Berliinin joulumarkkinat

Berliini – monipuolisin

Berliinin joulumarkkinat
Sulje

Berliinin joulumarkkinat


Mukillinen höyryävää hehkuviiniä, huumaava leipomusten ja makkaroiden tuoksu sekä pienet kauniisti koristellut kojut houkuttelevat Berliinin joulumarkkinoille. Berliini ei suotta saa titteliä joulumarkkinoiden monipuolisimpana matkakohteena, sillä siellä on jopa 60 niin perinteistä kuin nuorekastakin joulutoria. Oli juttusi pop-up-taide tai käsintehdyt joulukoristeet, ne kaikki löytyvät Berliinistä. Lue lisää Visit Berlin sivuilta.

Budapestin joulumarkkinat

Budapest – joulun klassikko

Budapestin joulumarkkinat
Sulje

Budapestin joulumarkkinat


Budapest hurmaa perinteisillä joulumarkkinoilla, jotka kuuluvat Euroopan parhaimpiin. Suuntaa askeleet kohti Vörösmarty-aukiota, josta löytyy kaikkea käsintehdyistä esineistä herkullisiin ruokiin ja lämmittäviin juomiin.


Edinburgh

Edinburgh – maaginen

Edinburgh
Sulje

Edinburghin joulumarkkinat

 

Edinburghin viehättävä, linnamaisia rakennuksia täynnä oleva keskusta sopii joulutunnelmointiin täydellisesti. Lukuisat joulutorin myyntikojut paikallisine ja alueellisine herkkuineen, viskinhöyryineen ja skottituotteineen ihastuttavat kävijöitä.


Krakovan joulumarkkinat

Krakova – perinteinen

Krakovan joulumarkkinat
Sulje

Krakovan joulumarkkinat


Vanhankaupungin keskiaikaisella aukiolla järjestetään Krakovan suurimmat joulumarkkinat. Joulumarkkinoilla myydään paljon paikallisia tuotteita, kuten joulukoristeita. Maista myös Krakovan erikoisuutta, kuumaa olutta.


Oletuskuva (Default picture)

Kööpenhamina – sisustusintoilijoille

Oletuskuva (Default picture)
Sulje

Kööpenhaminan joulumarkkinat


Kööpenhaminassa pääset kokemaan joulun tunnelmaa Euroopan vanhimmassa huvipuistossa Tivolissa, joka koristellaan joulun alla tuhansin valoin ihastuttamaan kaiken ikäisiä. Lisäksi inspiraatiota lahjaideoihin saat Kööpenhaminan joulutoreilta, josta löydät muun muassa tanskalaisten designerien valmistamia sisustusesineitä. Lue lisää joulumarkkinoiden omilta sivuilta.
Kongens Nytorv
Højbro Plads

Lontoo

Lontoo – lapsiperheiden talvimaailma

Lontoo
Sulje

Lontoon joulumarkkinat


Lasten jouluparatiisi löytyy ehdottomasti Lontoosta, jossa talvinen tekeminen ei lopu kesken. Lontoon talvimaailma, Hyde Parkin Winter Wonderland, Harry Potter -studioiden luminen taikakoulu Hogwarts in the Snow sekä Enchanted Woodland -taikametsä kiehtovat niin isompaa kuin pienempääkin matkailijaa. Lue lisää Visit London sivuilta.


Madrid joulumarkkinat

Madrid – perinteinen

Madrid joulumarkkinat
Sulje

Madridin joulumarkkinat


Madridin perinteiset joulumarkkinat valtaavat kaupungin pääaukion La Plaza Mayorin vuosittain. Yli sata kojua myy espanjalaiseen jouluun kuuluvia seimiasetelmien hahmoja, joulukoristeita ja lasten leluja. Pyhäpäivinä paikalla avaavat myyntipaikkansa myös paikalliset designerit ja käsityöläiset.


M�nchen joulumarkkinat

München – yksi Euroopan vanhimmista

M�nchen joulumarkkinat
Sulje

Münchenin joulumarkkinat


Münchenin vanhimmat ja tunnetuimmat joulumarkkinat järjestetään kaupungin sydämessä Marienplatz-aukiolla ja sen ympäristössä. Joulumarkkinoiden ajaksi Marienplatzille nousee yli 150 kojua, joissa myydään kävijöille paikallisia herkkuja, käsitöitä, joulukoristeita sekä joulumarkkinoiden suosikkijuomaa, lämmintä hehkuviiniä. Lisäksi joulumarkkinoilla on käsityö- ja askartelupajoja lapsille sekä joululauluesityksiä. 

Lue lisää Münchenin joulumarkkinoista 

New York

New York – jouluun hurahtaneille

New York
Sulje

New Yorkin joulumarkkinat


New York on joulua rakastavan paratiisi. Jouluisia kohokohtia ovat Macy's tavaratalon koristeellinen jouluikkuna, Keskuspuiston luistelurata, Bryant Parkin tunnelmalliset joulumarkkinat sekä Rockefeller Centerin kuusi, joka on yksi maailman suurimmista joulukuusista. Lue lisää joulumarkkinoiden sivuilta.

Pariisi

Pariisi – herkuttelijoille

Pariisi
Sulje

Pariisin joulumarkkinat


Herkkusuiden ja hyvän ruoan ystävien kannattaa joulun alla suunnata kulinarismin kehtoon Pariisiin. Siellä joulutorit täyttyvät ihanilla herkuilla, kuten tryffeleillä ja suklailla. Myös tavaratalojen joulutunnelma on vertaansa vailla ja joulushoppailu Pariisissa onkin kokemisen arvoinen elämys. Lue lisää Pariisin joulumarkkinoista.


Prahan joulumarkkinat

Praha – satumainen

Prahan joulumarkkinat
Sulje

Prahan joulumarkkinat


Prahan vanhankaupungin keskusta tarjoaa lumoavat puitteet joulumarkkinoille. Aukion keskelle pystytetään joulukuusi, joka on Euroopan suurimpia ja sitä kiertää monta suloista puukojua. Prahassa kannattaa maistaa perinteisiä niin makeita kuin suolaisiakin tshekkiruokia, jotka taatusti vievät kielen mennessään. Lue lisää Visit Czech Republic sivuilta.


Riian joulumarkkinat

Riika – joulun taikaa lähellä

Riian joulumarkkinat
Sulje

Riian joulumarkkinat


Joulun tunnelmaa ei tarvitse lähteä etsimään kaukaa, vaan jouluun voit ottaa varaslähdön tunnelmallisella joulutorilla Riian vanhassakaupungissa. Siellä perinteisten jouluherkkujen lisäksi myynnissä on mm. meripihkakoruja ja latvialaisesta puusta tehtyjä koriste-esineitä. Lue lisää Riian joulumarkkinoista.


YTukholma joulumarkkinat

Tukholma – lämminhenkinen

YTukholma joulumarkkinat
Sulje

Tukholman joulumarkkinat


Tukholman joulumarkkinoilla on pitkät perinteet. Täällä pääset lämminhenkiseen joulun tunnelmaan jo marraskuun lopulla. Vierailusi kohteeksi voit valita mieltymyksiesi mukaan parhaiten seurueellesi sopivat joulumarkkinat. Nautitpa sitten perinteisestä tai nykyaikaisesta joulusta, löytyy Tukholmasta varmasti jokaiselle jotain.  Lue lisää joulumarkkinoista niiden omilta sivuiltaan.
Vanhanajan joulumarkkinat Skansen - yksi suosituimmista
Stortorgetin joulumarkkinat - Ruotsin vanhimmat joulumarkkinat
Kuninkaallisten hevostallien joulumarkkinat - kuninkaallinen miljöö
Katso kaikki Tukholman joulumarkkinat

Varsovan joulumarkkinat

Varsova – käsintehtyjä lahjoja

Varsovan joulumarkkinat
Sulje

Varsovan joulumarkkinat


Varsovan suuret joulumarkkinat järjestetään Linnanaukiolla Kuninkaanlinnan edessä. Toisen joulutorin löydät Varsovan kulttuuripalatsin edustalta.
Joulumarkkinoilla on tarjolla käsintehtyjä puukoristeita, lämpimiä villapuseroita ja myssyjä, perinteistä elävää musiikkia, tanssia, luistinratoja, valtava valaistu joulukuusi sekä paljon herkullista ruokaa.

Vilna

Vilna – sympaattinen

Vilna
Sulje

Vilnan joulumarkkinat


Viehättävät ja sympaattiset joulumarkkinat löydät Vilnasta Cathedral Squarelta sekä Town Hall Squarelta. Samalla, kun napostelet karamellisoituja pähkinöitä, voit ihailla jouluvalojen tuiketta ja sitä, kuinka kauniiksi vilnalaiset osaavat kaupunkinsa pukea.