Agaete, Gran Canaria – tietoa matkakohteesta

Agaete, Gran Canaria 1
Agaete, Gran Canaria 2
Agaete, Gran Canaria 3
Agaete, Gran Canaria 4
Agaete, Gran Canaria 5
Agaete, Gran Canaria 6
Agaete, Gran Canaria 7
Agaete, Gran Canaria 8
Agaete, Gran Canaria 9
Agaete, Gran Canaria 10
Agaete, Gran Canaria 11
Agaete, Gran Canaria 12
Agaete, Gran Canaria 13
Agaete, Gran Canaria 14
Agaete, Gran Canaria 15
Agaete, Gran Canaria 16
Agaete, Gran Canaria 17
Agaete, Gran Canaria 18
Agaete, Gran Canaria 19
Agaete, Gran Canaria 20
Agaete, Gran Canaria 21
Agaete, Gran Canaria 22
Agaete, Gran Canaria 23
Agaete, Gran Canaria 24
Agaete, Gran Canaria 25
Agaete, Gran Canaria 26
Agaete, Gran Canaria 27
Agaete, Gran Canaria 28
Agaete, Gran Canaria 29
Agaete, Gran Canaria 30
Agaete, Gran Canaria 1
Agaete, Gran Canaria 2
Agaete, Gran Canaria 3
Agaete, Gran Canaria 4
Agaete, Gran Canaria 5
Agaete, Gran Canaria 6
Agaete, Gran Canaria 7
Agaete, Gran Canaria 8
Agaete, Gran Canaria 9
Agaete, Gran Canaria 10
Agaete, Gran Canaria 11
Agaete, Gran Canaria 12
Agaete, Gran Canaria 13
Agaete, Gran Canaria 14
Agaete, Gran Canaria 15
Agaete, Gran Canaria 16
Agaete, Gran Canaria 17
Agaete, Gran Canaria 18
Agaete, Gran Canaria 19
Agaete, Gran Canaria 20
Agaete, Gran Canaria 21
Agaete, Gran Canaria 22
Agaete, Gran Canaria 23
Agaete, Gran Canaria 24
Agaete, Gran Canaria 25
Agaete, Gran Canaria 26
Agaete, Gran Canaria 27
Agaete, Gran Canaria 28
Agaete, Gran Canaria 29
Agaete, Gran Canaria 30

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Voit vuokrata auton lomallesi kätevimmin verkkosivuiltamme. Voit noutaa auton lentoasemalta tai vuokraamon toimipisteestä. Saadaksesi varmasti haluamasi auton tee autonvuokraus hyvissä ajoin ennen matkasi alkua.

Mikäli vuokraat auton vasta perillä, ota yhteys oppaaseemme muutama päivä ennen haluttua vuokrausajankohtaa. Paikalla vuokrattavien autojen hinnat ja vuokrausehdot näet hotellissa olevasta Aurinkomatkojen Lomakansiosta.


Harrastukset

Agaetessa on hyvät mahdollisuudet patikontiin ja pyöräilyyn. Ympäristössä on vuorenrinteitä, vehreitä laaksoja ja pikkukyliä. saaren pohjoisosassa on myös paljon nähtävää pinnan alla. Snorklaukseen paras paikka on Sardina-ranta n. 10 km:n päässä Agaetesta. Puerto de las Nievesissä toimii sukelluskeskus.

Pyöräily

Cordial Roca Negra -hotellimme vuokraa polku- ja sähköpyöriä. Voit pyöräillä kylästä toiseen asfaltoituja teitä pitkin, vuoren rinteillä on myös polkuja pyöräilijöille.

Sukellus ja snorklaus

Puerto de las Nievesissä toimii Buceo Agaete -sukelluskeskus, joka järjestää sukellusretkiä ja -kursseja. Parhaat snorklausvedet ovat Gáldarin kylän lähellä sijaitsevalla Sardina-rannalla.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Agaeten keskustassa ja Puerto de las Nievesissä on apteekit. Agaten terveyskeskus on 1,5 km:n päässä hotellista. Tarvitessasi lääkäriä ota yhteys hotellin vastaanottoon.

Liikuntaesteiset

Puerto de las Nievesin satama-alueella liikkuminen onnistuu hyvin avustajan kanssa. Agaeten kylässä liikkuminen on hankalampaa korkeuserojen ja portaiden ansiosta.
Gran Canarialla on invatakseja, joissa on nostolaitteet. Lisäksi saarella on liikuntaesteisille soveltuvia minibusseja. Invatakseihin mahtuu enintään 4 henkilöä.

Luottokortit

Korteilla voi nostaa rahaa automaateista. Korteilla maksavaa asiakasta voidaan pyytää todistamaan henkilöllisyytensä maksun suuruudesta riippumatta.

Matkalle mukaan

Matkalle kannattaa varata marras–helmikuussa kesävaatteiden lisäksi myös lämmintä vaatetta mukaan, sillä lämpötilojen vaihtelut ovat suuria. Sateen yllättäessä sateenvarjo on hyvä olla mukana.

Palveluraha

Hyvän tavan mukaista on kiittää hyvästä palvelusta pienellä juomarahalla.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Agaete, Gran Canaria kohdeopas


Kulkuyhteydet

Gran Canarialla on vaivatonta ja edullista liikkua taksilla tai paikallisbussilla. Bussiyhteydet Agaetesta Las Palmasiin ovat hyvät ja Las Palmasista pääset busseilla vaivattomasti saaren muihin osiin. Vuokra-autolla tutustut saareen parhaiten.

Puerto de las Nievesin satama-alueelta liikennöi päivittäin useita laivoja naapurisaari Teneriffan Santa Cruziin.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Yksityiskuljetus tulee ostaa viimeistään 5 päivää ennen matkaa.

Lentokenttä Aeropuerto de Gran Canaria, Las Palmas
Matkan pituus Agaeteen n. 50 km
Matkan kesto n. 55 min

Yhteydet lentoasemalta
Lentokentältä lomakohteeseen pääset myös taksilla.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Polkupyörän, purjelaudan ja lainelaudan kuljetus lentokenttäkuljetuksessa on lisämaksusta. Polkupyörän hinta 12,50 €/suunta, purje- ja lainelaudan hinta 20 €/suunta. Kuljetus erikoismatkatavaralle tulee tilata ennakkoon viimeistään kaksi viikkoa ennen matkaa asiakaspalvelustamme.


Agaete lasten kanssa

Lapsille suunnatut ajanvietemahdollisuudet keskittyvät Gran Canarian eteläosiin.

Aqualand Maspalomas
-on saaren suurin vesipuisto. Maspalomasissa sijaitsevassa vesipuistossa on baareja, ravintola ja matkamuistomyymälä.

Holiday World -huvikeskus sijaitsee Maspalomasissa. Alueella on lasten huvipuisto, ravintoloita, diskoja, kuntokeskus ja keilahalli.

Palmitos Park -lintu- ja kasvitieteellinen puutarha on trooppinen, vihreä keidas vuorten siimeksessä lähellä Playa del Inglésiä.

Kaupoissa on myytävänä äidinmaidonkorviketta, vaippoja ja purkkiruokia.


Nähtävyydet

Puerto de las Nievesissä on pieni kappeli, joka on omistettu Virgen del Nievesille, Lumien Neitsyelle. Kappelin vieressä on luonnonkivimuodostelma Dedo de Dios.

Agaeten kylän keskustaa hallitsee komea Nuestra Señora de la Concepciónin kirkko. Sen läheisyydessä on pieni kasvitieteellinen puutarha Huerto de las Flores. Agaetessa on myös arkeologinen hauta-alue Maipes. Kylän taiteilijoiden gallerioita ja upeaa laaksoa viljelyksineen tullaan ihailemaan kauempaakin.


Ostokset

Agaeten kylässä ja Puerto de las Nievesin satama-alueella on pieniä kauppoja, joissa myydään rantavaatteita, artesaanikoruja ja matkamuistoja. Satama-alueella on myös supermarketti. 
Las Palmas tarjoaa monipuoliset ostosmahdollisuudet. Ostoksia voi tehdä myös markkinoilla, joita järjestetään päivittäin eri puolilla saarta.


Ravintolat ja huvit

Satama-alueen lukuisat ravintolat tunnetaan merenherkuistaan. Tänne tullaan nauttimaan erinomaisista aterioista ja merellisistä maisemista niin suvun kuin ystävien kesken. Erinomaisia kala-annoksia tarjoavat mm. ravintolat Dedo de Dios ja Ragú, Salsamore Boutique -baarissa nautit suussasulavista tapaksista. Kokeile myös paellaa, täällä saat sitä herkullisimmillaan.

Iltaelämä on rauhallista. Mikäli kaipaat jonakin iltana vilkkaampaa tunnelmaa, suuntaa Las Palmasin baarien, erllaisten festivaalien ja kasinon äärelle.


Uimarannat

Hotellin läheisyydessä on Las Salinasin luonnonmuovaamat merivesialtaat, jotka kutsuvat pulahtamaan virkistävään veteen. Puerto de las Nievesin pienellä kivikkorannalla, kalaravintoloiden vieressä, voit nauttia auringosta. Rannalla ei ole palveluja. 
8 km:n päässä sijaitsevalle Playa de Guayerdan luonnonrannalle pääset osin tien viertä, osin patikkapolkua pitkin.

Asukasluku ja etäisyydet Agaete

Gran Canaria n. 846 000 as.
Agaete n. 5 600 as.
Gáldar 10 km
Las Palmas 36 km
Playa del Inglés 85 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.