Corralejo, Fuerteventura – tietoa matkakohteesta

Corralejo, Fuerteventura 1
Corralejo, Fuerteventura 2
Corralejo, Fuerteventura 3
Corralejo, Fuerteventura 4
Corralejo, Fuerteventura 5
Corralejo, Fuerteventura 6
Corralejo, Fuerteventura 7
Corralejo, Fuerteventura 8
Corralejo, Fuerteventura 9
Corralejo, Fuerteventura 10
Corralejo, Fuerteventura 11
Corralejo, Fuerteventura 12
Corralejo, Fuerteventura 13
Corralejo, Fuerteventura 14
Corralejo, Fuerteventura 15
Corralejo, Fuerteventura 16
Corralejo, Fuerteventura 17
Corralejo, Fuerteventura 18
Corralejo, Fuerteventura 19
Corralejo, Fuerteventura 20
Corralejo, Fuerteventura 21
Corralejo, Fuerteventura 22
Corralejo, Fuerteventura 23
Corralejo, Fuerteventura 24
Corralejo, Fuerteventura 25
Corralejo, Fuerteventura 1
Corralejo, Fuerteventura 2
Corralejo, Fuerteventura 3
Corralejo, Fuerteventura 4
Corralejo, Fuerteventura 5
Corralejo, Fuerteventura 6
Corralejo, Fuerteventura 7
Corralejo, Fuerteventura 8
Corralejo, Fuerteventura 9
Corralejo, Fuerteventura 10
Corralejo, Fuerteventura 11
Corralejo, Fuerteventura 12
Corralejo, Fuerteventura 13
Corralejo, Fuerteventura 14
Corralejo, Fuerteventura 15
Corralejo, Fuerteventura 16
Corralejo, Fuerteventura 17
Corralejo, Fuerteventura 18
Corralejo, Fuerteventura 19
Corralejo, Fuerteventura 20
Corralejo, Fuerteventura 21
Corralejo, Fuerteventura 22
Corralejo, Fuerteventura 23
Corralejo, Fuerteventura 24
Corralejo, Fuerteventura 25

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Varaa vuokra-auto lomallesi kätevästi verkkosivuiltamme. Saadaksesi haluamasi automallin tee autonvuokraus jo hyvissä ajoin ennen matkasi alkua. Auto noudetaan joko kohteen lentoasemalta tai muusta vuokraamon toimipisteestä.

Autonvuokraus onnistuu osassa lomakohteistamme helposti myös Aurinkomatkat-sovelluksessa tai oppaaltamme. Sovelluksessa vuokraus on mahdollinen aikaisintaan 3 viikkoa ennen matkan alkua.


Harrastukset

Corralejon vesiurheilumahdollisuudet ovat erinomaiset: voit mm. lainelautailla, snorklata, sukeltaa, suppailla ja meloa kajakilla. Fuerteventuran saari on yksi Euroopan parhaimmista surffauspaikoista.

Lisäksi saari tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet pyöräilyyn, patikointiin, tennikseen ja padeliin. Golfata voi saaren kolmella miellyttävällä kentällä. 

Golfkentät

Fuerteventuralla on kolme 18-reikäistä golfkenttää, joista kaksi sijaitsee Caleta de Fusten lomakylässä, lentokentän eteläpuolella ja yksi saaren eteläosassa, Las Playitaksen kylässä. Kaikki Fuerteventuran kentät ovat ruuhkattomia ja miellyttäviä pelata.

Patikointi

Corralejoa vastapäätä sijaitseva Isla de Lobos sekä Corralejon dyynialue ovat patikoijien suosimia. Eri puolilla saarta on eritasoisia reittejä.

Corralejon dyynialueella käveltävää riittää useamman tunnin ajaksi. Pidempiä reittejä kaipaavat voivat kulkea pitkin pohjoisrannikkoa Majanichoon tai El Cotilloon, tai sisämaan kautta laavakivialueiden halki Los Lajaresiin, Villaverdeen tai La Olivaan.

Corralejon edustalla olevalla Loboksen saarella voi tehdä helpon patikkareitin, jonka kesto on n. 2,5 tuntia ja pituudeltaan n. 8,2 km. Saaren ainoa kylä - Puertito on mainio pysähdys tuoreen merellisen paellan nauttimiseen. Loboksella voit myös uida rauhallisella hiekkapoukamalla tai Puertiton kylän edustan kirkkaissa vesissä. Saari on luonnonsuojelualuetta, ja vierailuun tulee hakea lupa. Luvan voi hankkia aikaisintaan 5 päivää aikaisemmin. 

Pyöräily

Corralejon keskustassa on pyöräteitä, ja kaupungin ulkopuolella pyöräily onnistuu teiden reunoilla tai hiekkateillä sekä teiden lähellä kulkevilla pyöräilyä varten rakennetuilla reiteillä. Myös dyynialueelle voi pyöräillä. Pidempi reitti kulkee linja-autoaseman vierestä alkavaa rantatietä pitkin kohti länsirannikolla olevaa El Cotillon kylää, jonne on matkaa Corralejosta vajaa 20 km. Puolessa välissä on pieni Majanichon kylä, josta pääsee päällystettyä tietä pitkin Lajareksen kylään. Pohjoisrannikon tie on hiekkatie ja melko kuoppainen, joten pyörässä on hyvä olla jousitus. Käytäthän kypärää pyöräillessäsi. 

Corralejossa on useita polkupyörävuokraamoita, joissa vuokrataan niin maasto- kuin sähköpyöriä. Sähköpyöräretkiä järjestetään mm. El Cotillon kylään.

Sukellus ja snorklaus

Fuerteventuran rannikon vesistöt ovat kirkkaita ja soveltuvat  sukeltamiseen sekä snorklaamiseen, huomioithan kuitenkin että aallot ja virtaukset voivat olla voimakkaita. Sukelluskortin jo omaavat pääsevät sukeltamaan joko omilla laitteilla tai keskuksen laitteilla. Corralejon lähistön parhaat snorklausvedet ovat Isla de Lobosin saarella sekä Parque Holandes -kylän edustalla. Vesi on varsin kirkasta ja pikkukalojen lisäksi saatat tavata myös suurempia vonkaleita kuten barracudia. Corralejossa Dive Inn -sukelluskeskus järjestää myös aloittelijoille tarkoitettuja kokeilusukelluksia päivittäin suojaisassa El Jablito -poukamassa itärannikolla.

Snorklaamaan pääsee päivittäin sataman lähellä sijaitsevan Get Wet -keskuksen mukana. Keskus järjestää päivittäin snorklausretkiä Isla de Lobosin vesille.

Surffaus

Fuerteventura on ehdottomasti yksi parhaimmista ja tunnetuimmista surffauspaikoista Euroopassa. Saarella on hyvät mahdollisuudet niin purjelautailun, lainelautailun kuin leijalautailun harrastamiseen. Flag Beach -surffauskeskus on Corralejon dyynien alueella, Flag Beach -rannalla.  Mikäli haluat vuokrata vain varusteita, se onnistuu mainiosti monista surffiliikkeistä, kuten esim. Paradise Surf Shop ja Line Up Surf, Sup, Wing & Kite rentals. Vuokran lisäksi peritään takuumaksu, jonka saa takaisin palauttaessasi laudan.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekit ja lääkäri

Apteekkeja on Nuestra Señora del Carmen -pääkadulla ja calle Isaac Peral -kadulla. Yksi apteekeista päivystää.

Clinica Medica Brisamar -lääkärikeskus sijaitsee Brisamar-ostoskeskuksessa. Lääkärikeskuksella ei ole sopimusta suomalaisten vakuutusyhtiöiden kanssa, joten säästä kuitit korvausanomusta varten.

Juomavesi

Vesijohtovettä ei suositella juotavaksi. Voit ostaa pullotettua vettä kaikista marketeista ja osasta hotelleja.

Liikuntaesteettömyys

Corralejo soveltuu melko hyvin liikuntaesteisille matkustajille. Jalkakäytävät ovat hyväkuntoisia ja paikoitellen kaduilta jalkakäytäville johtaa luiskat. Fuerteventuralla on muutamia esteettömiä takseja. Taksin voi varata etukäteen, mutta tilauksia ei vahvisteta ennakkoon. 

Luottokortit

Visa ja MasterCard käyvät maksuvälineinä useissa myymälöissä ja ravintoloissa. Niillä voi myös nostaa rahaa pankkiautomaateista.

Palveluraha

Maassa on tapana antaa palvelurahaa hyvästä palvelusta. Voit halutessasi muistaa tarjoilijoita ja hotellisi huonesiivoojaa, laukunkantajaa ja ravintolahenkilökuntaa. Yleinen tipin määrä on n. 5-10 % laskun loppusummasta. 


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Corralejo, Fuerteventura kohdeopas


Kulkuyhteydet

Corralejosta on melko hyvät bussiyhteydet lähikyliin ja Puerto del Rosarioon. Päivittäin on lauttayhteyksiä Lanzarotelle sekä laivavuoroja myös Los Lobosin saarelle. Autonvuokraus on suosittua, sillä saarella on paljon nähtävää, tiet ovat hyvät ja liikenne rauhallista.

Bussit
Bussilla pääsee hiekkadyyneille sekä Puerto del Rosarioon, josta matkaa voi jatkaa mm. Morro Jableen useasti päivässä.

Taksit
Taksiasemat ovat pääkadulla. Voit myös pyytää hotellin vastanottoa tilaamaan taksin. Lähes kaikissa takseissa on taksamittari ja taksien hintataso on yleisesti melko edullinen.

Laivat
Laivat liikennöivät Fuerteventuran ja Lanzaroten Playa Blancan ja Puerto del Carmenin väliä päivittäin. Saaren eteläosasta Morro Jablesta on laivayhteys päivittäin Gran Canarialle, Las Palmasiin. Lisätietoja ja aikatauluja www.naviera-armas.com ja https://www.fredolsen.es/en.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään 5 päivää ennen matkaa.

Lentokenttä Fuerteventura, Puerto del Rosario 
Matkan pituus n. 40 km 
Matkan kesto n. 40 min 

Yhteydet lentokentältä
Lentoasemalta lomakohteeseen pääset myös taksilla.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Golfbagin, polkupyörän ja lainelaudan kuljetus lentokenttäkuljetuksessa on lisämaksusta, hinta 12,50 €/suunta. Kuljetus erikoismatkatavaralle tulee tilata ennakkoon viimeistään 14 päivää ennen matkaa asiakaspalvelustamme.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Tarkista lastenistuimiin liittyvät ohjeistukset täältä, Matkakohteessa-osion alta.


Corralejo lasten kanssa

Corralejossa on lapsille runsaasti hauskaa tekemistä. Pääkadun varrelta lähtevä rauhallinen minijuna-ajelu on mukava tapa tutustua kaupungin katuihin. 

Vesipuistot 

Acua-vesipuisto sijaitsee Las Marismas hotellia vastapäätä. Vesipuiston on yleensä suljettu n. marraskuusta maaliskuulle. Vesipuíston alueella olevat minigolf ja mini-kartingrata ovat avoinna ympäri vuoden. Aukio-oloajat voi tarkastaa sivulta https://www.acuawaterpark.com/

Muuta tekemistä lapsille 

Keskustan leikkipuistosta löytyy mm. trampoliineja ja liukumäkiä. Hiekkakirppu- ja mönkijäsafari kuoppaisilla teillä sopii yli 5-vuotiaille. Lasipohjaveneajeluja järjestetään Loboksen saaren vesilla, jossa voi myös viettää päivää uiden ja snorklaten.

Pienten lasten ruokailu

Supermarketeissa myydään äidinmaidonkorviketta, purkkiruokia ja vaippoja. Hotelleiden kautta voi vuokrata lastenrattaita (vuokraukset paikan päällä tai ottamalla yhteyttä suoraan hotelliin). Miraflor Mobility -yritys vuokraa esimerkiksi lastenvaunuja ja toimittaa ne hotellille. Lisätietoja miraflormobility.com.


Nähtävyydet

Corralejon päänähtävyys ovat lähistön upeat dyynit, jotka julistettiin yhdessä Los Lobos -saaren kanssa kansallispuistoiksi v. 1982.  

Kanariansaarten vanhin kaupunki Betancuria, on peräisin 1400-luvulta. Kaupungissa on joitakin vanhoja, arvokkaita rakennuksia, arkeologinen museo sekä Casa Maria, jossa järjestetään mm. käsityönäyttelyjä. Vierailu kaupungissa kuuluu Pikkukylien Fuerteventura -retkeen.

La Olivan kylässä on mm. tyypillistä Kanariansaarten arkkitehtuuria edustava kenraalien talo 1700-luvulta, kanarialaisen taiteen museo, La Cilla -maatalousmuseo ja kirkko.


Ostokset

Pääkadun, Avenida Nuestra Señora del Carmenin, varrella on mm. pieniä putiikkeja, supermarketteja ja joitakin erikoisliikkeitä, jotka myyvät mm. surffausvaatteita. 

Suurimmat ostoskeskukset
Corralejossa on kaksi ostoskeskusta, Campanario ja Las Palmeras. Puerto del Rosariossa on suurempi Las Rotondas -ostoskeskus, jossa on mm. vaate-, kenkä- ja urheilukauppoja. Tiistaisin ja perjantaisin kaupungissa on afrikkalaiset markkinat, sunnuntaisin käsityöläismarkkinat.


Ravintolat ja huvit

Kylässä on monta tasokasta ruokapaikkaa, mm. hyviä kalaravintoloita. Kanarialaisten ravintoloiden ohella on espanjalaisia pihvipaikkoja, ja myös meksikolainen, italialainen, kiinalainen ja intialainen keittiö ovat edustettuina.

Corralejossa on disko, pubeja ja musiikkibaareja. Yöelämä on varsin rauhallista, mutta vilkastuu viikonloppuisin. Iltaisin sataman läheisellä aukiolla soitetaan sekä kansainvälistä että espanjalaista musiikkia. 

 


Uimarannat

Fuerteventuralla on Kanariansaarten upeimmat ja puhtaimmat uimarannat – yhteensä niitä on yli 50 kilometriä! Keskustan tuntumassa on hiekkarantoja sekä vitivalkoisia popcorn-rantoja. Noin neljän kilometrin päässä Corralejosta alkaa valtava, ainutlaatuinen dyynialue, josta jokainen löytää rauhallisen paikkansa. Hotellien rannoilla on palveluja. Pääset lähelle dyynejä kätevästi bussilla, taksilla tai kävellen. Fuerteventuran rannoilla nudismi on sallittua.

Asukasluku ja etäisyydet

Fuerteventura n. 120 000 as.
Corralejon kylä n. 10 000 as.
Puerto del Rosario 35 km
Caleta de Fuste–Castillo 45 km
Jandia–Morro Jable 120 km
Lanzarote/Playa Blanca, lauttamatka 20 min

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.