonnonpuistossa kulkee useita patikointireittejä. Erityisesti keskikesällä kannattaa suunnata saaren keskiosassa sijaitsevaan Troodosvuoristoon, sillä ilmasto vuorilla on viileämpää kuin rannikolla. Troodoksen rinteillä on laaja ja monipuolinen vaellusreitistö, joiden varrella näet viinitiloja ja paikallisia pieniä kyliä.

Pyörien vuokraus

Voit vuokrata polkupyöriä, skoottereita, mönkijöitä ja moottoripyöriä useista vuokraamoista. Keskustasta pääset pyörätietä pitkin esim. Nissi Beachin rannalle tai keskustan itäpuolella n. 7 km:n päässä sijaitsevalle Cape Grecon niemelle. Pyöräilyretket luonnonsuojelualueelle ovat suosittuja.

Sukellus ja snorklaus

Agia Napan ympäristön kirkkaat ja lämpimät vedet tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet sukellukseen ja snorklaukseen.
Agia Napassa on useita sukelluskohteita lähietäisyydellä. Aloittelijoille ja vähemmän sukeltaneille on rauhallisia, tuulettomia lahtia, kokeneemmille elämyksiä riittää luolissa ja tunneleissa sukeltaen sekä vanhoja uponneita laivoja tutkien. Sukellusretkiä järjestäviä yrityksiä on useita.

Snorklaus on suosittua kaikilla rannoilla. Agia Napan ja Protaraksen välissä sijaitseva Konnos Beach on uskomattoman hieno alue snorklaajille.

Vesiurheilu

Vesiurheilulajit ja veneretket ovat suosittuja. Rannoilla vuokrataan erilaisia välineitä SUP-laudoista kanootteihin, voit kokeilla myös banaaniveneajelua tai nousuvarjoliitoa. 


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Pääkadun varrella ja hotellien läheisyydessä on useita apteekkeja. Päivystävän apteekin nimi ja osoite on kunkin apteekin ikkunassa.

Yksityisssairaala Napa Olympic Private Hospital Chavares-kadun päässä on avoinna 24 t/vrk.

Liikuntaesteettömyys

Agia Napa on rakennettu mäelle, joten esim. Vanhassakaupungissa liikkuminen on haasteellista. Jalkakäytäviä kuitenkin on ja paikoin myös luiskia. Kadut ovat tasaisia, mutta kynnykset korkeita.

Luottokortit

Yleisimmät luottokortit ja Visa Electron käyvät maksuvälineinä useimmissa liikkeissä, hotelleissa ja ravintoloissa. Korteilla voi nostaa rahaa pankkiautomaateista.

Palveluraha

Kyproksella on tapana antaa palvelurahaa kiitokseksi hyvästä palvelusta. Ravintolassa laskun loppusummaa on tapana pyöristää ylöspäin 5-10 %. Palvelurahalla voi muistaa myös retkibussin kuljettajaa ja loman lopussa hotellihuoneesi siivoojaa.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Agia Napa kohdeopas


Kulkuyhteydet

Kyproksella on hyvä ja toimiva julkinen bussiverkosto. Busseja kulkee Paralimniin sekä Protarakseen, Larnakaan ja Nikosiaan. Bussit lähtevät pääkadulta, Luostariaukion vierestä ja lippu ostetaan kuljettajalta.

Taksin saat asemilta tai lennosta. Voit myös pyytää hotellisi henkilökuntaa soittamaan taksin hotelliisi. Varmista, että mittari on päällä, tai sovi hinta etukäteen. 


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään viisi päivää ennen matkaa.

Lentokenttä Larnaka
Matkan pituus n. 48 km
Matkan kesto n. 1 t  

Yhteydet lentoasemalta 
Lentoasemalta lomakohteeseen pääset myös bussilla tai taksilla. 

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Jos sinulla on erikoismatkatavaroita esim. golfbagi (poislukien lastenrattaat), ota yhteys asiakaspalveluumme viimeistään 14 päivää ennen matkaa varmistaaksesi erikoismatkatavaralle paikan kuljetuksessa.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Tarkista lastenistuimiin liittyvät ohjeistukset täältä, Matkakohteessa-osion alta.


Agia Napa lasten kanssa

Agia Napan satamassa on pienille lapsille tarkoitettu Dolphins Luna Park, jossa on leikkialue ja karuselleja.

Waterworld-vesipuisto sijaitsee muutaman kilometrin päässä keskustasta. Hieno vesipuisto on yksi Euroopan suurimmista, ja sen antiikin Kreikka -teemaiset liu'ut ja altaat viihdyttävät kaikenikäisiä koko päivän. Alueella on myös ravintoloita.

Agia Napan keskustassa sijaitsevassa Parko Paliatso -huvipuistossa on nuoremmille ja vanhemmille sopivia karuselleja ja laitteita, ravintoloita, jäätelökojuja ja huvipuistotunnelmaa.

Kyproslaiset ovat hyvin lapsirakkaita, ja lapsiin suhtaudutaan hyvin joka paikassa. Ravintoloissa on yleisesti leikkialueita ja erilliset ruokalistat lapsille, ja puistoissa on leikkipaikkoja. Loivasti syvenevät, vähäaallokkoiset rannat ovat omiaan lasten leikkeihin.


Nähtävyydet

Agia Napan tunnetuin nähtävyys on Luostariaukio sitä ympäröivine rakennuksineen, joista kuuluisin on 1500-luvulla rakennettu luostari. 
 
Paralimnin kylään pääset bussilla, taksilla ja polkupyörällä. Voit mennä suoraan Agia Napan tietä ja palata Fig Tree Bayn kautta. Matkan varrella on kauniita hiekkarantoja, merenlahtia ja useita ravintoloita.

Protaraksen yläpuolella olevalla kukkulalla sijaitsee Elian kirkko, josta aukeaa huikea näkymä merelle.

Nikosia ja Larnaka ovat erinomaisia ostoskaupunkeja täynnä hienoja historiallisia nähtävyyksiä.

Troodosvuoristossa on monta Unescon perintölistalla olevaa kirkkoa. Kykkoksen luostari on myös Troodoksen alueella.

Agia Napasta pääsee varsin lähelle miehitetyn alueen rajaa. Huomioi, että valokuvaaminen alueella on kielletty. Voit tehdä päiväretken miehityslinjan toiselle puolelle kauniiseen Famagustan kaupunkiin, jonka rannalta voi ihmetellä Varoushan aavekaupungin autiota näkyä.

Rajoituksia valokuvauksessa:
Kirkoissa ja museoissa ei saa kuvata salamavalolla; monissa kuvaaminen on kokonaan kielletty, samoin videointi. Muutamissa sisämuseoissa saa videoida maksamalla kuvausmaksun.

Kuvaaminen on kielletty miehityslinjan valvontaasemilla sekä tukikohta-alueilla. Kuvata ei saa myöskään työtehtävissään olevia sotilaita ja poliiseja.


Ostokset

Parhaat ostospaikat ovat Makarios-pääkadulla ja Luostariaukion ympäristössä. Edullisia ostoksia voi tehdä mm. Larnakassa ja läheisessä Paralimnin kylässä. Larnakan ja Paralimnin kaupoissa vietetään yleensä siestaa keskellä päivää.

Suositeltavaa ostettavaa ovat kengät, vyöt, silmälasit, juustot, hedelmät, pähkinät, kankaat, lastenvaatteet, keramiikka, korityöt, pöytäliinat sekä kulta- ja hopeakorut.


Ravintolat ja huvit

Agia Napassa on runsaasti ravintoloita pikaruokapaikoista hienostuneisiin à la carte -ravintoloihin. Voit nauttia perinteisen kyproslaisen keittiön antimien lisäksi mm. kiinalaista, japanilaista, intialaista ja meksikolaista ruokaa. Nissi Avenuen varrella on ravintoloita vieri vieressä, satama-alueen tavernoissa nautitaan merellisistä herkuista. Läheisessä Paralimnin kylässä on erinomaisia pieniä ravintoloita.

Kyproslaisessa keittiössä yhdistyvät Kreikan, Turkin ja Lähi-Idän keittiöiden maut. Hyvä tapa tutustua paikalliseen keittiöön on syödä 10–20 ruokalajin mezé, joka jaetaan koko seurueen kesken. Pöytään tuodaan ensin kylmät alkupalat, dippikastikkeet, salaatit ja leipä, sitten lämpimät ruuat pieninä annoksina. Mezé sopii iltaruuaksi ja sen nauttimiseen kannattaa varata aikaa.
Kyproksella syödään myös paljon mereneläviä, tuoreita kasviksia ja oliiviöljyä. Saaren tunnetuin tuote lienee suussasulava halloumi-juusto.

Iltaelämä on vilkasta; pubeja, diskoja ja klubeja on kymmenittäin. Suosituimmat menopaikat ovat keskustassa Luostariaukiolla ja sitä ympäröivillä kujilla, joissa baarit ja yökerhot ovat avoinna aamutunneille saakka. Viihdetarjonta on selkeästi nuorille suunnattua.


Uimarannat

Agia Napa tunnetaan kauniista valkohiekkaisista ja kirkasvetisistä rannoistaan. Rannoille on myönnetty Blue Flag -ympäristösertifikaatit merkiksi rantojen puhtaudesta. Useimmilla rannoilla vuokrataan aurinkotuoleja ja -varjoja ja niillä on palveluja.

Vilkas, kuvankaunis Nissi Beachin ranta on 3 km keskustasta Larnakan suuntaan ja sinne pääsee esim. bussilla. Rannalla on hyvät vesiurheilumahdollisuudet, siellä voi mm. vuokrata kanootteja, SUP-lautoja ja polkuveneitä sekä vesihiihtää ja ajaa banaaniveneellä. Rannalla on snackbaareja. 

Keskustan ranta, Grecian Bay on sataman jatkeena. Rauhallisempia rantoja ovat mm. Sandy Bay ja Makronissos Beach 3,5 km:n päässä keskustasta.

Asukasluku ja etäisyydet

Agia Napa n. 3 200 as. 
Protaras 9 km
Larnaka 63 km
Limassol 114 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.