Riva, Gardajärvi – tietoa matkakohteesta

Riva, Gardajärvi 1
Riva, Gardajärvi 2
Riva, Gardajärvi 3
Riva, Gardajärvi 4
Riva, Gardajärvi 5
Riva, Gardajärvi 6
Riva, Gardajärvi 7
Riva, Gardajärvi 8
Riva, Gardajärvi 9
Riva, Gardajärvi 10
Riva, Gardajärvi 11
Riva, Gardajärvi 12
Riva, Gardajärvi 13
Riva, Gardajärvi 14
Riva, Gardajärvi 15
Riva, Gardajärvi 16
Riva, Gardajärvi 17
Riva, Gardajärvi 18
Riva, Gardajärvi 19
Riva, Gardajärvi 20
Riva, Gardajärvi 21
Riva, Gardajärvi 22
Riva, Gardajärvi 23
Riva, Gardajärvi 1
Riva, Gardajärvi 2
Riva, Gardajärvi 3
Riva, Gardajärvi 4
Riva, Gardajärvi 5
Riva, Gardajärvi 6
Riva, Gardajärvi 7
Riva, Gardajärvi 8
Riva, Gardajärvi 9
Riva, Gardajärvi 10
Riva, Gardajärvi 11
Riva, Gardajärvi 12
Riva, Gardajärvi 13
Riva, Gardajärvi 14
Riva, Gardajärvi 15
Riva, Gardajärvi 16
Riva, Gardajärvi 17
Riva, Gardajärvi 18
Riva, Gardajärvi 19
Riva, Gardajärvi 20
Riva, Gardajärvi 21
Riva, Gardajärvi 22
Riva, Gardajärvi 23

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Varaa vuokra-auto lomallesi kätevästi verkkosivuiltamme. Saadaksesi haluamasi automallin tee autonvuokraus jo hyvissä ajoin ennen matkasi alkua. Auto noudetaan joko kohteen lentoasemalta tai muusta vuokraamon toimipisteestä.

Autonvuokraus onnistuu osassa lomakohteistamme helposti myös Aurinkomatkat-sovelluksessa tai oppaaltamme. Sovelluksessa vuokraus on mahdollinen aikaisintaan 3 viikkoa ennen matkan alkua.


Aurinkotreeni

Aurinkotreeni on Aurinkomatkojen oma maksuton liikuntakonsepti, joka sopii sekä intohimoiselle liikkujalle että hyvää oloa kaipaavalle lomailijalle. Valitse sykettä nostattava treeni Voima tai kehoa ja mieltä virkistävä Harmonia. Molemmissa treeneissä vastuksena on oma kehonpaino ja treenit ohjaa Aurinkomatkojen suomenkielinen opas.

Kesäkaudella 2024 treenejä järjestetään Rivassa 1.5.–10.9.2024. Lue lisää Aurinkotreenistä.


Harrastukset

Upeat maisemat tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet patikointiin ja maastopyöräilyyn. Lähistöllä on mahdollisuus harrastaa myös extreme-lajeja, kuten kiipeilyä ja rotkovaellusta.
Gardajärven pohjoisosa on purjelautailijoiden mekka. Lautoja vuokrataan useissa surffauskeskuksissa. Voit myös meloa kanootilla ja suppailla, välineitä vuokrataan rannoilla.

Canyoning ja kiipeily

Gardajärven lähialueen vuorilla on loistavat puitteet vuoristokiipeilyyn. Tunnettuja kiipeilypaikkoja on läheisessä Arcossa, noin 5 km:n päässä Rivasta ja Torbolesta. Reittejä on kaikentasoisille kiipeilijöille. Via Ferrata -reiteillä yhdistyvät patikointi ja kiipeily, eikä ohjatuille retkille tarvita aiempaa kiipeilykokemusta. Voit lähteä myös ohjatulle canyoning-rotkovaellusretkelle.  

Vuoristo-opasyhdistys Mmove järjestää ohjattuja canyoning-, kiipeily- ja via ferrata -retkiä. Heiltä voi myös vuokrata välineitä.

Patikointi

Gardajärvellä on hienot puitteet patikointiin. Rivassa patikkareittejä on Monte Brionen ja Rocchettan rinteillä. Rocchettalla on suuret korkeuserot, joten reitit ovat melko jyrkkiä ja vaativampia kuin Monte Brionella. Myös kylän pohjoisen puoleisilla rinteillä voi patikoida. Arcossa, 6 km:n päässä Torbolesta, on myös merkittyjä polkuja.  

Rivan ja Torbolen välinen etäisyys on noin 4 km ja matkan voi taittaa kävellen tai pyöräillen järvenrantaa myötäilevää kevyen liikenteen reittiä.  

Malcesinessa Monte Baldon rinteillä on lukuisia patikkareittejä, myös vaativia. Huipulta avautuu upea näköala Gardajärvelle ja vuoren toisella puolella olevaan laaksoon. Funivia-köysiradalla pääsee Monte Baldon väliasemalle 572 metrin korkeuteen ja siitä edelleen kabiinihissillä 1 760 metrin korkeuteen.

Reittikarttoja saa matkailutoimistoista. Hyvät jalkineet ovat tarpeen ja vaihteleviin säihin on hyvä varautua.

Purjelautailu

Gardajärven pohjoisosa on kuulu surffausmahdollisuuksistaan. Aamupäivällä pohjoisesta puhaltaa leuto tuuli, mutta puolenpäivän jälkeen tuuli kääntyy. Gardajärvellä on 12 eri tuulta, joista tunnetuin, ora, puhaltaa keskipäivän jälkeen etelästä pohjoiseen ja on voimakkaimmillaan järven pohjoispäässä. Rivan ja etenkin viereisen Torbolen edustat ovat ihanteellisia taitaville surffaajille. Torbole tunnetaankin yhtenä Italian tärkeimmistä surffauskeskuksista suotuisten tuuliensa ansiosta ja alue houkuttelee sekä ammattilaisia että lajin harrastajia. Ranta-alueista onkin varattu suuret alueet vesiurheilun, kuten purje- ja leijalautailun harrastajien käyttöön ja välinevuokraamoja ja surffikouluja on runsaasti. 

Useat surffikoulut järjestävät eripituisia kursseja teoria- ja harjoitustunteineen. Rivassa toimii Sailing Du Lac, Torbolessa on Surf Segnana.

Pyörien vuokraus

Gardajärven pohjoispuoli soveltuu erinomaisesti maastopyöräilyyn. Reittien taso vaihtelee. Saat reittiehdotuksia ja -karttoja matkailutoimistosta. Vuokraamot järjestävät myös ohjattuja kierroksia kuuluisimmille reiteille. Tarjolla on myös kuljetuksia kauimpana oleville reiteille, mm. Dolomiiteille sekä alamäkipyöräilypuistoihin. Maasto-, kaupunki- ja sähköpyöriä vuokrataan Rivan vuokraamoissa.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Rivassa on useita apteekkeja, esim. Viale Dantella ja piazza delle Erbellä. Apteekit ovat avoinna avoinna ma–pe ja lauantaina aamupäivällä. Päivystävän apteekin osoite on mainittu kaikkien apteekkien ulkopuolella.

Rivassa on useita lääkäriasemia. Lähin sairaala on Arcossa. Lääkäri- ja sairaalakäynnit maksetaan käteisellä.

Liikuntaesteettömyys

Rivan kadut ovat kapeita ja osa niistä on mukulakiveä. Liikenne on vilkasta. Maasto on vaihtelevaa ja mäkistä. Esteetön taksi tulee varata hyvissä ajoin. Retket eivät sovellu pyörätuolilla liikkuville matkustajille.

Luottokortit

Visa, Visa Electron, American Express, MasterCard, Maestro, Eurocard ja Diners käyvät useimmissa liikkeissä sekä joissakin ravintoloissa ja hotelleissa. Korteilla voi nostaa rahaa automaateista.

Matkalle mukaan

Gardajärven ilmasto on leuto ympäri vuoden. Kesät ovat helteisiä, mutta järveä ympäröivät vuoret aiheuttavat äkillisiä muutoksia säässä. Kesäisin esiintyy ukkoskuuroja. Keväällä ja syksyllä on ajoittain sadekuuroja, joten varaa mukaasi sateenvarjo. Pakkaa mukaan kesävaatteiden lisäksi lämpimiä vaatteita alkukesän viileiden iltojen varalle. Ota mukaasi tukevat jalkineet retkipäiviksi tai mikäli aiot lähteä vuorille patikoimaan.

Palveluraha

Italiassa on tapana antaa palvelurahaa kiitokseksi hyvästä palvelusta. Ravintolassa laskun loppusummaa on tapana pyöristää ylöspäin. Palvelurahalla voi muistaa myös retkibussin kuljettajaa ja loman lopussa hotellihuoneesi siivoojaa.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Riva, Gardajärvi kohdeopas


Kulkuyhteydet

Laivat, kantosiipialukset ja bussit liikennöivät järven kylien ja kaupunkien välillä. Rivasta pääset bussilla myös mm. Veronaan, Roveretoon, Trentoon ja Bresciaan. Lähin rautatieasema on 20 kilometrin päässä Roveretossa.

Bussi
Päivittäin on useita vuoroja reitillä Riva–Torbole–Malcesine–Garda. Gardassa voit vaihtaa Veronaan liikennöivään bussiin. 
Rivasta ja Torbolesta pääsee bussilla Trenton kautta Madonna di Campiglioon vaihtoineen noin 4 tunnissa. Bussimatka Rivasta Trentoon kestää reilun tunnin (n. 40 km). 

Taksi
Rivan
taksiasemat ovat Grand-hotellin edessä ja bussiasemalla. Taksin saa helpoimmin hotellista tilaamalla. Takseja on saatavana rajoitetusti.

Laiva
Gardajärvellä liikennöi hitaampi ja edullisempi laiva batello ja nopeampi kantosiipialus aliscafo. Rivasta pääset leppoisasti laivalla järven eteläosan maisemiin, kuten viehättävään Sirmioneen tai itärannalla sijaitseviin Gardaan ja Bardolinoon. Lipun voi ostaa paikan päältä lippukioskista lautan lähtöpaikalta tai  nettisivuilta www.navigazionelaghi.it. Lippukioski avautuu 20 min ennen lautan lähtöä.

Juna
Lähin rautatieasema on Roveretossa, josta on hyvät junayhteydet eri puolille Italiaa esim. Veronaan, Bolognaan, Trentoon, Bolzanoon, Venetsiaan ja Milanoon sekä Innsbuckiin. Roveretoon on bussiyhteys Rivasta.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään viisi päivää ennen matkaa.

Lentokenttä Verona
Matkan pituus n. 80 km
Matkan kesto n. 1 tunti 30 min

Yhteydet lentoasemalta 
Lentoasemalta lomakohteeseen pääset myös taksilla tai bussilla.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Jos sinulla on erikoismatkatavaroita esim. golfbagi (poislukien lastenrattaat), ota yhteys asiakaspalveluumme varmistaaksesi erikoismatkatavaralle paikan kuljetuksessa.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Tarkista lastenistuimiin liittyvät ohjeistukset täältä, Matkakohteessa-osion alta.


Riva lasten kanssa

Gardajärven eteläosassa Lazizen ja Peschieran välissä on huvi- ja vesipuistoja, joihin pääsee Veronaan menevillä busseilla. 

Vesipuistot
Movieland Aqua Studios -vesipuisto on Movieland Park -teemapuistossa ja Caneva Aquapark -vesipuisto on Caneva World -huvipuiston alueella Lazisessa.
Riovalli-vesipuisto sijaitsee Bardolinon ja Lazisen välillä, Cavaion Veronesen kylässä.

Huvi- ja teemapuistot
Gardaland-huvipuisto Lazizen ja Peschieran välissä on avoinna maaliskuun lopusta syyskuun loppuun päivittäin. 
Movieland Park -teemapuistossa on elokuvateemojen ympärille rakennettu huvipuisto.
Medieval Times -ritariturnajaisareenalla järjestetään keskiaikaiset ritariturnajaiset.
Puistoihin pääsee busseilla Gardasta, Bardolinosta ja Malcesinesta. Puistojen kohdalla on pysäkit.

Pienten lasten ruokailu
Kaupoissa myydään purkkiruokia ja vaippoja. Lastenrattaiden vuokrausta ei ole.


Nähtävyydet

Rivan kaupunginmuurien sisäpuolella kadut ovat kapeita ja rakennukset vanhoja ja alkuperäisiä. Piazza Tre Novembre -pääaukion laidalla sijaitsee 1200-luvulta oleva kellotorni.
1100-luvulta peräisin olevassa La Rocca -linnassa on kaupunginmuseo. Linnan puisto on avoinna päivisin ja siellä sekä sisäpihalla järjestetään kesäisin ulkoilmakonsertteja. 
Santa Maria dell’Assunta ja Chiesa dell’ Inviolata ovat kauniita kirkkoja keskustassa. 
 
Il  Bastione -rauniolinnake n. 212 m:n korkeudella vartioi rinteeltä Rivan kaupunkia. Valaistuna se luo upean tunnelman kaupungin iltaan. Raunioille pääsee kävellen polkua pitkin. 

87 metriä korkeat Varonen vesiputoukset ovat noin 4 km:n päässä Rivan keskustasta. Pääset putouksille bussilla tai kävellen. 

Arcon viehättävään pikkukaupunkiin pääset bussilla, kävellen tai pyöräillen. Kaupungin linnavuorelle voit nousta kävellen mutkittelevaa polkua pitkin. Tutustu myös keskustan laidalla sijaitsevaan pieneen kasvitieteelliseen puutarhaan ja vieraile Segantini-taidegalleriassa, joka sijaitsee 1600-luvulla rakennetussa palatsissa linnanraunioiden tuntumassa. Arco on etenkin vuorikiipeilyä harrastavien suosiossa. Arco sijaitsee noin 4 km Rivasta ja noin 6 km Torbolesta pohjoiseen. 

Torbolen pikku keskustan sydän on Goethe-aukio sitä ympäröivine katuineen. Lyhyen kävelymatkan päässä sijaitsevan pienen vuoristokylän Nagon alueelta avautuvat upeat järvi- ja vuoristonäkymät. 

Voit tutustua laivalla Gardajärven kyliin ja kaupunkeihin. Pysähdy vaikkapa länsirannan kauniiseen Limoneen tai Gardone Rivieraan, missä on Andre Hellerin kasvitieteellinen puutarha sekä Gabriele d'Annunzion mielikuvituksellinen huvilakompleksi Il Vittoriale.


Ostokset

Rivan keskustassa ostoksia tehdään pikku liikkeissä, joita on eniten vanhassa keskustassa Viale Dante Alighieri -kadulla ja sen läheisyydessä. Blue Garden -ostoskeskus sijaitsee Viale Rovereto -kadun varrella. Torbolessa kauppoja löytyy keskustan alueelta ja Piazza Goethen tuntumasta. Suosittuja ostoksia ovat italialaiset kengät, muotivaatteet ja laukut, Muranon lasi, keramiikka ja korut. Herkkukauppojen laajasta valikoimasta löydät  paikalliset juustot, oliiviöljyt, pastat, lähialueen viinit ja balsamietikat. 

Viikottaisilla paikallismarkkinoilla ostoksia tekevät sekä paikalliset että matkailijat. Rivan markkinat ovat joka kuukauden toinen ja neljäs keskiviikko klo 8–13, läheisessä Arcossa markkinapäivät ovat joka kuukauden ensimmäinen ja kolmas keskiviikko.  
Useimmat liikkeet ovat avoinna päivittäin, osa liikkeistä tiistaista lauantaihin. Keskipäivällä liikkeet sulkevat ovensa siestan ajaksi.


Ravintolat ja huvit

Rivan ravintoloissa on valinnanvaraa pizzerioista todella tasokkaisiin ravintoloihin. Rivan vanhassa keskustassa sekä viale Rovereton varrella on useita viihtyisiä ravintoloita. Rannan edustalla upeiden maisemien äärellä on myös Michelin-tähdellä palkittuja tasokkaita ravintoloita. Alueen erikoisuuksia ovat mm. järvitaimen, herkulliset jälkiruuat ja jäätelö sekä edulliset pohjoisitalialaiset viinit. 

Iltaa vietetäänvanhassa keskustassa viihtyisissä kahviloissa ja terasseilla, drinkkibaareissa ja pubeissa, joista useimmat ovat aukioiden laidoilla. Illanviettoon liittyy varsinkin viikonloppuisin passeggiata, eli kuljeskelu keskustan kaduilla ja aukioilla ja tuttavien tapaaminen. Naapurikylä Torbole on iltaelämältään vilkkaampi ja nuorekkaampi ja etenkin viikonloppuisin baarien iltaelämä on vauhdikkaampaa.

Heinäkuussa järjestetään Rivan musiikkifestivaalit.
La Rocca -linnassa, kirkoissa ja auditoriossa on korkeatasoisia konsertteja. Kaupungin toreilla on ilmaiskonsertteja.
Kesäaikaan on näyttelyitä sekä surffaus- ja purjehduskilpailuja.


Uimarannat

Rivan kaksi puhdasvetistä pikkukivirantaa Spiaggia dei Pini ja Spiaggia Sabbione sijaitsevat kaupungin itäpuolella, rannan kävelykadun varrella. Rannoilla on leikkipaikkoja perheen pienimmille.

Rannoilta pääset pulahtamaan puhtaaseen ja kirkkaaseen Gardajärveen, jonka vesi on kylmää varsinkin alkukesästä. Rannoilla on kahvilat ja wc:t, osalla myös rantatuolien ja -varjojen vuokrausta. Rantojen edustoilla on myös nurmialueita, joilla ei ole rantatuolien vuokrausta. 


Majoitusvero

Gardajärven hotelleissa veloitetaan matkailijoilta majoitusvero (City tax), joka on 1,25–3 €/yö/henkilö. Veron suuruus määräytyy hotellin italialaisen tähtiluokituksen mukaan, joka saattaa poiketa Aurinkomatkojen tähtiluokituksesta. Vero veloitetaan kunnasta riippuen yli 12–14-vuotiailta. Majoitusvero ei sisälly matkapaketin hintaan, vaan varaudu maksamaan se käteisellä suoraan hotellille. Muutokset perittävän veron suuruudessa lasten ikärajoissa ovat mahdollisia.

Asukasluku ja etäisyydet

Riva n. 17 000 as. 

Torbole 4 km
Limone 10 km
Malcesine 18 km
Trento 40 km
Sirmione 60 km
Madonna di Campiglio 75 km
Verona 75 km
Venetsia 190 km
Milano 240 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.