Torremolinos, Costa del Sol – tietoa matkakohteesta

Torremolinos, Costa del Sol 1
Torremolinos, Costa del Sol 2
Torremolinos, Costa del Sol 3
Torremolinos, Costa del Sol 4
Torremolinos, Costa del Sol 5
Torremolinos, Costa del Sol 6
Torremolinos, Costa del Sol 7
Torremolinos, Costa del Sol 8
Torremolinos, Costa del Sol 9
Torremolinos, Costa del Sol 10
Torremolinos, Costa del Sol 11
Torremolinos, Costa del Sol 12
Torremolinos, Costa del Sol 13
Torremolinos, Costa del Sol 14
Torremolinos, Costa del Sol 15
Torremolinos, Costa del Sol 16
Torremolinos, Costa del Sol 17
Torremolinos, Costa del Sol 18
Torremolinos, Costa del Sol 19
Torremolinos, Costa del Sol 20
Torremolinos, Costa del Sol 21
Torremolinos, Costa del Sol 22
Torremolinos, Costa del Sol 23
Torremolinos, Costa del Sol 24
Torremolinos, Costa del Sol 25
Torremolinos, Costa del Sol 26
Torremolinos, Costa del Sol 27
Torremolinos, Costa del Sol 28
Torremolinos, Costa del Sol 29
Torremolinos, Costa del Sol 30
Torremolinos, Costa del Sol 31
Torremolinos, Costa del Sol 32
Torremolinos, Costa del Sol 1
Torremolinos, Costa del Sol 2
Torremolinos, Costa del Sol 3
Torremolinos, Costa del Sol 4
Torremolinos, Costa del Sol 5
Torremolinos, Costa del Sol 6
Torremolinos, Costa del Sol 7
Torremolinos, Costa del Sol 8
Torremolinos, Costa del Sol 9
Torremolinos, Costa del Sol 10
Torremolinos, Costa del Sol 11
Torremolinos, Costa del Sol 12
Torremolinos, Costa del Sol 13
Torremolinos, Costa del Sol 14
Torremolinos, Costa del Sol 15
Torremolinos, Costa del Sol 16
Torremolinos, Costa del Sol 17
Torremolinos, Costa del Sol 18
Torremolinos, Costa del Sol 19
Torremolinos, Costa del Sol 20
Torremolinos, Costa del Sol 21
Torremolinos, Costa del Sol 22
Torremolinos, Costa del Sol 23
Torremolinos, Costa del Sol 24
Torremolinos, Costa del Sol 25
Torremolinos, Costa del Sol 26
Torremolinos, Costa del Sol 27
Torremolinos, Costa del Sol 28
Torremolinos, Costa del Sol 29
Torremolinos, Costa del Sol 30
Torremolinos, Costa del Sol 31
Torremolinos, Costa del Sol 32

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Varaa vuokra-auto lomallesi kätevästi verkkosivuiltamme. Saadaksesi haluamasi automallin tee autonvuokraus jo hyvissä ajoin ennen matkasi alkua. Auto noudetaan joko kohteen lentoasemalta tai muusta vuokraamon toimipisteestä.

Autonvuokraus onnistuu osassa lomakohteistamme helposti myös Aurinkomatkat-sovelluksessa tai oppaaltamme. Sovelluksessa vuokraus on mahdollinen aikaisintaan 3 viikkoa ennen matkan alkua.


Harrastukset

Torremolinoksessa voi pelata tennistä ja padelia, ratsastaa ja pyöräillä. Kuntoilun harrastajille on monia saleja, kuten Lidomare, Basic Fit ja Gimnasia Cheo. Aurinkorannikon alue on golfaajan toivekohde yli 50 golfkentällään.

Torremolinoksen ja Málagan välillä sijaitsevassa Málaga Nostrum -ostoskeskuksessa voi keilata. Keskuksessa on myös trampoliinipark.

Lähellä kohoavat vuoret houkuttelevat patikoimaan. Kaupunkien matkailutoimistoista saa tietoa lähiympäristöön suuntautuvista patikkareiteistä.

Polku- ja maastopyöriä vuokraavat esimerkiksi Fast Monkey Bike Rental ja DSG Bike Rental.

Noin 4 km:n päässä Torremolinoksen keskustasta voi ratsastaa El Ranchito -ratsastustalleilla.

Simply Diving -sukelluskeskus järjestää sukelluskursseja ja -retkiä.

Torremolinoksen Palacio de Deportes San Miguelissä voi pelata tennistä asfalttipintaisella kentällä. Tennis- ja padelkenttiä on myös mm. La Colinan kaupunginosassa.

Golf

Costa del Sol saa golfarin hykertelemään, sillä alueella on kymmeniä tasokkaita golfkenttiä. Torremolinoksesta voi lähteä golfbägin kanssa esim. Benalmadena Costan Torrequebrada -kentälle tai yhdelle Espanjan vanhemmista, vuonna 1925 kuningasperheen johdolla avatulle Parador-golfkentälle Málagan lentokentän tuntumaan.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Torremolinoksessa on apteekkeja, joista yksi päivystää ympäri vuorokauden. Apteekin tunnuksena on vihreä risti.

Lääkäriä tarvitessasi ota yhteys suoraan lääkäriasemalle, hotellisi vastaanottoon tai Aurinkomatkojen oppaaseen. Lääkärit tekevät hotellikäyntejä ja hyväksyvät yleisimmät matkavakuutukset. Ympäri vuorokauden avoinna olevassa Vithas Xanitin kansainvälisessä sairaalassa on myös suomalaisia tulkkeja.

Juomavesi

Vesijohtovesi on juomakelpoista, mutta herkkävatsaisten kannattaa juoda pullotettua vettä. Kalkkipitoinen vesijohtovesi sopii hyvin ruuanlaittoon, mutta se tukkii helposti kahvinkeittimen. Pullotettua vettä myydään elintarvikeliikkeissä, baareissa ja kahviloissa.

Liikuntaesteettömyys

Torremolinos ei sovi kovin hyvin liikuntaesteisille matkustajille. Kaupungin keskustassa on korkeuseroja ja paljon portaita. Esteettömällä taksilla pääsee lentokentältä hotelliin. Pyörätuoleja vuokrataan. Varaus kannattaa tehdä hyvissä ajoin.

Luottokortit

Visa ja MasterCard käyvät maksuvälineenä lähes kaikissa myymälöissä ja ravintoloissa. Diners ja American Express käyvät joissakin myymälöissä ja ravintoloissa. Luottokortilla maksavaa asiakasta pyydetään yleensä todistamaan henkilöllisyytensä maksun suuruudesta riippumatta. Voit nostaa rahaa useiden pankkien yhteydessä olevista automaateista Visalla, MasterCardilla sekä Visa Electronilla.

Palveluraha

Palveluraha on vapaaehtoinen kiitos hyvästä palvelusta. Ravintoloissa suositellaan jätettäväksi 5–10% laskun loppusummasta. Hotellissa voit muistaa siivoojaa jättämällä esim. 5 €/vk. Retkibussin kuljettajalle on kohteliasta jättää 1–2 €.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Torremolinos, Costa del Sol kohdeopas


Kulkuyhteydet

Torremolinoksessa on helppoa liikkua jalan. Kaupunkien välillä on edulliset ja toimivat bussi- ja junayhteydet.

Bussi
Bussiyhteydet kaupunkien välillä ovat tiheät ja edulliset, joten esimerkiksi läheisiin kaupunkeihin, Benalmadenaan, Fuengirolaan tai Marbellaan matkan voi taittaa bussilla. Myös Málagaan kulkee bussi säännöllisin väliajoin päivittäin ja sieltä matkaa voi jatkaa mm. Sevillaan, Granadaan tai muihin provinssin kauniisiin kaupunkeihin. 

Juna
Torremolinoksesta pääsee junalla Fuengirolaan ja Málagaan. Torremolinoksen kaupunkialueella on useampi asema: El Pinillo, Montemar, Torremolinos, La Colina ja Los Alamos. Junaliput ostetaan aseman automaateista

Málagasta on hyvät yhteydet mm. Sevillaan, Cordobaan ja Madridiin AVE-junalla.

Taksi
Taksin saa taksiasemalta tai tilaamalla hotellin vastaanotosta. Veloitus tapahtuu taksamittarin mukaan, mutta pitkille matkoille hinta kannattaa sopia etukäteen.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään 5 päivää ennen matkaa.

Lentoasema Málaga
Matkan pituus n. 8 km
Kuljetuksen kesto n. 20 min

Yhteydet lentokentältä
Lentoasemalta lomakohteeseen pääset myös taksilla.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Erikoismatkatavaroiden kuljetus lentokenttäkuljetuksissa on lisämaksusta. Golfbagi kuljetetaan veloituksetta bussikuljetuksessa, yksityiskuljetuksessa hinta on 12,50 €/suunta, polkupyörän hinta bussikuljetuksessa 12,50 €/suunta ja yksityiskuljetuksessa 17 €/suunta. Mikäli mukanasi on laine- tai purjelauta, tiedustele hintaa asiakaspalvelustamme. Kuljetus erikoismatkatavaralle tulee tilata ennakkoon viimeistään 14 päivää ennen matkaa asiakaspalvelustamme.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Tarkista lastenistuimiin liittyvät ohjeistukset täältä, Matkakohteessa-osion alta.

Huom. mikäli 4 henkilön varauksella on 2 lastenistuinta tarvitsevaa matkustajaa, tulee matkaseurueelle varata yksityiskuljetus suuremmalla autokoolla. Enintään 4 henkilön yksityiskuljetukseen ei mahdu 2 aikuisen lisäksi 2 lastenistuinta.


Torremolinos lasten kanssa

Vesipuisto

Iso Aquapark-vesipuisto hauskuuttaa lapsia ja aikuisia. Voit ostaa lipun oppaaltamme.

Muuta tekemistä lapsille

Torremolinoksessa voi pelata minigolfia kahdella kentällä. Parque de la Baterian virkistysalueella on lapsille leikkialue ja viikonloppuisin karuselli.


Nähtävyydet

Parque de la Baterian virkistysalue sijaitsee Montemar Altossa. Paikalla sijaitsi ilmantorjuntapatteristo aina vuoteen 1951. Alueelle jätettiin muutamia tykkejä, joita käytettiin 1930-luvun lopun sisällissodassa. Alueelle on istutettu 750 puuta 25 eri lajista ja siellä on 15 m korkea näköalatorni. 

Kasvitieteellinen puutarha eli Jardín Botánico Molino de Inca sijaitsee kaupungin ulkopuolella vesipuiston takana. Pienessä puutarhassa on vanha vesimylly.

Torremolinoksesta kannattaa poiketa katsastamaan Málagan nähtävyydet, kuten Castillo Gibralfaron linna, Alcazaban linnoitus, Málagan katedraali, Picasson synnyinkoti ja Picasso-museo. 


Ostokset

Torremolinos saa hymyn shoppailijan kasvoille, sillä kaupungissa on loistavat ostosmahdollisuudet. Kaupungissa on lukuisia vaate- ja kenkäkauppoja sekä lahjatavaraliikkeitä. Suosittuja kotiinviemisiä ovat nahkatuotteet, kengät, käsilaukut, vaatteet, korut ja elintarvikkeet, kuten juustot, ilmakuivattu kinkku ja viinit.

Parhaat ostospaikat

Torremolinoksen tunnetuin ostoskatu on kävelykatu San Miguel kaupungin sydämessä. Monien suosittujen kauppaketjujen vaateliikkeitä on pääkadun, Avenida Palma de Mallorcan varrella. Myös Carihuelan kaupunginosassa rantakadulla on kiinnostavia pikkuliikkeitä. Markkinat järjestetään feria-alueella torstaisin. Sunnuntaisin samassa paikassa on kirpputori.

Läheisessä Plaza Mayorin ostoskeskuksessa on monipuolisesti liikkeitä sekä outlet-kaupunki. Sinne pääsee kätevästi junalla.


Ravintolat ja huvit

Torremolinoksessa on ravintoloista lähes runsaudenpula. Valikoimaa riittää perinteisistä espanjalaisista kalapaikoista ja chiringuito-kalaravintoloista kansainvälisiin ruokapaikkoihin. Tunnetuimmat kalaa tarjoilevat ravintolat ovat Carihuelan rannalla.

Torremolinoksen yöelämä ei jätä ketään kylmäksi. Menopaikkoja riittää baareista diskoihin ja yökerhoihin. Ykkösmenopaikat ovat keskustan Nogalera-aukiolla ja Casablanca-kadulla. 


Uimarannat

Torremolinoksessa kelpaa paistatella lomapäivää hienohiekkaisella rannalla, sillä rantaviivaa on jopa 10 kilometriä. La Roca-kallionkieleke jakaa rannan kahteen osaan: itäpuolelle jäävät Alamoksen, Playa Marin ja Bajondillon rannat, länsipuolelle Carihuelan ranta. Torremolinoksen ranta jatkuu Benalmadena Costan rantana.

Torremolinoksen parhaat uimarannat ovat Playa Bajondillo, Carihuela, Los Alamos sekä Playamar.

Rantapalvelut

Useimmilla rannoilla voi vuokrata rantatuoleja ja aurinkovarjoja. Suosituimmilla rannoilla on baareja, joista saa viilentäviä juomia ja maukkaita huikopaloja. Rannoilla voi myös mm. ajaa polkuveneellä.

Asukasluku ja etäisyydet Torremolinoksesta

Torremolinos n. 68 000 as.

Benalmadena 5 km
Málaga 15 km 
Fuengirola 20 km
Marbella 46 km
Nerja 74 km
Ronda 105 km
Granada 138 km
Córdoba 170 km
Cádiz 225 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.