Aurinkomatkat on jälleen Suomen suurin matkanjärjestäjä – nämä olivat suomalaisten suosikkikohteet vuonna 2022

Vuonna 2022 Aurinkomatkat vei yli 187 000 asiakasta matkoille ympäri maailman ja sen markkinaosuus matkanjärjestäjistä oli 36,1 prosenttia (Lähde: SMAL). Aurinkomatkat on toteuttanut suomalaisten lomaunelmia jo vuodesta 1963 ja viettää tänä vuonna 60-vuotisjuhlavuottaan. 

”Tämä on hieno tapa startata Aurinkomatkojen juhlavuosi: iso kiitos asiakkaillemme luottamuksesta ja aurinkomatkalaisille lomaunelmien toteuttamisesta. Viime vuonna näimme patoutuneen kysynnän purkautuvan nopeasti ja lomamatkojen kysyntä on jatkunut poikkeuksellisen hyvällä tasolla myös viime viikot – nyt varataan kovaa vauhtia jo ensi kesän lomia”, sanoo Aurinkomatkojen toimitusjohtaja Timo Kousa

Aurinkomatkojen suosituimmat kohteet vuonna 2022 olivat: 

  • Kreeta, Kreikka 

  • Rodos, Kreikka 

  • Madeira, Portugali 

  • Alanya, Turkki 

  • Playa del Ingles, Kanariansaaret 

”Viime kesäkaudella jopa yli 60 prosenttia asiakkaistamme lomaili Kreikassa ja sen suosio näyttää jatkuvan myös tulevana kesänä. Nousevia kohteita olivat Etelä-Italiassa sijaitseva Calabria, sekä jälleen trendikäs Madeira, jonne matkustetaan vuoden ympäri. Kaupunkilomakohteista esimerkiksi Rooma, Praha ja Berliini ovat olleet kysyttyjä”, Kousa kertoo. ”Kesällä 2023 valikoimassamme on yli 60 kohdetta, mukaan lukien uutuuskohteet Nerja (Costa del Sol, Espanja) ja Pafos (Kypros).” 

Aurinkomatkat järjestää kuluvalla talvikaudella Aurinkomatka-matkapaketteja Kanariansaarten kohteisiin, Thaimaahan, Madeiralle, Israeliin ja Arabiemiirikuntiin, sekä omatoimisia kaupunkilomia lukuisiin kohteisiin ympäri maailman.  

‹ Palaa mediatiedotelistaukseen