Aurinkomatkat tekee pitkäjänteisesti töitä entistä vastuullisemman matkailun puolesta

Tiedämme, että loma jättää jäljen paitsi sydämeen, myös ympäristöön. Suomen vastuullisimpana matkanjärjestäjänä Aurinkomatkat haluaa huolehtia siitä, että myös tulevat sukupolvet voivat nauttia maailman monimuotoisuudesta, matkustaa ja luoda merkityksellisiä kohtaamisia. Vastuullisuustyö ei koskaan ole valmis, mutta Aurinkomatkat on sitoutunut yhteiselle matkalle kestävämmän tulevaisuuden puolesta.  

- Vastuullisuus on noussut vuosi vuodelta tärkeämmäksi teemaksi lomaa valittaessa ja haluamme jatkossakin olla matkailijalle vastuullinen valinta. Uskomme, että jokainen voi tehdä vastuullisuuden eteen enemmän, ja siksi otamme entistä systemaattisemman ja kunnianhimoisemman otteen vastuullisuuteen toimintamme kaikilla osa-alueilla ja uudistamme vastuullisuusstrategiaamme, kertoo Aurinkomatkojen toimitusjohtaja Timo Kousa.

Aurinkomatkojen uudistettu vastuullisuusstrategia koostuu kolmesta vastuullisuuden avainteemasta, jotka näkyvät kaikessa vastuullisuustyössä ja ovat tärkeä osa Aurinkomatkojen tuotteiden suunnittelua ja tuotantoa: vastuullisuus kuuluu pakettiin. 

  •  Pienempi jälki – Vähennämme matkailun negatiivisia vaikutuksia.  
  •  Suurempi sydän – Vahvistamme matkailun positiivisia vaikutuksia.  
  •  Kestävämpi tulevaisuus – Keskustelemme, kehitämme ja teemme aktiivista yhteistyötä.  

Aurinkomatkat vie lomailijat elämysten äärelle yhteiskuljetuksin ja valikoimasta löytyy yhä enemmän ympäristösertifioituja hotelleja.

- Teemme retkiä vain kumppaneiden kanssa, jotka jakavat kanssamme samat arvot, ja siksi lopetimme lipunmyynnin eläinpuistoihin ja akvaarioihin, emmekä tee eläinretkiä, joissa villieläimet eivät pääse liikkumaan vapaasti, Kousa sanoo. Aurinkomatkat lentää kohteisiin Finnairin suorin lennoin Helsingistä, ja Finnair minimoi lentojen päästöjä polttoainetehokkailla lentomenetelmillä ja modernin laivaston avulla.  

- Vastuullisuustyömme ei ole vielä valmis, vaan teemme joka päivä töitä kehittääksemme vastuullista matkailua yhdessä henkilökuntamme, yhteistyökumppaneidemme ja asiakkaidemme kanssa. Pitkät yhteistyöt ja luottamukseen perustuva kumppanuus ovat meille tärkeitä arvoja, ja hotellivalikoimassa suosimme tulevaisuudessakin paikallisia pieniä perhehotelleja. Haluamme auttaa lisäämään myös näiden hotellien ympäristötietoisuutta ja tulemme toteuttamaan valikoituja pilottiprojekteja, joissa etsimme yhdessä kestävämpiä toimintamalleja, Kousa kuvailee.

Aurinkomatkat on uudistanut vastuullisuussivunsa, jotta asiakkaiden on entistä helpompi tutustua Aurinkomatkojen vastuullisuustyöhön. Tutustu uusiin sivuihin aurinkomatkat.fi/vastuullisuus

- Meille on tärkeää, että tulevatkin sukupolvet voivat matkustaa, tutustua uusiin kulttuureihin ja nauttia maailman monimuotoisuudesta. Vastuullinen toiminta on tämän edellytys, Kousa summaa.

‹ Palaa mediatiedotelistaukseen