Lentokenttäkuljetukset ja siirtymät kohteiden välillä

Koh Chang 7 yötä – Bangkok 4 yötä 

Koh Chang–Bangkok -yhdistelmämatkalla lentokenttäkuljetukset sisältyvät matkan hintaan. 

Lentokenttäkuljetus Bangkokista Koh Changille 

Bangkokin Suvarnabhumin lentokentältä siirrytään minibussilla Ao Thammachat -lauttarantaan, Tratin provinssiin (matkan pituus n. 300 km, kesto n. 5 t. liikenteestä riippuen), josta on noin puolen tunnin autolauttamatka Koh Changin saarelle. Koh Changilla matkaa jatketaan samalla minibussilla hotelleille, matkan pituus 5–15 km, kesto 10–30 min hotellista riippuen. 

Siirtyminen Koh Changilta Bangkokiin 

Koh Changin hotelleilta siirrytään minibussilla Bangkokin hotelleille menomatkan reittiä noudatellen. Matkan pituus ajo- ja autolauttamatkoineen on n. 320 km, kesto 5–6 t. liikenteestä riippuen. 

Lentokenttäkuljetus Bangkokin hotelleilta Suvarnabhumin lentokentälle 

Hotelleilta lentokentälle siirrytään minibusseilla. Matkan pituus n. 30 km, kesto 30 min – 1 t. liikenteestä riippuen.
 

Huom. Minibussikuljetukset voidaan vaihtoehtoisesti tehdä bussilla tai autolla henkilömäärästä riippuen. Matkoilla pidetään tarvittaessa taukoja.

 

Tietoa kohteesta Koh Chang

Harrastukset

Hotelleissamme on vuokrattavana motorisoimattomia vesiurheiluvälineitä, usein esim. kajakkeja ja sup-lautoja. Erityisesti White Sand Beachia reunustavalta rantakadulta ja rannalta löytyy myös vesiurheiluvälineitä vuokraavia liikkeitä sekä snorklaus- sukellus- ja kalastusretkiä järjestäviä yrityksiä. 

Patikointi on suosittu harrastus saaren vehreiden metsien reiteillä, joiden varsilla on myös komeita vesiputouksia uintimahdollisuuksineen.

Kulinaristia kiinnostanee kokkikoulujen opit. Saarella on yksityisiä kokkikouluja, mutta myös joidenkin hotellien ativiteetteihin kuuluu tutustuminen thairuokien saloihin.

Sukellus ja snorklaus

Koh Chang on yksi Thaimaan parhaista sukelluskohteista, vaikkei suinkaan tunnetuin. Kirkkaat ja puhtaat vedet soveltuvat snorklailuun ja sukellukseen mainiosti. Useat hotellit järjestävät snorklaus- ja sukellusretkiä, mutta saarella on myös useita yksityisiä retkijärjestäjiä.
Ehdoton vetonaula on saaren edustalle, n. tunnin venematkan päähän, upotettu HTMS Chang, Thaimaan suurin hylky, joka vetää puoleensa valtavia kalalaumoja. 


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Koh Changilla on sekä kunnallinen että yksityinen sairaala. Niiden lisäksi sekä White Sand Beachilla että Klong Prao -rannalla on pienemmät lääkäriasemat. Molemmilla rannoilla on myös apteekkeja. Ota kuitenkin kaikki tarvitsemasi lääkkeet jo kotoa mukaan matkalle.

Liikuntaesteettömyys

Koh Changin saari ei sovi hyvin liikuntarajoitteisille matkailijoille. Saarella liikutaan pääasiassa lavatakseilla, tiet ovat epätasaisia ja jalkakäytävät kapeita tai puuttuvat kokonaan.

Luottokortit ja valuutanvaihto

Yleisimmät luottokortit käyvät maksuvälineinä hotelleissa ja voit nostaa niillä rahaa automaateista. Kaikki kaupat, ravintolat ja baarit eivät yleensä hyväksy luottokortteja, joten matkakassassa on hyvä olla käteistä. Rahaa voit vaihtaa rahanvaihtopisteissä tai joissain hotelleissa. Helpointa on nostaa rahaa automaateista, joita on saarella useita. 

Matkalle mukaan

Thaimaan ilmaston on kuuma ja kostea, joten varaa mukaan kevyitä kesävaatteita. Ilmastoiduissa tiloissa ja busseissa pitkähihainen vaate voi olla tarpeen.

Thaimaassa tarvitaan voimakaskertoimisia aurinkovoiteita ja hyttyskarkotetta, aurinkovoiteet kannattaa ottaa mukaan jo Suomesta, paikallisia hyttyskarkoitteita voit ostaa marketeista mm. 7-Eleven.

Palveluraha

Thaimaassa on tapana antaa palvelurahaa hyvästä palvelusta. Voit halutessasi muistaa tarjoilijoita ja hotellisi huonesiivoojaa, laukunkantajaa ja ravintolahenkilökuntaa. Sopiva kiitos laukunkantajalle on n. 50 THB/laukku, siivoojalle 100–200 THB/vk. Ravintolassa voit jättää laskun loppusummasta ja ravintolan tasosta riippuen esim. 20–60 THB.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Koh Chang kohdeopas


Kulkuyhteydet

Saarella liikutaan pääsääntöisesti lavatakseilla, joita ajelee pitkin päätietä miltei jatkuvasti. Voit pysäyttää lavataksin lennosta, sopia hinnan ja hypätä lavalle. 

Saarelta on laivayhteys mantereelle Ao Thammachat -lauttarantaan n. 45 minuutin välein n. klo 6–18. Matka kestää n. 30 min. Pääset muina aikoina saarelle tai sieltä pois vain vuokraamalla pikaveneen. Rannasta on n. tunnin taksimatka provinssin pääkaupunkiin Tratiin, josta on hyvät yhteydet mm. Pattayalle ja Bangkokiin.


Lentokenttäkuljetukset

Koh Chang-yhdistelmämatkoilla lentokenttäkuljetukset sisältyvät matkan hintaan.

Lentokenttä:
Suvarnabhumi, Bangkok
Matkan pituus ja kesto: n. 300 km (n. 5 t) Tratin provinsiin, Ao Thammachat -lauttarantaan, josta noin puolen tunnin lauttamatka Koh Changin saarelle.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Golfbagin, polkupyörän, laine- ja purjelaudan kuljetus lentokenttäkuljetuksessa on lisämaksusta, hinta n. 45 €/suunta. Kuljetus erikoismatkatavaralle tulee tilata ennakkoon viimeistään 14 päivää ennen matkaa asiakaspalvelustamme

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Tarkista lastenistuimiin liittyvät ohjeistukset täältä, Matkakohteessa-osion alta.


Lisäviikko

Voit halutessasi ostaa lisäviikon lomasi alkuun Koh Changilla.


Koh Chang lasten kanssa

Koh Chang soveltuu myös lasten kanssa matkustamiseen. Hotellit ovat hyvätasoisia ja rannat pääsääntöisesti loivasti syveneviä. Tarkista hotelliesittelyistä hotellikohtaiset tiedot palveluista lapsille. Lentokenttäkuljetus bussi- ja lauttamatkoineen on pitkä ja voi olla lapselle väsyttävä.

Kaupoissa ja apteekissa on vaihteleva lastentarvikevalikoima. Ota tarvitsemasi tarvikkeet mukaan kotoa.


Nähtävyydet

Koh Changin tärkeimmät nähtvyydet ovat sen trooppinen ja vuoristoinen luonto sekä kauniit rannat. Kumpuilevaa maisemaa ja sinisen eri sävyissä välkehtivää vettä pystyt ihailemaan hotelliltasikin käsin, mutta laajemmat maisemat näet esim. Kai Bae View point -näköalapaikalta.
Metsäisten patikkareittien varrelta löytyvät kookkaat vesiputoukset ovat myös näkemisen arvoisia. Esimerkiksi Khlog Phlun vesiputous on helpon matkan päässä hotelleiltamme.

Saaren kaakkoisosassa on ehkäpä sen komein temppeli Wat Salak Phet, jonka lähellä on Salak Khokin paikallinen kalastajakylä sekä laajat mangrovemetsät.


Ostokset

Koh Changilla on melko monipuoliset ostosmahdollisuudet. Ostoskeskuksia tai merkkiliikkeitä saarella ei ole, mutta suurimmasta keskuksesta White Sand Beachilta löytyy niin supermarketteja kuin erilaisia pikkuliikkeitä, joista varmasti löytyy niin matkalla tarvittava kuin tuliaisostoksetkin. Myös Klong Prao Beachilla on päivittäistavarakauppoja, rantavarusteita ja vaatteita myyviä liikkeitä sekä matkamuistoliikkeitä.


Ravintolat ja huvit

Koh Changin ravintolatarjonta on monipuolinen. Eniten tarjolla on paikallisia thaiherkkuja tarjoavia ravintoloita, mutta valinnanvaraa löytyy myös monista kansainvälisiä makuja tarjoilevista ravintoloista. White Sand Beachin monissa rantaravintoloissa nautiskellaan auringonlaskusta rantahiekalle asetelluissa pöydissä.
Iltaelämää jatketaan rantaravintoloiden lisäksi White Sand Beachin ja Klong Prao Beachin baareissa, joista ensimmäisessä tarjonta on runsainta. White Sand Beachilla on myös yökerhoja. Reppureissaajien suosimalla, hipahtavalla Lonely Beachilla yöelämä on nuorekasta ja jatkuu pitkälle yöhön.


Uimarannat

Koh Changin vuoristoisella saarella rannat ovat saaren länsireunalla. Saaren keskiosaa hallitsee vuoret ja vehreä metsä, itärannikko taas on melko jyrkkää ja kallioista. Länsireunalla, jolla hotellimmekin ovat, onkin sitten toinen toistaan upeampia rantoja.

Saaren ns. pääranta on Hat Sai Khao, joka tunnetaan paremmin nimellä White Sand Beach. Kaunis, palmujen reunustama ranta on pitkä ja sen leveys vaihtelee. Rannan äärellä on runsaasti palveluja hotelleista ravintoloihin ja baareihin. Myös saaren päätie kulkee lähellä rantaa, joten rannalle ja sen varren palveluille on helppo saapua kauempaakin.

Klong Prao Beachin pitkä ranta alkaa miltei heti White Sand Beachin eteläpuolelta. Palmumetsien ja yksittäisten hotellien reunustamalla rannalla on suuret vuorovesivaihtelut. Laskuveden aikaan rantaa pitkin pääsee kävelemään pitkälle merelle päin, kun taas nousuveden aikaan vesi yltää lähelle rantarakennuksia. Loivasti syvenevä ranta sopii oivasti rantaelämän viettoon. Rannan palvelut ovat enimmäkseen hotellien yhteydessä, mutta hotelliemme lähistöllä on myös paikallisia rantaravintoloita. 

Saaren kauneimmaksi rannaksi kehutaan monesti Klong Prao Beachin eteläpuolella olevaa Lonely Beachia. Nimensä ranta on saanut siitä, että ennen tien rakentamista rannalle pääsivät vain reippaimmat reissaajat, jotka jaksoivat tarpoa sinne viidakon läpi. Edelleenkin ranta on reppureissaajien suosiossa ja sen iltaelämä on nuorekasta.

Näiden tunnetuimpien rantojen lisäksi saarella on myös useita pikkurantoja, joihin rantabongarin kannattaa tutustua.


Tietoa kohteesta Bangkok

Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Bangkokissa on useita apteekkeja ja lääkäriasemia. Lääkärin määräämät lääkkeet saa yleensä suoraan lääkäriltä. Myös Boot's- ja Watson's-kosmetiikkaliikkeet sekä jotkin 7-Eleven-myymälät myyvät lääkkeitä.

BNH Hospital -sairaala, 9 Convent Road, Silom Roadin poikkikatu. 

Liikuntaesteettömyys

Bangkokissa jalkakäytävillä liikkumista hankaloittavat mm. kuopat ja kaduilla käytävä kauppa. Jalkakäytäville on vain harvoin luiskia. Vilkasliikenteisten katujen ylittäminen on erittäin vaikeaa. Hotelleissa pärjää avustajan kanssa. Retkibusseihin nousu on lähes mahdotonta avustajankin kanssa, mutta kaupungissa voi retkeillä omatoimisesti käyttämällä esim. takseja ja minibusseja. Esteettömiä takseja ei ole. 

Luottokortit ja valuutanvaihto

Visa, Visa Electron, MasterCard, American Express ja Diners Club käyvät maksuvälineinä useissa myymälöissä ja ravintoloissa ja voit nostaa korteilla rahaa automaateista. Valuutanvaihtopisteet ovat avoinna yleensä ma–la, osa myös sunnuntaisin. Hotelleissa vaihtokurssi on alhaisempi kuin valuutanvaihtopisteissä.

Matkalle mukaan

Thaimaan ilmasto on kuuma ja kostea, joten varaa mukaan kevyitä kesävaatteita. Parhaita materiaaleja ovat luonnonkuidut. Ilmastoiduissa tiloissa ja busseissa pitkähihainen vaate on tarpeen, samoin joulu–tammikuun viileinä iltoina. Jos olet valinnut majoituksen neljän tai viiden tähden hotellista, huomioi, että näiden hotellien ravintoloissa toivotaan siistiä pukeutumista. Thaimaassa tarvitaan korkeakertoimisia aurinkovoiteita ja hyttyskarkotetta. Molempia voi myös ostaa paikan päällä.
Hotellien allasalueilla on pyyhkeet. Kwaijoen retkelle lähtijät tarvitsevat lämmintä vaatetta, aamusumu joella on viileää etenkin marras–helmikuussa. Taskulamppu on hyödyllinen Kwaijoella.

Palveluraha

Thaimaassa on tapana antaa palvelurahaa hyvästä palvelusta. Voit halutessasi muistaa tarjoilijoita ja hotellisi huonesiivoojaa, laukunkantajaa ja ravintolahenkilökuntaa. Sopiva kiitos laukunkantajalle on n. 50 THB/laukku, retkibussin kuljettajalle 25–50 THB ja siivoojalle 100–200 THB/vk. Ravintolassa voit jättää laskun loppusummasta ja ravintolan tasosta riippuen esim. 20-60 THB. Taksissa mittarin osoittama summa pyöristetään lähimpään 5 bahtiin.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Bangkok kohdeopas


Kulkuyhteydet

Bangkokissa on kätevä liikkua ilmastoiduilla mittaritakseilla. Reittivesibussi Chao Phraya -joella on kätevä, nopea ja edullinen kulkuväline. Ilmarata- ja metroasemat ovat kävelymatkan päässä useimmista hotelleistamme.

Bussi
Bangkokissa on hyvä sisäinen bussiverkosto. Matka maksaa 7–30 THB. Bangkokista on myös hyvät ja edulliset bussiyhteydet eri puolille maata. Bussit Pattayaan ja Rayongiin lähtevät itäiseltä Ekkamain asemalta, Cha-Amiin ja Hua Hiniin eteläiseltä asemalta. Käytä pitkillä matkoilla ilmastoituja busseja.

Taksi
Hotelleissa on taksipalvelu. Ilmastoidut mittaritaksit, taximeter, ovat suositeltavia, ja niitä saa lennosta. Tarkista, että kuljettaja käynnistää mittarin matkan alkaessa. Hotellien edustalla on yksityisyrittäjiä autoineen, joita kannattaa välttää, sillä he vievät ulkomaalaisia ostoksille liiankin innokkaasti.

Tuk-tuk
Kolmipyöräiset ja yleensä kolmepaikkaiset avovaunut, tuk-tukit ovat yleisiä Bangkokin katukuvassa. Liikenteen saasteiden vuoksi tuk-tuk voi kuitenkin tuntua tukalalta. Sovi hinta ennen kyytiin nousemista. 

Ilmarata, BTS Sky Train
Kaksi ilmaratalinjaa kulkee keskustan ruuhkaisimpien katujen yläpuolella muutaman minuutin välein klo 6–24. Narai-hotellin lähin asema on Chong Nonsi, Holiday Inn -hotellin Surasak. Shangri-La- -hotellia lähinnä oleva asema on Saphan Taksin. Centara Grand at Central World sijaitsee lähellä Siam-asemaa. 

Metro
Bangkokin metrolinja on n. 20 km:n pituinen ja se kulkee reittiä Hua Lampong -päärautatieasema–Rama IV Road–Sukhumvit Road–Phetchaburi Road–Chatuchak (kaupungin pohjoisosassa). Hotellejamme lähin pysäkki on Silom Roadin päässä oleva Silomin asema. 

Jokivene
Chao Phraya Express -jokivene liikennöi Chao Phraya -joella klo 6–18. Sillä pääsee nopeasti vaikkapa kiinalaiseen kaupunginosaan. Matka maksetaan veneessä tai etukäteen laiturialueella. Pysäkkejä on useita, esim. yksi on Oriental-hotellin vieressä.

Juna
Päärautatieasema Hua Lamphong on Rama IV Roadin päässä. Pitkillä matkoilla kannattaa käyttää ilmastoitua 1. ja 2. luokkaa. 


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään 5 päivää ennen matkaa.
Yhdistelmämatkoilla lentokenttäkuljetukset sisältyvät hintaan.

Lentokenttä Suvarnabhumi
Matkan pituus n. 35 km Bangkokin hotelleihin
Matkan kesto n. 45 min, liikenteestä riippuen 

Lentoasemalta lomakohteeseen pääset myös taksilla.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Golfbagin, polkupyörän, laine- ja purhelaudan kuljetus lentokenttäkuljetuksessa on lisämaksusta, hinta n. 25 €/suunta. Kuljetus erikoismatkatavaralle tulee tilata ennakkoon viimeistään 14 päivää ennen matkaa asiakaspalvelustamme.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Tarkista lastenistuimiin liittyvät ohjeistukset täältä, Matkakohteessa-osion alta.


Bangkok lasten kanssa

Bangkokissa riittää tekemistä ja näkemistä myös naperoille. Perheen pienimpien kanssa on hauska liikkua kotimaasta poikkeavilla kulkuneuvoilla, kuten jokiveneellä, ilmaradalla tai pitkähäntäveneellä Chao Phraya -joella ja kanavilla.

Muuta tekemistä lapsille
Rama I Roadilla Siam Discoveryssä sijaitseva Madame Tussauds Bangkok -vahanukkemuseossa on näytillä yli 70 vahanukkea julkisuuden henkilöistä.
Kidzania-lastenmaailmassa perheen pienimmät voivat harjoitella aikuisten ammatteja kuten palomiehenä tai lääkärinä toimimista. Sijaitsee Siam Paragon -ostoskeskuksessa.

Pienten lasten ruokailu
Kaupoissa myydään lastenruokia ja vaippoja.


Nähtävyydet

Suuri palatsi ja Wat Phra Kaeo  ovat Bangkokin päänähtävyydet entisellä kuninkaallisella palatsialueella. Alueella on arvostetuimman buddhapatsaan Smaragdibuddhan temppeli. Alueella on tarkat pukeutumissäännöt.
Wat Traimitr, Kultaisen Buddhan temppeli on kiinalaisen kaupunginosan lähellä. Yli 5 000 kiloa painava kultainen buddha on peräisin Sukhothain ajalta, 1200-luvulta.
Jim Thompsonin talo Rama I Roadilla, Soi Kasemsan 11 -kujan päässä on seitsemän perinteisen thaitalon muodostama upea kokonaisuus. Tämä amerikkalaisen thaisilkkiteollisuuden kehittäjän kotimuseo sisältää arvokkaita itämaisen taiteen kokoelmia. 
The National Museum, yksi Kaakkois-Aasian suurimmista kansallismuseoista on Sanam Luang -aukion tuntumassa.
Suan Pakkard Palace, prinssi Paribatran ja prinsessa Chumbotin antiikkikokoelmat, kaunis puutarha, perinteisiä thaitaloja. 
Kuninkaalliset purret -museoon pääsee veneellä. 
Madame Tussauds Bangkok -vahanukkemuseo. Rama I Road, Siam Discovery 6. krs. Museossa on yli 70 vahanukkea julkisuuden henkilöistä. 
Baiyoke Sky, Pratunam. Baiyoke II on Thaimaan korkeimpia hotelleja (309 m). Ravintolat ovat 76. ja 78. kerroksessa, näköalatasanne 77. ja ulkoterassi 84. kerroksessa.
Siriraj-sairaalan museo, anatomian, oikeuslääketieteen ja yrttiparannuksen museo.

Bangkokissa on n. 400 temppeliä. Smaragdibuddhan temppelin ohella tärkeimpiä temppeleitä ovat Wat Benchamapobhit (Marmoritemppeli), Wat Po, Wat Arun ja Wat Sakhet (Kultainen vuori). Historiallisiin temppeleihin on pieni pääsymaksu. Useimpiin temppeleihin pääsee kuitenkin maksutta.


Ostokset

Bangkokissa on erinomaiset ostosmahdollisuudet. Maan omat tuotteet ovat edullisia. Voit tinkiä pikkuliikkeissä ja katukaupoissa, mutta tavarataloissa hinnat ovat kiinteät. Suosittuja ostoksia ovat mm. thaisilkki, mittatilaus- ja valmisvaatteet, silmä- ja aurinkolasit, käsityöt ja taide-esineet.
Useimmat liikkeet ovat avoinna päivittäin klo 10–21. Osa pikkuliikkeistä on suljettu sunnuntaisin ja juhlapäivinä.

Keskeisiä ostosalueita
Silom Roadin ja Suriwong Roadin alue sekä Siam Square ja Sukhumvit Road ovat täynnä katukauppiaita sekä silkki-, räätäli-, jalokivi- ja matkamuistoliikkeitä, tavarataloja ja ostoskeskuksia. Patpongin alueella on iltaisin vilkasta katukauppaa puoleen yöhön saakka.

Toreja ja markkinoita
Asiatique-markkinat
ovat iltaisin Chao Phraya -joen varrella. Laajalla alueella on mm. vaate-, sisustus- ja käsityöliikkeitä, ravintoloita ja kahviloita. Markkinoille pääsee kätevimmin venekuljetuksella Saphan Taksin -sillan luota.
Viikonloppumarkkinat pidetään Chatuchak-puistossa keskustan pohjoispuolella la–su klo 9–17. Myytävänä on mm. vaatteita, taloustavaroita, sisustustarvikkeita, huonekaluja ja ruokaa. Pääset markkinoille kätevästi ilmaradalla tai metrolla, pysäkki on Mo Chit.
Kiinalaisessa kaupunginosassa on satoja kultakauppoja, rohdos-, elintarvike- ja tukkukauppoja. Pääkatu on Yaowarat Road. Kannattaa hakeutua myös kapeammalle Sampeng Lane -kujalle, jonka varrella on paljon mm. kangasliikkeitä.
Pratunamissa Ratchaprarop Roadilla, lähellä Bayoke Sky -hotellia on paljon vaate- ja tukkuliikkeitä.

Ostoskeskuksia ja tavarataloja
Iconsiam,
 marraskuussa 2018 avattu suuri ostoskeskus sijaitsee Chao Phraya -joen varrella, Millennium Hilton -hotellin vieressä. 
Terminal 21, Sukhumvit Road, ilmajuna-asema Asok. Ostoskeskuksessa on 9 kerrosta ja n. 600 liikettä. Saman katon alla voit kokea useita maailman ostoskaupunkeja, Lontoon kadut, Tokion sokkelot tai Istanbulin bazaarin.
Mahboonkrong, Phayathai Road. Ostoskeskuksen yhteydessä on mm. Tokyo-tavaratalo.
Central World, Rama I Road. Mm. Isetan-tavaratalo. Bangkokin suurin ostoskeskus. 
Gaysorn Plaza on Central Worldia vastapäätä. Valikoimissa on runsaasti arvostettuja huippumerkkejä.
Siam Paragon, Rama I Road. Aasian suurimpia ostoskeskuksia, merkkiliikkeitä.
Siam Center, Rama I Road. Nuorten vaateliikkeitä.
Siam Discovery Center, Rama I Road. Vaatteita, elektroniikkaa, sisustusliikkeitä, Asia Books -kirjakauppa.
River City, Royal Orchid Sheraton -hotellin vieressä, silkkiä ja antiikkia.
Oriental Plaza, ylellinen ostoskeskus Oriental-hotellin vieressä. Käsitöitä, taidetta.
Emporium, Sukhumvit Road, Soi 24, merkkiliikkeitä.
Central-tavaratalo, on mm. Soi Chidlomilla. Central Embassy Chidlomin Central-tavaratalon vieressä on yksi kaupungin suurimmista luksus-ostoskeskuksista.

Robinson-tavaratalo on mm. New Roadilla.
Big C, Ratchadamri Road. Edullinen ostoskeskus ja tavaratalo Central Worldia vastapäätä.


Ravintolat ja huvit

Bangkokissa ovat edustettuina lähes kaikki maailman keittiöt ja koko ihanien thairuokien kirjo. Riisipohjaisten, usein tulisten aterioiden valmistusaineina käytetään sekä lihaa että tuoreita vihanneksia, kalaa ja äyriäisiä. 
Bangkokissa on lukemattomia ravintoloita, joissa soi elävä musiikki.

Useilla tasokkailla hotelleilla on omat musiikkibaarinsa, diskonsa ja yökerhonsa. Upeita kaupunkinäkymiä voit ihailla korkeiden hotellien kattoterasseilla ja ylimpien kerrosten baareissa. Suosittuja näköalabaareja ovat Silomkadun päässä sijaitsevan State Tower -rakennuksen 63. kerroksen Sky Bar, Millennium Hilton -hotellin Three Sixty Lounge ja terassibaari 32. kerroksessa sekä Banyan Tree -hotellin Vertigo 61. kerroksessa. Patpongin alue tunnetaan kautta maailman vilkkaasta katukaupastaan, ravintoloistaan ja yöelämästään.

Matkustusasiakirjat ja maahantulomuodollisuudet

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.