Nerja, Costa del Sol – tietoa matkakohteesta

Nerja, Costa del Sol 1
Nerja, Costa del Sol 2
Nerja, Costa del Sol 3
Nerja, Costa del Sol 4
Nerja, Costa del Sol 5
Nerja, Costa del Sol 6
Nerja, Costa del Sol 7
Nerja, Costa del Sol 8
Nerja, Costa del Sol 9
Nerja, Costa del Sol 10
Nerja, Costa del Sol 11
Nerja, Costa del Sol 12
Nerja, Costa del Sol 13
Nerja, Costa del Sol 14
Nerja, Costa del Sol 15
Nerja, Costa del Sol 16
Nerja, Costa del Sol 17
Nerja, Costa del Sol 18
Nerja, Costa del Sol 19
Nerja, Costa del Sol 20
Nerja, Costa del Sol 21
Nerja, Costa del Sol 22
Nerja, Costa del Sol 23
Nerja, Costa del Sol 24
Nerja, Costa del Sol 25
Nerja, Costa del Sol 26
Nerja, Costa del Sol 27
Nerja, Costa del Sol 28
Nerja, Costa del Sol 29
Nerja, Costa del Sol 30
Nerja, Costa del Sol 31
Nerja, Costa del Sol 32
Nerja, Costa del Sol 33
Nerja, Costa del Sol 34
Nerja, Costa del Sol 1
Nerja, Costa del Sol 2
Nerja, Costa del Sol 3
Nerja, Costa del Sol 4
Nerja, Costa del Sol 5
Nerja, Costa del Sol 6
Nerja, Costa del Sol 7
Nerja, Costa del Sol 8
Nerja, Costa del Sol 9
Nerja, Costa del Sol 10
Nerja, Costa del Sol 11
Nerja, Costa del Sol 12
Nerja, Costa del Sol 13
Nerja, Costa del Sol 14
Nerja, Costa del Sol 15
Nerja, Costa del Sol 16
Nerja, Costa del Sol 17
Nerja, Costa del Sol 18
Nerja, Costa del Sol 19
Nerja, Costa del Sol 20
Nerja, Costa del Sol 21
Nerja, Costa del Sol 22
Nerja, Costa del Sol 23
Nerja, Costa del Sol 24
Nerja, Costa del Sol 25
Nerja, Costa del Sol 26
Nerja, Costa del Sol 27
Nerja, Costa del Sol 28
Nerja, Costa del Sol 29
Nerja, Costa del Sol 30
Nerja, Costa del Sol 31
Nerja, Costa del Sol 32
Nerja, Costa del Sol 33
Nerja, Costa del Sol 34

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Varaa vuokra-auto lomallesi kätevästi verkkosivuiltamme. Saadaksesi haluamasi automallin tee autonvuokraus jo hyvissä ajoin ennen matkasi alkua. Auto noudetaan joko kohteen lentoasemalta tai muusta vuokraamon toimipisteestä.

Autonvuokraus onnistuu osassa lomakohteistamme helposti myös Aurinkomatkat-sovelluksessa tai oppaaltamme. Sovelluksessa vuokraus on mahdollinen aikaisintaan 3 viikkoa ennen matkan alkua.


Harrastukset

Nerjassa voi harrastaa mm. patikointia, pyöräilyä ja suppailua. Alueella on myös sukelluskouluja, jotka järjestävät kursseja aloittelijoille ja retkiä lajia pidempään harrastaneille. Golfia voi pelata 20 kilometrin päässä sijaitsevalla Bavieran kentällä, myös Málagan yli 50 täysmittaista golfkenttää ovat vaivattoman ajomatkan päässä.

Patikointi

Nerjan lähiympäristössä on useita hienoja patikointireittejä. Suuntaa vuorten rinteille ja pikkukyliin, kuten kauniiseen Frigilianaan. Kanjonien välissä kulkeva jokivaellusreitti Rio Chillar vie vesiputouksille ja viilentää kuumanakin päivänä. Voit osallistua myös ohjatulle päiväretkelle Caminito del Reyn huikeisiin maisemiin. Reittikarttoja saat turistitoimistosta.

Pyörien vuokraus

Nerjan ympäristö tarjoaa mainiot puitteet pyöräilyyn. Voit tiedustella polku-, maasto- ja sähköpyöriä Nerjan useista vuokraamoista. 

Sukellus ja snorklaus

Kirstallinkirkkaat vedet sopivat erinomaisesti sukellukseen ja snorklaukseen. Nerja Dive Resort -sukelluskeskus Playa Burrianalla järjestää sukelluksia. Sukelluskeskus järjestää myös runsaasti muita sukelluskursseja ja -retkiä. Parhaat rannat snorklaukseen ovat Nerjan ulkopuolella, Almuñecariin päin mentäessä. Sukelluskoulujen mukana pääsee myös snorklaamaan, retkien hintaan sisältyy kuljetus ja välinevuokra.

Vesiurheilumahdollisuudet

Playa Burrianan rannalla voit vuokrata SUP-laudan, kajakin tai kokeilla nousuvarjoliitoa. Maron vesiputouksille tehdään kajakki- ja suppailuretkiä.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Keskustassa on useita apteekkeja, joista yksi päivystää. Apteekeista saa lähes samoja käsikauppalääkkeitä kuin Suomessa. Lääkäriä tarvitessasi ota yhteys suoraan lääkäriasemalle, hotellisi vastaanottoon tai Aurinkomatkojen oppaaseen. Lääkärit tekevät myös hotellikäyntejä ja hyväksyvät yleisimmät matkavakuutukset.

Nerja lasten kanssa

Ajanvietettä
Kaupungin keskusta on keskikesällä suljettu autoliikenteeltä, joten lasten kanssa on helppo liikkua. Rannoilla on kiipeilytelineitä ja kaupungin alueella leikkipuistoja. Keskustaa kiertää minijuna, ja voit vuokrata käyttöösi myös hevoskärryt. Torre del Marissa, n. 20 km:n päässä Nerjasta, on kesäisin vesipuisto.

Liikuntaesteettömyys

Kaupungin kujilla ja kaduilla on epätasaisuuksia ja korkeuseroja, joten kulku kaupungilla voi olla haasteellista. Burrianan ranta on esteetön, mutta sinne meneminen vaatii kulkuneuvon, koska ranta on mäen alla. Myös rantapoukamille johtaa rappusia ja ympäristössä on korkeuseroja.

Luottokortit

Visa ja MasterCard käyvät maksuvälineenä lähes kaikissa myymälöissä ja ravintoloissa. Diners ja American Express käyvät joissakin myymälöissä ja ravintoloissa. Luottokortilla maksavaa asiakasta pyydetään yleensä todistamaan henkilöllisyytensä maksun suuruudesta riippumatta.
Pankkien yhteydessä on pankkiautomaatteja, joista voi nostaa rahaa tunnetuimmilla luottokorteilla.

Matkalle mukaan

Keväällä ja syksyllä illat ja aamut ovat Espanjassa viileitä ja sadekuurot voivat yllättää. Varaa mukaan lämpimiä vaatteita ja sateensuoja. Huoneistojen lattiat ovat kylmiä, joten villasukat tai sisäkengät on hyvä pakata mukaan. Kesät ovat lämpimiä, jopa helteisiä.
Huoneistohotelleissa keittiövarustukseen ei kuulu pesutarvikkeita. Pakkaa halutessasi mukaan esim. astianpesuaine, -harja ja keittiöliina.

Palveluraha

Palveluraha on vapaaehtoinen kiitos hyvästä palvelusta. Ravintoloissa suositellaan jätettäväksi 5–10% laskun loppusummasta. Hotellissa voit muistaa siivoojaa jättämällä esim. 5 €/vk. Retkibussin kuljettajalle on kohteliasta jättää 1–2 €.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Nerja, Costa del Sol kohdeopas


Kulkuyhteydet

Nerjan keskustassa on kätevintä liikkua kävellen tai taksilla. Lähiseudun kyliin sekä Málagaan on hyvät bussiyhteydet. kaupungin alueella paikallisbussilinjoja on kolme, keskikesällä ne liikennöivät yömyöhään. Nerjan tippukiviluolille pääset helpoiten junalla. Vuokra-autolla liikkuminen on suosittua. Kaupungisssa on yleisia parkkihalleja ja ulkopysäköintitiloja.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään 5 päivää ennen matkaa.

Lentoasema Málaga
Matkan pituus n. 70 km.
Matkan kesto 1 t 15 min–1 t 30 min.

Yhteydet lentoasemalta
Lentoasemalta lomakohteeseen pääset myös taksilla.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Erikoismatkatavaroiden kuljetus lentokenttäkuljetuksissa on lisämaksusta. Golfbagi kuljetetaan veloituksetta bussikuljetuksessa, yksityiskuljetuksessa hinta on 12,50 €/suunta, polkupyörän hinta bussikuljetuksessa 12,50 €/suunta ja yksityiskuljetuksessa 17 €/suunta. Mikäli mukanasi on laine- tai purjelauta, tiedustele hintaa asiakaspalvelustamme. Kuljetus erikoismatkatavaralle tulee tilata ennakkoon viimeistään 14 päivää ennen matkaa asiakaspalvelustamme.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Tarkista lastenistuimiin liittyvät ohjeistukset täältä, Matkakohteessa-osion alta.

Huom. mikäli 4 henkilön varauksella on 2 lastenistuinta tarvitsevaa matkustajaa, tulee matkaseurueelle varata yksityiskuljetus suuremmalla autokoolla. Enintään 4 henkilön yksityiskuljetukseen ei mahdu 2 aikuisen lisäksi 2 lastenistuinta.


Nähtävyydet

Cuevas de Nerjan upeat tippukiviluolat sijaitsevat 4 km:n päässä kaupungista. Luolat kätkevät sisäänsä kivikautisia seinämaalauksia ja työkaluja, ja suurimman salin korkeus on peräti 32 m. Pääset luolille paikallisbussilla.

Valkeaksi kalkittujen talojen koristamaa maurilaiskylää Frigilianaa kehutaan Andalusian kauneimmaksi. Kapeat kujat johtavat upealle näköalapaikalle.

Almuñecar, kukkuloiden ympäröimä pieni rannikkokaupunki sijaitsee n. 20 km:n päässä Nerjasta. Se on kuulu hyvistä ravintoloistaan ja kesäviikonloppuisin vilkkaasta yöelämästään. Kaupungissa on mm. Kaarle V:n aikainen linnake Castillo San Miguel sekä toukokuun lopusta elokuun loppuun avoinna oleva vesipuisto.


Ostokset

Vanhassakaupungissa on viehättäviä vaate-, kenkä- ja keramiikkaliikkeitä. Suosittuja tuliaisia ovat mm. viinit ja oliiviöljy. Mirto-kadulla on tiistaisin ja sunnuntaisin markkinat, Torrox Costalla maaanantaisin. Läheisessä Málagassa on monipuoliset ostosmahdollisuudet.

Ostospaikkoja

Keskustassa on lukuisia pikkuliikkeitä. Markkinat pidetään tiistaisin klo 9.30–14 Almijara II:n asuinalueella, jossa on sunnuntaiaamupäivisin kirpputori.

Läheisessä Frigilianan kylässä kannattaa käydä viini-, hunaja- ja käsityöostoksilla. Vélez-Málagassa, 15 minuutin ajomatkan päässä Nerjasta, on suuri ostoskeskus El Ingenio. Málagassa, 50 km:n päässä on monipuoliset ostosmahdollisuudet, mm. El Corte Inglés -tavaratalo ja Larios-ostoskeskus. Tavaratalot ja ostoskeskukset ovat avoinna myös siestan aikaan.

Liikkeet ovat avoinna ma–la klo 9.30–13.30 ja 17–20. Kesällä liikkeet ovat avoinna myöhempään, päivällä on pidempi siesta n. klo 17.30–18.

Alennusmyynnit alkavat 7.1. ja 15.7. ja kestävät n. 1,5 kk.


Ravintolat ja huvit

Ravintolatarjonta on runsas ja monipuolinen, ja valinnanvaraa on espanjalaisista ruokapaikoista kansainvälisiin ravintoloihin. Keskustan monet tunnelmallisiet ravintolat tarjoavat välimerellisiä herkkuja tapaksista paellaan ja mereneläviin. Myös lähistöllä sijaitsevat Almuñecarin ja Salobreñan kaupungit ovat tunnettuja hyvistä tapas- ja kalaravintoloistaan.

Iltaelämä on melko rauhallista. Keskustassa Plaza Tuttifruttin lympäristössä on baareja ja illanviettopaikkoja, ja osa hotelleista järjestää iltaohjelmaa.


Uimarannat

Kävelyetäisyydellä on monta pientä lahdenpoukamaa ja rauhallista ranta-aluetta. Kesäkuukausina rannoilla vuokrataan aurinkotuoleja ja -varjoja.

Nerjan suosituin uimaranta on 800 m:n pituinen puhdasvetinen hiekkaranta Playa de Burriana, jolle on myönnetty Blue Flag -ympäristösertifikaatti. Se sijaitsee keskustan itäpuolella, 1,5 km:n päässä keskustasta. Rannalla on suihkut, wc:t ja pukukoppeja sekä useita pieniä ruokabaareja ja ravintoloita. Aurinkotuolia ja -varjoja vuokrataan, lisäksi mahdollisuus monipuolisiin ranta–aktiviteetteihin, kuten suppailuun ja melontaan.

Kuuluisalle Maron rannalle on matkaa 6 km, lähempiä kauniita rantapoukamia ovat mm. Caletilla, Carabeo, Carabeillo, Torrecilla ja El Chucho. Cala El Canuelon luonnonrannalle kannattaa suunata ihastelemaan auringonlaskua.


Vedensäästötoimenpiteet Costa del Solilla

 Espanjassa, erityisesti Andalusian ja Katalonian alueilla on pitkittyneen kuivuuden vuoksi pulaa vedestä. Vesipulan johdosta myös hotelleissa saattaa esiintyä hallittuja vesikatkoksia sekä vaihtelua hanaveden paineessa. Vesipula voi vaikuttaa myös julkisiin palveluihin. Esimerkiksi uimarantojen suihkut voivat olla pois käytöstä. Kuivuus ja pula vedestä aiheuttavat myös lisääntyneen maastopalovaaran. Kiinnitäthän siis erityistä huomiota makean veden kohtuulliseen käyttöön.

Asukasluku ja etäisyydet

Nerja n. 22 600 as.
Frigiliana 6 km
Málaga 53 km
Torremolinos 74 km
Fuengirola 91 km
Marbella 110 km
Granada 110 km
Sevilla 250 km
Cordoba 215 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.