Peschiera del Garda, Gardajärvi – tietoa matkakohteesta

Peschiera del Garda, Gardajärvi 1
Peschiera del Garda, Gardajärvi 2
Peschiera del Garda, Gardajärvi 3
Peschiera del Garda, Gardajärvi 4
Peschiera del Garda, Gardajärvi 5
Peschiera del Garda, Gardajärvi 6
Peschiera del Garda, Gardajärvi 7
Peschiera del Garda, Gardajärvi 8
Peschiera del Garda, Gardajärvi 9
Peschiera del Garda, Gardajärvi 10
Peschiera del Garda, Gardajärvi 11
Peschiera del Garda, Gardajärvi 12
Peschiera del Garda, Gardajärvi 13
Peschiera del Garda, Gardajärvi 14
Peschiera del Garda, Gardajärvi 1
Peschiera del Garda, Gardajärvi 2
Peschiera del Garda, Gardajärvi 3
Peschiera del Garda, Gardajärvi 4
Peschiera del Garda, Gardajärvi 5
Peschiera del Garda, Gardajärvi 6
Peschiera del Garda, Gardajärvi 7
Peschiera del Garda, Gardajärvi 8
Peschiera del Garda, Gardajärvi 9
Peschiera del Garda, Gardajärvi 10
Peschiera del Garda, Gardajärvi 11
Peschiera del Garda, Gardajärvi 12
Peschiera del Garda, Gardajärvi 13
Peschiera del Garda, Gardajärvi 14

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Varaa vuokra-auto lomallesi kätevästi verkkosivuiltamme. Saadaksesi haluamasi automallin tee autonvuokraus jo hyvissä ajoin ennen matkasi alkua. Auto noudetaan joko kohteen lentoasemalta tai muusta vuokraamon toimipisteestä.

Autonvuokraus onnistuu osassa lomakohteistamme helposti myös Aurinkomatkat-sovelluksessa tai oppaaltamme. Sovelluksessa vuokraus on mahdollinen aikaisintaan 3 viikkoa ennen matkan alkua.


Harrastukset

Suosittuja harrastuksia ovat patikointi ja pyöräily Gardajärven kauniissa maisemissa. 

Bella Italian hotellialueella on monipuolista ohjelmaa ja tekemistä: voit pelata tennistä, jalka- ja lentopalloa ja osallistua liikunnallisiin aktitiviteetteihin kuten vesijumppaan ja venyttelyyn.

Golf

Golf Club Ca´degli Ulivi sijaitsee Gardan kaupungin kupeessa, noin 20 km:n päässä Peschiera del Gardasta.

Patikointi

Gardajärvellä on hienot puitteet patikointiin. Peschiera del Gardan ja järven eteläosa ovat maastoltaan tasaisempaa kuin jylhä pohhjoisosa. Peschiera del Gardasta pääset kävellen rannan tuntumassa kulkevaa reittiä pitkin aina Gardan kaupunkiin saakka, matkaa kertyy noin 17 km.

Bussilla tai vuorolaivalla pääset järven pohjoispään vuoristomaisemiin, esim. Rivaan tai Malcesineen, joissa on monipuolisia patikkareittejä kauniissa maisemissa. Malcesinessa Monte Baldon rinteillä on lukuisia patikkareittejä. Huipulta avautuu upea näköala Gardajärvelle ja vuoren toisella puolella olevaan laaksoon. Pääset köysiradalla funivia Monte Baldon väliasemalle 572 metrin korkeuteen ja siitä edelleen kabiinihissillä 1 760 metrin korkeuteen. Reittikarttoja on saatavilla matkailutoimistoista.

Pyörien vuokraus

Peschiera del Gardaa ympäröivä maasto on tasaista ja pyöräillä voit kapeilla pyöräteillä. Osa järvilautoista kuljettaa polkupyöriä lisämaksusta.

Pyörän voit vuokrata hotellistasi tai matkailuneuvonnasta, josta voit ostaa reittikarttoja. 


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Apteekki sijaitsee keskustassa, Via Milano -kadulla. Päivystävän apteekin osoite on mainittu aptekkien ovessa.

Camping Bella Italian alueella on oma lääkäripalvelu ja lääkäriin saa tarvittaessa yhteyden hotellin kautta. Peschiera del Gardassa on sairaala. 

Liikuntaesteettömyys

Maasto Peschiera del Gardan alueella on melko tasaista. Paikoitellen on jalkakäytäviä ja portaita, joilla ei ole luiskia.

Luottokortit

Visa, Visa Electron, American Express, MasterCard, ja Diners käyvät useimmissa liikkeissä, ravintoloissa ja hotelleissa. Yleensä alle 10 euron ostoksia ei ole mahdollista maksaa luottokortilla. Korteilla voi nostaa rahaa automaateista.

Palveluraha

Italiassa on tapana antaa palvelurahaa kiitokseksi hyvästä palvelusta. Ravintolassa laskun loppusummaa on tapana pyöristää ylöspäin. Palvelurahalla voi muistaa myös retkibussin kuljettajaa ja loman lopussa hotellihuoneesi siivoojaa.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Peschiera del Garda, Gardajärvi kohdeopas


Kulkuyhteydet

Peschiera del Gardasta on hyvät paikallisbussi- ja junayhteydet lähistön kyliin ja kaupunkeihin. Gardajärven kylien välillä liikennöivät järvilautat. 
Bella Italian hotellialueelta on noin kilometrin matkan keskustaan, jonne pääset myös hotellin maksullisilla kuljetuksilla (ei maanantaisin). 

Bussi
Paikallisbussilla pääset mm. Sirmioneen, Desenzanoon, Bresciaan, Veronaan ja Malcesineen. Bussiliput ovat edullisempia etukäteen ostettuina, lippuja myy esim. matkailuneuvonta.

Taksi
Takseja on vähän, joten se on syytä tilata etukäteen. Hinnat ovat vSuomen hintatasoa korkeammat.

Juna
Peschiera del Gardasta on hyvät junayhteydet eri puolille Italiaa, kuten Veronaan, Milanoon ja Bergamoon. Etukäteen ostetut liput ovat edullisempia, asemalla lipun voi ostaa kioskista tai automaatista.  

Laiva
Gardajärvellä liikennöi hitaampi ja edullisempi laiva battello ja nopeampi kantosiipialus aliscafo. Peschiera del Gardasta pääset reittilautalla mm. Saloon, Gardoneen, Malcesineen, Limoneen ja Rivaan. Lipun voi ostaa paikan päältä lippukioskista lautan lähtöpaikalta tai  nettisivuilta www.navigazionelaghi.it. Lippukioski avautuu 20 min ennen lautan lähtöä.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään viisi päivää ennen matkaa.

Lentokenttä Verona
Matkan pituus n. 20 km 
Matkan kesto n. 30 min

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Jos sinulla on erikoismatkatavaroita esim. golfbagi (poislukien lastenrattaat), ota yhteys asiakaspalveluumme varmistaaksesi erikoismatkatavaralle paikan kuljetuksessa.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Tarkista lastenistuimiin liittyvät ohjeistukset täältä, Matkakohteessa-osion alta.


Peschiera del Garda lasten kanssa

Perheiden suosimissa hotelleissa on allasalueet ja vaihtelevia aktiviteetteja eri-ikäisille lapsille. Gardajärven eteläosan suosituissa vesi- ja teemapuistoissa on hauskaa tekemissä koko perheelle. 4–15 km:n päässä sijaitseviin puistoihin pääsee bussilla.

Vesipuisto
Movieland Aqua Studios -vesipuisto on Movieland Park -teemapuistossa ja Caneva Aquapark -vesipuisto on Caneva World -huvipuiston alueella Lazisessa n. 7 km:n päässä hotelleista 
Riovalli-vesipuisto sijaitsee Bardolinon ja Lazisen välillä, Cavaion Veronesen kylässä.

Huvi- ja teemapuistot
Gardaland-huvipuisto sijaitsee n. 4 km:n päässä hotellista. Puisto on avoinna maaliskuun lopusta syyskuun loppuun päivittäin.
Movieland Park -teemapuistossa on elokuvateemojen ympärille rakennettu huvipuisto. Puistoon on matkaa n. 7 km.
Puiston läheisellä Medieval Times -ritariturnajaisareenalla järjestetään Keskiaikaiset ritariturnajaiset.


Nähtävyydet

Peshciera del Gardassa on viehättävä Vanhakaupunki kauniine rakennuksineen. Kaupunkia ympäröivä, alkujaan roomalaisajalta peräisin oleva linnoitus lukeutuu Unescon maailmanperintökohteisiin. Muureille pääsee kävelemään useasta paikkaa.
Peschieran vanhaan vankilaan pääset tutustumaan opastetulla kävelykierroksella, varaa kierrokselle paikka matkailuneuvonnassa.

Läheisen Sirmionen historiallisessa keskustassa sijaitsee Rocca Scaligera, Gardajärven alueen parhaiten säilynyt Scala-suvun rakennuttama linna. Vanhimmat linnan osat ovat 1250-luvulta. 
Linnan vieressä on Santa Anna della Roccan kirkko 1300-luvulta ja takana Santa Maria Maggioren kirkko 1400-luvulta. Sirmionen vanhin kirkko on 700-luvulta peräisin oleva San Pietro in Mavino.
Grotte di Catullo, mahtavan roomalaisen huvilan rauniot Sirmionenniemen kauneimmalla paikalla, Collina delle Grotte -kukkulalla.

Gardajärven kaupungit ja kylät
Voit tutustua järvilaivoilla Gardajärven kyliin ja kaupunkeihin. Pysähdy vaikkapa länsirannan kauniiseen Limoneen tai Gardone Rivieraan, missä on Andre Hellerin kasvitieteellinen puutarha sekä Gabriele d'Annunzion mielikuvituksellinen huvilakompleksi Il Vittoriale. Gardajärven pohjoisosassa sijaitsevat Riva ja Malcesine, itärannikon pikkukaupunkeja ovat Garda ja Bardolino.   

Veronan  kaupunki nähtävyyksineen on bussi- tai junamatkan päässä.


Ostokset

Peschiera del Gardan keskustassa ostoksia tehdään pikku putiikeissa Via Danten varrella. Markkinat pidetään maanantaisin klo 8–13 matkailuneuvonnan vieressä. Useimmat liikkeet ovat avoinna päivittäin, osa liikkeistä tiistaista lauantaihin. Keskipäivällä liikkeet sulkevat ovensa siestan ajaksi. 

Suosittuja ostoksia ovat laukut, kengät, vaatteet, sekä alueen omat juustot, viinit, oliiviöljy ja balsamietikka. Monipuolisemmat ostosmahdollisuudet ovat Veronassa tai Milanossa. 

Läheisessä Sirmionessa markkinat ovat perjantaisin pääkadulla Luganan kirkon ja rannan lähellä ja maanantaisin Colombaren kaupunginosassa klo 8–13.


Ravintolat ja huvit

Peschiera del Gardan kaupungissa on ruokapaikkoja pizzerioista tasokkaisiin ravintoloihin. Paikallisiin erikoisuuksiin lukeutuu herkullinen järvitaimen. Ravintoloissa on hyvät valikoimat myös seudun omia viinejä, kuten Luganaa. 
Kahviloissa ja jäätelöbaareissa herkutellaan jäätelöannoksilla ja maukkailla leivoksilla. Bella Italia -alueen neljä ravintolaa tarjoavat koko perheelle sopivia vaihtoehtoja, kuten pizzaa, pastaa ja liharuokia. 

Iltaa vietetään yleensä ravintoloissa herkutellen. Viikonloppuisin italialaiseen illanviettoon liittyy passeggiata, jolloin kuljeskellaan Vanhankaupungin kujilla parhaisiin pukeutuneina ja tavataan tuttavia.
Camping Bella Italia -alueen baarissa istutaan iltaa elävää musiikkia kuunnellen. Teatterissa kaikenikäisiä vieraita viihdyttää iltashow. 


Tapahtumat

Paikallisia juhlia ja teematapahtumia järjestetään kesäkuukausina. Festa dell'ospite on heinäkuun lopussa.
Palio delle Mura elokuun puolivälissä on perinteisillä paikallisilla veneillä kisailtava soututapahtuma.


Uimarannat

Gardajärvellä nautitaan auringosta pienissä rantapoukamissa ja rannan nurmikentillä. Rannat ovat pikkukivisiä ja syvenevät paikoitellen nopeasti.   

Camping Bella Italia -alueen edustalla sijaitseva uimaranta on pikkukivinen, loivasti syvenevä. Alueen vesiurheilukeskuksesta voi vuokrata sup-lautoja. Keskus järjestää lisämaksusta mm. banaaniveneajeluja ja vesihiihtoa. 


Majoitusvero

Gardajärven hotelleissa veloitetaan matkailijoilta majoitusvero (City tax), joka on 1,25–3 €/yö/henkilö. Veron suuruus määräytyy hotellin italialaisen tähtiluokituksen mukaan, joka saattaa poiketa Aurinkomatkojen tähtiluokituksesta. Vero veloitetaan kunnasta riippuen yli 12–14-vuotiailta. Majoitusvero ei sisälly matkapaketin hintaan, vaan varaudu maksamaan se käteisellä suoraan hotellille. Muutokset perittävän veron suuruudessa lasten ikärajoissa ovat mahdollisia.

Asukasluku ja etäisyydet

Peschiera del Garda n. 11 000 as.

Sirmione 11 km
Bardolino 14 km
Desenzano 15 km
Garda 18 km 
Verona 30 km
Brescia 47 km
Malcesine 53 km 
Riva 78 km
Milano 136 km
Venetsia 140 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.