Corralejo, Fuerteventura – tietoa matkakohteesta

Corralejo, Fuerteventura 1
Corralejo, Fuerteventura 2
Corralejo, Fuerteventura 3
Corralejo, Fuerteventura 4
Corralejo, Fuerteventura 5
Corralejo, Fuerteventura 6
Corralejo, Fuerteventura 7
Corralejo, Fuerteventura 8
Corralejo, Fuerteventura 9
Corralejo, Fuerteventura 10
Corralejo, Fuerteventura 11
Corralejo, Fuerteventura 12
Corralejo, Fuerteventura 13
Corralejo, Fuerteventura 14
Corralejo, Fuerteventura 15
Corralejo, Fuerteventura 16
Corralejo, Fuerteventura 17
Corralejo, Fuerteventura 18
Corralejo, Fuerteventura 19
Corralejo, Fuerteventura 20
Corralejo, Fuerteventura 21
Corralejo, Fuerteventura 22
Corralejo, Fuerteventura 23
Corralejo, Fuerteventura 24
Corralejo, Fuerteventura 25
Corralejo, Fuerteventura 26
Corralejo, Fuerteventura 1
Corralejo, Fuerteventura 2
Corralejo, Fuerteventura 3
Corralejo, Fuerteventura 4
Corralejo, Fuerteventura 5
Corralejo, Fuerteventura 6
Corralejo, Fuerteventura 7
Corralejo, Fuerteventura 8
Corralejo, Fuerteventura 9
Corralejo, Fuerteventura 10
Corralejo, Fuerteventura 11
Corralejo, Fuerteventura 12
Corralejo, Fuerteventura 13
Corralejo, Fuerteventura 14
Corralejo, Fuerteventura 15
Corralejo, Fuerteventura 16
Corralejo, Fuerteventura 17
Corralejo, Fuerteventura 18
Corralejo, Fuerteventura 19
Corralejo, Fuerteventura 20
Corralejo, Fuerteventura 21
Corralejo, Fuerteventura 22
Corralejo, Fuerteventura 23
Corralejo, Fuerteventura 24
Corralejo, Fuerteventura 25
Corralejo, Fuerteventura 26

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Voit vuokrata auton lomallesi kätevimmin verkkosivuiltamme. Voit noutaa auton lentoasemalta tai vuokraamon keskustan toimipisteestä. Saadaksesi varmasti haluamasi auton tee autonvuokraus hyvissä ajoin ennen matkasi alkua.

Mikäli vuokraat auton vasta perillä, ota yhteys oppaaseemme muutama päivä ennen haluttua vuokrausajankohtaa. Paikalla vuokrattavien autojen hinnat ja vuokrausehdot näet hotellissa olevasta Aurinkomatkojen Lomakansiosta.


Harrastukset

Corralejon vesiurheilumahdollisuudet ovat erinomaiset: voit mm. lainelautailla, snorklata, sukeltaa ja kalastaa. Fuerteventuran saari on yksi Euroopan parhaimmista surffauspaikoista. Lisäksi voit esim. pelata tennistä ja squashia, käydä kuntosalilla, pyöräillä ja patikoida. Corralejosta järjestetään myös syvänmerenkalastusretkiä. Golfata voi saaren neljällä kentällä. 

Golfkentät

Fuerteventuralla on neljä golf-kenttää. Tiiausajat tulee varata suoraan kentiltä.
www.fuerteventuragolfclub.com
www.salinasgolf.com  
www.playitas.info/golf
www.corralejogolf.com  

Patikointi

Corralejoa vastapäätä sijaitseva Isla de Lobos sekä Corralejon dyynialue ovat patikoijien suosimia. Eri puolilla saarta on eritasoisia reittejä.

Sukellus

Corralejon ympäristössä ja Fuerteventuran saarella yleisesti on hyvät sukellusvedet. Irtosukelluksia Fuerteventuran jännittävimpiin sukelluskohteisiin järjestää Dive Inn -sukelluskeskus.

Snorklaamaan pääsee päivittäin sataman lähellä sijaitsevan Get Wet -keskuksen -mukana. 


Hyvä tietää kohteesta

Apteekit ja lääkäri

Apteekkeja on Nuestra Señora del Carmen -pääkadulla ja calle Isaac Peral -kadulla. Yksi apteekeista päivystää.

Clinica Medica Brisamar -lääkärikeskus sijaitsee Brisamar-ostoskeskuksessa. Lääkärikeskuksella ei ole sopimusta suomalaisten vakuutusyhtiöiden kanssa, joten säästä kuitit korvausanomusta varten.

Juomavesi

Vesijohtovettä ei suositella juotavaksi. Voit ostaa pullotettua vettä kaikista valintamyymälöistä ja kioskeista.

Liikuntaesteiset

Corralejo soveltuu melko hyvin liikuntaesteisille. Jalkakäytävät ovat hyväkuntoisia ja paikoitellen kaduilta jalkakäytäville johtaa luiskat. Fuerteventuralla on muutamia invatakseja. Taksin voi varata etukäteen, mutta tilauksia ei vahvisteta ennakkoon. Lentokenttäkuljetus invataksilla maksaa n. 45 €.

Katso listastamme liikuntarajoitteisille sopivat hotellit.

Luottokortit

Visa ja MasterCard käyvät maksuvälineinä useissa myymälöissä ja ravintoloissa. Niillä voi myös nostaa rahaa pankkiautomaateista. Luottokortilla maksavaa asiakasta pyydetään yleensä todistamaan henkilöllisyytensä maksun suuruudesta riippumatta.

Palveluraha

Maassa on tapana antaa palvelurahaa hyvästä palvelusta. Voit halutessasi muistaa tarjoilijoita ja hotellisi huonesiivoojaa, laukunkantajaa ja ravintolahenkilökuntaa. Yleinen tipin määrä on n. 5-10 % laskun loppusummasta. 


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Corralejo, Fuerteventura kohdeopas


Kulkuyhteydet

Corralejosta on melko hyvät bussiyhteydet lähikyliin ja Puerto del Rosarioon. Päivittäin on lauttayhteyksiä Lanzarotelle sekä laivavuoroja myös Los Lobosin saarelle. Autonvuokraus on suosittua, sillä saarella on paljon nähtävää, tiet ovat hyvät ja liikenne rauhallista.

Bussit
Bussilla pääsee hiekkadyyneille sekä Puerto del Rosarioon, josta matkaa voi jatkaa mm. Morro Jableen useasti päivässä.

Taksit
Taksiasemat ovat pääkadulla. Voit myös pyytää hotellin vastanottoa tilaamaan taksin. Lähes kaikissa takseissa on taksamittari ja taksien hintataso on yleisesti melko edullinen.

Laivat
Laivat liikennöivät Fuerteventuran ja Lanzaroten Playa Blancan ja Puerto del Carmenin väliä päivittäin. Saaren eteläosasta Morro Jablesta on laivayhteys päivittäin Gran Canarialle, Las Palmasiin. Lisätietoja ja aikatauluja www.naviera-armas.com ja https://www.fredolsen.es/en.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään 5 päivää ennen matkaa.

Lentokenttä Fuerteventura, Puerto del Rosario 
Matkan pituus n. 40 km 
Matkan kesto n. 40 min 

Yhteydet lentokentältä
Lentoasemalta lomakohteeseen pääset myös taksilla.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Polkupyörän, purjelaudan ja lainelaudan kuljetus lentokenttäkuljetuksessa on lisämaksusta. Polkupyörän hinta 12,50 €/suunta, purje- ja lainelaudan hinta 20 €/suunta. Kuljetus erikoismatkatavaralle tulee tilata ennakkoon viimeistään kaksi viikkoa ennen matkaa asiakaspalvelustamme.


Corralejo lasten kanssa

Corralejossa on lapsille runsaasti hauskaa tekemistä. Pääkadun varrelta lähtevä rauhallinen minijuna-ajelu on mukava tapa tutustua kaupungin katuihin. 

Vesipuistot 

Baku-vesipuisto sijaitsee Las Marismas hotellia vastapäätä. Vesipuiston on yleensä suljettu n. marraskuusta maaliskuulle. Vesipuíston alueella olevat minigolf ja mini-kartingrata ovat avoinna ympäri vuoden.  

Muuta tekemistä lapsille 

Keskustan leikkipuistosta löytyy mm. trampoliineja ja liukumäkiä. Hiekkakirppu- ja mönkijäsafari kuoppaisilla teillä sopii yli 5-vuotiaille. Lasipohjaveneajeluja järjestetään Loboksen saaren vesilla, jossa voi myös viettää päivää uiden ja snorklaten.

Pienten lasten ruokailu

Supermarketeissa myydään äidinmaidonkorviketta, purkkiruokia ja vaippoja. Hotelleiden kautta voi vuokrata lastenrattaita (vuokraukset paikan päällä tai ottamalla yhteyttä suoraan hotelliin).  


Nähtävyydet

Corralejon päänähtävyys ovat lähistön upeat dyynit, jotka julistettiin yhdessä Los Lobos -saaren kanssa kansallispuistoiksi v. 1982.  

Kanariansaarten vanhin kaupunki Betancuria, on peräisin 1400-luvulta. Kaupungissa on joitakin vanhoja, arvokkaita rakennuksia, arkeologinen museo sekä Casa Maria, jossa järjestetään mm. käsityönäyttelyjä. Vierailu kaupungissa kuuluu Pikkukylien Fuerteventura -retkeen.

La Olivan kylässä on mm. tyypillistä Kanariansaarten arkkitehtuuria edustava kenraalien talo 1700-luvulta, kanarialaisen taiteen museo, La Cilla -maatalousmuseo ja kirkko.

Villaverden kylässä on Cueva del Llanon laavaluola. Pääsymaksu sisältää opastetun kierroksen maanalaisessa tunnelissa, jossa perehdytään mm. Kanariansaarten syntyyn ja tulivuoriin.


Ostokset

Pääkadun, Avenida Nuestra Señora del Carmenin, varrella on mm. pieniä putiikkeja, supermarketteja ja joitakin erikoisliikkeitä, jotka myyvät mm. surffausvaatteita. 

Suurimmat ostoskeskukset
Corralejossa on kaksi ostoskeskusta, Campanario ja Las Palmeras. Puerto del Rosariossa on suurempi Las Rotondas -ostoskeskus, jossa on mm. vaate-, kenkä- ja urheilukauppoja. Tiistaisin ja perjantaisin kaupungissa on afrikkalaiset markkinat, sunnuntaisin käsityöläismarkkinat.


Ravintolat ja huvit

Kylässä on monta tasokasta ruokapaikkaa, mm. hyviä kalaravintoloita. Kanarialaisten ravintoloiden ohella on espanjalaisia pihvipaikkoja, ja myös meksikolainen, italialainen, kiinalainen ja intialainen keittiö ovat edustettuina.

Corralejossa on disko, pubeja ja musiikkibaareja. Yöelämä on varsin rauhallista, mutta vilkastuu viikonloppuisin. Iltaisin sataman läheisellä aukiolla soitetaan sekä kansainvälistä että espanjalaista musiikkia. 

 


Uimarannat

Fuerteventuralla on Kanariansaarten upeimmat ja puhtaimmat uimarannat – yhteensä niitä on yli 50 kilometriä! Noin neljän kilometrin päässä Corralejosta alkaa valtava, ainutlaatuinen dyynialue, josta jokainen löytää rauhallisen paikkansa. Hotellien rannoilla on palveluja. Pääset lähelle dyynejä kätevästi bussilla, taksilla tai kävellen. Fuerteventuran rannoilla nudismi on sallittua.

Asukasluku ja etäisyydet

Fuerteventura n. 100 000 as.
Corralejon kylä n. 10 000 as.
Puerto del Rosario 35 km
Caleta de Fuste–Castillo 45 km
Jandia–Morro Jable 120 km
Lanzarote/Playa Blanca, lauttamatka 20 min

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.