Lentokenttäkuljetukset

Koh Lanta–Krabi-yhdistelmämatkalla lentokenttäkuljetukset sisältyvät matkan hintaan.

Siirtyminen Koh Lantalta Krabiin

Koh Lanta 10 yötä – Krabi 4 yötä  
Siirtyminen Koh lantalta Krabiin sisältyy matkan hintaan. Koh Lantalta on n. 130 km Krabin hotelleihin. Bussi- ja lauttamatkat kestävät yhteensä n. 3 t. Matkan kesto riippuu liikenteestä ja lautan odotteluajasta.

Tietoa kohteesta Koh Lanta

Harrastukset

Andamaanien meren upeat vesistöt ovat oivallinen paikka snorklaukselle ja sukellukselle. Meren äärellä pääsee myös melomaan kajakilla. Kokeile myös SUP-melontaa, jossa surffilaudan päällä voi meloa istuen tai seisten. Joogaa saarelta löytyy useammasta eri paikasta. Tunnit soveltuvat kaikentasoisille joogeille. Thaimaan kansallisurheilua eli thainyrkkeilyä pääsee harrastamaan Long Beachillä. Klong Dao - sekä Long Beach -rannat sopivat hyvin lenkkeilyyn.

Kalastus

Pääset kalastusretkelle Saladanin satamasta. Paikalliset matkatoimistot myyvät pika- tai pitkähäntäveneillä tehtäviä retkiä.

Kuntosali

Long Beachin pääkadun varrella olevassa Lanta Sportcomplex on hyvin varustettu kuntosali. CrossFitin ystäville samaisen rannan eteläpäässä Fit On Lanta.

Patikointi

Paikalliset matkatoimistot järjestävät mm. patikointiretkiä luoliin ja vesiputoukselle.

Sukellus ja snorklaus

Koh Lantan lähialueilla voi snorklata ja kirkkaissa vesissä on paljon nähtävää. Sukelluskeskukset myyvät snorklausvälineitä. 


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Apteekkeja on Saladanissa ja päätien varrella.
Saladanissa on terveysasema ja päätien varrella useita lääkärikeskuksia. Tarvitessasi lääkäriä ota yhteys hotellin vastaanottoon tai oppaaseen puhelimitse Aurinkolinjassa ja Aurinkomatkat-sovelluksen chatissa.

Liikuntaesteettömyys

Saarella liikutaan pääasiassa mopotakseilla ja tuk-tukeilla. Koh Lanta ei sovi hyvin pyörätuolissa liikkuville ja liikuntaesteisille matkustajille. Koh Lantalla ei ole esteettömiä takseja.

Luottokortit ja valuutanvaihto

Voit maksaa kansainvälisillä luottokorteilla useimmissa ravintoloissa ja suurimmissä liikkeissä. Monet paikat hyväksyvät myös Visa Electronin ja Depit -kortit. Joissakin paikoissa luottokortilla maksaessa laskun loppusummaan lisätään 3 % käsittelykuluja. Käteistä on kuitenkin hyvä olla aina mukana pienemmissä paikoissa. Voit vaihtaa rahaa valuutanvaihtopisteissä sekä useissa hotelleissa.
Paikallista valuuttaa voit nostaa useimmilla korteilla pankkiautomaateista. Pankkiautomaatit ovat yleensä minimarkettien yhteydessä (esim. 7-Eleven) suurimpien rantojen kohdalla. Paikallinen pankki veloittaa nostosta yleensä noin 220 THB/nosto. Kertanoston enimmäismäärä on noin 20 000 THB.

Matkalle mukaan

Thaimaan ilmastoon sopii kevyt vaatetus, luonnonmateriaalit kuten puuvilla ovat parhaita. Busseissa on yleensä tehokas ilmastointi, joten bussimatkoja varten kannattaa ottaa mukaan pitkähihaista vaatetta.
Jos olet valinnut majoituksen neljän tai viiden tähden hotellista, huomioi, että näiden hotellien ravintoloissa toivotaan siistiä pukeutumista.

Thaimaassa tarvitaan korkeakertoimisia aurinkovoiteita ja hyttyskarkotetta, joita voit ostaa myös lomakohteesta apteekeista ja minimarketeista.

Palveluraha

Palveluraha on vapaaehtoinen kiitos hyvästä palvelusta. Ravintoloissa on tapana jättää noin 5–10 % laskun loppusummasta, mikäli on tyytyväinen palveluun. Mikäli hinnan jälkeen on merkitty ++, palveluraha ja arvonlisävero lisätään automaattisesti vielä hintaan ja on merkitty laskuun. Tällöin ei tarvitse erikseen jättää palvelurahaa.

Sopiva palveluraha laukunkantajalle on pieni seteli, esimerkiksi 50 bahtia. Retkibussin kuljettajalle ja paikallisoppaalle mukava kiitos retkestä on 100 bahtia/henkilö. Huonesiivoojalle on kohteliasta jättää loman loputtua 200 bahtia/viikko/huone. Myös hierojalle voi jättää palvelurahaa 50–100 bahtia.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Koh Lanta kohdeopas


Kulkuyhteydet

Saarella liikutaan sivuvaunullisilla mopoilla ja tuk-tukeilla, kyytiin mahtuu 2–6 henkilöä.

Minibusseilla pääsee kätevästi esimerkiksi Krabiin. Lipun hinta sisältää minibussi- ja lossimatkat Koh Lantalta Krabiin.

Laivalla pääsee päivittäin muun muassa Phuketiin, Phi Phi -saarille ja Krabiin. Matka kestää noin kolme tuntia. Laiva-aikataulujen vuoksi täytyy Ao Nangissa ja Phuketissa yöpyä. Bussi- ja laivaliput kannattaa ostaa etukäteen paikallisesta matkatoimistosta. Lipun hintaan sisältyy yleensä kuljetus hotellilta satamaan.


Lentokenttäkuljetukset

Kuljetukset Koh Lantalle
Phuketin lentoasema–Koh Lantan hotellit n. 220 km, bussi- ja lauttamatka 4–5 tuntia. Matkan kesto riippuu liikenteestä ja autojen määrästä lautalla. 

Koh Lanta–Krabi ja Koh Lanta–Khao Lak -yhdistelmämatkojen hintaan sisältyvät edestakaiset kuljetukset lentoasemalta hotellille.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Erikoismatkatavaroiden (golfvarusteet) kuljetus lentokenttäkuljetuksissa ja yhdistelmämatkojen siirtymäkuljetuksissa on lisämaksusta, hinta n. 25 €/suunta. Yhdistelmämatkoilla voi kuljettaa ainoastaan golfvarusteita. Erikoismatkatavaroiden kuljetus tulee tilata asiakaspalvelustamme viimeistään 14 päivää ennen matkaa.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Tarkista lastenistuimiin liittyvät ohjeistukset täältä, Matkakohteessa-osion alta.


Koh Lanta lasten kanssa

Koh Lantan hienohiekkaiset rannat ovat matalia etenkin laskuveden aikaan, ja sopivat hyvin lasten rantaleikkeihin. Lasten kanssa voi osallistua myös retkillemme.

Pienten lasten ruokailu
Kaupoissa myydään lähinnä paikallisia lastenruokia ja vaippoja.


Nähtävyydet

Lanta Old Town, Koh Lantan entinen pääkaupunki itärannikolla on mukavan rauhallinen kiinalaisvaikutteinen kylä, joka lumoaa kävijänsä siisteydellä ja omalaatuisuudellaan.
Sang Ga U -merimustalaisten kylä sijaitsee itärannikolla, saaren eteläosassa. Heimo on saaren alkuperäisasukkaita.
Saaren keskellä sijaitsevalta näköalapaikalta on upeat näkymät saaren itäpuolen merelle.
Mo Koh Lantan luonnonpuistossa, saaren eteläkärjessä, voi patikoida, viettää rantapäivää ja valokuvata maisemia vanhan majakan mäeltä.
Keskiosassa saarta olevassa luonnonpuistossa on mm. tippukiviluola, jossa voi käydä
paikallisen oppaan johdolla.


Ostokset

Vaikka ostosmahdollisuudet ovat melko suppeat, tarjolla on sandaaleita, laukkuja, vaatteita sekä tuliaisia. Markkinoita järjestetään eri päivinä eri puolella saarta, mm. pääkaupungissa Saladanissa. Lantalla on useita optikko- ja räätäliliikkeitä.


Ravintolat ja huvit

Saarella on runsaasti ravintoloita. Täällä nautitaan thaikeittiön antimia, mm. tuoreita merenherkkuja, mutta tarjolla on myös useita kansainvälisen keittiön ravintoloita.
Iltaelämä on vilkkainta Klong Daon ja Long Beachin rantojen ravintoloissa. Suosituimmilla rannoilla ja joissakin iltapaikoissa esitetään ajoittain tulitanssia.


Uimarannat

Saarella on upeita, hienohiekkaisia rantoja, joista monet ovat loivasti syveneviä. Rannoilla ei ole aurinkotuoleja eikä -varjoja.

Vuoroveden vaihtelu on toisinaan voimakasta. Syksyllä ja alkutalvesta rantahiekka voi olla paikoin valunut mereen kesän sateiden jäljiltä, mutta palautuu pikkuhiljaa talven aikana ennalleen.

Tietoa kohteesta Krabi

Harrastukset

Voit harrastaa mm. snorklausta, sukellusta ja tehdä kanoottisafareita. Ympäröivä luonto tarjoaa hyvät mahdollisuudet kalliokiipeilyyn. Noin 40 min. ajomatkan päässä Ao Nangista on 18-reikäinen Pakasai Golfin kenttä.

Golf

Pakasai Country Club, 18-reikäinen kenttä on n. 45 minuutin ajomatkan päässä Ao Nangin hotelleista. Lisätietoja: www.pakasaicountryclub.com
Sofitel Phokeetra Golf & Spa, hyväkuntoinen 9-reikäinen kenttä sijaitsee Klong Muangin alueella,  15 min. ajomatkan päässä Ao Nangista.

Kalliokiipeily

Krabissa on erinomaiset mahdollisuudet kalliokiipeilyyn. Railay on Thaimaan suosituin ja tunnetuin kalliokiipeilypaikka. Siellä on useita kalliokiipeilyyn erikoistuneita keskuksia, jotka tarjoavat eritasoisia kursseja ja räätälöityjä retkiä. Pääset Ao Nangista Railaylle kätevästi pitkähäntäveneellä.

Melonta

Krabi on yksi maailman suosituimmista melontapaikoista ja tarjoaa upeat puitteet melonnan harrastamiselle.

Sukellus ja snorklaus

Krabi soveltuu erinomaisesti sukeltamiseen ja snorklaukseen. Ao Nangin lähistöllä on muutamia snorklauskohteita, joihin pääsee helposti pitkähäntä- ja pikaveneillä. Mm. Podan, Chickenin ja Hongin saarten rannat tarjoavat upeat puitteet snorklaajille. Hieman kauempana sijaitsevilla kuuluisilla Phi Phi -saarilla on useita eri sukelluskohteita, joihin tehdään päiväretkiä suuremmilla sukellustukialuksilla.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Ao Nangissa ja Krabin kaupungissa on useita apteekkeja. Minimarketeista ja ruokakaupoista saa yleisimpiä lääkkeitä ja hyttyskarkotteita.

Dr. Somboon Polyclinic Ao Nangissa on avoinna päivittäin. Lääkäri tekee tarvittaessa hotellikäyntejä. Lääkärikeskus hyväksyy yleisimmät matkavakuutukset. 

Krabin kaupungissa on hyvätasoinen sairaala Krabi Nakharin Internaltional Hospital, ja lähempänä Ao Nangia Wattanapat Hospital. Vakavammat tapaukset hoidetaan Phuketin kansainvälisissä yksityissairaaloissa, joilla on suoraveloitussopimukset tunnetuimpien vakuutusyhtiöiden kanssa.

Juomavesi

Vesijohtovesi ei ole juomakelpoista. Voit ostaa pullotettua vettä hotellista ja elintarvikeliikkeistä. Useimmat hotellit toimittavat huoneisiin maksutta muutaman vesipullon päivässä.

Liikuntaesteettömyys

Jalkakäytävien reunat ovat korkeita ja tiet ovat paikoitellen huonossa kunnossa. 
Retkille osallistuminen on vaikeaa pyörätuolissa liikkuvalle matkustajalle. Retkillä liikutaan busseilla tai minibusseilla, joihin pääseminen on hankalaa. Retkillä liikutaan myös vaikeakulkuisissa maastoissa ja kävelyä on paljon. Meriretket tehdään veneillä, joihin ei pääse pyörätuolilla. Krabissa ei ole esteettömiä takseja.

Luottokortit ja valuutanvaihto

Voit maksaa kansainvälisillä luottokorteilla useimmissa ravintoloissa ja suurimmissä liikkeissä. Monet paikat hyväksyvät myös Visa Electronin ja Depit -kortit. Joissakin paikoissa luottokortilla maksaessa laskun loppusummaan lisätään 3 % käsittelykuluja. Käteistä on kuitenkin hyvä olla aina mukana pienemmissä paikoissa.

Paikallista valuuttaa voit nostaa useimmilla korteilla pankkiautomaateista. Paikallinen pankki veloittaa nostosta yleensä noin 220 THB/nosto. Kertanoston enimmäismäärä on noin 20 000 THB.

Matkalle mukaan

Thaimaan ilmastoon sopii kevyt vaatetus, luonnonmateriaalit kuten puuvilla ovat parhaita. Busseissa on yleensä tehokas ilmastointi, joten bussimatkoja varten kannattaa ottaa mukaan pitkähihaista vaatetta.
Jos olet valinnut majoituksen neljän tai viiden tähden hotellista, huomioi, että näiden hotellien ravintoloissa toivotaan siistiä pukeutumista.

Thaimaassa tarvitaan korkeakertoimisia aurinkovoiteita ja hyttyskarkotetta, joita voit ostaa myös lomakohteesta.

Palveluraha

Palveluraha on vapaaehtoinen kiitos hyvästä palvelusta. Ravintoloissa on tapana jättää noin 5–10 % laskun loppusummasta, mikäli on tyytyväinen palveluun. Mikäli hinnan jälkeen on merkitty ++, palveluraha ja arvonlisävero lisätään automaattisesti vielä hintaan ja on merkitty laskuun. Tällöin ei tarvitse erikseen jättää palvelurahaa.

Sopiva palveluraha laukunkantajalle on pieni seteli, esimerkiksi 50 bahtia. Retkibussin kuljettajalle ja paikallisoppaalle mukava kiitos retkestä on 100 bahtia/henkilö. Huonesiivoojalle on kohteliasta jättää loman loputtua 200 bahtia/viikko/huone. Myös hierojalle voi jättää palvelurahaa 50–100 bahtia.

Rakennustoimintaa Ao Nangin alueella

Krabin alueella, etenkin Ao Nangissa on vilkasta rakennustoimintaa. Alueelle rakennetaan mm. uusia hotelleita. Suurin osa töistä tehdään matkustuskausien ulkopuolella, mutta ne voivat olla kesken vielä talvikautemme alkaessa.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Krabi kohdeopas


Kulkuyhteydet

Sivuvaunulliset mopotaksit ja tuktuk-taksit ajavat Ao Nangin alueella. Paikalliset lavabussit liikennöivät Krabin kaupungista Ao Nangiin ja takaisin. Hotellien ja paikallisten matkatoimistojen kautta voi vuokrata ilmastoituja takseja kuljettajineen.
Lähirannoille ja -saarille pääsee kätevästi pitkähäntäveneellä. Ao Nangista pääsee Phuketiin, Koh Lantan ja Phi Phi -saarille laivoilla päivittäin, mutta aikataulujen vuoksi Phuketissa ja Koh Lantalla tulee yöpyä.
Krabin kaupungista on hyvät bussiyhteydet Phuketiin ja Bangkokiin.
Bangkokiin, Kuala Lumpuriin ja Singaporeen on lentoja päivittäin.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana.
Krabi–Karon Beach-, Krabi–Patong Beach ja Koh Lanta–Krabi-yhdistelmämatkoilla lentokenttäkuljetukset sisältyvät hintaan.

Lentokenttä Phuketin lentoasema
Matkan pituus n. 145 km
Matkan kesto 2,5–3 t  

Lentoasemalta lomakohteeseen pääset myös taksilla.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Erikoismatkatavaroiden (esim. golfvarusteet, polkupyörä ja lainelauta) kuljetus lentokenttäkuljetuksissa ja yhdistelmämatkojen siirtymäkuljetuksissa on lisämaksusta, hinta n. 25 €/suunta. Golfvarusteiden kuljetus on mahdollista bussi- ja yksityiskuljetuksissa, muiden erikoismatkatavaroiden kuljetus vain yksityiskuljetuksissa. Yhdistelmämatkoilla voi kuljettaa ainoastaan golfvarusteita. Erikoismatkatavaroiden kuljetus tulee tilata asiakaspalvelustamme viimeistään 14 päivää ennen matkaa.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Tarkista lastenistuimiin liittyvät ohjeistukset täältä, Matkakohteessa-osion alta.


Krabi lasten kanssa

Krabi sopii hyvin lapsiperheille, joskin lastenrattaiden kanssa on hankala kulkea Ao Nangin keskusta-alueella.


Nähtävyydet

Tiikeriluolatemppeli on Thaimaan buddhalaisille merkittävä pyhiinvaellus- ja meditointikeskus. Näköalapaikalle johtaa 1 237 porrasta.
Khao Phanom Benchan kansallispuistossa on mm. Hueay Thon vesiputous. Kansallispuistossa on Krabin korkein kohta, 1 350 m.
Khao Phra-Bang Khram villieläinten suojelualue sijaitsee Khlong Thomissa n. tunnin ajomatkan päässä Ao Nangista. Alueella voi nähdä muun muassa harvinaisia lintuja sekä kuuluisan Emerald-altaan viidakon siimeksessä. Nimensä allas on saanut ainutlaatuisen kauniista väristään. Luonnon muovaamassa uima-altaassa voi käydä virkistäytymässä retkeilyn lomassa.
Klong Thomin alueella on myös luonnon muovaamia lämminvetisiä altaita (n. 40 ºC), joihin tulee vesi syvältä maan uumenista kuumista lähteistä.
Hat Noppharat Thara, yksi Etelä-Thaimaan lukuisista kansallispuistoista, sijaitsee noin 1 km:n päässä Ao Nangista. Alueella on pitkä hiekkaranta ja joitakin paikallisia ravintoloita. Laskuveden aikana voit kävellä läheisille kalliosaarille. Ranta on paikallisten suosima piknikpaikka.
Susan Hoi, Simpukkahautausmaa on 8 km:n päässä Ao Nangista. Pienellä alueella on 40 miljoonaa vuotta vanhoja simpukkafossiileja.


Ostokset

Ao Nangissa on paikallisia katukauppoja sekä vaate- ja räätälinliikkeitä. Krabin kaupungissa ja Phuketissa on laajemmat ostosmahdollisuudet.
Krabin lentoasemalle johtavan tien varrella, noin 25 km:n päässä Ao Nangista, ovat Tesco Lotus- ja Big C -supermarketit liikkeineen sekä pieni Outlet Village, jossa myydään vapaa-ajan vaatteiden poistoeriä.
 
Suosittuja ostoksia ovat mm. mittatilaus- ja valmisvaatteet, käsityöt, silmä- ja aurinkolasit sekä snorklausvarusteet.


Ravintolat ja huvit

Ao Nangissa on paljon paikallisia ravintoloita ja katukeittiöitä sekä kansainvälisiä ravintoloita. Hintataso on edullinen.
Iltaisin baarit ovat suosittuja kohtaamispaikkoja. Tunnettu yöelämän keskus on Center Point Ao Nangin rantakadulla.


Uimarannat

Krabissa riittää upeita rantoja. Pitkähäntäveneellä pääset kätevästi myös Railayn ja Phra Nangin rannoille. Krabin edustalla on lukuisia saaria, esimerkiksi Poda ja Chicken. Niiden poukamissa on pieniä, kauniita rantoja. Rannoilla ei ole aurinkotuoleja eikä -varjoja.
Vuoroveden vaihtelut ovat suuria. Syksyllä ja alkutalvesta rantahiekka voi olla paikoin valunut mereen kesän sateiden jäljiltä, mutta palautuu pikkuhiljaa talven aikana ennalleen.

Matkustusasiakirjat ja maahantulomuodollisuudet

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.