Lentokenttäkuljetukset

Puerto de la Cruz–Costa Adeje-yhdistelmämatkalla lentokenttäkuljetukset sisältyvät matkan hintaan.

Siirtyminen Puerto de la Cruzista Costa Adejeen

Puerto de la Cruzissa yövytään kolme yötä ja Costa Adejessa neljä yötä.
Kuljetus Puerto de la Cruzin hotelleista Costa Adejen hotelleihin on n. 120 km, matka kestää n. 2 t.

Bussimatka sisältyy matkan hintaan. Bussikuljetus voidaan vaihtoehtoisesti tehdä minibussilla tai autolla henkilömäärästä riippuen.
 

Kuljetukset yhdistelmämatkalla

Puerto de la Cruz–Costa Adeje-yhdistelmämatkalla lentokenttäkuljetukset sisältyvät matkan hintaan. 
Teneriffa, eteläinen kenttä–Puerto de la Cruz n. 100 km. kesto n. 1 t. 30 min. Costa Adejen hotellit–Teneriffa, eteläinen kenttä n. 20–25 km. Matka-aika 30–45 min.

Tietoa kohteesta Puerto de la Cruz, Teneriffa

Autonvuokraus

Voit vuokrata auton lomallesi kätevimmin verkkosivuiltamme. Voit noutaa auton lentoasemalta (Reina Sofia Teneriffa eteläinen) tai vuokraamon toimipisteestä. Saadaksesi varmasti haluamasi auton tee autonvuokraus hyvissä ajoin ennen matkasi alkua. 

Mikäli vuokraat auton vasta perillä oppaamme kautta, ota yhteys oppaaseen muutama päivä ennen haluttua vuokrausajankohtaa.


Harrastukset

Voit pelata tennistä ja squashia sekä käydä kuntosalilla ja vuokrata maastopyörän. Minigolfkenttä sijaitsee yläkaupungissa. Kaupungin vehreässä ympäristössä on hyvät mahdollisuudet kävelylenkkeihin.

Golf

Golfata voit Real Club de Golf de Tenerifen kentällä, joka sijaitsee noin 20 km:n päässä Puerto de la Cruzista. 

Teneriffan eteläosassa on useita kenttiä, mm. Golf del Sur ja Amarilla Golf San Miguelissa sekä Golf Costa Adejen ja Golf las Americasin kentät. Saaren länsiosassa sijaitsee Buenavista Golf -kenttä. 

Patikointi

Patikkareittejä on mm. Orotavan laaksossa, Aguamansan ympäristössä n. 20 km:n päässä sekä Mercedesmetsässä ja Tagananan lähistöllä. Omatoimistapatikointia suositellaan vain kokeneille patikoijille, sillä maasto on vaikeaa. Reiteistä ei ole tarkkoja karttoja. 

Nousu köysiradalla ylös Teiden rinteille 3 555 metrin korkeuteen maksaa aikuisilta n. 25 € ja alle 14vuotiailta 12,50 €. Mikäli haluat kävellä ylös 3 718 metriin asti, tarvitset luvan, jonka voi anoa etukäteen osoitteesta www.reservasparquesnacionales.es.

Sukellus

Sukelluskeskus Atlantik järjestää mm. PADIn kursseja aloittelijoille, Open Water Diver -peruskursseja ja Advanced Open Water Diver -jatkokursseja.
Varaa sukellukset päivää ennen. Yösukellus järjestetään vain sukeltajille, jotka ovat olleet mukana kyseisen sukelluskeskuksen päiväsukelluksella.
Sukelluskohteet ovat Puerto de la Cruzin lähialueilla, mm. Los Realejoksessa. Veneet lähtevät vanhasta kalasatamasta. Kovalla merenkäynnillä siirrytään autoilla toiselle puolelle saarta sukeltamaan. 


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Puerto de la Cruzissa on useita apteekkeja. 

Suomalaisten vakuutusyhtiöiden vakuutuskortit käyvät Centro Medico Aceviños - ja Centro Medico Teneguia -lääkärikeskuksissa. Lääkäri tulee tarvittaessa myös hotelliin. Molemmissa lääkärikeskuksissa on suomenkielinen tulkki tiettyinä aikoina.

Liikuntaesteettömyys

Maasto on mäkistä, ja jalkakäytävät ovat useimmissa paikoissa kapeita. Luiskia on lähinnä vain San Telmo -kadulla. Avenida de Colon -rantakadulla ja Playa Martianez -rannalla on kävelyalue. Avustajan kanssa liikkuminen alakaupungissa kuitenkin sujuu, vaikka korkeuseroja onkin. Yläkaupunkiin pääsee taksilla. Teneriffalla on esteettömiä ajoneuvoja, esteetön taksi tulee varata etukäteen.

Useimmat retket soveltuvat pyörätuolilla liikkuvalle, kunhan mukana on avustaja.

Pyörätuoleja ja sähkömopoja vuokraa Canarian Mobility. Pyörätuoleja vuokraa myös Aceviño-lääkäriasema La Pazin yläkaupunginosassa. Tee varaus Aurinkomatkojen kautta viimeistään viikko ennen matkaa. 

Luottokortit

Visa, Visa Electron, MasterCard ja Eurocard käyvät maksuvälineenä useimmissa liikkeissä ja ravintoloissa. Maksaessasi luottokortilla varaudu todistamaan henkilöllisyytesi maksun suuruudesta riippumatta. Voit nostaa luottokorteilla rahaa automaateista. Sirukortit eivät aina toimi. Sirukortilla voi nostaa rahaa BBVA-, CAIXA- ja Deutsche Bank -pankkien automaateista.

Matkalle mukaan

Joulu–helmikuussa tarvitset lämpimiä vaatteita, varsinkin Teiden retkellä saattaa olla hyvinkin viileät olosuhteet. Ota mukaan myös sateensuoja.
Hotellihuoneissa ei ole lämmitystä ja huoneistojen lattiat ovat kylmiä. Joulun ja uudenvuoden aikaan tarvitset juhlavaatteet, mikäli osallistut esim. juhlaillallisille.

Palveluraha

Espanjassa on tapana antaa palvelurahaa hyvästä palvelusta. Voit halutessasi muistaa tarjoilijoita ja hotellisi huonesiivoojaa, laukunkantajaa ja ravintolahenkilökuntaa. Yleinen tipin määrä on 5–10 % laskun loppusummasta tai 2–5 € palvelusta.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Puerto de la Cruz, Teneriffa kohdeopas


Kulkuyhteydet

Taksilla liikkuminen on edullista ja koko saarella on kattavat bussiyhteydet. Myös auton vuokraaminen on hyvä vaihtoehto. Muille saarille pääsee sekä laivalla että lentäen.

Bussi
Bussit lähtevät Paseo Hermanos Fernandes Perdigon -kadun varrelta. Puerto de la Cruzista pääsee saaren pääkaupunkiin Santa Cruziin arkisin puolen tunnin välein. Saaren eteläosassa sijaitsevaan Los Cristianokseen on muutamia vuoroja päivässä,
Bussiasemalta voit ostaa Ten+ -bussikortin, jolla teet matkoja edullisemmin kuin kuljettajalta ostettuna.

Taksi
Keskustassa on useita taksiasemia. Taksin saa myös lennosta.

Laiva
Santa Cruzista on Gran Canarian saarelle useita laivavuoroja päivässä. Los Christianoksesta on katamaraaniyhteys La Gomeran saarelle.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään 5 päivää ennen matkaa.

Reina Sofian lentoasema Aeropuerto de Reina Sofia (TFS, Teneriffa eteläinen) 
Matkan pituus n. 100 km
Matkan kesto n. 1 tunti 30 min

Lentoasemalta lomakohteeseen pääset myös taksilla tai bussilla.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Golfbagin, polkupyörän ja lainelaudan kuljetus lentokenttäkuljetuksessa on lisämaksusta, hinta 12,50 €/suunta. Kuljetus erikoismatkatavaralle tulee tilata ennakkoon viimeistään 14 päivää ennen matkaa asiakaspalvelustamme.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Lastenistuimien käyttöä ei edellytetä lentokenttäkuljetuksissa. Halutessasi voit ottaa mukaan oman istuimen. Huomioithan kuitenkin, että alle 2-vuotiaalle ei varata bussikuljetuksessa omaa istumapaikkaa eikä istuimen oikeaoppista kiinnittämistä Isofix-kiinnitysjärjestelmällä tai kolmipistevöillä voida kuljetuksissa taata.


Puerto de la Cruz lasten kanssa

Puerto de la Cuzissa rantapäiviä vietetään laavahiekkaisilla rannoilla ja Lago Martianezin suurten merivesialtaiden äärellä. Monissa hotelleissa on uima-altaat myös perheen pienimmille

Pienten lasten ruokailu
Kaupoissa myydään purkkiruokia ja vaippoja. Lastenrattaita ei ole vuokrattavana.


Nähtävyydet

Yli 200 vuotta vanha Kasvitieteellinen puutarha on La Pazin yläkaupunginosassa. Yläkaupungissa sijaitsevan Abacon herraskartanon puutarhassa on päivittäin kansantanssiesitys. Sitio Litressä kartanon puutarha-alueella on orkideapuisto.

Puerto de la Cruzin läheisyydessä sijaitseviin viehättäviin La Orotavan ja La Lagunan kaupunkeihin pääsee paikallisbussilla. 

Garachicon kaupunki on pohjoisrannikolla 30 km:n päässä. Kaupunki peittyi laavaan 1706 ja rakennettiin sen jälkeen uudelleen. Matkan varrelle jää Icod de los Vinosin kaupunki, jossa on maailman vanhin traakkipuu ja kaunis Pyhän Markuksen kirkko.

Teneriffan saaren päänähtävyys on keskellä saarta sijaitseva Espanjan korkein vuori, Teide-tulivuori, jonka rinteille voi nousta köysiradalla.


Ostokset

Puerto de la Cruzissa on useita ostoskatuja ja liikkeitä. Suosittuja tuliaisia ovat kengät, käsityöt, sikarit ja mausteet. Elektroniikka, kosmetiikka, hajuvedet ja optiikkatuotteet ovat hieman edullisempia kuin Suomessa. 

Suurin osa liikkeistä on avoinna ma–pe klo 10–13 ja 16.30–20, la klo 10–13, jotkut kauppakeskukset ja supermarketit ovat avoinna päivittäin koko päivän. Keskustan ulkopuolella on suuri ja monipuolinen La Villa -ostoskeskus. 

Santa Cruzin kaupungissa on monipuoliset ostosmahdollisuudet esim. Centro Comercial Meridiano- ja El Corte Ingles -tavarataloissa ja La Laguna -ostoskeskuksessa olevissa Al Campossa ja Ikeassa.


Ravintolat ja huvit

Puerto de la Cruzissa ja lähikylissä on paljon paikallisia ja kansainvälisiä ravintoloita, monia pikaruokapaikkoja ja tapasbaareja. Teneriffan herkkuja ovat tuoreet hedelmät ja vihannekset, suolavedessä kypsennetyt ryppyperunat mojo-kastikkeen kera, tuoreet merenherkut, mehevät sisäfileepihvit, eri tavoin valmistettu villikani ja vuohenjuusto. Mannerespanjalaiset ja paikalliset viinit, brandyt ja liköörit ovat maistamisen arvoisia.

Kaupungissa on paljon pubeja ja baareja, joista muutamissa esitetään iltaisin elävää kanarialaista ja eteläamerikkalaista musiikkia. Tanssipaikoissa soi kansainvälinen ja jopa suomalainen musiikki. Nuorisolle on muutama disko ja iltaa voi viettää musiikkibaareissa. Charcon aukion baareissa soi usein iltaisin elävä musiikki. Pelikasino on avoinna yli 18-vuotiaille joka ilta.


Tapahtumat

Teneriffan talvikauden kohokohta on kuuluisat karnevaalit, joita vietetään noin kahden viikon ajan 40 päivää ennen pääsiäistä. Päätapahtumat ja kulkueet järjestetään Santa Cruzissa sekä Puerto de la Cruzissa

Santa Cruzin kuulussa auditoriossa on konsertteja ja tapahtumia ympäri vuoden. 


Uimarannat

Auringonpalvojat suunnistavat jo aamulla Lago Martianezin suurille merivesialtaille. Pääsymaksu aikuisilta n. 4,50 € ja 4–10-vuotiailta n. 2 € oikeuttaa altaiden, pukuhuoneiden ja suihkujen käyttöön koko päivän ajan. Allasalueella on yksi lastenallas. Alueella on lounasbaareja.

Merivesialtaiden itäpuolella on pieni, aallonmurtajan suojaama Playa Martianezin laavahiekkaranta. Kaupungin länsireunassa on suuri laavahiekkaranta Playa Jardin, jolla aurinkotuolien vuokra on n. 3,50 €/pv ja aurinkovarjon 3 €/pv. Rannalla on suihkuja, wc ja ravintoloita. Lainelautailua voi harrastaa omalla laudalla Martianezin rannalla.
Monet tekevät myös rantaretkiä Playa de las Teresitasin vaaleahiekkaiselle rannalle (n. 10 km:n päässä Santa Cruzista) tai saaren aurinkoiseen eteläosaan.

Tietoa kohteesta Costa Adeje, Teneriffa

Autonvuokraus

Voit vuokrata auton lomallesi kätevimmin verkkosivuiltamme. Voit noutaa auton lentoasemalta tai vuokraamon toimipisteestä. Saadaksesi varmasti haluamasi auton tee autonvuokraus hyvissä ajoin ennen matkasi alkua.

Mikäli vuokraat auton vasta perillä oppaamme kautta, ota yhteys oppaaseen muutama päivä ennen haluttua vuokrausajankohtaa.


Harrastukset

Costa Adejen alueella voi mm. pelata tennistä, squashia ja minigolfia, rullaluistella, käydä kuntosalilla ja keilata. Suosittuja vesiurheilulajeja ovat surffaus, sukellus ja snorklaus.
Useilla rannoilla voi kokeilla erilaisia ranta-aktiviteetteja, kuten vesihiihtoa, wakeboardausta, kajakkimelontaa ja donitsi- tai banaaniveneajelua sekä vuokrata vesiskootterin tai polkuveneen. 
Golfata voi lähialueen kentillä. Lähistöllä voi myös ratsastaa.

Golf

Teneriffa on suosittu lomakohde golfaajien parissa ja saaren kentät ovat hyväkuntoisia ja hyvin suunniteltuja. Green feet kannattaa varata hyvissä ajoin.

Meren äärelle rakennettu Golf del Sur -kenttä on isännöinyt useita kansainvälisiä kilpailuja. Autiomaatyyppisellä kentällä hiekan sijasta reunustaa tumma laavahiekka. Donald Steelin suunnittelemalla Amarilla Golf -kentällä pääset lähelle merellistä golftunnelmaa. Molemmat kentät sijaitsevat saaren eteläosassa San Miguelissa.

Banaaniplantaasin paikalle 1998 valmistuneella Golf Costa Adejen kentällä pelataan golfia upeissa merimaisemissa. Pepe Gancedon suunnittelema hallittu kokonaisuus hyödyntää hienosti maaston muodot. Hyvinhoidetut viheriöt, mahtavat maisemat ja meren läheisyys tuovat peliin elämyksiä.

Golf las Americasin kenttä sijaitsee aivan Playa de las Américasin vanhan keskustan läheisyydessä loma-asutuksen keskellä. Monilta väyliltä avautuu upea näkymä merelle. Kentän korkeuserot ovat pienet ja se on melko hyvin tuulilta suojassa, mutta silti haasteellinen. Kierros päättyy kauniiseen ja ylelliseen klubirakennukseen.

Buenavista Golf on maisemiltaan upea kenttä, jolla osa väylistä kiertelee jylhien kallioleikkauksien vierellä. Kenttä sijaitsee saaren länsiosassa.

Patikointi

Adejen ympäristö on suosittua patikointialuetta. Mm. Cañadasin kansallispuistossa Teidellä voi nousta köysiradalla ylös Teiden rinteille 3 555 metrin korkeuteen. Mikäli haluat patikoida huipulle 3 718 metriin, tarvitset erikoisluvan. Voit anoa sen etukäteen osoitteesta www.reservasparquesnacionales.es.

Los Cristianoksen ja Palm Marin välisellä alueella on mukavia kävelyreittejä, joilta avautuu upeat näkymät merelle ja läheisille vuorille. Mascan alue jylhine maisemineen sopii parhaiten hyväkuntoisille patikoijille.

Pyöräily

Keskustan alueella ei ole varsinaisia pyöräteitä. Haastavampia reittejä löytyy lähdettäessä kohti Teiden tulivuorta ja vuoristoisen Teneriffan saaren sisäosia. Pyörävuokraamoita on on useita, myös moottoripyörän vuokraus onnistuu.

Sukellus

Blue Explorers -sukelluskeskus järjestää sukellusretkiä ja -kursseja vasta-alkajille ja kokeneille sukeltajille.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekit ja lääkäri

Costa Adejessa on useita apteekkeja. Saatavana on suunnilleen samoja käsikauppalääkkeitä kuin Suomessa. 

Suomalaisten vakuutusyhtiöiden sopimuslääkäriasema Villar e Ibarra on El Camisón -ostoskeskuksessa. Vvastaanotossa on suomenkielinen tulkki, ja sinne voi mennä ilman ajanvarausta. Lääkäriasema on avoinna 24 t. Lääkäri tulee tarvittaessa hotelliin.
Medico Hospiten Sur -sairaalassa käyvät myös suomalaiset matkavakuutuskortit. 

Liikuntaesteettömyys

Costa Adejessa on korkeuseroja, mutta osa maastosta on myös tasaista. Osa hotelleista on rinteessä ja kauempana keskustasta. Jalkakäytävät ovat kapeita ja niiden reunat ovat korkeita. Jalkakäytävillä voi olla esim. palmuja tai muita esteitä. 

Playa de las Vistasin uimaranta Playa de las Américasissa on esteetön. Puusta rakennetulla kannella ja kulkuväylillä pääsee liikkumaan aina veteen asti. Rannalla on tilavat suihkut ja wc-tilat. 

Esteettömän taksin tilaus tulee tehdä hyvissä ajoin ennen matkaa. Esteettömiä takseja välittää esim. LeRo. Yhtiö myös vuokraa pyörätuoleja ja järjestää liikuntaesteisille matkustajille sopivia retkiä, jotka voit varata oppailtamme. 

Luottokortit

Visa, MasterCard, American Express ja Eurocard käyvät maksuvälineinä useimmissa myymälöissä ja ravintoloissa. Jotkut kauppiaat lisäävät hintaan 6 % luottokorttiveloituksesta aiheutuvien kulujen kattamiseksi. Maksaessasi luottokortilla varaudu todistamaan henkilöllisyytesi maksun suuruudesta riippumatta.
Voit nostaa rahaa Visalla, Visa Electronilla ja MasterCardilla automaateista. Käytä pankkien yhteydessä olevia automaatteja.

Matkalle mukaan

Joulu–helmikuussa tarvitset lämpimiä vaatteita, varsinkin Gomeran ja Teiden retkillä saattaa olla hyvinkin viileät olosuhteet. Ota mukaan myös sateensuoja.
Hotellihuoneissa ei ole lämmitystä ja huoneistojen lattiat voivat olla kylmät. Lämpimät sukat tai sisätossut ja lämmin yöasu ovat tarpeen. Joulun ja uudenvuoden aikaan tarvitset juhlavaatteet, mikäli osallistut esim. juhlaillallisille.

Palveluraha

Espanjassa on tapana antaa palvelurahaa hyvästä palvelusta. Voit halutessasi muistaa tarjoilijoita ja hotellisi huonesiivoojaa, laukunkantajaa ja ravintolahenkilökuntaa. Yleinen tipin määrä on 5–10 % laskun loppusummasta tai 2–5 € palvelusta.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Costa Adeje, Teneriffa kohdeopas


Kulkuyhteydet

Taksilla ja bussilla liikkuminen on kätevää ja edullista. Bussiyhteydet ovat hyvät koko saaren alueella, lähikyliin ja pääkaupunkiin liikennöidään useita vuoroja päivässä. Naapurisaarille on hyvät laivayhteydet.

Bussi
Bussit liikennöivät Los Cristianokseen ja Santa Cruziin päivittäin. Playa de las Américasista ja Los Cristianoksesta on bussiyhteys kerran päivässä Teidelle Las Cañadasin luonnonpuistoon. 

Taksi
Keskustassa on useita taksiasemia. Iltaisin taksin saa parhaiten lennosta. Takseissa on mittarit.

Laiva
La Gomeralle ja La Palmalle on laivayhteys Los Cristianoksen satamasta. 
Gran Canarialle, Agaeteen pääsee laivalla Santa Cruzista.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään 5 päivää ennen matkaa.

Lentokenttä Aeropuerto de Reina Sofia (TFS, Teneriffa eteläinen)
Matkan pituus Costa Adeje n. 20 km
Matkan kesto Costa Adeje 20–30 min

Yhteydet Reina Sofian lentoasemalta
Lentoasemalta lomakohteeseen pääset myös taksilla tai paikallisbussilla.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Golfbagin, polkupyörän ja lainelaudan kuljetus lentokenttäkuljetuksessa on lisämaksusta, hinta 12,50 €/suunta. Kuljetus erikoismatkatavaralle tulee tilata ennakkoon viimeistään 14 päivää ennen matkaa asiakaspalvelustamme.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Lastenistuimien käyttöä ei edellytetä lentokenttäkuljetuksissa. Halutessasi voit ottaa mukaan oman istuimen. Huomioithan kuitenkin, että alle 2-vuotiaalle ei varata bussikuljetuksessa omaa istumapaikkaa eikä istuimen oikeaoppista kiinnittämistä Isofix-kiinnitysjärjestelmällä tai kolmipistevöillä voida kuljetuksissa taata.


Costa Adeje lasten kanssa

Costa Adejen rannat ovat hyvinhoidettuja, ja loivasti syvenevä Playa de Fañaben ranta sopii lasten rantaleikkeihin.

Muuta tekemistä lapsille
Karting Club Tenerife -mikroautoradalle pääsee Playa de las Américasista maksuttomalla bussilla, joka noutaa asiakkaat hotellista. 

Pienten lasten ruokailu
Supermarketeissa myydään lastenruokia ja vaippoja. Lastenrattaita vuokraa mm. Premier Rentals.


Nähtävyydet

Läheisissa Los Cristianoksen ja Los Abrigosin kylissä näet ja koet palasen yhdestä teneriffalaisten aikaisemmin tärkeästä elinkeinosta, kalastuksesta.

Masca, pieni kylä Tenovuoren syrjäisessä kolkassa on kuin oma maailmansa. Vuosisatojen ajan kylään pääsi vain patikkareittiä vuoristomuulilla, mutta nykyisin kylään johtava mutkainen tie on päällystetty. Jo pelkkä ajomatka Mascaan on elämys. Alue sopii hyväkuntoisille patikoijille. 

Espanjan korkeimmalle vuorelle Teide-tulivuorelle pääset mm. retkellämme.


Ostokset

Suosittuja tuliaisostoksia ovat esim. paikalliset viinit ja juustot. Muotivaatteiden valikoimat ovat laajat. Kosmetiikka ja optiikka ovat suhteellisen edullisia. 

Basaareissa voit tinkiä, mutta tavaran laadun suhteen kannattaa olla tarkkana. Kiinteähintaisissa liikkeissä on laadukkaampia tuotteita. Pyydä aina kuitti ostoksistasi.
Costa Adejessa, The Duke Shops -ostoskeskusta vastapäätä ja Los Cristianosissa, Gran Arona -hotellin läheisyydessä järjestetään viikottain markkinat. Markkinoilla myydään mm. käsitöitä, koruja ja nahka-tuotteita.


Ravintolat ja huvit

Costa Adejessa ja sen ympäristössä on lukuisia kokeilemisen arvoisia ravintoloita italialaisista kiinalaisiin ja meksikolaisiin sekä kansainvälisiin pikaruokapaikkoihin. Kanarian omia, edullisia herkkuja löydät lähistön pikkukylistä. Suosituimmat kalaravintolat ovat La Caletan ja Los Cristianosin kylissä. Suosituimpiin ravintoloihin kannattaa tehdä pöytävaraus etukäteen.

Iltaelämä on rauhallista. Iltoja vietetään pubeissa, baareissa ja ravintoloissa. Useissa illanviettopaikoissa voi nauttia elävästä musiikista ja kaupungista löytyy myös karaokebaari. 

Joulupäivänä ja uudenvuodenaattona ravintolat ja tanssipaikat ovat täynnä ja pöytävaraus on suositeltavaa. 


Tapahtumat

Teneriffan kuuluisia karnevaaleja vietetään n. 2 viikon ajan 40 päivää ennen pääsiäistä. Päätapahtumat ovat Santa Cruzissa sekä Puerto de la Cruzissa, mutta myös Los Cristianosissa juhlitaan karnevaaleja muutaman päivän ajan.

Saaren pääkaupungin Santa Cruzin auditoriossa on tapahtumia, mm. sinfoniaorkesterin konsertteja ympäri vuoden.


Uimarannat

Costa Adeje on rakennettu rannan suuntaisesti ja lähes kaikki hotellimme ovat lähellä hyvinhoidettuja rantoja. Lapsille sopiva ranta on loivasti syvenevä, vaalea laavahiekkainen Playa de Fañabe.

Rantapalvelut
Rannoilla vuokrataan aurinkotuoleja ja -varjoja vuokrataan, hinnat alkaen 3 €/kpl, esim. El Duquen rannalla n. 7 €. Rannoilla on myös suihkuja, wc:t ja pukukoppeja.

Matkustusasiakirjat ja maahantulomuodollisuudet

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.