Tietoa kohteesta

Vietnamin hintataso

Hintataso Vietnamissa on edullinen. Ruokailu paikallisissa ravintoloissa sekä ostosten teko on edullista. Huom. Palvelukulttuuri on vielä Vietnamissa nuorta, joten asiakaspalvelu voi kangerrella.


Hyvä tietää ennen matkaa

Jännite

Jännite on 220 V.
Pistorasiat ovat joissakin hotelleissamme erilaiset kuin Suomessa, joten tarvitset välikappaleen adapter. Useimmista hotelleista sen saa lainaksi, tai voit ostaa sen kaupasta.

Matkavaluutta

Vietnamin valuutta on dong (VND). Matkavaluutaksi voi ottaa euroja ja US-dollareita. Vietnamiin saa viedä dongeja. Luottokorteilla ja Visa Electronilla voi nostaa dongeja automaateista. 


Matkustusasiakirjat

Suomen kansalainen tarvitsee Vietnamiin passin, jonka tulee olla voimassa vähintään 6 kuukautta maahantulopäivästä.

Suomen kansalainen voi oleskella turistina Vietnamissa ilman viisumia 14 vuorokautta edellyttäen, että hän ei poistu maasta oleskelunsa aikana. Tarvitset viisumin, mikäli lomasi kesto on vähintään 15 vuorokautta tai käyt Vietnamissa oleskelusi aikana maan rajojen ulkopuolella. 

Huom. Saigoniin saapuessasi varaudu esittämään paluulippusi (tulostettu Finnairin e-lippu), sitä voidaan kysyä passintarkastuksessa Saigonissa.

Visumservice palvelee Aurinkomatkojen asiakkaita kaikissa viisumiasioissa ma–pe klo 8–16.30.

Visumservicen yhteystiedot:
Kalevankatu 20
00100 HELSINKI
p. 09 348 9621
info@visumservice.fi

Postiosoite:
Visumservice
PL 201
00121 HELSINKI

Visumservicen palveluhinnasto

Hae Vietnamin viisumia Visumservicen kautta »

Voit hankkia viisumin myös itse Vietnamin suurlähetystöstä: 
Osoite: Kulosaarantie 12,
00570 Helsinki
p. (09) 622 9900
sähköposti: vietnamfinland@gmail.com

Important information for non-Finnish citizens

If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please note that you may also need a transit visa.


Pyhäpäivät

Vietamilainen uusivuosi Tet
Vietnamilaista uuttavuotta juhlitaan yleensä noin 5 päivän ajan. Juhlinta hiljentää etenkin kaupunkien ja kylien markkina-alueita ja kauppoja, mutta peruspalvelut kuitenkin toimivat. Hotellien ravintolat ovat avoinna normaalisti, samoin ulkomaalaisten omistamat ravintolat kaupungilla. Osa paikallisista ravintoloista on suljettu. Muutamat matkamuistoliikkeet, katukojut ja minimarketit ovat avoinna myös juhlan aikaan. Valuutanvaihto onnistuu hotelleissa. Taksit liikennöivät myös pyhinä. Maan sisäisessä liikenteessä lennot ja junat ovat täysiä ennen ja jälkeen Tetin. Juhla aiheuttaa muutoksia myös retkiohjelmaan.

Pyhäpäiviä
1.1. uusivuosi
3.2. kommunistisen puolueen perustamispäivä
Tet, vietnamilainen uusivuosi 25.1.2020


Terveys ja turvallisuus

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos 
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Matkailijan terveysoppaaseen pääset tästä.

Ulkoministeriö
Lomamaasi matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydät Matkustaminen-otsikon alta. Sivuilla on myös lomakohdettasi lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.

Aikaero

Kello on 5 tuntia enemmän kuin Suomessa.

Asukasluku

n. 97 miljoonaa

Kieli

vietnam

Pinta-ala

n. 329 600 km²

Pääkaupunki

Hanoi, n. 7,9 milj. asukasta

Uskonto

buddhalaisuus

Valtiomuoto

sosialistinen tasavalta

Valuutta

Vietnamin dong (VND)