Playa Paraiso, Teneriffa – tietoa matkakohteesta

Playa Paraiso, Teneriffa 1
Playa Paraiso, Teneriffa 2
Playa Paraiso, Teneriffa 3
Playa Paraiso, Teneriffa 4
Playa Paraiso, Teneriffa 5
Playa Paraiso, Teneriffa 6
Playa Paraiso, Teneriffa 7
Playa Paraiso, Teneriffa 8
Playa Paraiso, Teneriffa 9
Playa Paraiso, Teneriffa 10
Playa Paraiso, Teneriffa 11
Playa Paraiso, Teneriffa 12
Playa Paraiso, Teneriffa 13
Playa Paraiso, Teneriffa 14
Playa Paraiso, Teneriffa 15
Playa Paraiso, Teneriffa 16
Playa Paraiso, Teneriffa 17
Playa Paraiso, Teneriffa 18
Playa Paraiso, Teneriffa 1
Playa Paraiso, Teneriffa 2
Playa Paraiso, Teneriffa 3
Playa Paraiso, Teneriffa 4
Playa Paraiso, Teneriffa 5
Playa Paraiso, Teneriffa 6
Playa Paraiso, Teneriffa 7
Playa Paraiso, Teneriffa 8
Playa Paraiso, Teneriffa 9
Playa Paraiso, Teneriffa 10
Playa Paraiso, Teneriffa 11
Playa Paraiso, Teneriffa 12
Playa Paraiso, Teneriffa 13
Playa Paraiso, Teneriffa 14
Playa Paraiso, Teneriffa 15
Playa Paraiso, Teneriffa 16
Playa Paraiso, Teneriffa 17
Playa Paraiso, Teneriffa 18

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Varaa vuokra-auto lomallesi kätevästi verkkosivuiltamme. Saadaksesi haluamasi automallin tee autonvuokraus jo hyvissä ajoin ennen matkasi alkua. Auto noudetaan joko kohteen lentoasemalta tai muusta vuokraamon toimipisteestä.

Autonvuokraus onnistuu osassa lomakohteistamme helposti myös Aurinkomatkat-sovelluksessa tai oppaaltamme. Sovelluksessa vuokraus on mahdollinen aikaisintaan 3 viikkoa ennen matkan alkua.


Harrastukset

Playa Paraison hotelleissamme on monipuolisia harrastuksia ja hotellin järjestämiä liikunnallisia aktiviteetteja. 

Useilla saaren eteläosan rannoilla voi kokeilla erilaisia ranta-aktiviteetteja, kuten vesihiihtoa, wakeboardausta, kajakkimelontaa ja donitsi- tai banaaniveneajelua.

Golfata voi lähialueen kentillä. Lähistöllä voi myös ratsastaa. Myös laivaretkiä, esim. delfiini- ja valasristeilyjä, järjestetään paljon.

Golf

Teneriffa on suosittu lomakohde golfaajien parissa ja saaren kentät ovat hyväkuntoisia ja hyvin suunniteltuja. Green feet kannattaa varata hyvissä ajoin.

Meren äärelle rakennettu Golf del Sur -kenttä on isännöinyt useita kansainvälisiä kilpailuja. Autiomaatyyppisellä kentällä hiekan sijasta reunustaa tumma laavahiekka. Donald Steelin suunnittelemalla Amarilla Golf -kentällä pääset lähelle merellistä golftunnelmaa. Molemmat kentät sijaitsevat saaren eteläosassa San Miguelissa.

Banaaniplantaasin paikalle 1998 valmistuneella Golf Costa Adejen kentällä pelataan golfia upeissa merimaisemissa. Pepe Gancedon suunnittelema hallittu kokonaisuus hyödyntää hienosti maaston muodot. Hyvinhoidetut viheriöt, mahtavat maisemat ja meren läheisyys tuovat peliin elämyksiä.

Golf las Americasin kenttä sijaitsee aivan Playa de las Américasin vanhan keskustan läheisyydessä loma-asutuksen keskellä. Monilta väyliltä avautuu upea näkymä merelle. Kentän korkeuserot ovat pienet ja se on melko hyvin tuulilta suojassa, mutta silti haasteellinen. Kierros päättyy kauniiseen ja ylelliseen klubirakennukseen.

Buenavista Golf on maisemiltaan upea kenttä, jolla osa väylistä kiertelee jylhien kallioleikkauksien vierellä. Kenttä sijaitsee saaren länsiosassa.

Patikointi

Läheinen Adejen ympäristö on suosittua patikointialuetta. Cañadasin kansallispuistossa Teidellä voi nousta köysiradalla ylös Teiden rinteille 3 555 metrin korkeuteen. Aivan korkeimmalle huipulle kapuamineen tarvitaan ennakkoon anottava erikoislupa.

Saaren länsirannikolla sijaitseva Mascan alue jylhine maisemineen sopii parhaiten hyväkuntoisille patikoijille.

Sukellus

Blue Explorers -sukelluskeskus järjestää sukellusretkiä ja -kursseja vasta-alkajille ja kokeneille sukeltajille.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekit ja lääkäri

Lähimmät apteekit ovat Costa Adejessa. 

Suomalaisten vakuutusyhtiöiden sopimuslääkäriasema Villar e Ibarra on El Camisón -ostoskeskuksessa, Playa de las Américasissa. Vastaanotossa on suomenkielinen tulkki, ja sinne voi mennä ilman ajanvarausta. Lääkäriasema on avoinna 24 t. Lääkäri tulee tarvittaessa hotelliin.
Medico Hospiten Sur -sairaalassa käyvät myös suomalaiset matkavakuutuskortit. 

Liikuntaesteettömyys

Playa Paraisossa on paljon korkeuseroja, joten liikkuminen on haasteellista hotellien ulkopuolella. 

Esteettömän taksin tilaus tulee tehdä hyvissä ajoin ennen matkaa. Esteettömiä takseja välittää taksikeskus.

Luottokortit

Visa, MasterCard, American Express ja Eurocard käyvät maksuvälineinä useimmissa myymälöissä ja ravintoloissa. Jotkut kauppiaat lisäävät hintaan 6 % luottokorttiveloituksesta aiheutuvien kulujen kattamiseksi. Maksaessasi luottokortilla varaudu todistamaan henkilöllisyytesi maksun suuruudesta riippumatta.
Voit nostaa rahaa Visalla, Visa Electronilla ja MasterCardilla automaateista. Käytä pankkien yhteydessä olevia automaatteja.

Matkalle mukaan

Joulu–helmikuussa tarvitset lämpimiä vaatteita, varsinkin Gomeran ja Teiden retkillä saattaa olla hyvinkin viileät olosuhteet. Ota mukaan myös sateensuoja.
Hotellihuoneissa ei ole lämmitystä ja huoneistojen lattiat voivat olla kylmät. Lämpimät sukat tai sisätossut ja lämmin yöasu ovat tarpeen. Joulun ja uudenvuoden aikaan tarvitset juhlavaatteet, mikäli osallistut esim. juhlaillallisille.

Palveluraha

Espanjassa on tapana antaa palvelurahaa hyvästä palvelusta. Voit halutessasi muistaa tarjoilijoita ja hotellisi huonesiivoojaa, laukunkantajaa ja ravintolahenkilökuntaa. Yleinen tipin määrä on 5–10 % laskun loppusummasta tai 2–5 € palvelusta.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Playa Paraiso, Teneriffa kohdeopas


Kulkuyhteydet

Taksilla ja bussilla liikkuminen on kätevää ja edullista. Bussiyhteydet ovat hyvät koko saaren alueella, lähikyliin ja pääkaupunkiin liikennöidään useita vuoroja päivässä. Naapurisaarille on hyvät laivayhteydet.

Laiva
La Gomeralle ja La Palmalle on laivayhteys Los Cristianoksen satamasta.
Gran Canarialle, Agaeteen pääsee laivalla Santa Cruzista.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Yksityiskuljetus tulee ostaa viimeistään 5 päivää ennen matkaa.

Lentokenttä Aeropuerto de Reina Sofia (TFS, Teneriffa eteläinen)
Matkan pituus Playa Paraiso n. 30 km
Matkan kesto Playa Paraiso 30–40 min

Yhteydet Reina Sofian lentoasemalta
Lentoasemalta lomakohteeseen pääset myös taksilla tai paikallisbussilla.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Golfbagin, polkupyörän ja lainelaudan kuljetus lentokenttäkuljetuksessa on lisämaksusta, hinta 12,50 €/suunta. Kuljetus erikoismatkatavaralle tulee tilata ennakkoon viimeistään 14 päivää ennen matkaa asiakaspalvelustamme.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Tarkista lastenistuimiin liittyvät ohjeistukset täältä, Matkakohteessa-osion alta.


Playa Paraiso lasten kanssa

Monissa hotelleissa on monipuoliset aktiviteetit perheen pienimmille, tekemistä riittää hotellin lastenkerhoissa ja leikkihuoneessa sekä leikkikentillä. 

Muuta tekemistä lapsille
Karting Las Americas -mikroautorara on Costa Adejen alueella.  

Pienten lasten ruokailu
Supermarketeissa myydään lastenruokia ja vaippoja. Lastenrattata vuokraa mm. Premier Rentals.  


Nähtävyydet

Los Cristianoksen ja Los Abrigosin kylissä näet ja koet palasen yhdestä teneriffalaisten aikaisemmin tärkeästä elinkeinosta, kalastuksesta.

Teneriffan saaren päänähtävyys on keskellä saarta sijaitseva Espanjan korkein vuori, Teide-tulivuori, jonka rinteille voi nousta köysiradalla.

Masca, pieni kylä Tenovuoren syrjäisessä kolkassa on kuin oma maailmansa. Vuosisatojen ajan kylään pääsi vain patikkareittiä vuoristomuulilla, mutta nykyisin kylään johtava mutkainen tie on päällystetty. Jo pelkkä ajomatka Mascaan on elämys. Alue sopii hyväkuntoisille patikoijille. 


Ostokset

Playa Paraisossa on pieni kauppakeskus ja minimarketteja. Läheisessä Calleo Salvajen kylässä on myös kauppoja. Monipuolisemmat ostosmahdollisuudet ovat Costa Adejessa ja Playa de la Américasissa.

Basaareissa voit tinkiä, mutta tavaran laadun suhteen kannattaa olla tarkkana. Kiinteähintaisissa liikkeissä on laadukkaampia tuotteita. Pyydä aina kuitti ostoksistasi. Costa Adejessa, El Duque -ostoskeskusta vastapäätä ja Los Cristianosissa, Gran Arona -hotellin läheisyydessä järjestetään viikottain markkinat. Markkinoilla myydään mm. käsitöitä, koruja ja nahka-tuotteita.


Ravintolat ja huvit

Hotelleiden ravintoloissa nautit kanarialaisen ja kansainvälisen keittiön antimista. Playa Paraison alueella on joitain pieniä ravintoloita. Callao Salvajessa tarjontaa on enemmän.

Iltaa vietetään enimmäkseen hotelleiden ravintoloissa ja baareissa. Joidenkin hotelleiden iltaohjelmassa on mm. show-esityksiä, elävää musiikkia ja karaokea.

Joulupäivänä ja uudenvuodenaattona ravintolat ja tanssipaikat ovat täynnä ja pöytävaraus on suositeltavaa.


Tapahtumat

Teneriffan kuuluisia karnevaaleja vietetään noin 2 viikon ajan 40 päivää ennen pääsiäistä. Päätapahtumat ovat Santa Cruzissa sekä Puerto de la Cruzissa, mutta myös Los Cristianosissa juhlitaan karnevaaleja muutaman päivän ajan.

Saaren pääkaupungin Santa Cruzin Auditoriossa on tapahtumia, mm. sinfoniaorkesterin konsertteja ympäri vuoden.


Uimarannat

Playa Paraisossa nautitaan lomapäivistä hotelleiden uima-altaiden äärellä. Playa Paraison pienet rannat ovat kivikkoisia ja jyrkkiä eivätkä sovellu kovinkaan hyvin uimiseen. Lähimmät hienohiekkaiset uimarannat ovat Playa Paraison eteläpuolella Costa Adejessa ja Playa de las Américasissa. 

Rantapalvelut
Costa Adejen ja Playa de las Américasin rannoilla vuokrataan aurinkotuoleja ja -varjoja. Rannoilla on myös suihkuja, wc:t ja pukukoppeja.

Asukasluku ja etäisyydet

Teneriffa n. miljoona asukasta

Costa Adeje n. 10 km
Playa de las Américas n. 15 km
Los Gigantes 20 km
Santa Cruz 85 km
Puerto de la Cruz 70/115 km 

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.