• Vain meiltä!
  • Uutuus

El Cotillo, Fuerteventura – tietoa matkakohteesta

El Cotillo, Fuerteventura 1
El Cotillo, Fuerteventura 2
El Cotillo, Fuerteventura 3
El Cotillo, Fuerteventura 4
El Cotillo, Fuerteventura 5
El Cotillo, Fuerteventura 6
El Cotillo, Fuerteventura 7
El Cotillo, Fuerteventura 8
El Cotillo, Fuerteventura 9
El Cotillo, Fuerteventura 10
El Cotillo, Fuerteventura 11
El Cotillo, Fuerteventura 12
El Cotillo, Fuerteventura 13
El Cotillo, Fuerteventura 14
El Cotillo, Fuerteventura 15
El Cotillo, Fuerteventura 16
El Cotillo, Fuerteventura 17
El Cotillo, Fuerteventura 18
El Cotillo, Fuerteventura 19
El Cotillo, Fuerteventura 20
El Cotillo, Fuerteventura 21
El Cotillo, Fuerteventura 22
El Cotillo, Fuerteventura 23
El Cotillo, Fuerteventura 24
El Cotillo, Fuerteventura 25
El Cotillo, Fuerteventura 26
El Cotillo, Fuerteventura 1
El Cotillo, Fuerteventura 2
El Cotillo, Fuerteventura 3
El Cotillo, Fuerteventura 4
El Cotillo, Fuerteventura 5
El Cotillo, Fuerteventura 6
El Cotillo, Fuerteventura 7
El Cotillo, Fuerteventura 8
El Cotillo, Fuerteventura 9
El Cotillo, Fuerteventura 10
El Cotillo, Fuerteventura 11
El Cotillo, Fuerteventura 12
El Cotillo, Fuerteventura 13
El Cotillo, Fuerteventura 14
El Cotillo, Fuerteventura 15
El Cotillo, Fuerteventura 16
El Cotillo, Fuerteventura 17
El Cotillo, Fuerteventura 18
El Cotillo, Fuerteventura 19
El Cotillo, Fuerteventura 20
El Cotillo, Fuerteventura 21
El Cotillo, Fuerteventura 22
El Cotillo, Fuerteventura 23
El Cotillo, Fuerteventura 24
El Cotillo, Fuerteventura 25
El Cotillo, Fuerteventura 26

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Voit vuokrata auton lomallesi kätevimmin verkkosivuiltamme. Voit noutaa auton lentoasemalta tai vuokraamon toimipisteestä. Saadaksesi varmasti haluamasi auton tee autonvuokraus hyvissä ajoin ennen matkasi alkua.

Mikäli vuokraat auton vasta perillä, ota yhteys oppaaseemme muutama päivä ennen haluttua vuokrausajankohtaa. Paikalla vuokrattavien autojen hinnat ja vuokrausehdot näet hotellissa olevasta Aurinkomatkojen Lomakansiosta.


Harrastukset

El Cotillon upeat hienohiekkaiset rannat kutsuvat nauttimaan aurinkoisista rantapäivistä. Palveluita tai harrastusvälineitä vuokraavia yrityksiä rannoilla ei pääsääntöisesti ole, mutta kylän lähistöllä on useita surffareiden suosimia rantoja mahtavine surffiaaltoineen. Playa Piedran pitkä ranta soveltuu hyvin aloitteleville surffareille ja Playa del Aquilan ranta kokeneemmille. El Cotillossa on useita surffikursseja järjestäviä yrityksiä. Sukelluskokeiluja ja -kursseja voit tiedustella oppailtamme.

El Cotillon ympäristössä on myös erinomaiset maastot patikointiin ja pyöräilyyn. Patikoida voit pohjoisrannikkoa pitkin kohti Corralejoa ja länsirannikkoa pitkin Tindayan kylään. Kalitravel Fuerteventura senderismo y excursiones järjestää patikkaretkiä, ja kylän keskustassa ja Cotillo Beach -hotellin yhteydessä on yksityiset polkupyörävuokraamot. Reittikarttoja molempiin harrastuksiin löydät osoitteesta: http://www.fuerteventura-hiking.com. Tutustu myös patikka- ja pyöräilyretkitarjontaamme.

Sukeltamaan ja snorklaamaan pääset Corralejossa toimivien sukelluskoulujen ja snorklausretkiä järjestävien yritysten kautta. Lähimmät golfkentät ovat Caleta de Fusten lähellä, n. 55 km:n päässä El Cotillosta.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

El Cotillossa on vain luontaistuotteita myyvä parafarmacia. Lähin lääkkeitä myyvä apteekki on Lajaresin kylässä n. 8,5 km:n päässä.

Cotillo Beach -hotellin yhteydessä toimii yksityinen lääkäriasema Cotillo Medical Center. Lähin julkinen sairaala (Hospital general de Fuerteventura Virgen de La Pena) on Puerto Rosariossa (37 km:n päässä).

Juomavesi

Hanavesi ei ole juomakelpoista, sillä se on puhdistettu merivedestä. Juotavaksi ja ruuanvalmistukseen tulee käyttää pullovettä.

Liikuntaesteiset

El Cotillon kylän reunamien kadut ovat pääsääntöisesti tasaisia. Paikoitellen myös jalkakäytävien kohdalla on kynnykset ylittäviä ramppeja. Kylän keskustan vanhaosa on sokkeloinen ja kadut on laatoitettu luonnonkivillä.

Luottokortit

Yleisimmät luottokortit käyvät maksuvälineinä monissa ravintoloissa ja kaupoissa. Voit nostaa korteilla myös käteistä automaateista.

Palveluraha

Maassa on tapana antaa palvelurahaa hyvästä palvelusta. Voit halutessasi muistaa tarjoilijoita ja hotellisi huonesiivoojaa, laukunkantajaa ja ravintolahenkilökuntaa. Yleinen tipin määrä on n. 5–10 % laskun loppusummasta.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa El Cotillo, Fuerteventura kohdeopas


Kulkuyhteydet

El Cotillossa on helppoa liikkua jalan. Kylässä on myös takseja. Paikallisbussilla voit matkata mm. Corralejoon, Puerto del Rosarioon, La Olivaan ja Lajaresiin.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset hintaan 18 €/aikuinen ja 9 €/lapsi 2–17-v., alle 2-vuotiaat sylilapset maksutta. Voit ostaa myös yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetuksen voit ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus tulee ostaa viimeistään 5 päivää ennen matkaa.

Lentokenttä Fuerteventura, Puerto del Rosario
Matkan pituus n. 45 km
Matkan kesto n. 45 min

Yhteydet lentokentältä
Lentoasemalta lomakohteeseen pääsee myös taksilla.


Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Polkupyörän, purjelaudan ja lainelaudan kuljetus lentokenttäkuljetuksessa on lisämaksusta. Polkupyörän hinta 12,50 €/suunta, purje- ja lainelaudan hinta 20 €/suunta. Kuljetus erikoismatkatavaralle tulee tilata ennakkoon viimeistään kaksi viikkoa ennen matkaa asiakaspalvelustamme.


Nähtävyydet

Lähimmät nähtävyydet ovat La Olivan kylässä, n. 15 km:n päässä. Kylässä on kynttiläneitsyen kirkko, kanarialaisen taiteen museo, taidegalleria ja Casa de los Coroneles -museo eli kenraalien talo.

Villa Verden kylässä on Cueva del Llanon laavaluola.


Ostokset

Ostosmahdollisuudet El Cotillossa ovat hyvin rajalliset. Kylässä on joitain matkamuistomyymälöitä ja ruokakauppoja. Perjantai-iltaisin kylässä järjestetään artisaanimarkkinat. Ostoksille kannattaa suunnata Corralejon ja Puerto del Rosarion kauppakujille ja ostoskeskuksiin.

La Olivan kylässä (n. 15 km:n päässä) on perjantaisin kanarialaiset markkinat ja Lajaresin kylässä (n. 8 km:n päässä) käsityömarkkinat lauantaisin.


Ravintolat ja huvit

El Cotillossa on kattava ravintolatarjonta, erityisesti paikallisia kanarialaisia herkkuja ja mereneläviä on tarjolla runsaasti. Vaihtelua tarjontaan tuovat kansainväliset ja italialaiset ravintolat.

Iltaelämä El Cotillossa on rauhallista. Paikalliset kokoontuvat illanviettoon kylän keskustan tuntumaan Playa del Muelliton poukamaan, jossa meren rannalla nautitaan hyvästä ruuasta ja juomasta. Kylässä on myös pubeja ja baareja, joissa voi ihastella upeaa auringonlaskua drinkin ääressä.


Uimarannat

El Cotillo on tunnettu upeista rannoistaan. Rannat ovat kirkasvetisiä, puhtaita ja luonnontilaisia, joilla ei ole aurinkotuoleja tai palveluita.

Kylän ehkä pahaat rannat ja ainoat joissa on rantapalveluita ovat Playa Chican kaksi rantapoukamaa (n. 1,6 km keskustasta), joiden yhteydessä on yleiset suihku-, wc- ja pukeutumistilat sekä ravintolapalveluita. Hienohiekkaisin kylän rannoista on Playa Marfolin (n. 1 km keskustasta), jonka äärellä sijaitsee myös hotellimme Cotillo Sunset. Aloittelevat surffarit suuntaavat Playa Piedran (n. 1,7 km keskustasta) pitkälle rannalle ja kokeneet Playa del Aguilan (n. 4,6 km keskustasta) rannalle kesyttämään mahtavia aaltoja.

Asukasluku ja etäisyydet

Fuerteventura n. 100 000 as.
El Cotillon kylä n. 1 300 as.
Corralejo n. 20 km
Puerto del Rosario n. 37 km
Caleta de Fuste-Castillo 50 km
Jandia-Morro Jable 100 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.