Santa Cruz, Teneriffa – tietoa matkakohteesta

Santa Cruz, Teneriffa 1
Santa Cruz, Teneriffa 2
Santa Cruz, Teneriffa 3
Santa Cruz, Teneriffa 4
Santa Cruz, Teneriffa 5
Santa Cruz, Teneriffa 6
Santa Cruz, Teneriffa 7
Santa Cruz, Teneriffa 8
Santa Cruz, Teneriffa 9
Santa Cruz, Teneriffa 10
Santa Cruz, Teneriffa 11
Santa Cruz, Teneriffa 12
Santa Cruz, Teneriffa 13
Santa Cruz, Teneriffa 14
Santa Cruz, Teneriffa 15
Santa Cruz, Teneriffa 16
Santa Cruz, Teneriffa 17
Santa Cruz, Teneriffa 18
Santa Cruz, Teneriffa 19
Santa Cruz, Teneriffa 20
Santa Cruz, Teneriffa 21
Santa Cruz, Teneriffa 22
Santa Cruz, Teneriffa 23
Santa Cruz, Teneriffa 24
Santa Cruz, Teneriffa 25
Santa Cruz, Teneriffa 26
Santa Cruz, Teneriffa 27
Santa Cruz, Teneriffa 28
Santa Cruz, Teneriffa 1
Santa Cruz, Teneriffa 2
Santa Cruz, Teneriffa 3
Santa Cruz, Teneriffa 4
Santa Cruz, Teneriffa 5
Santa Cruz, Teneriffa 6
Santa Cruz, Teneriffa 7
Santa Cruz, Teneriffa 8
Santa Cruz, Teneriffa 9
Santa Cruz, Teneriffa 10
Santa Cruz, Teneriffa 11
Santa Cruz, Teneriffa 12
Santa Cruz, Teneriffa 13
Santa Cruz, Teneriffa 14
Santa Cruz, Teneriffa 15
Santa Cruz, Teneriffa 16
Santa Cruz, Teneriffa 17
Santa Cruz, Teneriffa 18
Santa Cruz, Teneriffa 19
Santa Cruz, Teneriffa 20
Santa Cruz, Teneriffa 21
Santa Cruz, Teneriffa 22
Santa Cruz, Teneriffa 23
Santa Cruz, Teneriffa 24
Santa Cruz, Teneriffa 25
Santa Cruz, Teneriffa 26
Santa Cruz, Teneriffa 27
Santa Cruz, Teneriffa 28

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Varaa vuokra-auto lomallesi kätevästi verkkosivuiltamme. Saadaksesi haluamasi automallin tee autonvuokraus jo hyvissä ajoin ennen matkasi alkua. Auto noudetaan joko kohteen lentoasemalta tai muusta vuokraamon toimipisteestä.

Autonvuokraus onnistuu osassa lomakohteistamme helposti myös Aurinkomatkat-sovelluksessa tai oppaaltamme. Sovelluksessa vuokraus on mahdollinen aikaisintaan 3 viikkoa ennen matkan alkua.


Harrastukset

Patikointireittejä on läheisellä Anagan niemimaalla sekä Teiden kansallispuiston alueella. Lähin golfkenttä on noin 20 km:n päässä. Santa Cruzin pitkä rantakatu soveltuu kävelyyn ja lenkkeilyyn.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Santa Cruzissa on useita apteekkeja. 
Hospiten Rambla -lääkäriasema on suomalaisten vakuutusyhtiöiden sopimuslääkäriasema, ja se on avoinna ympäri vuorokauden.

Liikuntaesteettömyys

Santa Cruzin kaupungissa on kävelykatuja, jalkakäytävät ovat paikoitellen kapeita.

Esteettömän taksin tilaus tulee tehdä hyvissä ajoin ennen matkaa. Esteettömiä takseja välittää taksikeskus.

Luottokortit

Visalla, MasterCardilla ja American Expressillä voi maksaa useimmissa myymälöissä ja ravintoloissa. Korteilla voi nostaa rahaa automaateista.

Matkalle mukaan

Joulu-helmikuussa tarvitset lämpimiä vaatteita, varsinkin Gomeran ja Teiden retkillä saattaa olla hyvinkin viileät olosuhteet. Ota mukaan myös sateensuoja.
Hotellihuoneissa ei ole lämmitystä ja huoneistojen lattiat voivat olla kylmät. Lämpimät sukat tai sisätossut ja lämmin yöasu ovat tarpeen. Joulun ja uudenvuoden aikaan tarvitset juhlavaatteet, mikäli osallistut esim. juhlaillallisille.

Palveluraha

Espanjassa on tapana antaa palvelurahaa hyvästä palvelusta. Voit halutessasi muistaa ravintoloiden tarjoilijoita, hotellisiivoojaa tai laukunkantajaa. Ravintoloissa loppusummasta on tapana pyöristää 5–10 % ylöspäin. Retkibussin kuljettajalle ja hotellin laukunkantajalle voi antaa palvelurahaksi 1,50–2 €.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Santa Cruz, Teneriffa kohdeopas


Kulkuyhteydet

Kaupungissa on helppo liikkua kävellen. Taksilla ja paikallisbussilla liikkuminen on edullista ja vaivatonta. Auton vuokraaminen on hyvä vaihtoehto tutustua Teneriffan saaren eri osiin. Naapurisaarille on laivayhteyksiä.

Bussi
Santa Cruzista on hyvät bussiyhteydet mm. Puerto de la Cruziin ja Playa de las Américasiin. La Lagunan kaupunkiin pääsee myös raitiovaunulla.

Taksi
Keskustassa on useita taksiasemia. Taksin saa myös lennosta.

Laiva
Santa Cruzin satamasta on laivayhteys Gran Canarialle, Agaeteen. La Gomeran ja La Palman saarille pääsee laivalla Los Cristianoksen satamasta.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään 5 päivää ennen matkaa.

Lentokenttä Aeropuerto de Reina Sofia (TFS, Teneriffa eteläinen)
Matkan pituus n. 63 km 
Kuljetuksen kesto n. 1 tunti

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Golfbagin, polkupyörän ja lainelaudan kuljetus lentokenttäkuljetuksessa on lisämaksusta, hinta 12,50 €/suunta. Kuljetus erikoismatkatavaralle tulee tilata ennakkoon viimeistään 14 päivää ennen matkaa asiakaspalvelustamme.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Tarkista lastenistuimiin liittyvät ohjeistukset täältä, Matkakohteessa-osion alta.


Nähtävyydet

Teneriffan saaren pääkaupungissa Santa Cruzissa on useita museoita, mm. Museo de la Naturaleza y el Hombre -luonnontieteellinen museo, Museo de Bellas Artes -taidemuseo ja modernin taiteen museo TEA. 

Viehättäviin Puerto de la Cruzin ja La Orotavan kaupunkeihin pääset kätevästi busseilla. Tutustumisen arvoinen on myös saaren entinen pääkaupunki ja Unescon maailmanperintökohde La Laguna.
Anagan niemimaalla on upeita maisemia ja laakeripuumetsiä.

Teneriffan saaren keskiosassa, Cañadasin kansallispuistossa kohoava Teide-tulivuori on Espanjan korkein vuori. Kansallispuiston alueella on patikkareittejä.

Pieni Mascan kylä Tenovuoren syrjäisessä kolkassa on kuin oma maailmansa. Nykyisin kylään johtava mutkainen tie on päällystetty, ja jo pelkkä ajomatka Mascaan on elämys. Alue sopii myös hyväkuntoisille patikoijille.


Ostokset

Santa Cruzin suosituin ostoskatu on Calle Castillo, jonka läheisillä pienillä kaduilla on myös lukuisia liikkeitä. El Corte Inglés -tavaratalo ja El Meridiano -ostoskeskus ovat lähellä bussiasemaa. 

Suosittuja ostoksia ovat paikalliset viinit, juustot ja hunajarommi. Muotivaatteita on hyvät valikoimat. Kosmetiikka, optiikka ja alkoholi ovat suhteellisen edullisia. Basaareissa voit tinkiä. 

Suurin osa liikkeistä on avoinna klo 10–22. Osa pienistä liikkeistä on suljettu iltapäivisin siestan ajaksi. Liikkeet ovat kiinni sunnuntaisin. 


Ravintolat ja huvit

Santa Cruzin ja lähiympäristön ravintoloissa nautitaan perinteisten kanarialaisten herkkujen ja tapaksien ohella kansainvälisten ja etnisten keittiön antimista. Ravintoloita on mm. Barranco de Santosin varrella, Inglesia San Franciscon lähellä, Garcian puiston takana ja pienten kujien varsilla. 

Iltaelämä on melko rauhallista arkisin, viikonloppuisin vilkkaampaa. 


Tapahtumat

Santa Cruzin kuulussa Auditorio-konserttitalossa järjestetään tapahtumia ja konsertteja ympäri vuoden. 

Teneriffan talvikauden kohokohta on kuuluisat karnevaalit, joita vietetään noin kahden viikon ajan 40 päivää ennen pääsiäistä. Päätapahtumat ja kulkueet järjestetään Santa Cruzissa sekä Puerto de la Cruzissa. 


Uimarannat

Pitkä, hienohiekkainen Playa de las Teresitasin ranta sijaitsee noin 9 kilometrin päässä Santa Cruzin keskustasta. Vaalean rannan hiekka on tuotu Saharasta. Rannalle on hyvät paikallisbussiyhteydet. Rannalla on pieniä baareja. Aurinkotuoleja vuokrataan ajoittain. 

Kaupungissa auringosta voi nauttia Cecar Manriquen suunnittelemilla Parque Maritimon merivesialtailla. Allasalueelle on pieni pääsymaksu ja siellä vuokrataan aurinkotuoleja ja -varjoja. 

Asukasluku ja etäisyydet

Santa Cruz n. 207 000 as.

La Laguna n. 12 km
Puerto de la Cruz n. 38 km
Teide n. 63 km
Playa de las Américas n. 80 km
Los Gigantes n. 100 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.