Tietoa kohteesta

Harrastukset

Voit harrastaa mm. snorklausta, sukellusta ja tehdä kanoottisafareita. Suomalainen Raya Divers -sukelluskeskus järjestää sukelluskursseja ja -retkiä aloittelijoille ja kokeneille sukeltajille. Ympäröivä luonto tarjoaa hyvät mahdollisuudet kalliokiipeilyyn. Noin 40 min. ajomatkan päässä Ao Nangista on 18-reikäinen Pakasai Golfin kenttä.

Golf

Pakasai Country Club, 18-reikäinen kenttä on n. 45 minuutin ajomatkan päässä Ao Nangin hotelleista. Lisätietoja: www.pakasaicountryclub.com
Sofitel Phokeetra Golf & Spa, hyväkuntoinen 9-reikäinen kenttä sijaitsee 15 min. ajomatkan päässä Ao Nangista.

Varaukset kentille Golf Addictsin kautta, jossa on suomenkielinen palvelu. www.krabigolfaddicts.com

Kalliokiipeily

Krabissa on erinomaiset mahdollisuudet kalliokiipeilyyn. Railay on Thaimaan suosituin ja tunnetuin kalliokiipeilypaikka. Siellä on useita kalliokiipeilyyn erikoistuneita keskuksia, jotka tarjoavat eritasoisia kursseja ja räätälöityjä retkiä. Pääset Ao Nangista Railaylle kätevästi pitkähäntäveneellä.

Melonta

Krabi on yksi maailman suosituimmista melontapaikoista ja tarjoaa upeat puitteet melonnan harrastamiselle.

Sukellus ja snorklaus

Krabi soveltuu erinomaisesti sukeltamiseen ja snorklaukseen. Ao Nangin lähistöllä on muutamia snorklauskohteita, joihin pääsee helposti pitkähäntäveneillä. Mm. Podan, Chickenin ja Hongin saarten rannat tarjoavat upeat puitteet snorklaajille. Hieman kauempana sijaitsevilla kuuluisilla Phi Phi -saarilla on useita eri sukelluskohteita, joihin tehdään päiväretkiä suuremmilla sukellustukialuksilla.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki

Ao Nangissa ja Krabin kaupungissa on useita apteekkeja. Minimarketeista ja ruokakaupoista saa yleisimpiä lääkkeitä ja hyttyskarkotteita.

Juomavesi

Vesijohtovesi ei ole juomakelpoista. Voit ostaa pullotettua vettä hotellista ja elintarvikeliikkeistä. Useimpien hotellien huoneissa on juomavettä termoskannussa tai pullossa.

Lapset kohteessa

Krabi sopii hyvin lapsiperheille.

Liikuntaesteiset

Jalkakäytävien reunat ovat korkeita ja tiet ovat paikoitellen huonossa kunnossa. 
Retkille osallistuminen on vaikeaa pyörätuolissa liikkuvalle. Retkillä liikutaan busseilla tai minibusseilla, joihin pääseminen on hankalaa. Retkillä liikutaan myös vaikeakulkuisissa maastoissa ja kävelyä on paljon. Meriretket tehdään veneillä, joihin ei pääse pyörätuolilla. Invatakseja ei ole.

Luottokortit ja valuutanvaihto

Visa, Visa Electron, MasterCard, American Express ja Diners käyvät maksuvälineenä suurimmissa liikkeissä, hotelleissa ja ravintoloissa. Voit nostaa korteilla rahaa automaateista ja valuutanvaihtopisteistä.

Rahaa vaihdetaan pankeissa, valuutanvaihtopisteissä ja useimmissa hotelleissa. Hotellien vaihtokurssi on alhaisempi kuin pankeissa ja valuutanvaihtopisteissä. Ao Nangissa valuutanvaihtopisteet ovat avoinna päivittäin n. klo 9–21 ja Krabin kaupungissa klo 15.30:een. Pankit ovat avoinna ma–pe klo 8.30–16.30.

Lääkäri

Somboon Medical Clinic Ao Nangissa on avoinna päivittäin. Lääkäri tekee tarvittaessa hotellikäyntejä. Lääkärikeskus hyväksyy Eurooppalaisen matkavakuutuksen. Mikäli matkavakuutuksesi on muussa vakuutusyhtiössä, maksetaan lääkärikulut käteisellä. Säästä kuitit vakuutusyhtiösi korvaushakemusta varten. Lääkäri tulee tarvittaessa hotelliin.

Krabin kaupungissa on kaupunginsairaala. Lääkärinpalkkio maksetaan käteisellä. Vakavammat tapaukset hoidetaan Phuket International Hospitalissa, jolla on suoraveloitussopimukset tunnetuimpien vakuutusyhtiöiden kanssa.

Matkalle mukaan

Thaimaan ilmastoon sopii kevyt vaatetus, luonnonmateriaalit kuten puuvilla ovat parhaita. Busseissa on yleensä tehokas ilmastointi, joten bussimatkoja varten kannattaa ottaa mukaan pitkähihaista vaatetta.
Jos olet valinnut majoituksen neljän tai viiden tähden hotellista, huomioi, että näiden hotellien ravintoloissa toivotaan siistiä pukeutumista.

Thaimaassa tarvitaan korkeakertoimisia aurinkovoiteita ja hyttyskarkotetta, joita voit ostaa myös lomakohteesta.

Palveluraha

Sopiva palveluraha on yleensä 20–50 THB. Voit halutessasi muistaa esim. laukunkantajaa, paikallisopasta sekä retkibussinkuljettajaa. Huonesiivoojalle voi jättää loman lopussa 100–150 THB/vk/huone. Taksit eivät odota saavansa palvelurahaa. Ravintoloissa sopiva palveluraha on 5–10 % laskun loppusummasta.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Krabi kohdeopas


Kulkuyhteydet

Sivuvaunulliset mopotaksit ja tuktuk-taksit ajavat Ao Nangin alueella. Paikalliset lavabussit liikennöivät Krabin kaupungista Ao Nangiin. Hotellien ja paikallisten matkatoimistojen kautta voi vuokrata ilmastoituja takseja kuljettajineen.
Lähirannoille ja -saarille pääsee kätevästi pitkähäntäveneellä. Ao Nangista pääsee Phuketiin, Koh Lantan ja Phi Phin saarille laivoilla päivittäin
Krabin kaupungista on hyvät bussiyhteydet Phuketiin ja Bangkokiin.
Bangkokiin ja Singaporeen on lentoja päivittäin.


Lentokenttäkuljetukset

Aurinkomatka-matkapaketin hintaan kuuluu edestakaiset lentokenttäkuljetukset.

Matka Ao Nangin hotelleihin on n. 30 km. Bussikuljetus kestää n. 45 min. 
Aurinkomatkojen matkaan sisältyvät lentokenttäkuljetukset paitsi vain lennot ostaneille. Taksimatka lentoasemalta Ao Nangiin maksaa n. 600 THB.


Nähtävyydet

Tiikeriluolatemppeli on Thaimaan buddhalaisille merkittävä pyhiinvaellus- ja meditointikeskus. Näköalapaikalle johtaa 1 237 porrasta.
Khao Phanom Benchan kansallispuistossa on mm. Huey Thon vesiputous. Kansallispuistossa on Krabin korkein kohta, 1 350 m.
Khao Phra-Bang Khram villieläinten suojelualue ja Emerald-allas. Kuuluisa Emerald-allas sijaitsee viidakon siimeksessä. Nimensä allas on saanut ainutlaatuisen kauniista väristään. Luonnon muovaamassa uima-altaassa voi käydä virkistäytymässä retkeilyn lomassa.
Klong Thomin kansallispuistossa on luonnon muovaamia lämminvetisiä altaita (n. 40 C) viidakon keskellä, joihin tulee vesi syvältä maan uumenista kuumista lähteistä.
Hat Noppharat Thara, yksi Etelä-Thaimaan lukuisista kansallispuistoista, sijaitsee noin 1 km:n päässä Ao Nangista. Alueella on pitkä hiekkaranta ja joitakin paikallisia ravintoloita. Laskuveden aikana voit kävellä läheisille kalliosaarille. Ranta on paikallisten suosima piknikpaikka.
Susan Hoi, Simpukkahautausmaa on 7 km:n päässä Ao Nangista. Pienellä alueella on 75 miljoonaa vuotta vanhoja simpukkafossiileja.


Ostokset

Ao Nangissa on paikallisia katukauppoja, vaate- ja räätälinliikkeitä sekä käsityöliikkeitä. Krabin kaupungissa ja Phuketissa on laajemmat ostosmahdollisuudet.
Krabin lentoasemalle johtavan tien varrella, noin 25 km:n päässä Ao Nangista, ovat Tesco Lotus-, Big C- ostoskeskukset sekä Outlet Village, jossa myydään merkkivaatteita edulliseen hintaan.
 
Suosittuja ostoksia ovat mm. mittatilaus- ja valmisvaatteet, käsityöt, silmä- ja aurinkolasit sekä snorklausvarusteet.
Liikkeet ovat avoinna päivittäin n. klo 10–22.


Ravintolat ja huvit

Ao Nangissa on paljon paikallisia ravintoloita ja katukeittiöitä sekä kansainvälisiä ravintoloita. Hintataso on edullinen.
Iltaisin baarit ovat suosittuja kohtaamispaikkoja, joista suosituin on Centre Point -baarikeskittymä Ao Nangin rantakadulla.

Ravintoloita ja illanviettopaikkoja

Ravintoloita
Aning, rantakadulla. Thai- ja kansainvälistä ruokaa, monipuolinen ruokalista.
Boat Noodle, Tohtori Somboonin vastaanottoa vastapäätä oleva vaatimaton bambumainen lounasravintola. Hyvää ja erittäin edullista thai-ruokaa laajasta valikoimasta.
Carnivore, laadukas ja tasokas pihviravintola sivukadun varrella.
Cleopatra, Egyptiläinen ravintola.
Diver's Inn, hyvä salaattibuffet, länsimaalaista ja thaimaalaista ruokaa. Maukkaita pihvejä ja leikkeitä
Echo, tasokas ravintola, jossa on monipuolinen ruokalista ja viihtyisät tilat katutason yläpuolella.
Eden Herkullisia annoksia viehättävässä ravintolassa. Laadukasta thai-ruokaa sekä länsimaisia herkkuja. Sijaitsee Peace Laguna -hotelliin johtavan tien risteyksessä.
Grazy Gringós, viihtyisä meksikolainen ravintola Aonangin rantakadun päässä. Iltaisin elävää
musiikkia.
Katukeittiöt, thai-ruokaa aidoimmillaan.
Lucky Yim, McDonalds'ia viistosti vastapäätä. Edullista, perinteistä ja herkullista thairuokaa.
Massaman, lähellä lääkäri Somboonin vastaanottoa sijaitseva edullinen ja paikallisten suosima
ravintola. Erikoisuutena Massaman curry kanalla tai naudanlihalla.
Sawasdee Lounasaikaan tarjolla thaimaalaista ja kansainvälistä ruokaa. Illalla voi valita noutopöydän laajasta valikoimasta lihat ja vihannekset, jotka grillataan itse pöydän ääressä.
Seafood Center, viehättävällä paikalla meren äärellä, kävelykujalla rantakadun päässä. Useita
ravintoloita, joissa on thairuokaa. tuoreita merenherkkuja ja kansainvälistä ruokaa.
Seahorse, pieni ja kodikas ravintola Noppharat Tharan rannan päässä. Thairuokaa, myös
lihapullia. Suomenkielinen ruokalista.
Sushi Hut, Krabi Resortin sisäänkäyntiä vastapäätä sijaitseva hyvätasoinen ravintola. Tarjolla on japanilaisia herkkuja kuten laaja valikoima erilaisia susheja ja sashimia, merenherkkuja ja thaimaalaisia ruokia.
The Last Fisherman, Ao Nangin rannan eteläpäässä sijaitseva rento paikallinen ravintola. Lounasaikaan voit valita listalta mm. thaimaalaisia herkkuja, joka ilta klo 18.00 alkaen Barbeque-illallinen.
Wangsai Seafood, paikallisten suosima kalaravintola Nopphara Thara -rannan eteläpäässä.

Kansainvälisiä ravintolaketjuja
Mc Donald´s, Burger King, Subway ja Starbucks

Ravintoloita Krabin kaupungissa
Café Europa
, keskustassa sijaitseva ravintola, jossa on skandinaavista ruokaa ja herkullisia voileipiä. Suomenkielinen ruokalista.

Illanviettopaikkoja
Boogie Bar
Walking streetillä, Ao Nangin rantakadun eteläpäässä, elävää musiikkia thai-tyyliin.
Center Point sijaitsee Burger Kingin takana rantakadulla. Meno jatkuu riehakkaana myöhään yöhön. Alueella on useita illanviettopaikkoja. Suosituin kokoontumispaikka!
Coconut Bar & Soi Mr Long The President -hotellia vastapäätä Coconut-baarissa soi elävä musiikki joka ilta. Viereisellä kadulla on leppoisia "bambubaareja".
Echo Echo-ravintolan alakertaan katutasoon avattu tyylikäs baari, jossa soitetaan elävää musiikkia.
Hippie's Bar Noppharat Thara -rannan puolessa välissä, nimensä mukainen baari. Rento ja letkeä tunnelma.
Luna Beach Bar Noppharat Thara -rannan alkupäässä. Koostuu useasta eri baarista. Ne ovat yleensä auki aamuvarhaiseen.
The Irish Rover & O'Mallys, irlantilaisia pubeja Ao Nangin keskustan alueella.


Uimarannat

Krabissa riittää upeita rantoja. Pitkähäntäveneellä pääset kätevästi myös Railayn ja Phra Nangin rannoille. Krabin edustalla on lukuisia saaria, esimerkiksi Poda ja Chicken. Niiden poukamissa on pieniä, kauniita rantoja. Rannoilla ei ole aurinkotuoleja eikä -varjoja.
Vuoroveden vaihtelut ovat suuria.


10 vrk sääennuste

  • 36° Tänään
  • 36° Huomenna
  • 34° ti 31.03.
  • 33° ke 01.04.
  • 35° to 02.04.
  • 33° pe 03.04.
  • 31° la 04.04.
  • 32° su 05.04.
  • 33° ma 06.04.
  • 33° ti 07.04.

Asukasluvut ja etäisyydet

Ao Nang n. 9 300 as.
Krabin kaupunki n. 35 000 as.
Ao Nang–Krabin kaupunki 20 km
Ao Nang–Koh Lanta n. 130 km
Ao Nang–Phuket City 180 km
Krabi–Bangkok n. 814 km

Aurinkomatkat kohteessa

Tapaat oppaamme lentoasemalla, kohteessa sekä Aurinkomatkojen opastetuilla retkillä.
Tavoitat oppaamme myös puhelimitse sekä Aurinkolinja-palvelun kautta.

Matkustusasiakirjat ja maahantulomuodollisuudet

Tiedot ja asiakirjat löytyvät maan sivuilta faktojen alta.