Lentokenttäkuljetukset ja siirtymät kohteiden välillä

Koh Samet 7 yötä – Pattaya 7 yötä 

Koh Samet–Pattaya -yhdistelmämatkalla lentokenttäkuljetukset sisältyvät matkan hintaan. 

Lentokenttäkuljetus Bangkokista Koh Sametille 

Bangkokin Suvarnabhumin lentokentältä siirrytään minibussilla Ban Phen kylään, Rayongin provinssiin ja Ban Phe Pier -satamaterminaaliin. Matkan pituus on n. 180 km, kesto n. 3 t. liikenteestä riippuen. Satamasta on noin puolen tunnin laivamatka Koh Sametin saarelle. Ao Prao, Baan Ploy Sea ja Sai Kaew -hotellien asiakkailla on yhteinen terminaalirakennus, Paradee-hotellin asiakkailla omansa (Jadet Pier). Rakennukset ovat vierekkäiset. Matkatavarat merkitään lipukkeella ja kuljetetaan hotellin vastaanottoon, josta lipukkeen vastakappaleella saa omat tavaransa. Asiakkaat kuljetetaan laivaan sataman minijunalla. Paradee-hotellin asiakkaat kuljetetaan erillisellä veneellä oman hotellin laituriin. Muiden hotelleiden asiakkaat kulkevat samalla laivalla saaren pääsatamaan (Na Dan Pier), josta hotelleihin siirrytään lava-autolla (n. 5–15 min ajomatka). Ao Prao -hotellin asiakkaat saatetaan tästä poiketen kuljettaa myös suoraan oman hotellin laituriin.

Huom. Koh Sametin satamassa veloitetaan kansallispuistoalueen pääsymaksu, jota varten tulee varata mukaan 200 THB käteistä/hlö. Pidä lippu mukanasi koko Koh Sametin lomasi ajan. Koh Sametin kansallispuistoalueelle ei saa tuoda muovipusseja eikä vaahtomuovipakkauksia. Huomioitahan tämän tavaroita pakatessasi. The Royal Forest Department varaa oikeuden sakottaa, mikäli näitä tuotteita havaitaan matkatavaroissa. 

Siirtyminen Koh Sametilta Pattayalle 

Koh Sametin hotelleilta siirrytään Pattayan hotelleille menomatkan käytäntöjä ja reittiä noudatellen. Matkan pituus ajo- ja laivamatkoineen on n. 80 km, kesto n. 1,5 t. liikenteestä riippuen. 

Lentokenttäkuljetus Pattayan hotelleilta Suvarnabhumin lentokentälle 

Hotelleilta lentokentälle siirrytään minibusseilla. Matkan pituus n. 130 km, kesto 2–3 t. liikenteestä riippuen.
 

Huom. Minibussikuljetukset voidaan vaihtoehtoisesti tehdä bussilla tai autolla henkilömäärästä riippuen. Matkoilla pidetään tarvittaessa taukoja. 

Tietoa kohteesta Koh Samet

Harrastukset

Kaikissa hotelleissamme on vuokrattavana motorisoimattomia vesiurheiluvälineitä, eli vähintään kajakkeja ja sup-lautoja. Sai Kaewin rannalla on vuokralla myös mm. polkuveneitä ja purjelautoja. Kirkkaat vedet soveltuvat hyvin sukellukseen ja snorklaukseen, retkiä järjestää usea toimija.

Sukellus ja snorklaus

Saaren ympäristössä on useita sukellus- ja snorklauskohteita. Samed Resorts järjestää snorklausretkiä lähivesille, ja vuokraa varusteita. Ao Prao Resort -hotellin rannalla on PADI-sukelluskeskus.


Hyvä tietää kohteesta

Koh Sametin kansallispuistoalueelle ei saa tuoda muovipusseja eikä vaahtomuovipakkauksia. Huomioitahan tämän tavaroita pakatessasi. The Royal Forest Department varaa oikeuden sakottaa, mikäli näitä tuotteita havaitaan matkatavaroissa.

Apteekki ja lääkäri

Koh Sametin sataman vieressä on terveyskeskus, joka on avoinna päivisin. Lähin sairaala, Bangkok Rayong Hospital, on mantereella, Rayongissa.

Koh Sametin terveyskeskuksen vieressä on apteekki, mantereella lähin on lauttarannan lähellä Ban Phen kylässä. Ota tarvitsemasi lääkkeet jo kotoa mukaan matkalle.

Liikuntaesteettömyys

Koh Sametin saari ei sovi hyvin liikuntarajoitteisille. Saarella liikutaan lavatakseilla, mopolla tai veneellä ja tiet ovat epätasaisia.

Luottokortit ja valuutanvaihto

Yleisimmät luottokortit käyvät maksuvälineinä hotelleissa ja voit nostaa niillä rahaa automaateista. Kaikki kauat, ravintolat ja baarit eivät yleensä hyväksy luottokortteja, joten matkakassassa on hyvä olla käteistä. Rahaa voit vaihtaa useissa hotelleissa ja rahanvaihtopisteissä. Helpointa on nostaa rahaa automaateista, joita on saarella useita. Lähimmät pankit ovat Ban Phen kylässä sekä Rayongin kaupungissa.

Matkalle mukaan

Thaimaan ilmaston on kuuma ja kostea, joten varaa mukaan kevyitä kesävaatteita. Ilmastoiduissa tiloissa ja busseissa pitkähihainen vaate voi olla tarpeen.

Thaimaassa tarvitaan voimakaskertoimisia aurinkovoiteita ja hyttyskarkotetta, aurinkovoiteet kannattaa ottaa mukaan jo Suomesta, paikallisia hyttyskarkoitteita voit ostaa marketeista mm. 7-Eleven.

Palveluraha

Thaimaassa on tapana antaa palvelurahaa hyvästä palvelusta. Voit halutessasi muistaa tarjoilijoita ja hotellisi huonesiivoojaa, laukunkantajaa ja ravintolahenkilökuntaa. Sopiva kiitos laukunkantajalle on n. 50 THB/laukku, siivoojalle 100–200 THB/vk. Ravintolassa voit jättää laskun loppusummasta ja ravintolan tasosta riippuen esim. 20–60 THB.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Koh Samet kohdeopas


Kulkuyhteydet

Saarella liikutaan lavatakseilla, jollaisen saat helposti hotellisi läheltä. Tiet ovat sementtipäällysteisiä, mutkaisia ja paikoin pomppuisia, mutta matkat eivät pienellä saarella ole pitkiä.

Saarelta on laivayhteys mantereelle Ban Phen kylään puolen tunnin välein n. klo 8–18. Matka kestää n. 30 min. Pääset muina aikoina saarelle tai sieltä pois vain vuokraamalla pikaveneen. Ban Phestä on n. puolentunnin lavataksimatka Rayongiin, josta on hyvät yhteydet mm. Pattayalle ja Bangkokiin.


Lentokenttäkuljetukset

Koh Samet-yhdistelmämatkoilla lentokenttäkuljetukset sisältyvät matkan hintaan.

Lentokenttä:
Suvarnabhumi, Bangkok
Matkan pituus ja kesto: n. 180 km Ban Phen kylään (n. 3 t), josta noin puolen tunnin venematka Koh Sametin saarelle.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Golfbagin, polkupyörän, laine- ja purjelaudan kuljetus lentokenttäkuljetuksessa on lisämaksusta, hinta n. 45 €/suunta. Kuljetus erikoismatkatavaralle tulee tilata ennakkoon viimeistään 14 päivää ennen matkaa asiakaspalvelustamme

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Tarkista lastenistuimiin liittyvät ohjeistukset täältä, Matkakohteessa-osion alta.


Lisäviikko

Voit halutessasi ostaa lisäviikon lomasi alkuun Koh Sametilla.


Koh Samet lasten kanssa

Koh Samet hyvätasoisine hotelleineen ja loivasti syvenevine, pehmeähiekkaisine rantoineen soveltuu myös lasten kanssa matkustamiseen. Useissa hotelleissamme on lastenallas, Sai Kaew Beach Resortissa myös pieni leikkikenttä.

7-Eleven-kaupoissa ja apteekissa on vaihteleva lastentarvikevalikoima. Ota tarvitsemasi tarvikkeet mukaan kotoa.


Nähtävyydet

Koh Sametin päänähtävyys on saari itsessään, sen rannat ja luonto. Keskustassa, Sai Kaew Beach Resortin lähellä on saaren ainoa temppeli Wat Koh Samet, jonka edustalla on suuri Buddha-patsas. Saaren Na Dan Pier -pääsatamassa matkalaisia vastaanottaa kookas ja vaikuttava pronssinen merenneitopatsas.


Ostokset

Ostosmahdollisuudet rajoittuvat lähinnä rantavaatteisiin ja -varusteisiin, matkamuistoihin ja päivittäistavaroihin. Ban Phen kylässä mantereen puolella on isompia kauppoja ja muita palveluita.


Ravintolat ja huvit

Pienissä paikallisissa ravintoloissa on tarjolla pääasiassa herkullisia thaikeittiön antimia, mutta saarella on myös kansainvälistä ruokaa tarjoavia ravintoloita. Monet ravintolat ovat erikoistuneet merenherkkuihin. Sai Kaewin rantaravintolat levittäytyvät auringonlaskun jälkeen rantahiekalle, jossa seurataan auringonlaskun jälkeen tuliesityksiä kynttilöiden ja tunnelmavalojen loisteessa.


Uimarannat

Koh Sametin rannat kuuluvat Thaimaan upeimpiin. Saarta ympäröivät valkeat, hienohiekkaiset rannat poukama toisensa jälkeen. Vilkkain näistä, Sai Kaew, Timanttiranta, on vajaan kilometrin pituinen.

Suurin osa rannoista on saaren itäpuolella. Sai Kaew -rannan eteläpuolella on miltei yhtenäisenä ketujuna rantoja, koko saaren pituudelta. Ao Prao -ranta on saaren länsirannalla. Rauhallisimmat rannat ovat saaren eteläkärjessä.

Rannoilla voi harrastaa vesiurheilua. Sai Kaewin rannalla on lukuisia baareja ja ravintoloita. Muilla rannoilla ravintolat ja baarit ovat enimmäkseen hotellien yhteydessä.

Tietoa kohteesta Pattaya

Harrastukset

Liikunnalliselle lomailijalle Pattaya tarjoaa monipuolisia harrastuksia: golfia, tennistä, keilailua, biljardia, kuntosaleja ja sukellusta. Karting-rata sijaitsee keskustan lähellä. 

Golf

Pattayan lähiympäristössä on golfaajille useita hyvätasoisia kenttiä.

Noin 15 kilometrin päässä sijaitsevan Phoenix Golf Clubin hieman kumpuilevaan maastoon rakennettu kenttä sopii kaikentasoisille pelaajille. Alueen parhaimmistoon kuuluvat Siam Country Clubin kentät n. 20 km:n päässä.
Jack Nicklauksen suunnittelemaa Laem Chabangin kenttää pidetään yhtenä Aasian hienoimmista kentistä. Pattaya Country Clubin kenttä sijaitsee avarassa ja kumpuilevassa maastossa. Kentille on matkaa 30-35 km.

Robert Trent Jones Jr. on suunnitellut kumpuilevassa maastossa sijaitsevan Eastern Star -kentän, jota reunustavat vanhat ja korkeat palmupuut. Upea klubirakennus palveluineen kruunaa hienon kierroksen. St Andrews Golf Clubin haastava kenttä lukeutuu alueen kauneimpiin. Kentille on matkaa n. 40 km
Rayong Green Valley- ja Khao Kheow Country Club -kentät sijaitsevat n. 50 km:n päässä Pattayalta.

Sukellus ja snorklaus

Hyviä snorklauspaikkoja ovat Korallisaaret ja Koh Sakin saari Pattayanlahdella. Vesi on hieman sameaa, mutta nähtävänä on koralleja, värikkäitä kaloja, jne. Korallisaarille on useita laivavuoroja päivittäin. Pääset Koh Sakin saarelle vuokraamalla veneen. Koh Sametin saarelle, n. 80 km:n päähän pääset kansainvälisten retkien mukana. Kirkasvetisiä rantoja on saaren itäpuolella.

Sukelluskeskuksien kautta voit osallistua sukelluskursseille ja -retkille.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Suurin osa apteekeista on keskustassa. Myös Jomtienin rantakadun varrella ja ostoskeskuksissa on useita apteekkeja.

Sairaustapauksissa voit hakeutua hoitoon Bangkok Hospital Pattaya -sairaalaan, jossa on ympärivuorokautinen päivystys.
Pattaya Memorial Hospital -sairaala sijaitsee keskustassa Central Pattaya Roadilla. 

Liikuntaesteettömyys

Pattayan teitä ja katuja kunnostetaan jatkuvasti. Jalkakäytävät puuttuvat paikoitellen ja niiden reunukset voivat myös olla korkeita. Liikenne on hyvin vilkasta. Thaimaalaisissa busseissa on erittäin kapeat käytävät ja portaat. Lavatakseihin nouseminen on hyvin hankalaa. Esteettömiä takseja tai muita liikuntaesteisille matkustajille soveltuvia kulkuneuvoja ei ole. 

Luottokortit ja valuutanvaihto

Visa, Visa Electron, MasterCard ja American Express käyvät maksuvälineinä useissa liikkeissä ja ravintoloissa, Diners käy vain harvoissa paikoissa. Voit nostaa rahaa korteilla automaateista. Vaihdat rahaa kätevästi keskustan lukuisissa valuutanvaihtopisteissä, jotka ovat avoinna päivittäin. Useimmat hotellit vaihtavat valuuttaa, tosin kurssit ovat alemmat kuin valuutanvaihtopisteissä.

Matkalle mukaan

Thaimaan ilmasto on kuuma ja kostea. Ilmastoiduissa tiloissa ja busseissa pitkähihainen vaate on tarpeen, samoin joulu–tammikuun viileinä iltoina. Jos olet valinnut majoituksen neljän tai viiden tähden hotellista, huomioi, että näiden hotellien ravintoloissa toivotaan siistiä pukeutumista. Thaimaassa tarvitaan korkeakertoimisia aurinkovoiteita ja hyttyskarkotetta. Molempia voi myös ostaa paikan päällä. Hotellien allasalueilla on pyyhkeet.

Palveluraha

Thaimaassa on tapana antaa palvelurahaa hyvästä palvelusta. Voit halutessasi muistaa tarjoilijoita ja hotellisi huonesiivoojaa, laukunkantajaa ja ravintolahenkilökuntaa. Sopiva kiitos laukunkantajalle on n. 50 THB/laukku, retkibussin kuljettajalle 25–50 THB ja siivoojalle 100–200 THB/vk. Ravintolassa voit jättää laskun loppusummasta ja ravintolan tasosta riippuen esim. 20-60 THB.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Pattaya kohdeopas


Kulkuyhteydet

Edulliset lavataksit liikennöivät ympäri vuorokauden. Matka kaupunkialueella maksaa n. 10 THB/hlö. Halutessasi lavataksin omaan käyttöösi sovi hinta aina etukäteen. 
Hotellista voi tilata ilmastoidun pikkubussin.

Pattayasta on hyvät ja edulliset bussiyhteydet Bangkokiin ja lähikaupunkeihin.  

Rautatieasema on n. 10 km:n päässä Pattayasta. Bangkokiin liikennöi hidas paikallisjuna. 

Utapaon lentokentältä on lentoja mm. Samuille, Phuketiin ja Chiang Maihin.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään 5 päivää ennen matkaa.
Bangkok–Pattaya-yhdistelmämatkalla lentokenttäkuljetukset sisältyvät hintaan.

Lentokenttä Bangkok, Suvarnabhumi
Matkan pituus n. 130 km Pattayan hotelleihin.
Matkan kesto 2 t 30 min–3 t 30 min liikenteestä riippuen. Matkalla pidetään tauko. 

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Golfbagin, polkupyörän, laine- ja purjelaudan kuljetus lentokenttäkuljetuksessa on lisämaksusta, hinta n. 45 €/suunta. Kuljetus erikoismatkatavaralle tulee tilata ennakkoon viimeistään 14 päivää ennen matkaa asiakaspalvelustamme.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Tarkista lastenistuimiin liittyvät ohjeistukset täältä, Matkakohteessa-osion alta.


Pattaya lasten kanssa

Pattayasta löytyy paljon riemukasta tekemistä lapsille. 

Vesipuisto
Cartoon Network Amazone -vesipuistossa on aaltoaltaan, liukumäkien ja kanavien lisäksi päivittäin Cartoon Networkin tunnetuimpien hahmojen esityksiä. Puisto sijaitsee Pattayan eteläpuolella noin 16 km:n päässä. 

Muuta tekemistä lapsille
Mini-Siamissa voit tutustua Thaimaan ja muun maailman tunnetuimpiin rakennuksiin pienoiskoossa.

Pienten lasten ruokailu
Kaupoissa myydään purkkiruokia ja vaippoja. Lastenrattaita ei ole vuokrattavana.


Nähtävyydet

Pattayassa on useita temppeleitä. Näköalakukkulan temppelistä on upeat näkymät Pattayanlahdelle ja keskustaan.
Pattaya Park -hotellin näköalatorni on 170 m:n korkeudessa. Voit tulla alas myös vaijeria pitkin joko pikkuryhmässä tynnyrillä tai yksin valjaissa.
Urheilupuiston yläpuolella on suuri mietiskelyasennossa oleva kultainen buddhapatsas ja kiinalainen temppeli.
Believe it or not Ripleys -museossa on erikoisuuksia ja ihmeitä ympäri maailmaa.
Luis Tussaud -vahamuseo on Royal Garden Plaza -ostoskeskuksessa.
Puusta rakennetun upeasti koristellun Sanctuary of Truth -Totuuden temppelin rakentaminen aloitettiin jo 1981. Temppeli sijaitsee Nakluassa. 

Nong Nooch on laaja, vehreä puutarha 15 km:n päässä Pattayasta. Siellä kasvatetaan mm. orkideoja. 
Sukhumvitin tien varrella sijaitsevassa Mini-Siamissa voit tutustua Thaimaan ja muun maailman tunnetuimpiin rakennuksiin pienoiskoossa.

Lähistöllä on useita alkuperäisiä kalastajakyliä, kuten mm. Bang Saray 20 km:n päässä. Sattahip 30 km:n päässä elää myös kalastuksesta. Sen lähellä on Thaimaan laivaston päätukikohta. Samaesanissa 52 km:n päässä on suuri ja värikäs kalastuslaivasto.
Chantaburi 180 km:n päässä on vilkas ja värikäs maaseutukaupunki. Matka taittuu kauniissa maisemissa. Lauantaisin suuret jalokivimarkkinat.
Khao Yai, maan suurin ja kasvillisuudeltaan monipuolisin kansallispuisto sijaitsee n. 200 km:n päässä Pattayasta. Vaelluspolkuja ja vesiputouksia.


Ostokset

Keskusta on tulvillaan kauppoja ja ostoskeskuksia, jotka ovat avoinna yömyöhään. Pattayan rantakadun varrella ovat muun muassa Festival Center, Mike Shopping Mall sekä Royal Garden Plaza. Uudessa Terminal 21 -ostoskeskuksessa on laaja valikoima kansainvälisiä merkkiliikeitä ja ravintoloita. Myös muilla Pattayan pääkaduilla on ostoskeskuksia. Ostoskeskusten liikkeet ovat pääasiassa kiinteähintaisia, mutta markkinoilla tinkiminen kuuluu asiaan. 

Päivämarkkinat ovat tiistaisin ja perjantaisin Etelä-Pattayankadun varrella. Iltamarkkinat ovat viikonloppuisin Thep Prasit kadulla. Night Bazaar on The Bayview -hotellia vastapäätä. Uivat markkinat ovat n. 8 km:n päässä, Sukhumvit Roadin varrella.

Useimmat liikkeet ovat avoinna päivittäin klo 10–n. klo 23. 


Ravintolat ja huvit

Tarjolla on sekä edullisia thairavintoloita että muiden Kaukoidän keittiöiden edustajia ja länsimaisia ravintoloita. Suosituissa kalaravintoloissa merenherkut valitaan elävinä altaista. Noin kilometrin mittaisen Walking Street -kävelykadun varrella on kalaravintoloiden lisäksi musiikkibaareja ja diskoja. 

Pattayan värikäs ilta- ja yöelämä on maailmankuulu. Keskustassa on baareja, pubeja ja diskoja joka makuun. Joissakin on elävää musiikkia iltaisin.
Alcazar- ja Tiffany's-kabareeteattereissa voit seurata iltaisin suosittuja dragshow-esityksiä. 


Uimarannat

Pattayan suosituin ranta, noin 8 km pitkä Jomtienranta on muutaman kilometrin päässä keskustasta. Rannalle pääsee kätevästi lavataksilla. Pattayan edustalla sijaitseville Korallisaarille on laivayhteys Etelä-Pattayasta Bali Hai -laiturilta useita kertoja päivässä, matka kestää n. 45 min. 

Pattayan pohjoisosissa, Nakluan alueen ulkopuolella on uimakelpoisia pieniä rantoja ja poukamia. Koh Sametin saarella, 80 km:n päässä Pattayasta on useita puhdasvetisiä, hienohiekkaisia rantoja. 

Nousu- ja laskuveden vaihtelut rannoilla ovat huomattavat. Nousuveden aikaan vesi peittää lähes koko rantahiekan, kun taas laskuveden aikaan vesi on vetäytynyt kauas rannasta. Syksyllä ja alkutalvesta rantahiekka voi olla paikoin valunut mereen kesän sateiden jäljiltä, mutta palautuu pikkuhiljaa talven aikana ennalleen.

Rantapalvelut
Rannoilla vuokrataan aurinkotuoleja ja -varjoja. Rantakadun ja rantojen lähellä on ravintoloita, kahviloita ja baareja ja rannoilla kiertäviltä myyjiltä voi ostaa hedelmiä ja juomia. Rannoilla on myös hierontaa ja jalka- ja käsihoitoja. Jomtienrannalla on mahdollisuus mm. banaaniveneneajeluun. Keskiviikkoisin rantapalveluja on rajoitetusti rantojen siistimisten vuoksi.

Matkustusasiakirjat ja maahantulomuodollisuudet

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.