Limone, Gardajärvi – tietoa matkakohteesta

Limone, Gardajärvi 1
Limone, Gardajärvi 2
Limone, Gardajärvi 3
Limone, Gardajärvi 4
Limone, Gardajärvi 5
Limone, Gardajärvi 6
Limone, Gardajärvi 7
Limone, Gardajärvi 8
Limone, Gardajärvi 9
Limone, Gardajärvi 10
Limone, Gardajärvi 11
Limone, Gardajärvi 12
Limone, Gardajärvi 13
Limone, Gardajärvi 14
Limone, Gardajärvi 15
Limone, Gardajärvi 16
Limone, Gardajärvi 17
Limone, Gardajärvi 18
Limone, Gardajärvi 19
Limone, Gardajärvi 20
Limone, Gardajärvi 21
Limone, Gardajärvi 22
Limone, Gardajärvi 23
Limone, Gardajärvi 24
Limone, Gardajärvi 25
Limone, Gardajärvi 26
Limone, Gardajärvi 27
Limone, Gardajärvi 28
Limone, Gardajärvi 29
Limone, Gardajärvi 30
Limone, Gardajärvi 31
Limone, Gardajärvi 32
Limone, Gardajärvi 1
Limone, Gardajärvi 2
Limone, Gardajärvi 3
Limone, Gardajärvi 4
Limone, Gardajärvi 5
Limone, Gardajärvi 6
Limone, Gardajärvi 7
Limone, Gardajärvi 8
Limone, Gardajärvi 9
Limone, Gardajärvi 10
Limone, Gardajärvi 11
Limone, Gardajärvi 12
Limone, Gardajärvi 13
Limone, Gardajärvi 14
Limone, Gardajärvi 15
Limone, Gardajärvi 16
Limone, Gardajärvi 17
Limone, Gardajärvi 18
Limone, Gardajärvi 19
Limone, Gardajärvi 20
Limone, Gardajärvi 21
Limone, Gardajärvi 22
Limone, Gardajärvi 23
Limone, Gardajärvi 24
Limone, Gardajärvi 25
Limone, Gardajärvi 26
Limone, Gardajärvi 27
Limone, Gardajärvi 28
Limone, Gardajärvi 29
Limone, Gardajärvi 30
Limone, Gardajärvi 31
Limone, Gardajärvi 32

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Varaa vuokra-auto lomallesi kätevästi verkkosivuiltamme. Saadaksesi haluamasi automallin tee autonvuokraus jo hyvissä ajoin ennen matkasi alkua. Auto noudetaan joko kohteen lentoasemalta tai muusta vuokraamon toimipisteestä.

Autonvuokraus onnistuu osassa lomakohteistamme helposti myös Aurinkomatkat-sovelluksessa tai oppaaltamme. Sovelluksessa vuokraus on mahdollinen aikaisintaan 3 viikkoa ennen matkan alkua.


Harrastukset

Limone ympäristöineen ja huikeine maisemineen on suosittu patikoitsijoiden ja maastopyöräilijöiden keskuudessa. Gardajärvellä voit harrastaa vesiurheilua, kuten purje- ja leijalautailua, kanootilla melontaa ja suppailua upeiden maiseminen keskellä.

Golfkentät

Golf Club Bogliacon kenttä sijaitsee n. 20 km:n päässä.

Patikointi

Limonen lähiympäristössä ja keskustan yläpuolisilla rinteillä on mukavia reittejä patikoinnin harrastajille. Ylärinteillä voit esimerkiksi kävellä sitrusviljelmien lomassa kauniista maisemista nauttien. Keskikesällä järjestetään ajoittain opastettuja kanvainvälisiä patikkaretkiä. 

Kesällä 2018 avattiin uusi kevyen liikenteen reitti, joka myötäilee Gardajärven rantaa jylhien vuorenseinämien ja järven välissä. Reitillä voit kävellä ja pyöräilla noin 2,5 km pohjoisen suuntaan, paluu Limoneen tapahtuu samaa reittiä. 

Purje- ja leijalautailu

Gardajärven pohjoisosa on kuulu surffausmahdollisuuksistaan. Aamupäivällä pohjoisesta puhaltaa leuto tuuli, mutta puolenpäivän jälkeen tuuli kääntyy. Gardajärvellä on 12 eri tuulta, joista tunnetuin, ora, puhaltaa keskipäivän jälkeen etelästä pohjoiseen ja on voimakkaimmillaan järven pohjoispäässä.

Surffikoulut vuokraavat välineitä ja järjestävät eripituisia purje- ja leijalautailukursseja teoria- ja harjoitustunteineen. Limonessa toimii surffikoulu Lino. Gardajärven pohjoispäädyssä Rivan ja etenkin Torbolen edustalla on myös ihanteelliset olosuhteet taitaville surffaajille.

Pyörien vuokraus

Pyöräily on erittäin suosittua Limonessa ja Gardajärven alueella ja reitit kulkevat huikeissa ja usein haastavissa maisemissa. Gardajärven rantaa myötäilee upea maisemareitti jylhän vuorenseinämän ja järven välissä. Tällä pyöräilijöiden ja kävelijöiden käyttöön rakennetulla tasaisella reitillä on pituutta noin 2,5 km. 

Limonessa voit vuokrata maasto-, kaupunki- ja sähköpyöriä.

Tennis

Tenniksen harrastajille on kentät keskustassa, urheilukentän lähettyvillä. 


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Apteekki on keskustassa päätien varrella. Apteekin ovessa on lähimmän päivystävän apteekin osoite. 

Lääkäriin saa tarvittaessa yhteyden hotellin kautta.

Liikuntaesteettömyys

Limone ei sovellu hyvin liikuntaesteisille matkustajille. Kylä sijaitsee jyrkässä rinteessä ja korkeuserot ovat suuria. Keskustassa kadut ja kujat ovat mukulakiveä.

Limonessa ei ole esteettömiä takseja. 

Luottokortit

Tunnetuimmat luottokortit käyvät useimmissa liikkeissä ja ravintoloissa. Korteilla voi nostaa rahaa automaateista.

Matkalle mukaan

Gardajärven ilmasto on leuto ympäri vuoden. Kesät ovat helteisiä, mutta järveä ympäröivät vuoret aiheuttavat äkillisiä muutoksia säässä. Kesäisin esiintyy ukkoskuuroja. Keväällä ja syksyllä on ajoittain sadekuuroja, joten varaa mukaasi sateenvarjo. Pakkaa mukaan kesävaatteiden lisäksi lämpimiä vaatteita alkukesän viileiden iltojen varalle. Ota mukaasi mukavat jalkineet retkipäiviksi tai mikäli aiot lähteä vuorille patikoimaan.

Palveluraha

Italiassa on tapana antaa palvelurahaa kiitokseksi hyvästä palvelusta. Ravintolassa laskun loppusummaa on tapana pyöristää ylöspäin. Palvelurahalla voi muistaa myös retkibussin kuljettajaa ja loman lopussa hotellihuoneesi siivoojaa.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Limone, Gardajärvi kohdeopas


Kulkuyhteydet

Limonessa on helppo liikkua jalkaisin. Keskusta-alue on kävelykatualuetta ja useimmat kadut ja kujat ovat mukulakiveä. Laivat, kantosiipialukset ja bussit liikennöivät järven kylien välillä. 

Bussit
Bussilla pääset mm. läheiseen Rivaan ja Limonen yläpuolella vuoristossa sijaitsevaan viehättävään Pieve di Tremosinen kylään (n. 10 km).

Laivat
Gardajärven viehättäviin kyliin ja pikkukaupunkeihin tutustut mukavasti lauttojen kyydissä. Järvellä liikennöivät hitaampi ja edullisempi laiva, batello ja nopeampi kantosiipialus aliscafo. Limonen satama on keskustassa rantakadun varrella. Lipun voi ostaa paikan päältä lippukioskista lautan lähtöpaikalta tai  nettisivuilta www.navigazionelaghi.it. Lippukioski avautuu 20 min ennen lautan lähtöä. 

Taksit
Taksin saa parhaiten soittamalla sen hotelliin.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään viisi päivää ennen matkaa.

Lentokenttä:
Verona
Matkan pituus: n. 95 km
Kuljetuksen kesto: n. 2 t

Yhteydet lentoasemalta
Lentoasemalta lomakohteeseen pääset myös taksilla.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Jos sinulla on erikoismatkatavaroita esim. golfbagi (poislukien lastenrattaat), ota yhteys asiakaspalveluumme varmistaaksesi erikoismatkatavaralle paikan kuljetuksessa.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Tarkista lastenistuimiin liittyvät ohjeistukset täältä, Matkakohteessa-osion alta.


Limone lasten kanssa

Gardajärven eteläosassa Lazizen ja Peschieran välissä on huvi- ja vesipuistoja, joihin pääsee Rivasta Veronaan menevillä busseilla. Limonesta Rivaan pääsee joko bussilla tai laivalla.

Vesipuistot
Movieland Aqua Studios -vesipuisto on Movieland Park -teemapuistossa ja Caneva Aquapark -vesipuisto on Caneva World -huvipuiston alueella Lazisessa.
Riovalli-vesipuisto sijaitsee Bardolinon ja Lazisen välillä, Cavaion Veronesen kylässä.

Huvi- ja teemapuistot
Gardaland-huvipuisto Lazizen ja Peschieran välissä on avoinna maaliskuun lopusta syyskuun loppuun päivittäin. 
Movieland Park -teemapuistossa on elokuvateemojen ympärille rakennettu huvipuisto.
Medieval Times -ritariturnajaisareenalla järjestetään keskiaikaiset ritariturnajaiset.
Puistoihin pääsee busseilla Gardasta, Bardolinosta ja Malcesinesta. Puistojen kohdalla on pysäkit.

Puistoihin pääsee Rivasta Veronaan menevillä busseilla. Puistojen kohdalla on pysäkit.

Pienten lasten ruokailu
Kaupoissa myydään purkkiruokia ja vaippoja. Lastenrattaiden vuokrausta ei ole.


Nähtävyydet

Limonessa on pieni, viehättävä keskusta kapeine mukulakivikatuineen ja kujineen ja järvenrantaa myötäilee Lungolago-kävelytie. Gardajärven upeita maisemia ja jylhiä vuoristoja järven molemmin puolin kelpaa ihastella.  

La Limonaia del Castelin sitruunaviljelmät sijaitsevat keskustan yläpuolisella rinteellä. Alueella on myös mukavia kävelyreitteja. Viljelmiin ja niiden historiaan voit tutustua päivittäin. 

Paikallisten oliivinviljelijöiden osuustoiminnallinen oliiviöljypuristamossa on näyttely öljyn valmistuksesta.
Museo del Turismo esittelee Limonen matkailun historiaa ja nykypäivää.
Museo del Pescatori -kalastusmuseossa voit tutustua Limonen kalastuksen historiaan, vanhoihin kalastusvälineisiin sekä alueen tyypillisiin kalalajeihin.  

1600-luvulta peräisin oleva San Benedetton pääkirkko ja 1500-luvulla valmistunut San Roccon kirkko sijaitsevat keskustassa. 

Laivaristeily on mielleyttävä tapa tutustua järven kyliin ja kaupunkeihin, kuten Limonea vastapäätä sijaitsevaan sympaattiseen Malcesineen, Sirmioneen järven eteläpäässä ja pohjoisosan Rivaan & Torboleen. 

Länsirannalla sijaitsevan viehättävän Gardone Rivieran tunnetuimpiin nähtävyyksiin lukeutuu Il Vittoriale degli Italiani -museoalue, kuulun runoilijan Gabriele D’Annuzion koti. Kauniilla puistomaisella alueella on mm. kotimuseo ja pieni sotamuseo. Museon lähettyvillä on Heller Garden -kasvitieteellinen puutarha. 


Ostokset

Limonen keskustassa ostoksia tehdään pikku kaupoissa, joissa myydään mm. kenkiä, laukkuja ja muita nahkatuotteita sekä keramiikkaa. Oliivituotteet, paikalliset viinit sekä sitruunainen Limoncello-likööri ovat tyypillisiä alueen omia tuotteita, joita voit ostaa herkkukaupoista ja supermarketeista. 

Rantakadulla järjestetään kuukauden ensimmäisenä ja kolmantena tiistaina klo 8–13 perinteiset markkinat, joilla ostoksia tekevät niin paikalliset kuin matkailijatkin. Läheisessä Rivassa markkinat ovat joka kuukauden toinen ja neljäs keskiviikko, Arcon kylässä joka kuukauden ensimmäinen ja kolmas keskiviikko. Useimmat liikkeet ovat avoinna päivittäin, osa liikkeistä tiistaista lauantaihin. Keskipäivällä liikkeet sulkevat ovensa siestan ajaksi.


Ravintolat ja huvit

Limonen monipuolinen ravintolatarjonta ulottuu snackbaareista pizzerioihin ja tasokkaisiin kalaravintoloihin. Maista paikallisiin erikoisuuksiin lukeutuvaa järvitaimenta ja pohjoisitalialaisia viinejä. Monissa ravintoloissa voi aterian lomassa nauttia myös kauniista järvi- ja vuoristonäkymistä ja elävästä musiikista. 

Iltaa vietetään italialaiseen tapaan rantaa myötäilevällä kävelykadulla ja keskustassa kuljeskellen ja kahviloiden ja jäätelöbaarien herkkuja nauttien.  Keskikesällä kaupungissa järjestetään konsertteja ja paikallisia tapahtumia.


Uimarannat

Limonen keskustan kupeessa on Spiaggia Colan ranta, Spiaggia Mandan ranta sijaitsee keskustan eteläosassa. Rannat ovat pikkukivisiä, Gardajärven vesi on kirkasta, mutta viileää etenkin alkukesästä.

Rannalla vuokrataan aurinkotuoleja ja -varjoja ja kioskeista voit ostaa juomia ja pikkupurtavaa, lähettyvillä on myös joitakin ravintoloita. Vesiurheilun harrastajat voivat vuokrata SUP-, purje- ja leijalautoja ja kanootteja.


Majoitusvero

Gardajärven hotelleissa veloitetaan matkailijoilta majoitusvero (City tax), joka on 1,25–3 €/yö/henkilö. Veron suuruus määräytyy hotellin italialaisen tähtiluokituksen mukaan, joka saattaa poiketa Aurinkomatkojen tähtiluokituksesta. Vero veloitetaan kunnasta riippuen yli 12–14-vuotiailta. Majoitusvero ei sisälly matkapaketin hintaan, vaan varaudu maksamaan se käteisellä suoraan hotellille. Muutokset perittävän veron suuruudessa lasten ikärajoissa ovat mahdollisia.

Asukasluku ja etäisyydet

Limone n. 1 000 as.
Riva 12 km
Malcesine 28 km
Garda 40 km (sis. laivamatkan)
Bardolino 45 km (sis. laivamatkan)
Peschiera del Garda 70 km
Verona 85 km
Milano 200 km
Venetsia 200 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.