Cefalù, Sisilia – tietoa matkakohteesta

Cefalù, Sisilia 1
Cefalù, Sisilia 2
Cefalù, Sisilia 3
Cefalù, Sisilia 4
Cefalù, Sisilia 5
Cefalù, Sisilia 6
Cefalù, Sisilia 7
Cefalù, Sisilia 8
Cefalù, Sisilia 9
Cefalù, Sisilia 10
Cefalù, Sisilia 11
Cefalù, Sisilia 12
Cefalù, Sisilia 13
Cefalù, Sisilia 14
Cefalù, Sisilia 15
Cefalù, Sisilia 16
Cefalù, Sisilia 17
Cefalù, Sisilia 18
Cefalù, Sisilia 19
Cefalù, Sisilia 20
Cefalù, Sisilia 21
Cefalù, Sisilia 22
Cefalù, Sisilia 23
Cefalù, Sisilia 1
Cefalù, Sisilia 2
Cefalù, Sisilia 3
Cefalù, Sisilia 4
Cefalù, Sisilia 5
Cefalù, Sisilia 6
Cefalù, Sisilia 7
Cefalù, Sisilia 8
Cefalù, Sisilia 9
Cefalù, Sisilia 10
Cefalù, Sisilia 11
Cefalù, Sisilia 12
Cefalù, Sisilia 13
Cefalù, Sisilia 14
Cefalù, Sisilia 15
Cefalù, Sisilia 16
Cefalù, Sisilia 17
Cefalù, Sisilia 18
Cefalù, Sisilia 19
Cefalù, Sisilia 20
Cefalù, Sisilia 21
Cefalù, Sisilia 22
Cefalù, Sisilia 23

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Voit vuokrata auton lomallesi kätevimmin verkkosivuiltamme. Voit noutaa auton lentoasemalta tai vuokraamon keskustan toimipisteestä. Saadaksesi varmasti haluamasi auton tee autonvuokraus hyvissä ajoin ennen matkasi alkua.

Mikäli vuokraat auton vasta perillä, ota yhteys oppaaseemme muutama päivä ennen haluttua vuokrausajankohtaa.


Harrastukset

Cefalùn ympäristössä voit patikoida ja maastopyöräillä. Lähistöllä sijaitsee Madonien luonnonpuisto, jossa on myös ratsastusmahdollisuus. Sukellusta ja snorklausta voit harrastaa kesäkuukausina. 

Patikointi

Keskustan kupeessa kohoavalle La Rocca -vuorelle voit nousta yhtä reittiä pitkin. Kävelymatka Cefalùsta Dianan temppelille, Roccan linnalle ja takaisin kestää n. 1,5–2 tuntia. Laajassa, luonnonkauniissa Madonien luonnonpuistossa voit myös patikoida, mutta patikointireitit ovat ilman opasteita.

Pyörien vuokraus

Maastopyöriä sekä mopoja ja moottoripyöriä voit vuokrata Scooter for Rent -vuokraamosta via Vittorio Emmanule -kadulla. 

Sukellus ja snorklaus

H2Ome Diving -sukelluskeskus järjestää keskikesällä snorklaus- ja sukellusretkiä.  Sicilia Divers -sukelluskeskus toimii kesäkuukausina Kalura-hotellin yhteydessä. Sukellukset tapahtuvat veneestä käsin. Keskuksessa on myös eritasoisia sukelluskursseja.  Vesi on kirkasta ja pinnan alla on paljon nähtävää. 


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Cefalùssa on kolme apteekkia os. via Roma 13, corso Ruggero 144 ja via Vazzana 6. Apteekit ovat avoinna ma–pe. Päivystävän apteekin nimi on apteekkien ovessa.

Via Mazzinin varrella olevan matkailulääkärin vastaanotto on avoinna kesäaikaan. Sairaalan osoite on C. da Pietra Pietrapollastra. Sairaala- ja lääkärikäynnit maksetaan käteisellä tai luottokortilla. 

Liikuntaesteiset

Cefalù ei sovellu kovin hyvin liikuntarajoitteisille ja pyörätuolissa liikkuville korkeuserojensa vuoksi. Keskustassa on paljon mukulakivikatuja, joilla on usein hyvin vähän tilaa kävelijöille.
Retkillä liikkuminen on rajoitettua pyörätuolilla liikkuvalle, koska kaikkiin käyntikohteisiin ei ole mahdollista päästä. Avustaja on myös tarpeen retkillä.

Luottokortit

Voit maksaa Visalla, MasterCardilla, Dinersilla ja Visa Electron -kortilla joissakin liikkeissä ja ravintoloissa. Voit nostaa rahaa useimmilla korteilla via Roma - ja Corso Ruggiero -katujen varsilla sijaitsevista automaateista. 

Matkalle mukaan

Keväällä ja loppusyksystä sää saattaa olla epävakaa tai jopa viileä ja sadekuurot ovat mahdollisia. Hotellihuoneet voivat myös olla viileitä, joten lämmintä vaatetta on hyvä ottaa mukaan.
Rantapyyhe, sillä hotelleiden pyyhkeitä ei saa viedä rannalle. 

Palveluraha

Sisiliassa on tapana antaa palvelurahaa hyvästä palvelusta. Voit halutessasi muistaa ravintoloiden tarjoilijoita, hotellisiivoojaa ja laukunkantajaa. Ravintoloissa loppusummaa on tapana pyöristää 5–10 % ylöspäin. Myös taksille, kampaajalle ja retkibussin kuljettajalle on tapana jättää palvelurahaa.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Cefalù, Sisilia kohdeopas


Kulkuyhteydet

Cefalùsta on hyvät junayhteydet Palermoon ja Messinaan. Junamatkan päässä ovat myös Agrigento, Trapani ja Taormina. Paikallisbussit liikennöivät lähikyliin ja Madonien luonnonpuistoon. Keskikesällä satamasta tehdään retkiä lähisaarille.

Bussi
Kaupunkibussit liikennöivät noin tunnin välein keskustasta rautatieaseman kautta kaupungin laidoille. Pääset bussilla lähikyliin ja -kaupunkeihin muutaman kerran päivässä. 

Taksi
Taksiasemat ovat piazza Colombolla ja rautatieasemalla. Hotellisi vastaanottovirkailija tilaa tarvittaessa taksin hotelliin. Takseissa on mittarit. Taksimatka kaupungin sisällä maksaa 10–15 €.

Juna
Junamatka Palermoon kestää noin tunnin ja Messinaan 2–2 t 30 min. Mennessäsi Taorminaan vaihda junaa Messinassa.

Laiva
Messinasta on noin puolen tunnin lauttamatka mantereelle, San Giovannin kylään. Cataniasta pääsee laivalla Maltalle muutaman kerran viikossa, matka vaatii yöpymisen perillä. 


Lentokenttäkuljetukset

Tämän Aurinkomatka-paketin edestakaiset bussikuljetukset ovat maksullisia. Hinta 32 €/aikuinen ja 16 € / lapsi 2–17-v.,  alle 2-vuotiaat sylilapset maksutta. Voit ostaa myös yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetuksen voit ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus tulee ostaa viimeistään viisi päivää ennen matkaa.

Lentokenttä Catania
Matkan pituus n. 190 km
Kuljetuksen kesto n. 2 t 30 min–3 t. 


Cefalu lasten kanssa

Pieni Acqua Verde -vesipuisto sijaitsee Costa Verde -hotellin yhteydessä, jossa on myös kylpyläpalvelut aikuiseen makuun. Noin 7 km:n päässä sijaitsevaan hotelliin pääsee parhaiten taksilla.

Supermarketeissa ja apteekeissa myydään lastenruokia. Lastenrattaita ei ole vuokrattavana.


Nähtävyydet

Katedraali Duomo, Vanhankaupungin keskustassa sijaitseva upea normanniajan kirkko rakennettiin jo 1131, mutta sitä on ajan saatossa muutettu. Kaksoistornit lisättiin 1471, kirkon sisäosia entisöitiin 2003. 
Vanhankaupungin takana kohoaaa 267 m korkea La Rocca -vuori. Ylhäältä avautuu upea näkymä merelle ja Cefalùun. Vuoren rinteillä on mm. linnoituksen muureja sekä noin 500 eaa. rakennetun Dianan temppelin rauniot. Vuorelle voi patikoida yhtä reittiä pitkin.
Santo Stefanon barokkikirkko corso Ruggiero -kadulla.
Lavatoio mediovale, keskiaikainen pesula via Vittorio Emanuele -kadulla.

Madonien luonnonpuistossa on paljon nähtävää luonnonystäville. Noin 40 000 hehtaarin alue on ollut luonnonsuojelualueena 1989 lähtien. Keväällä vehreät maisemat upeassa kukkaloistossa ovat erityisen kauniita.
Patikointireitit kulkevat vaihtelevissa maastoissa. Luonnonpuiston alueella on myös useita perinteisiä kyliä.


Ostokset

Tärkeimmät ostoskadut ovat pääkatu via Roma ja Vanhankaupungin corso Ruggero. Suosittuja tuliaisia ovat muotivaatteet, keramiikka, paikalliset viinit, liköörit, marmeladit ja hunajat sekä saaren kauniit marsipaanileivokset. Noin tunnin junamatkan päässä sijaitsevassa Palermon kaupungissa on erinomaiset ostosmahdollisuudet.

Cefalùn hintataso on edullisempi kuin muissa Sisilian kohteissamme. Liikkeet ovat avoinna ti–la klo 9–13 ja 17–20, maanantaisin vain iltapäivällä. Osa liikkeistä on avoinna myös sunnuntai-iltaisin. Markkinat pidetään lauantaina aamupäivisin Rocca-vuoren takana.


Ravintolat ja huvit

Vanhassakaupungissa lukuisat tasokkaat ja viihtyisät ravintolät tarjoavat perinteisiä sisilialaisen keittiön antimia. Via Vittorio Emanuele- ja via C.O. di Bordonaro -kaduilla on tunnelmallisia ravintoloita merenrantaterasseineen. Ne tunnetaan myös hyvistä kalaravintoloistaan.

Iltaelämä on rauhallista ja keskittyy rantakatu Lungomare G. Giardinan ja via G. Matteotin pubeihin ja baareihin. Iltaa vietetään myös katukahviloissa ohikulkijoita seuraillen ja digestivoja ja jäätelöannoksia nauttien. Diskot ovat avoinna kesäkuukausina.


Uimarannat

Cefalùn keskustan edustalla levittäytyy hienohiekkainen ranta. Aallonmurtajan kainalossa on pieni, viehättävä maksuton ranta. 

Keskustan rannalla voit vuokrata aurinkotuolin ja -varjon, hinta n. 10–15 € / 2 tuolia ja varjo. Maksullisilla ranta-alueilla on palveluja, baareja, suihkut ja pukukoppeja.
Rannalla on kesäkuukausina myös polkuveneiden, kanoottien ja vesiskoottereiden vuokrausta sekä mahdollisuus vesihiihtoon. Rantapalvelut ovat toiminnassa noin kesäkuun puolesta välistä alkaen (säästä riippuen).

Merivesi on viileää kesäkuuhun asti, mutta lämmintä vielä pitkälle syksyyn. Kallioisilla rannoilla on merisiilejä, joten uimatossut ovat tarpeen.


Majoitusvero

Italian hotelleissa veloitetaan matkailijoilta majoitusvero (City tax), joka on 0,50–5 €/yö/henkilö. Veron suuruus määräytyy hotellin italialaisen tähtiluokituksen mukaan, joka saattaa poiketa Aurinkomatkojen tähtiluokituksesta. Vero veloitetaan kaikilta yli 12-vuotiailta. Majoitusvero ei sisälly matkapaketin hintaan, vaan se maksetaan käteisellä suoraan hotellille. Muutokset perittävän veron suuruudessa ovat mahdollisia.

Asukasluku ja etäisyydet

Cefalù n. 14 000 as.
Palermo 74 km
Catania 190 km
Messina 195 km
Naxos 240 km
Taormina 245 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.