Lefkas – tietoa matkakohteesta

Lefkas 1
Lefkas 2
Lefkas 3
Lefkas 4
Lefkas 5
Lefkas 6
Lefkas 7
Lefkas 8
Lefkas 9
Lefkas 10
Lefkas 11
Lefkas 12
Lefkas 13
Lefkas 14
Lefkas 15
Lefkas 16
Lefkas 17
Lefkas 18
Lefkas 19
Lefkas 20
Lefkas 21
Lefkas 22
Lefkas 23
Lefkas 24
Lefkas 25
Lefkas 26
Lefkas 27
Lefkas 28
Lefkas 29
Lefkas 30
Lefkas 31
Lefkas 32
Lefkas 33
Lefkas 34
Lefkas 35
Lefkas 36
Lefkas 1
Lefkas 2
Lefkas 3
Lefkas 4
Lefkas 5
Lefkas 6
Lefkas 7
Lefkas 8
Lefkas 9
Lefkas 10
Lefkas 11
Lefkas 12
Lefkas 13
Lefkas 14
Lefkas 15
Lefkas 16
Lefkas 17
Lefkas 18
Lefkas 19
Lefkas 20
Lefkas 21
Lefkas 22
Lefkas 23
Lefkas 24
Lefkas 25
Lefkas 26
Lefkas 27
Lefkas 28
Lefkas 29
Lefkas 30
Lefkas 31
Lefkas 32
Lefkas 33
Lefkas 34
Lefkas 35
Lefkas 36

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Voit vuVaraa vuokra-auto lomallesi kätevästi verkkosivuiltamme. Saadaksesi haluamasi automallin tee autonvuokraus jo hyvissä ajoin ennen matkasi alkua. Auto noudetaan joko kohteen lentoasemalta tai muusta vuokraamon toimipisteestä.

Autonvuokraus onnistuu osassa lomakohteistamme helposti myös Aurinkomatkat-sovelluksessa tai oppaaltamme. Sovelluksessa vuokraus on mahdollinen aikaisintaan 3 viikkoa ennen matkan alkua.


Harrastukset

Lefkaksella voi harrastaa monenlaisia lajeja keilailusta surffaukseen ja sukeltamiseen. Kuntoilla voi Nidrin kylän laidalla, Porto Galini -hotellissa sekä Lefkadan kaupungissa sijaitsevilla kuntosaleilla.

Rantalentopalloa pääsee pelaamaan Perigalin rannalla, n. 1 km:n päässä Nidristä.

Broumis-vuokraamo Nidrin pääkadun varrella vuokraa maasto- ja citypyöriä, mopoja, skoottereita ja moottoripyöriä. Ympäristön maasto on mäkistä eikä pyöräteitä ole.

Parhaat purjelautailu- ja leijasurffausmahdollisuudet ovat Lefkadan Agios Gianniksen rannalla sekä saaren länsipuolella, lähellä Agios Nikitasta oleva ranta, jota pidetään yhtenä Euroopan parhaista purjelautailurannoista. Milos Clubilla saa opetusta. Lisätietoja www.milosbeach.gr

Patikointi

Nidristä voi patikoida pääteitä tai sivukujia pitkin saaren pikkukyliin. Paleokatounaan on matkaa n. 4 km, Neohoriin n. 8 km, Vafkeriin n. 12 km ja Rahin vesiputoukselle n. 4 km. Patikointi vuoristokyliin vaatii hyvää kuntoa, sillä tiet nousevat jyrkästi. Varsinkin merkitty reitti Rahin vesiputoukselle on suosittu. Reittikarttoja ei ole saatavana.

Sukellus ja snorklaus

Lefkas Diving Center -sukelluskeskus sijaitsee Nikianassa. Lisätietoja: www.lefkasdivingcenter.gr
Huhti-lokakuussa avoinna oleva Nautilus Diving Club toimii lähinnä Vassilikissa.

Suosituin snorklausranta on kirkasvetinen Mikros Gialos, 14 km:n päässä Nidristä. Mm. Lefkas Diving Center järjestää snorklauskursseja. Useissa liikkeissä myydään snorklausvälineitä.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Nidrin päätien varrella ja Lefkadan pääkadun varrella on apteekkeja. Hätätapauksessa lääkkeitä saa myös öisin. Apteekeista saa suunnilleen samoja käsikauppalääkkeitä kuin Suomessa.

Nidrissä lääkärien vastaanotto on pääkadun varrella, postin läheisyydessä. Lääkäri puhuu englantia, tekee tarvittaessa hotellikäyntejä ja hyväksyy yleisimmät vakuutuskortit. Vakavat sairaustapaukset hoidetaan Lefkadan kunnallisessa sairaalassa.

Juomavesi

Vesijohtovesi on juomakelpoista, mutta kalkkipitoista. Herkkävatsaisille suositellaan pullotettua vettä.

Liikuntaesteettömyys

Lefkas ei sovellu erityisen hyvin liikuntaesteisille matkustajille. Lefkadassa ja Nidrissä ei ole jalkakäytäviä tai kävelyteitä. Kaikissa hotelleissa tai lomahuoneistoissa ei ole hissejä. Esteettömiä takseja ei ole. 

Luottokortit

Visa, MasterCard, American Express ja Diners hyväksytään maksuvälineeksi joissakin liikkeissä ja ravintoloissa. Visalla, MasterCardilla, Dinersilla, Visa Electronilla ja Maestrolla voi nostaa rahaa automaateista. American Expressillä voi nostaa rahaa Alpha-pankin automaatista.

Palveluraha

Ravintoloissa ja hotelleissa laskun loppusummaa on tapana pyöristää 5–7 % ylöspäin, takseissa seuraavaan tasasummaan. Voit antaa retkibussikuljettajalle 1 € ja jättää hotellissa lähtöpäivänä huonesiivoojalle 5–10 €/vk/hlö.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Lefkas kohdeopas


Kulkuyhteydet

Lefkaksen saareen tutustuu parhaiten mopolla tai autoillen. Suurempien kylien välillä on bussiyhteys, ja bussilla pääsee myös Ateenaan päivittäin. Lefkakselta on päivittäin laivayhteydet naapurisaarille Kefalonialle ja Meganissille.

Bussi
Nidrissä on bussipysäkkejä päätien varrella, päätepysäkki on Borsalino-matkatoimiston edessä. Nidristä on Lefkadan kaupunkiin useita bussivuoroja päivittäin. Alku- ja loppukaudesta bussiyhteyksiä on harvemmin. Lefkadan bussiasema on satamassa. Lefkadasta on hyvät bussiyhteydet ympäri saarta sekä mantereen puolelle. Lefkadasta pääsee bussilla mm. Ateenaan ja Prevezaan, saaren kylistä mm. Kariaan. 

Taksi
Nidrin taksiasema on pääkadulla kirkon läheisyydessä. Lefkadan kaupungissa on useita taksiasemia. Takseissa on mittarit.

Laiva
Nidristä on laivayhteys naapurisaarelle Meganissille päivittäin. Lautat liikennöivät useita kertoja päivässä, ja ne lähtevät Nidrin pääsatamasta. Meganissillä lautat liikennöivät Spartohorin kylän Spilian satamaan ja Vathin kylään. Keskikesällä lauttoja kulkee tiheämmin kuin alku- ja loppukesästä.
Lefkakselta on lauttayhteys Kefalonialle ja Ithakalle. Lautat liikennöivät joko Vassilikin tai Nidrin kylästä. Päivittäin on useita lauttavuoroja, Ithakalle on vain yksi vuoro päivässä.
Laiva-aikataulut on nähtävissä sataman lipunmyyntipisteessä.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään 5 päivää ennen matkaa.

Lentokenttä Preveza, Aktion lentoasema
Matkan pituus Nikianaan n. 33 km, Nidriin n. 35 km ja Vasilikiin n. 57 km
Matkan kesto Nikianaan n. 45 min, Nidriin 45 min–1 t ja Vasilikiin n. 1 t 15 min

Yhteydet lentoasemalta 
Lentoasemalta lomakohteeseen pääset myös taksilla.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Jos sinulla on erikoismatkatavaroita esim. golfbagi (poislukien lastenrattaat), ota yhteys asiakaspalveluumme varmistaaksesi erikoismatkatavaran hinnan ja paikan kuljetuksessa. Erikoismatkatavaroiden kuljetus on mahdollista yksityiskuljetuksissa. Bussikuljetuksessa erikoismatkatavaroita ei ole mahdollista kuljettaa.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Tarkista lastenistuimiin liittyvät ohjeistukset täältä, Matkakohteessa-osion alta.


Lefkas lasten kanssa

Lasten lomapäivät sujuvat vesileikkien parissa rannalla sekä Lasten suosikki -hotellien tarjoamissa puuhissa. Lasten kanssa voi osallistua myös retkillemme

Muuta tekemistä lapsille

Nidrissä on minigolf-rata, jonka yhteydessä on miniauto sekä muita pelejä ja laitteita. Perigialin rannan edustalla on pieni leikkipuisto.

Pienten lasten ruokailu

Lefkakselta saa purkkiruokia, puurojauhoa ja vaippoja. Lastenrattaita ei ole vuokrattavana.


Nähtävyydet

Nidristä kannattaa lähteä tutustumaan 15 km:n päässä sijaitsevaan perinteiseen viehättävään Karian pikkukylään. Kylän käsityömuseossa on esillä perinteisiä käsitöitä sekä vanhoja työkaluja pääasiassa 1700–1800-luvuilta. Rahin pieni vesiputous sijaitsee 4 km:n päässä Nidrin keskustasta. Vesiputouksille voi tehdä mukavan muutaman tunnin mittaisen kävelyretken. Keskikesällä putouksessa ei ole paljon vettä.

Lefkadassa voi tutustua kansantaiteen museoon sekä arkeologiseen museoon. Agia Mavran linnoitus vartioi Lefkaksen saarta sillan kupeessa. Linnoitus on 1300-luvulta. Nikopolis, Rooman vallan aikaisen kaupungin rauniot ovat 25 km:n päässä Lefkadasta, Preveza-Ioannina-tien varrella. Alueella on myös museo.


Ostokset

Nidrissä voi shoppailla lukuisissa pienissä liikkeissä. Lefkadan laajemmat valikoimat takaavat hyvät ostosmahdollisuudet. Tarjolla mm. vaatteita, kenkiä, koruja ja keramiikkaa. Saaren kuuluisia tuotteita ovat Lefkaksen salami, kylmäpuristettu oliiviöljy, mandolato-makeiset, hunaja sekä paikalliset viinit. Erityisesti Karian kylä saaren keskiosassa on tunnettu kauniista käsitöistään.

Parhaat ostospaikat

Nidrissä parhaat ostokset tehdään pääkadulla ja satamassa, missä on runsaasti pieniä putiikkeja.


Ravintolat ja huvit

Lefkaksen ja Nidrin ravintolat ja tarvernat tarjoavat kreikkalaisen kotiruoan tapaista hyvää arkiruokaa. Laajasta ravintolatarjonnasta löytyy myös kansainvälisiä ruokalajeja ja ennen kaikkea merenherkkuja tarjoavia ravintoloita.

Suurin osa Nidrin ravintoloista ja kahviloista sijaitsee lähellä satamaa, rantakadun puolella.

Lefkadan kaupungissa on useita hyviä kahviloita, ouzerioita ja tavernoja. Sivotan kylä tunnetaan erityisesti merenherkkuja tarjoavista ravintoloistaan.

Nidrin yöelämä sykkii rantakadulla ja päätien varrella muutamissa musiikkibaareja. Baarit ja diskot täyttyvät vasta puolenyön jälkeen.

Lefkadassa iltaa vietetään keskusaukion kahviloissa ja rantakadun musiikkibaareissa. Elokuussa järjestettävien kaksiviikkoisten festivaalien ohjelmassa on teatteria, konsertteja ja kansantanssiesityksiä.


Uimarannat

Lefkaksen saari on kuuluisa upeista uimarannoistaan. Saaren länsipuolella on automatkan päässä useita hienoja rantoja, mm. Porto Katsikin ja Kathisman rannat. Nidrin kylän kapea pikkukiviranta on suosittu varsinkin keskikesällä. Kadun kupeessa on pitkä rauhallinen Giran ranta. Vassilikin ranta on purjelautailijoiden suosiossa.

Rannoilla saattaa olla merisiilejä, joten uimatossut on hyvä pitää jalassa. Tossuja myydään myös lomakohteen kaupoissa.

Rantapalvelut

Nidrin ja Perigilian rannoilla vuokrataan keskikesällä polkuveneitä, kanootteja ja purjelautoja. Siellä voi ajella myös banaani- ja rengasveneillä sekä liitää nousuvarjolla veneen perässä vaikkapa Scorpioksen saaren ympäri.
Rannoilla vuokrataan aurinkotuoleja ja -varjoja, hinta 4-6 €/pv. 

Rantakahvilat myyvät välipaloja ja juotavaa.


Ilmastovero

Kreikan hotelleissa veloitetaan matkailijoilta ilmastovero (Resilience to the Climate Crisis), jonka suuruus on 1,5–10 €/päivä/huone. Veron suuruus määräytyy hotellin kreikkalaisen tähtiluokituksen mukaan, joka saattaa poiketa Aurinkomatkojen tähtiluokituksesta. Ilmastovero ei sisälly matkapaketin hintaan, vaan se maksetaan kohteessa suoraan hotellille. Muutokset perittävän veron suuruudessa ovat mahdollisia.

Asukasluvut ja etäisyydet Nidristä

Lefkas n. 24 000 as.
Lefkadan kaupunki n. 7000 as.
Nidri n. 2 000 as.

Ligia 14 km
Lefkada 17 km
Vassiliki  21 km
Parga 117 km
Patra 217 km
Ateena 400 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.