Sivota – tietoa matkakohteesta

Sivota 1
Sivota 2
Sivota 3
Sivota 4
Sivota 5
Sivota 6
Sivota 7
Sivota 8
Sivota 9
Sivota 10
Sivota 11
Sivota 12
Sivota 13
Sivota 14
Sivota 15
Sivota 16
Sivota 17
Sivota 18
Sivota 19
Sivota 20
Sivota 21
Sivota 22
Sivota 23
Sivota 24
Sivota 25
Sivota 26
Sivota 27
Sivota 28
Sivota 1
Sivota 2
Sivota 3
Sivota 4
Sivota 5
Sivota 6
Sivota 7
Sivota 8
Sivota 9
Sivota 10
Sivota 11
Sivota 12
Sivota 13
Sivota 14
Sivota 15
Sivota 16
Sivota 17
Sivota 18
Sivota 19
Sivota 20
Sivota 21
Sivota 22
Sivota 23
Sivota 24
Sivota 25
Sivota 26
Sivota 27
Sivota 28

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Varaa vuokra-auto lomallesi kätevästi verkkosivuiltamme. Saadaksesi haluamasi automallin tee autonvuokraus jo hyvissä ajoin ennen matkasi alkua. Auto noudetaan joko kohteen lentoasemalta tai muusta vuokraamon toimipisteestä.

Autonvuokraus onnistuu osassa lomakohteistamme helposti myös Aurinkomatkat-sovelluksessa tai oppaaltamme. Sovelluksessa vuokraus on mahdollinen aikaisintaan 3 viikkoa ennen matkan alkua.


Harrastukset

Vesiurheilulajit tahdittavat lomaa Sivotassa. Mega Ammos -rannalla n. 1,5 km Sivotasta Pargan suuntaan voi mm. meloa, vesihiihtää, varjoliitää ja vuokrata moottoriveneitä.

Sukellusta harrastavat voivat lähteä sukellusretkille, jonne mukaan pääsevät myös seuralaiset, jotka eivät sukella.

Tennistä voi pelata hotelli Sivotan kentällä, jonne ovat tervetulleita muutkin kuin hotellin asiakkaat.

Sukellus

Sukellus on hauskaa puuhaa Sivotan kirkkaissa vesissä. Murtemenon saari noin 5,5 km:n päässä keskustassa on hyvä sukelluspaikka.

Snorklausta voi harrastaa esim. Agia Paraskevin saarella noin 6 km:n päässä Sivotan keskustasta. Lyhyen matkan mantereelta saarelle voi uida.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Sivotassa on apteekki.

Sivotassa on kaksi yksityislääkäriä. Igoumenitsassa on lääkärikeskus. Sivotassa ei ole suomalaisten vakuutusyhtiöiden yhteistyölääkäreitä. Voit anoa kuitteja vastaan korvausta vakuutusyhtiöltäsi.

Juomavesi

Sivotan vesijohtovesi ei ole juomakelpoista. Voit ostaa pullotettua vettä esim. minimarketeista.

Liikuntaesteettömyys

Sivota ei sovi liikuntarajoitteisille matkustajille, sillä kylän tiet ovat kapeita eikä ajoteiden vierellä ole kaikkialla kävelyteitä. Sivotassa on myös korkeuseroja.

Luottokortit

Luottokortti ja Visa Electron eivät käy maksuvälineenä kaikissa kaupoissa ja ravintoloissa. Sivotassa on kaksi pankkiautomaattia, joista rahaa voi nostaa yleisimmillä luottokorteilla.

Palveluraha

Ravintoloissa on tapana pyöristää laskun loppusummaa ylöspäin n. 10 %.  Voit muistaa retkibussin kuljettajaa sekä hotellien henkilökuntaa palvelurahalla kiitoksena hyvästä palvelusta.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Sivota kohdeopas


Kulkuyhteydet

Sivotassa on kätevintä liikkua jalkaisin ja taksilla.

Bussi
Sivotan paikallisbussiliikenne on vähäistä. Igoumenitsaan kulkee vuoroja pari kertaa päivässä.

Taksi

Kylän keskustassa on taksiasema. Hotellin vastaanotosta voi tilata taksin hotellille.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään 5 päivää ennen matkaa.

Lentokenttä Preveza, Aktion kenttä
Matkan pituus n. 90 km
Matkan kesto n. 1,5 tuntia

Yhteydet lentoasemalta
Lentoasemalta lomakohteeseen pääset myös taksilla.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Golfbagin, polkupyörän sekä purje- ja lainelaudan kujetus lentokenttäkuljetuksissa on lisämaksusta, hinta n. 15 €/suunta. Kuljetus erikoismatkatavaralle tulee tilata ennakkoon viimeistään 14 päivää ennen matkaa asiakaspalvelustamme.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Tarkista lastenistuimiin liittyvät ohjeistukset täältä, Matkakohteessa-osion alta.


Sivota lasten kanssa

Lasten lomapäivät täyttyvät vesileikeistä rannalla ja uima-altaalla. Lasten kanssa voi osallistua myös retkillemme. Lastenrattailla liikkuminen on melko hankalaa, sillä kylän tiet ovat kapeita, eikä kaikkialla ole kävelyteitä.

Vesipuisto

Sivotassa on pieni, vaatimaton vesipuisto, joka on avoinna heinäkuun puolivälistä elokuun loppuun.

Pienten lasten ruokailu

Kaupoissa on rajallinen valikoima purkkiruokia. Lastenrattaita ei ole vuokrattavana.


Nähtävyydet

Sivotan ympäristössä voi ihailla upeaa luontoa. Laivalla tai taksiveneellä pääsee upottamaan varpaansa pienten lähisaarien hienoille rannoille.

Historiallisia nähtävyyksiä voi lähteä katsomaan 30 km:n päähän Pargaan. Pargan kuuluisin nähtävyys on kylää hallinneiden venetsialaisten 1300-luvulla rakentama linnoitus.

Acheron-joki n. 50 km:n päässä Sivotasta kirkkaine lähteineen on otollinen paikka kokeilla jokikahlausta, laskea koskea kumiveneellä tai ylittää joki yläilmoissa vaijerin varassa.


Ostokset

Sivotassa on rajalliset ostosmahdollisuudet. Kylän keskustassa on matkamuistoliikkeitä. Suosittuja tuliaisia ovat hunaja ja oliiviöljy.


Ravintolat ja huvit

Sivotassa on ravintoloita joka makuun. Suositut ravintolat, tavernat ja tunnelmalliset kahvilat ovat sataman kävelykadulla vieri vieressä. Ravintoloissa kannattaa maistaa merenantimia, joista Sivota on tunnettu.

Sivotan yöelämä on rauhallista. Rantakadun baarit soittavat toisinaan elävää musiikkia. Heinä-elokuussa kylässä on disko.


Uimarannat

Sivotassa on useita mukavia rantoja. Rannat ovat pääosin hiekkarantoja, osassa on myös pikkukiviä. Suurin rannoista on Mega Ammos -ranta. Bella Vraka -saaren hiekkarannalle voi kahlata matalassa vedessä.

Rannat sopivat hyvin lapsille, sillä ne syvenevät loivasti.

Rantapalvelut

Useimmilla rannoilla vuokrataan aurinkovarjoja ja -tuoleja, hinta n. 7 €/kaksi tuolia ja varjo. Kylän rantojen lähettyvillä on myös tavernoita.

Mega Ammos -rannalla voi heinä-elokuussa hiihtää vesisuksilla, meloa, harrastaa varjoliitoa ja banaaniajelua. Polkuveneitä on Zavia-rannalla.


Ilmastovero

Kreikan hotelleissa veloitetaan matkailijoilta ilmastovero (Resilience to the Climate Crisis), jonka suuruus on 1,5–10 €/päivä/huone. Veron suuruus määräytyy hotellin kreikkalaisen tähtiluokituksen mukaan, joka saattaa poiketa Aurinkomatkojen tähtiluokituksesta. Ilmastovero ei sisälly matkapaketin hintaan, vaan se maksetaan kohteessa suoraan hotellille. Muutokset perittävän veron suuruudessa ovat mahdollisia.

Asukasluku ja etäisyydet Sivotasta

Sivota n. 1 000 as.

Plataria 10 km
Perdiga 12 km
Igoumenitsa 20 km
Parga 30 km 

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.