Los Cristianos, Teneriffa – tietoa matkakohteesta

Los Cristianos, Teneriffa 1
Los Cristianos, Teneriffa 2
Los Cristianos, Teneriffa 3
Los Cristianos, Teneriffa 4
Los Cristianos, Teneriffa 5
Los Cristianos, Teneriffa 6
Los Cristianos, Teneriffa 7
Los Cristianos, Teneriffa 8
Los Cristianos, Teneriffa 9
Los Cristianos, Teneriffa 10
Los Cristianos, Teneriffa 11
Los Cristianos, Teneriffa 12
Los Cristianos, Teneriffa 13
Los Cristianos, Teneriffa 14
Los Cristianos, Teneriffa 15
Los Cristianos, Teneriffa 16
Los Cristianos, Teneriffa 17
Los Cristianos, Teneriffa 18
Los Cristianos, Teneriffa 19
Los Cristianos, Teneriffa 20
Los Cristianos, Teneriffa 21
Los Cristianos, Teneriffa 22
Los Cristianos, Teneriffa 23
Los Cristianos, Teneriffa 24
Los Cristianos, Teneriffa 25
Los Cristianos, Teneriffa 26
Los Cristianos, Teneriffa 27
Los Cristianos, Teneriffa 28
Los Cristianos, Teneriffa 29
Los Cristianos, Teneriffa 30
Los Cristianos, Teneriffa 31
Los Cristianos, Teneriffa 32
Los Cristianos, Teneriffa 33
Los Cristianos, Teneriffa 1
Los Cristianos, Teneriffa 2
Los Cristianos, Teneriffa 3
Los Cristianos, Teneriffa 4
Los Cristianos, Teneriffa 5
Los Cristianos, Teneriffa 6
Los Cristianos, Teneriffa 7
Los Cristianos, Teneriffa 8
Los Cristianos, Teneriffa 9
Los Cristianos, Teneriffa 10
Los Cristianos, Teneriffa 11
Los Cristianos, Teneriffa 12
Los Cristianos, Teneriffa 13
Los Cristianos, Teneriffa 14
Los Cristianos, Teneriffa 15
Los Cristianos, Teneriffa 16
Los Cristianos, Teneriffa 17
Los Cristianos, Teneriffa 18
Los Cristianos, Teneriffa 19
Los Cristianos, Teneriffa 20
Los Cristianos, Teneriffa 21
Los Cristianos, Teneriffa 22
Los Cristianos, Teneriffa 23
Los Cristianos, Teneriffa 24
Los Cristianos, Teneriffa 25
Los Cristianos, Teneriffa 26
Los Cristianos, Teneriffa 27
Los Cristianos, Teneriffa 28
Los Cristianos, Teneriffa 29
Los Cristianos, Teneriffa 30
Los Cristianos, Teneriffa 31
Los Cristianos, Teneriffa 32
Los Cristianos, Teneriffa 33

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Varaa vuokra-auto lomallesi kätevästi verkkosivuiltamme. Saadaksesi haluamasi automallin tee autonvuokraus jo hyvissä ajoin ennen matkasi alkua. Auto noudetaan joko kohteen lentoasemalta tai muusta vuokraamon toimipisteestä.

Autonvuokraus onnistuu osassa lomakohteistamme helposti myös Aurinkomatkat-sovelluksessa tai oppaaltamme. Sovelluksessa vuokraus on mahdollinen aikaisintaan 3 viikkoa ennen matkan alkua.


Harrastukset

Los Cristianoksessa voit harrastaa vesiurheilua, käydä kuntosalilla ja pyöräillä. Golfaamaan pääset lähialueen kentillä ja lähistöllä voi ratsastaa. Myös laivaretkiä, esim. delfiini- ja valasristeilyjä järjestetään.  

Golf

Teneriffa on suosittu lomakohde golfaajien parissa ja saaren kentät ovat hyväkuntoisia ja hyvin suunniteltuja. Green feet kannattaa varata hyvissä ajoin etukäteen.

Meren äärelle rakennettu Golf del Sur -kenttä on isännöinyt useita kansainvälisiä kilpailuja. Autiomaatyyppisellä kentällä hiekan sijasta reunustaa tumma laavahiekka. Donald Steelin suunnittelemalla Amarilla Golf -kentällä pääset lähelle merellistä golftunnelmaa. Molemmat kentät sijaitsevat saaren eteläosassa San Miguelissa.

Banaaniplantaasin paikalle 1998 valmistuneella Golf Costa Adejen kentällä pelataan golfia upeissa merimaisemissa. Pepe Gancedon suunnittelema hallittu kokonaisuus hyödyntää hienosti maaston muodot. Hyvinhoidetut viheriöt, mahtavat maisemat ja meren läheisyys tuovat peliin elämyksiä.

Golf las Americasin kenttä sijaitsee aivan Playa de las Américasin vanhan keskustan läheisyydessä loma-asutuksen keskellä. Monilta väyliltä avautuu upea näkymä merelle. Kentän korkeuserot ovat pienet ja se on melko hyvin tuulilta suojassa, mutta silti haasteellinen. Kierros päättyy kauniiseen ja ylelliseen klubirakennukseen.

Buenavista Golf on maisemiltaan upea kenttä, jolla osa väylistä kiertelee jylhien kallioleikkauksien vierellä. Kenttä sijaitsee saaren länsiosassa.

Patikointi

Los Cristianoksen ja Palm Marin välisellä alueella on mukavia ja rauhallisia kävelyreittejä, joilta on upeat näköalat niin merelle kuin lähivuorille. Adejen ympäristö on suosittua patikointialuetta.

Mm. Cañadasin kansallispuistossa Teidellä voi nousta köysiradalla ylös Teiden rinteille 3 555 metrin korkeuteen. Mikäli haluat patikoida huipulle 3 718 metriin, tarvitset erikoisluvan. Voit anoa sen etukäteen osoitteesta www.reservasparquesnacionales.es

Mascan alue jylhine maisemineen sopii parhaiten hyväkuntoisille patikoijille.

Pyöräily

Keskustan alueella ei ole varsinaisia pyöräteitä. Haastavampia reittejä löytyy lähdettäessä kohti Teiden tulivuorta ja vuoristoisen Teneriffan saaren sisäosia. Pyörävuokraamoita on on useita, myös moottoripyörän vuokraus onnistuu.

Sukellus

Blue Explorers -sukelluskeskus järjestää sukellusretkiä ja -kursseja vasta-alkajille ja kokeneille sukeltajille.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Los Cristianoksessa on muutamia apteekkeja.

Suomalaisten vakuutusyhtiöiden sopimuslääkäriasema Villar e Ibarra on El Camisón -ostoskeskuksessa, Playa de las Américasissa. Vastaanotossa on suomenkielinen tulkki, ja sinne voi mennä ilman ajanvarausta. Lääkäri tulee tarvittaessa hotelliin.
Hospiten Sur -sairaalassa käyvät maksuvälineinä suomalaiset matkavakuutuskortit. Sairaala on avoinna ympäri vuorokauden.

Liikuntaesteettömyys

Suurin osa Los Cristianoksen maastosta on tasaista, joten kaupunki sopii liikuntarajoitteisille matkustajille. Rantaa myötäilee leveä kävelytietä pitkin pääsee Playa de las Américasiin ja edelleen Costa Adejen suuntaan. Osa jalkakäytävistä on kapeita ja niiden reunat voivat olla korkeita. Jalkakäytävillä voi olla esim. palmuja tai muita esteitä.

Playa de las Vistasin uimaranta on esteetön. Rannalla pääsee liikkumaan puusta rakennetulla kannella ja kulkuväylillä aina veteen asti. Rannalla on tilavat suihkut ja wc-tilat. Ranta on Playa de las Américasin suuntaan mentäessä.

Esteettömän taksin tilaus tulee tehdä hyvissä ajoin ennen matkaa. Esteettömiä takseja välittää taksikeskus.

Luottokortit

Visalla, MasterCardilla, American Expressillä ja Eurocardilla voit maksaa useimmissa myymälöissä ja ravintoloissa. Visalla, Visa Electronilla ja MasterCardilla voi nostaa rahaa automaateista. Käytä automaatteja, jotka ovat pankkien yhteydessä.

Matkalle mukaan

Joulu–helmikuussa tarvitset lämpimiä vaatteita, varsinkin Gomeran ja Teiden retkillä saattaa olla hyvinkin viileät olosuhteet. Ota mukaan myös sateensuoja.
Hotellihuoneissa ei ole lämmitystä ja huoneistojen lattiat voivat olla kylmät. Lämpimät sukat tai sisätossut ja lämmin yöasu ovat tarpeen. Joulun ja uudenvuoden aikaan tarvitset juhlavaatteet, mikäli osallistut esim. juhlaillallisille.
Huoneistohotellien keittiövarustukseen ei kuulu pesutarvikkeita.

Palveluraha

Espanjassa on tapana antaa palvelurahaa hyvästä palvelusta. Voit halutessasi muistaa ravintoloiden tarjoilijoita, hotellisiivoojaa tai laukunkantajaa. Ravintoloissa loppusummasta on tapana pyöristää 5-10 % ylöspäin. Retkibussin kuljettajalle ja hotellin laukunkantajalle voi antaa palvelurahaksi 1,50-2 €.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Los Cristianos, Teneriffa kohdeopas


Kulkuyhteydet

Taksilla ja bussilla liikkuminen on kätevää ja edullista. Bussiyhteydet ovat hyvät koko saaren alueella, lähikyliin ja pääkaupunkiin liikennöidään useita vuoroja päivässä. Naapurisaarille on hyvät laivayhteydet.

Bussi
Los Cristianoksen bussipysäkit ovat Avenida Los Cristianoksen varrella, josta bussit liikennöivät Santa Cruziin päivittäin. Playa de las Américasista ja Los Cristianoksesta on bussiyhteys kerran päivässä Teidelle Las Cañadasin luonnonpuistoon.

Taksi
Keskustassa on useita taksiasemia. Iltaisin taksin saa parhaiten lennosta. Takseissa on mittarit.

Laiva
La Gomeralle ja La Palmalle on laivayhteys Los Cristianoksen satamasta. 
Gran Canarialle, Agaeteen pääsee laivalla Santa Cruzista.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään 5 päivää ennen matkaa.

Lentokenttä Aeropuerto de Reina Sofia (TFS, Teneriffa eteläinen)
Matkan pituus n. 20 km
Matkan kesto n. 20–30 min

Yhteydet Reina Sofian lentoasemalta 
Lentoasemalta lomakohteeseen pääset myös taksilla tai bussilla.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Golfbagin, polkupyörän ja lainelaudan kuljetus lentokenttäkuljetuksessa on lisämaksusta, hinta 12,50 €/suunta. Kuljetus erikoismatkatavaralle tulee tilata ennakkoon viimeistään 14 päivää ennen matkaa asiakaspalvelustamme.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Tarkista lastenistuimiin liittyvät ohjeistukset täältä, Matkakohteessa-osion alta.


Los Cristianos lasten kanssa

Laavahiekkarannat ovat loivasti syveneviä. Lasten kanssa voit lähteä myös retkillemme vaikkapa Teide-tulivuorelle. 

Muuta tekemistä lähiympäristössä
Karting Club Tenerife -mikroautorata, 4 km Playa de las Américasista lentoaseman suuntaan on avoinna päivittäin. 

Pienten lasten ruokailu
Supermarketeissa myydään lastenruokia ja vaippoja. Lastenrattaita vuokraa esim. Premier Rentals.


Nähtävyydet

Los Cristianoksen vilkkaassa satamassa yksityiset kalastusveneet matkailijoiden täyttämien kalastusalusten ja jahtien lomassa näyttävät palasen yhdestä teneriffalaisten aikaisemmin tärkeästä elinkeinosta.

Teneriffan saaren päänähtävyys on keskellä saarta sijaitseva Espanjan korkein vuori, Teide-tulivuori, jonka rinteille voi nousta köysiradalla.

Masca, pieni kylä Tenovuoren syrjäisessä kolkassa on kuin oma maailmansa. Vuosisatojen ajan kylään pääsi vain patikkareittiä vuoristomuulilla, mutta nykyisin kylään johtava mutkainen tie on päällystetty. Jo pelkkä ajomatka Mascaan on elämys. 


Ostokset

Los Cristianoksessa on pikkuliikkeitä. Monipuolisemmat ostosmahdollisuudet ovat läheisessä Playa de las Américasissa ja pääkaupungissa Santa Cruzissa. Suosittuja tuliaisostoksia ovat paikalliset viinit, juustot ja hunajarommi. Muotivaatteita on hyvät valikoimat. Kosmetiikka, optiikka ja alkoholi ovat suhteellisen edullisia. Basaareissa voit tinkiä. Kiinteähintaisissa liikkeissä on laadukkaampia tuotteita.
Gran Arona -hotellin läheisyydessä järjestetään markkinat viikottain.


Ravintolat ja huvit

Los Cristianoksessa on ravintoloita jokaisen makuun, erityisest kalaravintolat ovat suosittuja. Kanarian omia, edullisia herkkuja löytyy lähistön pikkukylistä. 

Iltaa vietetään pubeissa ja baareissa, joissakin soitetaan myös elävää musiikkia. Iltaelämä on vilkkaampaa läheisessä Playa de las Américasissa. 

Joulupäivänä ja uudenvuodenaattona ravintolat ja tanssipaikat ovat täynnä ja pöytävaraus on suositeltavaa.


Tapahtumat

Teneriffan kuuluisia karnevaaleja vietetään noin 2 viikon ajan 40 päivää ennen pääsiäistä. Päätapahtumat ovat Santa Cruzissa sekä Puerto de la Cruzissa, mutta myös Los Cristianosissa juhlitaan karnevaaleja muutaman päivän ajan.

Saaren pääkaupungin Santa Cruzin auditoriossa on tapahtumia, mm. sinfoniaorkesterin konsertteja ympäri vuoden.


Uimarannat

Los Cristianoksen keskustassa on oma uimaranta ja Playa de las Américasiin johtavan kävelytien varrella on pitkä Playa de las Vistasin uimaranta. 
Loivasti syvenevillä laavahiekkarannoilla vuokrataan aurinkotuoleja ja -varjoja, alk. 3 €. Rannoilla on suihkuja ja vilkkaan rantakadun varrella on paljon ravintoloita ja baareja

Lapsiperheiden suosikkikohde on Playa de las Américasissa sijaitseva Siam Park -vesipuisto uima-altaineen, vesiliukumäkineen, leikkialueineen ja merileijonineen.

Asukasluku ja etäisyydet

Teneriffa n. 1 milj. asukasta

Playa de las Américas n. 4 km
Arona 10 km
Los Gigantes 30 km
Las Cañadas (Teide) n. 45 km
Santa Cruz 80 km
Puerto de la Cruz 110 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.