Meloneras – tietoa

Meloneras, Gran Canaria 1
Meloneras, Gran Canaria 2
Meloneras, Gran Canaria 3
Meloneras, Gran Canaria 4
Meloneras, Gran Canaria 5
Meloneras, Gran Canaria 6
Meloneras, Gran Canaria 7
Meloneras, Gran Canaria 8
Meloneras, Gran Canaria 9
Meloneras, Gran Canaria 10
Meloneras, Gran Canaria 11
Meloneras, Gran Canaria 12
Meloneras, Gran Canaria 13
Meloneras, Gran Canaria 14
Meloneras, Gran Canaria 15
Meloneras, Gran Canaria 16
Meloneras, Gran Canaria 17
Meloneras, Gran Canaria 18
Meloneras, Gran Canaria 19
Meloneras, Gran Canaria 20
Meloneras, Gran Canaria 1
Meloneras, Gran Canaria 2
Meloneras, Gran Canaria 3
Meloneras, Gran Canaria 4
Meloneras, Gran Canaria 5
Meloneras, Gran Canaria 6
Meloneras, Gran Canaria 7
Meloneras, Gran Canaria 8
Meloneras, Gran Canaria 9
Meloneras, Gran Canaria 10
Meloneras, Gran Canaria 11
Meloneras, Gran Canaria 12
Meloneras, Gran Canaria 13
Meloneras, Gran Canaria 14
Meloneras, Gran Canaria 15
Meloneras, Gran Canaria 16
Meloneras, Gran Canaria 17
Meloneras, Gran Canaria 18
Meloneras, Gran Canaria 19
Meloneras, Gran Canaria 20

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Varaa vuokra-auto lomallesi kätevästi verkkosivuiltamme. Saadaksesi haluamasi automallin tee autonvuokraus jo hyvissä ajoin ennen matkasi alkua. Auto noudetaan joko kohteen lentoasemalta tai muusta vuokraamon toimipisteestä.

Autonvuokraus onnistuu osassa lomakohteistamme helposti myös Aurinkomatkat-sovelluksessa tai oppaaltamme. Sovelluksessa vuokraus on mahdollinen aikaisintaan 3 viikkoa ennen matkan alkua.


Harrastukset

Tyylikkäällä Melonerasin loma-alueella voit keskittyä golfiin kaukana Playa del Inglésin kiireestä. Aivan hotellisi vieressä sijaitsee saaren parhaisiin lukeutuva kenttä, jonka väyliltä avautuvat upeat merelliset maisemat. Myös vesiurheilumahdollisuudet sukellukseen, snorklaukseen ja surffaamiseen ovat erinomaiset. Voit myös harrastaa tennistä, squashia, pyöräilyä ja aerobicia.

Golf

Suomalaisten lomaklassikko Gran Canaria on myös golfaajien suosiossa. Uusimmat ja parhaat kentät sijaitsevat Gran Canarian etelärannoilla. Golfaajille on tarjolla Maspalomasissa ja Melonerasissa sijaitsevat Meloneras Golf ja Maspalomas Golf, ajomatkan päässä mm. tasokkaasta palvelustaan ja upeista maisemistaan tunnettu Salobre Golf & Resort, kolmeen laaksoon tehty kaunis El Cortijo Club de Campo, sammuneen tulivuoren kraaterin reunalle rakennettu Real Club de Las Palmas ja Kanariansaarten parhaaksi kentäksi mainittu Anfi Tauro.
Lisätietoa: http://grancanariagolf.com/?lang=en

Kuntosali

Tenis Center Maspalomasissa on kuntosali ja ohjattuja aerobic-, step-, sekä spinningtunteja.
Holiday World Wellness Center on kuntosali, jossa järjestetään myös aerobic-tunteja.
Titan Gym Meloneras -kuntosali kuntosali on osoitteessa Calle Mar Mediterraneo 2.
.Myös useiden hotelllien yhteydessä on kuntosali.

Minigolf

Playa del Inglesin ja Maspalomasin alueella on useita minigolfratoja.

Patikointi

Rocky Adventure järjestää patikkaretkiä merkityillä reiteillä, esim. Chiran ja Roque Nublon tai Santa Lucian ympäristöön, joissa on eritasoisia, 6-10 km:n mittaisia reittivaihtoehtoja. Opastus suomeksi tai englanniksi.

Purjehdus

Voitte varata oppaidemme kautta meriretkiä, joille lähdetään Puerto Ricosta.

Ratsastus

El Salobre Horse Riding -keskuksessa järjestetään ratsastusta niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin ratsastajille.

Squash ja padel

Voit pelata squashia ja padel-tennistä Tenis Center Maspalomasissa.

Tennis

Voit pelata tennistä Tennis Center Maspalomasissa Avenida de Tjäreborgilla. Keskuksessa on 10 kentää, joista osa on massakenttiä ja osa kovapohjaisia, valaistuja kenttiä.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Ostoskeskuksien yhteydessä on apteekkeja. Yksi apteekki päivystää viikonloppuisin. Apteekeissa on saatavilla samoja käsikauppalääkkeitä kuin Suomessa.

Clinica las Palmeras -lääkärikeskus, os. Avenida de T.T. Neckerman 24, Maspalomas ja Hospital Clinica Roca -sairaala San Agustinissa hyväksyvät suomalaiset matkavakuutukset ja niissä on päivittäin suomenkielistä henkilökuntaa. Ota lääkäriin mennessäsi passi ja vakuutuskortti mukaan.

Liikuntaesteettömyys

Liikkuminen pyörätuolilla onnistuu alueella hyvin, hotelleissa on ramppeja ja Melonerasissa rantabulevardi on tasainen ja hyväkuntoinen.

Gran Canarialla on esteettömiä takseja, joissa on nostolaitteet. Esteettömään taksiin mahtuu enintään 4 henkilöä. Lisäksi saarella on liikuntaesteisille matkustajille soveltuvia minibusseja.

Blue Holiday vuokraa mm. pyörätuoleja ja sähkömopoja.

Luottokortit

Visa, MasterCard, American Express, Diners Club ja Visa Electron käyvät maksuvälineinä useissa liikkeissä, ravintoloissa, matkatoimistoissa ja autovuokraamoissa. Korteilla voi nostaa rahaa automaateista. Korteilla maksavaa asiakasta voidaan pyytää todistamaan henkilöllisyytensä maksun suuruudesta riippumatta.

Palveluraha

Palveluraha on kohtelias tapa kiittää hyvästä palvelusta mm. ravintoloissa, hotelleissa ja kampaajalla. Ravintoloissa laskun loppusummaa on tapana pyöristää 5-10 % ylöspäin. Retkibussin kuljettajaa voi muistaa palvelurahalla, samoin hotellihuoneesi siivoojaa loman lopussa.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Meloneras, Gran Canaria kohdeopas


Meloneras lasten kanssa

Ajanvietettä
Aqualand Maspalomas -vesipuisto. Vesipuistossa on baareja, ravintola ja matkamuistomyymälä.
Holiday World -huvikeskus Maspalomasissa. Alueella on lasten huvipuisto, ravintoloita, diskoja, kuntokeskus ja keilahalli. Ei pääsymaksua, mutta laitteista peritään erillinen maksu.

Playa del Inglésistä voi ostaa äidinmaidonkorviketta, vaippoja ja lasten purkkiruokia.
Lastenrattaita voit vuokrata Blue Holiday -vuokraamon kautta.


Kulkuyhteydet

Melonerasista on hyvät bussi- ja taksiyhteydet Playa del Inglésiin, Puerto Ricoon ja Las Palmasiin.
Melonerasin majakan läheisyydessä sijaitsevalta bussiasemalta lähtee useita busseja päivittäin Las Palmasiin. Pääset bussilla useasti päivässä myös Playa del Inglésiin, Puerto Ricoon, ja Puerto de Moganiin. Saat taksin lennosta tai taksitasemalta, joita on Melonerasissa mm. H10-hotellin edessä sekä Varadero-ostoskeskuksen ja bussiaseman läheisyydessä.

Bussit

Global-yhtiön bussit lähtevät keskustasta mm. Plaza de Maspalomas -ostoskeskuksen vierestä, San Fernandon liikenneympyrästä tai Tropicalaukiolta. Busseja kulkee Las Palmasiin ja Puerto Ricoon n. 30 minuutin välein.

Taksit
Taksiasemia on mm. Kasbah-, Cita- ja Yumbo Centrum -ostoskeskusten vieressä ja San Agustinissa.

Lautat ja kantosiipialukset
Las Palmasista
on lautta- ja katamaraaniyhteyksiä lähisaarille. Lanzarotelle on lauttayhteys päivittäin, matkan kesto 8 t. Fuerteventuraan pääsee päivittäin, matka kestää 2 t 40 min. Välillä liikennöi lauttoja ja katamaraaneja.
Teneriffalle on päivittäinen katamaraaniyhteys. Matka Las Palmasista Teneriffalle kestää n. 3 t 30 min. Agaetesta Teneriffalle Santa Cruziin kestää 1 t, Fred Olsen -katamaraani (1 t) Las Palmasista Teneriffalle, Armas (3,30 t); lautta Las Palmas–Teneriffa.

Lisätietoja:
http://www.trasmediterranea.es  
www.fredolsen.es/en

Minijuna
Playa del Inglésin alueen minijuna lähtee Avenida de Italia -kadulta, El Veril -ostoskeskuksen edestä useita kertoja päivässä.

Lennot
Lentoaika muille Kananriansaarille on 30–60 min. Useita vuoroja päivittäin.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään 5 päivää ennen matkaa.

Lentokenttä Aeropuerto de Gran Canaria, Las Palmas
Matkan pituus n. 36 km
Matkan kesto 40 min–1 t 30 min

Yhteydet lentoasemalta
Lentoasemalta lomakohteeseen pääset myös bussilla tai taksilla.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Golfbagin, polkupyörän ja lainelaudan kuljetus lentokenttäkuljetuksessa on lisämaksusta, hinta 15 €/suunta. Kuljetus erikoismatkatavaralle tulee tilata ennakkoon viimeistään 14 päivää ennen matkaa asiakaspalvelustamme.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Tarkista lastenistuimiin liittyvät ohjeistukset täältä, Matkakohteessa-osion alta.


Nähtävyydet

AngryBirds -aktiviteettipuisto sijaitsee Puerto Ricon linja-autoaseman vieressä. Voit ostaa liput sovelluksesta tai oppaaltasi.

Holiday World on Maspalomasin alueen huvittelukeskus, joka on uusittu kokonaisuudessaan kesällä 2019.

Pieni, hyvin hoidettu kasvitieteellinen puutarha sijaitsee Maspalomasissa.

Maspalomasin majakassa on etnografinen museo, jossa tutustut entisajan kanarialaiseen elämään.

Mundo Aborigen -alkuasukasmaailmassa, 6 km:n päässä Playa del Inglésistä Fatagaan johtavan vuoristotien varrella, esitellään Kanariansaarten alkuperäisasukkaiden elämää.

Minijuna Maspalomas Express lähtee Avenida de Italia -kadulta, El Veril -ostoskeskuksen edestä päivittäin useita kertoja. Juna kulkee 40 min Playa del Inglésin pääkatua pitkin.

Yellow Submarine -sukellusvene on Puerto de Moganissa.


Ostokset

Melonerasissa on useita liikkeitä sekä Varadero-ostoskeskus majakan läheisyydessä. San Fernandossa on markkinat kaksi kertaa viikossa ja vajaan 10 kilometrin päässä Arguineguinissa kerran viikossa. Kohtuuhintaisia tuotteita ovat esimerkiksi alkoholi, savukkeet ja kosmetiikka. Saaren parhaat ostospaikat ovat bussimatkan päässä Las Palmasissa.


Ravintolat ja huvit

Melonerasissa on pieniä, viihtyisiä ravintoloita ja ruokapaikkoja. Rantabulevardin varrella on kahviloita ja baareja sekä tunnelmallisia kansainvälistä ja espanjalaista ruokaa tarjoavia ravintoloita.
Iltaelämä keskittyy rantabulevardin alueelle. Useissa hotelleissa on yökerho. Alueella on myös kasino. Vauhdikkaampaa ilta- ja yöelämää kaipaavat suuntaavat Playa del Inglésiin.
Maspalomasin karnevaalien ajankohta vaihtelee vuosittain. Vuonna 2020 karnevaaleja vietetään 5.–15.3.


Uimarannat

Melonerasin kylässä on oma pieni pikkukiviranta ja Maspalomasin dyynit ovat lyhyen kävelymatkan päässä. Rannat ovat ilmaisia, mutta aurinkotuoleista ja -varjoista peritään maksu. Faron majakalta alkavat Maspalomasin hiekkadyynit ovat kilometrien pituiset, upeaa hiekkarantaa riittää aina San Agustiniin saakka. Vesipuisto Aqualand Maspalomas on Palmitos Parkiin johtavan tien varrella.

Rantapalvelut
Voit vuokrata San Agustinin rannalla Water Sport -vesiurheilukeskuksessa mm. purjelaudan, kanootin, polkuveneen, vesiskootterin ja moottoroidun kumiveneen. Voit myös ajella banaaniveneellä tai harrastaa nousuvarjoliitoa.
Pääset Maspalomasista, Playa del Inglésistä, San Agustinista ja Bahia Felizistä Water Sport -vesiurheilukeskukseen sen omalla taksilla. Keskus hyvittää maksun kuittia vastaan, mikäli käytät sen maksullisia vesiurheilupalveluja.

 

Asukasluku ja etäisyydet

Gran Canaria n. 846 000 as.
Playa del Inglés ja San Fernando 20 000 as.
Maspalomas–Playa del Inglés 6 km
Puerto Rico 17 km
Las Palmas 58 km

Aurinkomatkat kohteessa

Tapaat oppaamme lentoasemalla, kohteessa sekä Aurinkomatkojen opastetuilla retkillä.
Tavoitat oppaamme myös puhelimitse Aurinkolinja-palvelun kautta.

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.