• Vain meiltä!
    Tämän lomakokonaisuuden saat vain Aurinkomatkoilta.

Riva, Gardajärvi – tietoa matkakohteesta

Riva, Gardajärvi 1
Riva, Gardajärvi 2
Riva, Gardajärvi 3
Riva, Gardajärvi 4
Riva, Gardajärvi 5
Riva, Gardajärvi 6
Riva, Gardajärvi 7
Riva, Gardajärvi 8
Riva, Gardajärvi 9
Riva, Gardajärvi 10
Riva, Gardajärvi 11
Riva, Gardajärvi 12
Riva, Gardajärvi 13
Riva, Gardajärvi 14
Riva, Gardajärvi 15
Riva, Gardajärvi 16
Riva, Gardajärvi 17
Riva, Gardajärvi 18
Riva, Gardajärvi 19
Riva, Gardajärvi 20
Riva, Gardajärvi 21
Riva, Gardajärvi 22
Riva, Gardajärvi 23
Riva, Gardajärvi 24
Riva, Gardajärvi 25
Riva, Gardajärvi 26
Riva, Gardajärvi 27
Riva, Gardajärvi 1
Riva, Gardajärvi 2
Riva, Gardajärvi 3
Riva, Gardajärvi 4
Riva, Gardajärvi 5
Riva, Gardajärvi 6
Riva, Gardajärvi 7
Riva, Gardajärvi 8
Riva, Gardajärvi 9
Riva, Gardajärvi 10
Riva, Gardajärvi 11
Riva, Gardajärvi 12
Riva, Gardajärvi 13
Riva, Gardajärvi 14
Riva, Gardajärvi 15
Riva, Gardajärvi 16
Riva, Gardajärvi 17
Riva, Gardajärvi 18
Riva, Gardajärvi 19
Riva, Gardajärvi 20
Riva, Gardajärvi 21
Riva, Gardajärvi 22
Riva, Gardajärvi 23
Riva, Gardajärvi 24
Riva, Gardajärvi 25
Riva, Gardajärvi 26
Riva, Gardajärvi 27

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Voit vuokrata auton lomallesi kätevimmin verkkosivuiltamme. Voit noutaa auton lentoasemalta tai vuokraamon toimipisteestä. Saadaksesi varmasti haluamasi auton tee autonvuokraus hyvissä ajoin ennen matkasi alkua.


Harrastukset

Upeat maisemat tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet patikointiin ja maastopyöräilyyn. Maastopyörän voit vuokrata paikan päällä. Mahdollisuus harrastaa myös extreme-lajeja, kuten kiipeilyä ja rotkovaellusta.
Gardajärven pohjoisosa, erityisesti läheinen Torbole on purjelautailijoiden mekka, lautoja vuokrataan useissa surffauskeskuksissa.

Canyoning ja kiipeily

Arcossa, n. 5 km:n päässä Rivasta, on loistavat puitteet kalliokiipeilyyn. Reittejä on kaikentasoisille kiipeilijöille. Via ferrata -reiteillä yhdistyvät patikointi ja kiipeily, eikä ohjatuille retkille tarvita aiempaa kiipeilykokemusta. Voit lähteä myös ohjatulle canyoning-rotkovaellusretkelle.

Vuoristo-opasyhdistys Mmove järjestää ohjattuja canyoning-, kiipeily- ja via ferrata -retkiä. Heiltä voi myös vuokrata välineitä.

Patikointi

Gardajärvellä on hienot puitteet patikointiin. Rivassa patikkareittejä on Monte Brionen ja Rocchettan rinteillä. Rocchettalla on suuret korkeuserot, joten reitit ovat melko jyrkkiä ja vaativampia kuin Monte Brionella. Myös kylän pohjoisen puoleisilla rinteillä voi patikoida. Arcossa, 6 km:n päässä Torbolesta, on myös merkittyjä polkuja. Voit ostaa reittikarttoja Rivan turistitoimistosta, os. viale F. Filzi.

Malcesinessa Monte Baldon rinteillä on lukuisia patikkareittejä, myös vaativia. Huipulta avautuu upea näköala Gardajärvelle ja vuoren toisella puolella olevaan laaksoon. Funivia-köysiradalla pääsee Monte Baldon väliasemalle 572 metrin korkeuteen ja siitä edelleen kabiinihissillä 1 760 metrin korkeuteen. Reittikarttoja voi ostaa Malcesinen turistitoimistosta, os. Via Capitano. 
Hyvät jalkineet ovat tarpeen ja vaihteleviin säihin on hyvä varautua.

Purjelautailu

Gardajärven pohjoisosa on kuulu surffausmahdollisuuksistaan. Aamupäivällä pohjoisesta puhaltaa leuto tuuli, mutta puolenpäivän jälkeen tuuli kääntyy. Gardajärvellä on 12 eri tuulta, joista tunnetuin, ora, puhaltaa keskipäivän jälkeen etelästä pohjoiseen ja on voimakkaimmillaan järven pohjoispäässä. Rivan ja Torbolen edusta on ihanteellinen taitaville surffaajille.

Gardajärven pohjoisosssa on useita surffikouluja, jotka järjestävät eripituisia kursseja teoria- ja harjoitustunteineen. Rivassa toimii Sailing Du Lac, Torbolessa on Surf Segnana

Pyörien vuokraus

Gardajärven pohjoispuoli soveltuu erinomaisesti maastopyöräilyyn. Saat reittiehdotuksia ja -karttoja matkailutoimistosta. Reittien taso vaihtelee. Vuokraamot järjestävät myös ohjattuja kierroksia kuuluisimmille reiteille. Tarjolla on myös kuljetuksia kauimpana oleville reiteille, mm. Dolomiiteille sekä alamäkipyöräilypuistoihin.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Viale Dantella ja piazza delle Erbellä olevat apteekit ovat avoinna ma–pe. Päivystävän apteekin osoite on mainittu kaikkien apteekkien ulkopuolella.

Rivassa on useita lääkäriasemia. Lähin sairaala on Arcossa. Lääkäri- ja sairaalakäynnit maksetaan käteisellä.

Liikuntaesteiset

Rivan kadut ovat kapeita ja osa niistä on mukulakiveä. Liikenne on vilkasta. Maasto on vaihtelevaa ja mäkistä. Invataksi tulee varata hyvissä ajoin. 
Retket eivät sovellu pyörätuolilla liikkuville.

Luottokortit

Visa, Visa Electron, American Express, MasterCard, Maestro, Eurocard ja Diners käyvät useimmissa liikkeissä sekä joissakin ravintoloissa ja hotelleissa. Korteilla voi nostaa rahaa automaateista.

Matkalle mukaan

Gardajärven ilmasto on leuto ympäri vuoden. Kesät ovat helteisiä, mutta järveä ympäröivät vuoret aiheuttavat äkillisiä muutoksia säässä. Kesäisin esiintyy ukkoskuuroja. Keväällä ja syksyllä on ajoittain sadekuuroja, joten varaa mukaasi sateenvarjo. Pakkaa mukaan kesävaatteiden lisäksi lämpimiä vaatteita alkukesän viileiden iltojen varalle. Ota mukaasi tukevat jalkineet retkipäiviksi tai mikäli aiot lähteä vuorille patikoimaan.

Palveluraha

Italiassa on tapana antaa palvelurahaa kiitokseksi hyvästä palvelusta. Ravintolassa laskun loppusummaa on tapana pyöristää ylöspäin. Palvelurahalla voi muistaa myös retkibussin kuljettajaa ja loman lopussa hotellihuoneesi siivoojaa.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Riva, Gardajärvi kohdeopas


Kulkuyhteydet

Laivat, kantosiipialukset ja bussit liikennöivät järven kylien välillä. Rivasta pääsee bussilla myös mm. Veronaan, Roveretoon, Trentoon ja Bresciaan. Lähin rautatieasema on 20 kilometrin päässä Roveretossa, josta voi jatkaa esim. Veronaan, Bolognaan, Trentoon, Bolzanoon, Innsbruckiin, Venetsiaan ja Milanoon.

Bussi
Päivittäin on useita vuoroja reitillä Riva–Malcesine–Garda. Gardassa voit vaihtaa Veronaan liikennöivään bussiin. 
Rivasta pääsee bussilla Trenton kautta Madonna di Campiglioon vaihtoineen noin 4 tunnissa. Bussimatka Rivasta Trentoon kestää reilun tunnin (n. 40 km). 

Taksi
Rivan
taksiasemat ovat Grand-hotellin edessä ja bussiasemalla. Taksin saa helpoimmin hotellista tilaamalla.

Laiva
Gardajärvellä liikennöi hitaampi ja edullisempi laiva batello ja nopeampi kantosiipialus aliscafo. Osta lippu etukäteen lipputoimistosta.  www.navigazionelaghi.it

Juna
Lähin rautatieasema on Roveretossa, jonne pääsee bussilla Rivasta. Aikatauluja www.trenitalia.it


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään viisi päivää ennen matkaa.

Lentokenttä Verona
Matkan pituus n. 80 km
Matkan kesto n. 1 tunti 30 min

Yhteydet lentoasemalta 
Lentoasemalta lomakohteeseen pääset myös taksilla tai bussilla.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Jos sinulla on erikoismatkatavaroita esim. golfbagi (poislukien lastenrattaat), ota yhteys asiakaspalveluumme varmistaaksesi erikoismatkatavaralle paikan kuljetuksessa.


Riva lasten kanssa

Gardajärven eteläosassa Lazizen ja Peschieran välissä on huvi- ja vesipuistoja, joihin pääsee Veronaan menevillä busseilla. 

Vesipuistot
Movieland Aqua Studios -vesipuisto on Movieland Park -teemapuistossa ja Caneva Aquapark -vesipuisto on Caneva World -huvipuiston alueella Lazisessa.
Riovalli-vesipuisto sijaitsee Bardolinon ja Lazisen välillä, Cavaion Veronesen kylässä.

Huvi- ja teemapuistot
Gardaland-huvipuisto Lazizen ja Peschieran välissä on avoinna maaliskuun lopusta syyskuun loppuun päivittäin. 
Movieland Park -teemapuistossa on elokuvateemojen ympärille rakennettu huvipuisto.
Medieval Times -ritariturnajaisareenalla järjestetään keskiaikaiset ritariturnajaiset.
Puistoihin pääsee busseilla Gardasta, Bardolinosta ja Malcesinesta. Puistojen kohdalla on pysäkit.

Pienten lasten ruokailu
Kaupoissa myydään purkkiruokia ja vaippoja. Lastenrattaiden vuokrausta ei ole.


Nähtävyydet

Rivan kaupunginmuurien sisäpuolella kadut ovat kapeita ja rakennukset vanhoja ja alkuperäisiä. Piazza Tre Novembre -pääaukion laidalla sijaitsee 1200-luvulta oleva kellotorni.
1100-luvulta peräisin olevassa La Rocca -linnassa on kaupunginmuseo. Linnan puisto on avoinna päivisin ja siellä sekä sisäpihalla järjestetään kesäisin ulkoilmakonsertteja. 
Santa Maria dell’Assunta ja Chiesa dell’ Inviolata ovat kauniita kirkkoja keskustassa. 
 
Il  Bastione -rauniolinnake n. 212 m:n korkeudella vartioi rinteeltä kaupunkia. Valaistuna se luo upean tunnelman kaupungin iltaan. Raunioille pääsee kävellen polkua pitkin. 

87 metriä korkeat Varonen vesiputoukset ovat noin 4 km:n päässä keskustasta. Pääset putouksille bussilla tai kävellen. 

Rivasta noin 4 km pohjoiseen on Arcon kaupunki, jonne pääset busiilla, kävellen tai pyöräillen. Kaupungin linnavuorelle voit nousta kävellen mutkittelevaa polkua pitkin. Arco on etenkin vuorikiipeilyä harrastavien suosiossa. 

Voit tutustua laivalla Gardajärven kyliin ja kaupunkeihin. Pysähdy vaikkapa länsirannan kauniiseen Limoneen tai Gardone Rivieraan, missä on Andre Hellerin kasvitieteellinen puutarha sekä Gabriele d'Annunzion mielikuvituksellinen huvilakompleksi Il Vittoriale.


Ostokset

Suosittuja tuliaisostoksia ovat laukut, kengät, vyöt, Muranon lasi, keramiikka, korut, muotivaatteet, juustot, oliiviöljy, lähialueen viinit ja balsamietikka.

Useimmat liikkeet ovat avoinna päivittäin, mutta maanantai-aamupäivisin suljettuina. Rivan markkinat ovat joka kuukauden toinen ja neljäs keskiviikko. Läheisessä Arcon kylässä taas joka kuukauden ensimmäinen ja kolmas keskiviikko. Heinäkuun puolivälissä alkavat kuukauden kestävät alennusmyynnit.


Ravintolat ja huvit

Ravintoloissa on valinnanvaraa pizzerioista todella tasokkaisiin ravintoloihin. Vanhassa keskustassa sekä viale Rovereton varrella on useita viihtyisiä ravintoloita. Alueen erikoisuuksia ovat mm. järvitaimen, herkulliset jälkiruuat ja jäätelö sekä edulliset pohjoisitalialaiset viinit. 

Rivan vanhassa keskustassa on viihtyisiä kahviloita terasseineen, drinkkibaareja ja pubeja, joista useimmat ovat aukioiden laidoilla. Illanviettoon liittyy varsinkin viikonloppuisin passeggiata, eli kuljeskelu keskustan kaduilla ja aukioilla ja tuttavien tapaaminen.

Heinäkuussa järjestetään Rivan musiikkijuhlat.
La Rocca -linnassa, kirkoissa ja auditoriossa on korkeatasoisia konsertteja. Kaupungin toreilla on ilmaiskonsertteja.
Kesäaikaan on näyttelyitä sekä surffaus- ja purjehduskilpailuja.


Uimarannat

Rivassa on kaksi puhdasvetistä pikkukivirantaa kaupungin itäpuolella, Spiaggia dei Pini ja Spiaggia Sabbioni. Näiltä rannoilta pääset pulahtamaan puhtaaseen ja kirkkaaseen veteen. Gardajärven vesi on kylmää varsinkin alkukesästä. Molemmilla rannoilla on kahvilat ja lasten leikkipaikat. Rantojen edustalla on nurmialueita, joilla ei ole rantatuolien vuokrausta. 


Veronan oopperajuhlat

Olemme varanneet lippuja Veronan oopperajuhlien esityksiin ja hoidamme aurinkomatkalaisten kuljetukset Gardajärven lomakohteista. Varaa mieleisesi ooppera näistä esityksistä:

Aida 25.6., 30.7. ja 20.8.2020
Nabucco 9.7. ja 6.8.2020
Turandot 16.7. ja 3.9.2020

Katsomopaikat on jaettu numeroimattomiin ja numeroituihin. Numeroimattomat istumapaikat ovat areenan yläosassa (gradinata), ja ne maksavat n. 77 €.
Eri tilauksesta on saatavana numeroituja istumapaikkoja (poltrone), hinta n. 180 €. Hintoihin sisältyy kuljetus.
Oppaamme on mukana näillä oopperaretkillä. Ohjelmanmuutokset ovat mahdollisia. Kysy lomakohteessasi lippuja myös muihin näytöksiin. 

Huomioi vaatetuksessasi, että ooppera esitetään ulkotiloissa, myös viileys ja sadesää ovat mahdollisia. 
Mikäli istut numeroimattomalla paikalla (gradinata) Areenan yläosassa kivipenkeillä, voit vuokrata istumatyynyn joko katsomoon mentäessä tai katsomossa kiertäviltä myyjiltä, hinta n. 3 €.

Oopperaan lähdetään Rivasta n. klo 16. Esitykset alkavat kesä- ja heinäkuussa klo 21 ja elokuussa klo 20.45. Paluu hotelleille on oopperasta riippuen klo 02–03. www.arena.it


Majoitusvero

Italian hotelleissa veloitetaan matkailijoilta majoitusvero (City tax), joka on 0,50–5 €/yö/henkilö. Veron suuruus määräytyy hotellin italialaisen tähtiluokituksen mukaan, joka saattaa poiketa Aurinkomatkojen tähtiluokituksesta. Vero veloitetaan kaikilta yli 12-vuotiailta. Majoitusvero ei sisälly matkapaketin hintaan, vaan se maksetaan käteisellä suoraan hotellille. Muutokset perittävän veron suuruudessa ovat mahdollisia.

Asukasluku ja etäisyydet

Riva n. 15 000 as.
Torbole 4 km
Limone 10 km
Malcesine 18 km
Trento 40 km
Sirmione 60 km
Madonna di Campiglio 75 km
Verona 75 km
Venetsia 190 km
Milano 240 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.