Lentokenttäkuljetukset

Saigon–Phu Quoc -yhdistelmämatkalla lentokenttäkuljetukset sisältyvät matkan hintaan.

Siirtyminen Saigonista Phu Quociin

Saigon 4 yötä – Phu Quoc 8 yötä – Saigon 2 yötä

Saigonista lennetään Phu Quociin paikallisella lentoyhtiöllä economy-luokassa. Lento kestää n. 1 t ja sisältyy matkan hintaan.
Vietnamin sisäisillä lennoilla on voimassa matkatavararajoitus 1 x enintään 20 kg matkatavara/hlö.
Saat Saigon–Phu Quoc -välilentoja koskevat tiedot paikan päällä oppaaltamme.

Kuljetus Phu Quocin lentoasemalta hotelleihin sijainnista riippuen 5–30 km, kesto n. 15–45 min. 

Tietoa kohteesta Saigon

Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Apteekit ovat avoinna päivittäin.

Tarvitessasi lääkäriä ota yhteys hotellin vastaanottoon tai oppaaseemme. Lääkärinpalkkio maksetaan käteisellä tai luottokortilla. Säilytä kuitit vakuutuskorvausanomusta varten.

Liikuntaesteiset

Liikenne on vilkasta ja kadut ja jalkakäytävät ovat erittäin ruuhkaisia. Jalkakäytävien reunat ovat korkeita ja katujen ylittäminen voi olla hankalaa. Saigon ei sovellu hyvin liikuntaesteisille.

Luottokortit ja valuutanvaihto

Visa, Visa Electron, MasterCard, American Express ja Diners käyvät hotelleissa ja joissakin myymälöissä sekä tasokkaimmissa ravintoloissa. Luottokorteilla voi nostaa rahaa automaateista ja pankeista, Visa Electronilla automaateista. Valuuttaa voi vaihtaa hotelleissa, valuutanvaihtopisteissä ja pankeissa. 

Matkalle mukaan

Ilmasto on lämmin ja kostea. Ota mukaan mukavat jalkineet ja kesävaatteita. Parhaita materiaaleja ovat puuvilla ja muut luonnonkuidut. Ilmastoiduissa sisätiloissa on viileää, samoin joulu-tammikuun iltoina, joten varaa mukaan myös lämmintä päällepantavaa. Ota mukaan myös hyttyskarkotetta ja aurinkovoidetta, jossa on korkea suojakerroin. Sadekuurot ovat mahdollisia etenkin Vietnamin keski- ja pohjoisosissa.

Palveluraha

Maassa on tapana antaa palvelurahaa hyvästä palvelusta. Voit halutessasi muistaa tarjoilijoita ja hotellisi huonesiivoojaa, laukunkantajaa ja ravintolan henkilökuntaa, paikallisia oppaita ja retkibussien kuljettajia. Sopiva summa on n. 20 000 VND. Ravintoloissa on tapana pyöristää laskun loppusummaa hieman ylöspäin.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Saigon kohdeopas


Kulkuyhteydet

Taksilla liikkuminen on Saigonissa kätevää ja edullista. Paikallisbusseilla, junalla ja lentäen pääset muualle Vietnamiin.

Taksin
Saat taksin hotellin edustalta tai lennosta. Takseissa on mittarit.

Cyclot
Polkupyöräriksalla kulkiessasi sovi hinta kuljettajan kanssa etukäteen. Cyclot eivät saa ajaa keskustassa vilkkaan liikenteen vuoksi.

Lennot
Lentoja on päivittäin mm. Phu Quociin, Danangiin, Nha Trangiin ja Hanoihin. 


Lentokenttäkuljetukset

Yhdistelmämatkoilla lentokenttäkuljetukset sisältyvät hintaan.

Lentokenttä Saigon
Matkan pituus n. 8 km Saigonin hotelleihin.
Matkan kesto liikenteestä riippuen 30–50 min


Nähtävyydet

Temppeleitä
Giac Lam -pagodi
on kaupungin vanhin buddhalainen temppeli vuodelta 1744. Temppelin yhteydessä on munkkiluostari.
Jadekeisarin pagodi, kiinalaisten rakennuttama taolais-buddhalainen pagodi on kaupungin värikkäin. 
Thien Hau -kiinalaistemppeli, merenkulkijoiden ja kauppiaiden suojelijalle rakennettu viehättävä temppeli sijaitsee kiinalaisessa kaupunginosassa.
Vinh Nghiemissä, japanilais-vietnamilaisessa pagodissa on 8-kerroksinen torni buddhapatsaineen.
Mariamman-hindutemppeli on edelleen käytössä.
Notre Dame -katedraali, katolinen kirkko valmistui 1883. Sen tornit ovat 40 metriä korkeita. 
Saigonin keskusmoskeija on Intian muslimien 1935 rakennuttama. 

Museoita
Jälleenyhdistymisen palatsi
toimi 1966–1975 Etelä-Vietnamin presidentin virka-asuntona.
Sotarikosmuseo perehdyttää Vietnamin sodan vaiheisiin. Esillä mm. kuuluisat tiikerihäkit.
Historiallinen museo on kaunis rakennus, jossa esitellään historiaa pronssikaudelta 1800-luvulle. Alueella on myös vesinukketeatteri.
Ho Chi Minh City -museo on uusklassista tyylisuuntaa edustavan entisen palatsin tiloissa. Museossa esitellään antikolonialistien ja kommunistien vallankumoustoimintaa valokuvin, esinein ja dokumentein.
Ho Chi Minhin museo kertoo Pohjois-Vietnamin ensimmäisen presidentin elämästä ja toiminnasta yhdistyneen Vietnamin hyväksi.
Taidemuseossa on esillä vanhempaa sekä poliittista taidetta ja vaihtuvia näyttelyjä. Siirtomaavallanaikaista rakennusta ympäröi kaunis puutarha.
Kaupungintalo vuodelta 1908 on kaupungin tunnuskuva. Talossa kokoontuu nykyisin kansalliskomitea.


Ostokset

Ostospaikkojen kirjo ulottuu markkinakojuista elektroniikkamarkkinoihin ja ostoskeskuksiin. Suosittuja tuliaisia ovat silmälasit ja muut optiset tuotteet, käsityötuotteet, mm. taidokkaat lakkatyöt sekä Vietnamin silkki. Vaatteet ja kankaat ovat erityisen edullisia. Pikkuliikkeissä tinkinminen kuuluu asiaan. Liikkeet ovat avoinna n. klo 8–21.30, useimmat myös sunnuntaisin. Markkina-alueet ovat avoinna n. klo 6–18.

Ben Thanh Market on vilkas ostosalue Le Loi- ja Le Lai -katujen välillä olevan liikenneympyrän pohjoispuolella. Halli on avoinna päivittäin, iltasin edustalla on markkinat. Kiinalaisen kaupunginosan vilkkaalla ja edullisella ostosalueella on yli 3 000 kauppiasta ja paljon tukkukauppoja.

Tavarataloja ja ostoskeskuksia on mm. Le Duan-, Dong Khoi- ja Le Loi -kadulla.  Dong Khoi -kadulla on paljon käsityö-, keramiikka-, taide- ja koruliikkeitä sekä silkkikauppoja ja räätäleitä.


Ravintolat ja huvit

Vietnamilainen keittiö on saanut vaikutteita kiinalaisesta, thaimaalaisesta ja ranskalaisesta keittiöstä, ja se on omaleimainen, arvostettu osa Kaukoidän ruokakulttuuria. Saigonissa on valittavana ranskalaisia, thaimaalaisia, korealaisia, kiinalaisia, japanilaisia, intialaisia ja italialaisia ravintoloita. Pienet paikalliset ruokapaikat ovat edullisia. Hotellien ravintolat ovat hyviä, eivätkä ne eroa hintatasoltaan tasokkaimmista paikallisista ravintoloista.

Saigon tarjoaa iltaviihdettä perinteistä elävää musiikkia esittävistä baareista diskoihin ja karaokebaareihin. Risteilyt Saigonjoella ovat myös suosittua iltaohjelmaa.
Hotellien ylimpien kerrosten baareista näkee Saigonin kaupungin ja joen koko komeudessaan. 

Vietnamilaisen uudenvuoden aikaan (25.1.2020) jotkut paikalliset ravintolat ovat kiinni muutamia päiviä.


Uimarannat

Saigonia lähinnä olevat uimarannat ovat paikallisten suosimassa Vung Taussa. Kantosiipialuksella matka kestää n. 1 t 15 min. Maanteitse matkaa on 120 km.

Tietoa kohteesta Phu Quoc

Harrastukset

Phu Quocin saarella voit kävellä pitkillä hiekkarannoilla ja snorklailla lämpimissä vesissä. Muutamilla rannoilla vuokrataan kajakkeja ja sup-lautoja, Long Beachin ranta-alueella voit myös joogata. Joissakin hotelleissa on tenniskenttä ja kuntosali. 

Golfata voit pohjoisosassa saarta sijaitsevalla 27-reikäisellä Vinpearl Golf -kentällä. 

Sukellus ja snorklaus

Phu Quocin saaren kirkkaimmat vedet ja parhaimmat snorklauspaikat sijaitsevat eteläisen saariryhmän pikkusaarten edustalla. 


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Apteekkeja on Duong Dongin keskustassa ja päätien, Tran Hung Daon varrella.
Saat yhteyden lääkäriin hotellin kautta. Lääkärinpalkkio maksetaan käteisellä, säilytä kuitit vakuutuskorvausanomusta varten.

Luottokortit ja valuutanvaihto

Visa ja MasterCard käyvät maksuvälineinä hotelleissa, joissakin käy myös American Express. Visalla ja MasterCardilla voi nostaa rahaa pankeissa. Automaateista voi nostaa rahaa Visalla, MasterCardilla, Dinersilla ja American Expressillä ja Visa Electronilla. Myös hotelleissa voi vaihtaa rahaa.

Palveluraha

Maassa on tapana antaa palvelurahaa. Voit halutessasi muistaa paikallisia oppaita, retkibussien kuljettajia, hotellien huonesiivoajia ja laukunkantajia. Sopiva summa on n. 20 000 VND. Ravintoloissa on tapana pyöristää laskun loppusummaa hieman ylöspäin.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Phu Quoc kohdeopas


Kulkuyhteydet

Phu Quocissa liikutaan taksilla, jonka voit tilata hotellissa. Takseissa on mittarit. Hotellin kautta voit myös vuokrata auton kuljettajineen. Saarella on vielä jonkin verran päällystämättömiä hiekkateitä. 

Saaren itäpuolelta Bai Vongin satamasta on päivittäin lauttayhteys mantereelle joko Ha Tieniin tai Rach Gian kaupunkiin. 


Lentokenttäkuljetukset

Saigon–Phu Quoc -yhdistelmämatkohin sisältyvät edestakaiset bussikuljetukset lentoasemalta hotellille.

Lentokenttä
Phu Quoc
Matkan pituus ja kuljetuksen kesto  5–30 km, kesto 15–45 min.
Amarin Resort & Spa, Dusit Princess Moonrise Beach, Salinda Premium Resort & Spa n. 5 km, kesto n. 15 min.
Saigon Phu Quoc Resort & Spa, Best Western Premier Sonasea Phu Quoc n. 8 km, kesto n. 15 min.
Intercontinental Phu Quoc n. 10 km, kesto n. 20 min.
The Shells Resort & Spa n. 19 km, kesto n. 30 min. 
Green Bay Phu Quoc Resort & Spa n. 28 km, kesto n. 45 min.
Nam Nghi Phu Quoc Island, Radisson Blu Resort Phu Quoc n. 30 km, kesto n. 45 min.


Phu Quoc lasten kanssa

Hienohiekkaiset rannat sopivat mainiosti rantaleikkeihin. Useimmilla hotelleilla on lastenallas sekä leikkihuone perheen pienimmille.

Saaren luoteisrannikolla sijaitsevassa suuressa Vinpearl Land -vesipuistossa on uima-altaita ja liukumäkiä kaikenikäisille vesipedoille. 


Nähtävyydet

Trooppisen saaren keski- ja pohjoisosissa on Phu Quocin kansallispuisto sekä laajoja pippuriviljelmiä. 
Bee Farm -mehiläisfarmilla voit tutustua hunajan valmistukseen. Saaren pohjoisosassa sijaitsevan farmin sympaattisessa pihapiirissä on paljon kasveja, hedelmäpuita ja yrttejä sekä kahvila.

Saaren pääkaupungissa Duong Dongissa on värikäs cao dai -temppeli iltamarkkinakadun varrella. 
Kaupungissa näet myös värikkäitä kalastusveneitä joen yli kulkevalta sillalta. Satamassa, kallionkielekkeellä sijaitsee pieni temppeli, jossa kalastajat käyvät pyytämässä suotuisaa säätä ja hyvää kalaonnea.
Phu Quocin museo sijaitsee päätien, Than Hung Daon varrella. 

Duong Dongin kaupungissa on kuulua nuoc man -kalakastiketta valmistavia tehtaita. 
Long Beach -rannan eteläpuolella on helmitehdas. Vankilamuseo sijaitsee saaren eteläosassa.

Phu Quocin saaren ja alueen toiseksi suurimman saaren Hon Thomin yhdistää helmikuussa 2018 avattu kaapelihissi. Vajaan kahdeksan kilometrin hissimatka saaren eteläosasta, An Thoin kaupungista Hon Thomin saarelle kestää n. 15 minuuttia.
Eteläkärjessä sijaitseva saaren toiseksi suurin kaupunki An Thoi on tärkeä satamapaikka, täältä lähdetään myös eteläisen saaristoalueen veneretkille. Kaupungissa on vilkas tori ja paljon pieniä liikkeitä. 

Saaren pohjoisosassa sijaitsevat kalastajakylät Ganh Dau ja Rach Vem ja itäpuolella Ham Ninh. Kylissä on maukkaita merenantimia tarjoavia pikkuravintoloita, joista osa on kelluvien lauttojen päällä. Suurin osa kylien asukkaista saa elantonsa kalastuksesta. 

Temppeleitä ja pagodoja on lukuisia eri puolella saarta. Kun poikkeat sisään, muistathan jättää jalkineet ulkopuolelle ja kohteliasta on myös peittää paljaat olkapäät. 


Ostokset

Phu Quocin pikku kaupoissa ja toreilla myydään paikallisia tuotteita ja erikoisuuksia, joita on mukava viedä tuliaisiksi. Saari on erityisen kuulu pippuriviljelmistään, ja pippureista valmistetaan monia erilaisia maustesekoituksia. Ruusumyrtistä valmistetaan mietoa Sim-viiniä sekä siirappia, makeisia ja hilloja. 

Vilkkain kauppa-alue on Duong Dongin keskusta ja sieltä noin 2,5 km etelään johtava Tran Hung Dao -päätie, jonka varrella on sekatavarakauppoja ja ravintoloita.

Ostoksia kannattaa tehdä myös Saigonin lomapäivien aikana, Saigonissa on erinomaiset ostosmahdollisuudet.


Ravintolat ja huvit

Ravintoloissa herkutellaan kalalla ja äyriäisillä sekä vietnamilaisen ja kansainvälisen keittiön antimilla. Long Beachin hiekkarannan pohjoisosassa on runsaasti rantaravintoloita, joissa voit nauttia illallista varpaat hiekassa. Duong Dongin keskustassa, iltamarkkinoilla ja keskustasta etelään johtavan päätien Tran Hung Daon varrella on laaja valikoima ravintoloita. Paikallisissa kalastajakylissä on edullisia kelluvia kalaravintoloita laitureiden varsilla.  

Phu Quocin ravintolat ylpeilevät merenantimillaan ja niitä saa eritavoin valmistettuina. Iltaisin useat ravintolat ja vaatimattomat ruokapaikat kokoavat tuoreita merenherkkuja pöydälle nähtäväksi. Valitse mielesi kala tai äyriäiset, jotka valmistetaan sinulle joko avotulella tai keittiön puolella.

Iltaelämä on vilkkainta Duong Dongin kaupungin eteläpuolella, päätie Tran Hung Daon varrrella sekä Long Beachin ranta-alueen pohjoispäässä. Osa rannan tuntumassa sijaitsevista illanviettopaikoista on avoinna pikkutunneille asti. Iltaa vietetään myös hotelleiden omissa baareissa.

Vietnamilaisen uudenvuoden aikaan (25.1.2020) jotkut paikalliset ravintolat ovat kiinni muutamia päiviä.


Uimarannat

Phu Quocin saarella on useita hienohiekkaisia, palmujen reunustamia rantoja auringonottoon ja uimiseen. Kilometrien mittainen Long Beachin hiekkaranta sijaitsee saaren pääkaupungin Duon Dongin eteläpuolella. Rannan vilkkaammassa pohjoispäässä on monipuolisemmin palveluja, kuten rantabaareja ja -ravintoloita. 

Saaren pohjoisosassa sijaitsevat Vung Baun lähes luonnontilassa oleva ranta ja Bai Dain ranta. Kaakkoisosan upealla valkohiekkaisella Sao Beachin rannalla voit rentoutua vaikka ottamalla päiväunet riippukeinussa. 

Ong Langin ranta jakautuu useaan osaan ja pieniin, rauhallisiin rantapoukamiin. Ranta sijaitsee Duon Dongin kaupungista pohjoiseen.

Rannoilla on pieniä ravintoloita ja baareja ja rantakauppiailta voit ostaa hedelmiä. Joillakin rannoilla vuokrataan myös sup-lautoja ja kajakkeja. Useimmilla hotelleilla on maksuttomat rantatuolit ja -varjot omille vierailleen. Rannoille pääsee parhaiten taksilla.

Kirkkaimmat vedet snorklailuun ovat eteläisen saariryhmän alueella ja pohjoiseen mentäessä Turtle Island -saaren edustalla. Saarille pääsee retkien mukana.

Asukasluku ja etäisyydet

Phu Quoc n. 90 000 as.

Saigon on noin tunnin lentomatkan päässä

Matkustusasiakirjat ja maahantulomuodollisuudet

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.