Lentokenttäkuljetukset

Saigon–Phan Thiet-yhdistelmämatkalla lentokenttäkuljetukset sisältyvät matkan hintaan.

Siirtyminen Saigonista Phan Thietiin

Saigon 4 yötä – Phan Thiet 10 yötä

Saigonista siirrytään Phan Thietiin päiväsaikaan bussilla. Matka on n. 200 km ja se kestää n. 5 tuntia, matkalla pidetään tauko. 
Kuljetukset sisältyvät matkan hintaan. Bussikuljetus voidaan vaihtoehtoisesti tehdä minibussilla tai autolla henkilömäärästä riippuen.

Tietoa kohteesta Saigon

Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Apteekit ovat avoinna päivittäin.

Tarvitessasi lääkäriä ota yhteys hotellin vastaanottoon tai oppaaseemme. Lääkärinpalkkio maksetaan käteisellä tai luottokortilla. Säilytä kuitit vakuutuskorvausanomusta varten.

Liikuntaesteiset

Liikenne on vilkasta ja kadut ja jalkakäytävät ovat erittäin ruuhkaisia. Jalkakäytävien reunat ovat korkeita ja katujen ylittäminen voi olla hankalaa. Saigon ei sovellu hyvin liikuntaesteisille.

Luottokortit ja valuutanvaihto

Visa, Visa Electron, MasterCard, American Express ja Diners käyvät hotelleissa ja joissakin myymälöissä sekä tasokkaimmissa ravintoloissa. Luottokorteilla voi nostaa rahaa automaateista ja pankeista, Visa Electronilla automaateista. Valuuttaa voi vaihtaa hotelleissa, valuutanvaihtopisteissä ja pankeissa. 

Matkalle mukaan

Ilmasto on lämmin ja kostea. Ota mukaan mukavat jalkineet ja kesävaatteita. Parhaita materiaaleja ovat puuvilla ja muut luonnonkuidut. Ilmastoiduissa sisätiloissa on viileää, samoin joulu-tammikuun iltoina, joten varaa mukaan myös lämmintä päällepantavaa. Ota mukaan myös hyttyskarkotetta ja aurinkovoidetta, jossa on korkea suojakerroin. Sadekuurot ovat mahdollisia etenkin Vietnamin keski- ja pohjoisosissa.

Palveluraha

Maassa on tapana antaa palvelurahaa hyvästä palvelusta. Voit halutessasi muistaa tarjoilijoita ja hotellisi huonesiivoojaa, laukunkantajaa ja ravintolan henkilökuntaa, paikallisia oppaita ja retkibussien kuljettajia. Sopiva summa on n. 20 000 VND. Ravintoloissa on tapana pyöristää laskun loppusummaa hieman ylöspäin.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Saigon kohdeopas


Kulkuyhteydet

Taksilla liikkuminen on Saigonissa kätevää ja edullista. Paikallisbusseilla, junalla ja lentäen pääset muualle Vietnamiin.

Taksin
Saat taksin hotellin edustalta tai lennosta. Takseissa on mittarit.

Cyclot
Polkupyöräriksalla kulkiessasi sovi hinta kuljettajan kanssa etukäteen. Cyclot eivät saa ajaa keskustassa vilkkaan liikenteen vuoksi.

Lennot
Lentoja on päivittäin mm. Phu Quociin, Danangiin, Nha Trangiin ja Hanoihin. 


Lentokenttäkuljetukset

Yhdistelmämatkoilla lentokenttäkuljetukset sisältyvät hintaan.

Lentokenttä Saigon
Matkan pituus n. 8 km Saigonin hotelleihin.
Matkan kesto liikenteestä riippuen 30–50 min


Nähtävyydet

Temppeleitä
Giac Lam -pagodi
on kaupungin vanhin buddhalainen temppeli vuodelta 1744. Temppelin yhteydessä on munkkiluostari.
Jadekeisarin pagodi, kiinalaisten rakennuttama taolais-buddhalainen pagodi on kaupungin värikkäin. 
Thien Hau -kiinalaistemppeli, merenkulkijoiden ja kauppiaiden suojelijalle rakennettu viehättävä temppeli sijaitsee kiinalaisessa kaupunginosassa.
Vinh Nghiemissä, japanilais-vietnamilaisessa pagodissa on 8-kerroksinen torni buddhapatsaineen.
Mariamman-hindutemppeli on edelleen käytössä.
Notre Dame -katedraali, katolinen kirkko valmistui 1883. Sen tornit ovat 40 metriä korkeita. 
Saigonin keskusmoskeija on Intian muslimien 1935 rakennuttama. 

Museoita
Jälleenyhdistymisen palatsi
toimi 1966–1975 Etelä-Vietnamin presidentin virka-asuntona.
Sotarikosmuseo perehdyttää Vietnamin sodan vaiheisiin. Esillä mm. kuuluisat tiikerihäkit.
Historiallinen museo on kaunis rakennus, jossa esitellään historiaa pronssikaudelta 1800-luvulle. Alueella on myös vesinukketeatteri.
Ho Chi Minh City -museo on uusklassista tyylisuuntaa edustavan entisen palatsin tiloissa. Museossa esitellään antikolonialistien ja kommunistien vallankumoustoimintaa valokuvin, esinein ja dokumentein.
Ho Chi Minhin museo kertoo Pohjois-Vietnamin ensimmäisen presidentin elämästä ja toiminnasta yhdistyneen Vietnamin hyväksi.
Taidemuseossa on esillä vanhempaa sekä poliittista taidetta ja vaihtuvia näyttelyjä. Siirtomaavallanaikaista rakennusta ympäröi kaunis puutarha.
Kaupungintalo vuodelta 1908 on kaupungin tunnuskuva. Talossa kokoontuu nykyisin kansalliskomitea.


Ostokset

Ostospaikkojen kirjo ulottuu markkinakojuista elektroniikkamarkkinoihin ja ostoskeskuksiin. Suosittuja tuliaisia ovat silmälasit ja muut optiset tuotteet, käsityötuotteet, mm. taidokkaat lakkatyöt sekä Vietnamin silkki. Vaatteet ja kankaat ovat erityisen edullisia. Pikkuliikkeissä tinkinminen kuuluu asiaan. Liikkeet ovat avoinna n. klo 8–21.30, useimmat myös sunnuntaisin. Markkina-alueet ovat avoinna n. klo 6–18.

Ben Thanh Market on vilkas ostosalue Le Loi- ja Le Lai -katujen välillä olevan liikenneympyrän pohjoispuolella. Halli on avoinna päivittäin, iltasin edustalla on markkinat. Kiinalaisen kaupunginosan vilkkaalla ja edullisella ostosalueella on yli 3 000 kauppiasta ja paljon tukkukauppoja.

Tavarataloja ja ostoskeskuksia on mm. Le Duan-, Dong Khoi- ja Le Loi -kadulla.  Dong Khoi -kadulla on paljon käsityö-, keramiikka-, taide- ja koruliikkeitä sekä silkkikauppoja ja räätäleitä.


Ravintolat ja huvit

Vietnamilainen keittiö on saanut vaikutteita kiinalaisesta, thaimaalaisesta ja ranskalaisesta keittiöstä, ja se on omaleimainen, arvostettu osa Kaukoidän ruokakulttuuria. Saigonissa on valittavana ranskalaisia, thaimaalaisia, korealaisia, kiinalaisia, japanilaisia, intialaisia ja italialaisia ravintoloita. Pienet paikalliset ruokapaikat ovat edullisia. Hotellien ravintolat ovat hyviä, eivätkä ne eroa hintatasoltaan tasokkaimmista paikallisista ravintoloista.

Saigon tarjoaa iltaviihdettä perinteistä elävää musiikkia esittävistä baareista diskoihin ja karaokebaareihin. Risteilyt Saigonjoella ovat myös suosittua iltaohjelmaa.
Hotellien ylimpien kerrosten baareista näkee Saigonin kaupungin ja joen koko komeudessaan. 

Vietnamilaisen uudenvuoden aikaan (25.1.2020) jotkut paikalliset ravintolat ovat kiinni muutamia päiviä.


Uimarannat

Saigonia lähinnä olevat uimarannat ovat paikallisten suosimassa Vung Taussa. Kantosiipialuksella matka kestää n. 1 t 15 min. Maanteitse matkaa on 120 km.

Tietoa kohteesta Phan Thiet

Crossnature

Tule mukaan liikkumaan ja pidä hauskaa! Talvikaudella 2019–2020 voit osallistua maksuttomille Crossnature-tunneille Phan Thietissä ajalla 12.12.2019–18.3.2020. Yhdistä lomaasi kuntoa ja mieltä kohottavaa liikuntaa ulkoilmassa ja palaa takaisin arkeen uutta intoa puhkuen! Lue lisää Crossnaturesta.


Harrastukset

Mui Nessa voit golfata 18-reikäisellä kentällä. Mui Nen ranta on suosittu leijasurffareiden keskuudessa, rannalla on useita leijasurffaus- ja purjelautailukeskuksia, joista osa vuokraa myös sup-lautoja. Joissakin hotelleissa lainataan polkupyöriä maksutta. Lisäksi voit pelata minigolfia ja keilata.

Golf

Mui Nessa voit golfata 18-reikäisellä Sea Links Golf & Country Club -kentällä.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Mui Nen pääkadun varrella on useita apteekkeja, mm. lääkäriaseman yhteydessä. Phan Thietin kaupungin keskustassa ja pääkadun varrella on myös useita apteekkeja.

Saat yhteyden lääkäriin hotellin vastaanoton tai oppaamme kautta. Lääkärinpalkkio maksetaan käteisellä. Säilytä kuitit vakuutuskorvausanomusta varten.

Liikuntaesteiset

Mui Nessa ympäristö on melko tasaista. Jalkakäytävä on vain pääkadun toisella reunalla. Retkillä on paljon kävelyä ja retkikohteissa on lukuisia portaita. Kyläretkellä kävellään hiekkapoluilla.

Phan Thietin kaupungissa maasto on tasaista, mutta liikenne on erittäin vilkasta: mopojen, polkupyöräcyclojen, polkupyörien ja autojen sekamelska on melkoinen. Phan Thietissä on tavallisia takseja, moottoripyörätakseja ja polkupyöräriksoja. 

Luottokortit ja valuutanvaihto

Visa ja MasterCard käyvät maksuvälineinä hotelleissa, joissakin käy myös American Express. Visalla ja MasterCardilla voi nostaa rahaa Phan Thietin pankeissa. Mui Nen rantakadun automaateista voi nostaa rahaa Visalla, MasterCardilla, Dinersilla ja American Expressillä. Visa Electronilla voi nostaa rahaa automaateista, kortti ei käy maksuvälineenä ravintoloissa ja liikkeissä. Pankit ovat avoinna arkisin. Myös hotelleissa voi vaihtaa rahaa.

Matkalle mukaan

Ilmasto on lämmin ja kostea. Ota mukaan mukavat jalkineet ja kesävaatteet. Parhaita materiaaleja ovat puuvilla ja muut luonnonkuidut. Ilmastoiduissa sisätiloissa saattaa olla viileää, samoin joulu-tammikuun iltoina, joten varaa mukaan myös lämmintä päällepantavaa. Ota mukaan hyttyskarkotetta ja aurinkovoidetta, jossa on korkea suojakerroin. Sadekuurot ovat mahdollisia.

Palveluraha

Maassa on tapana antaa palvelurahaa. Voit halutessasi muistaa paikallisia oppaita, retkibussien kuljettajia, hotellien huonesiivoajia ja laukunkantajia. Sopiva summa on n. 20 000 VND. Ravintoloissa on tapana pyöristää laskun loppusummaa hieman ylöspäin.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Phan Thiet kohdeopas


Kulkuyhteydet

Liikkuminen on kätevintä taksilla. Mui Nesta pääsee Phan Thietin keskustaan taksilla tai paikallisbussilla.

Taksit
Voit tilata taksin hotellin vastaanotosta tai ottaa sen lennosta kadulta.

Bussit
Phan Thietin ja Mui Nen välillä liikennöi paikallisbussi n. klo 6–20. Bussikuljetuksia esim. Saigoniin järjestävät useat Mui Nen matkatoimistot. 

Juna
Phan Thietin rautatieasemalta on päivittäin junayhteys mm. Saigoniin. Matka kestään n. 5 t/suunta.  


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana.
Saigon–Phan Thiet-yhdistelmämatkalla lentokenttäkuljetukset sisältyvät hintaan.

Lentokenttä Saigon
Matkan pituus Bussimatka Saigonista Phan Thietiin n. 220 km
Matkan kesto n. 5 tuntia, matkalla pidetään tauko

Mahdollisia juoma- ja ruokaostoksia varten on hyvä vaihtaa dongeja etukäteen esim. lentoaseman valuutanvaihtopisteissä.


Phan Thiet lasten kanssa

Mui Nessa voit pelata mingolfia 18-reikäisellä Tropical minigolf -radalla, kenttä sijaitsee pääkadun varrella. Maksullisella ulkoliikuntapaikalla on mm. trampoliini, lisäksi Mui Nessa on keilahalli. 

Pienten lasten ruokailu
Phan Thietin tavaratalojen supermarketessa myydään lastenruokia ja vaippoja. 


Nähtävyydet

Phan Thietin kaupungissa on Ho Chi Minh -museo sekä Duc Thanhin koulu, jossa Ho Chi Minh toimi opettajana Phan Thietissä ollessaan. Kaupungin keskustassa on päivittäin avoinna oleva vilkas markkinatori.

49-metrinen Nukkuvan Buddhan patsas on 30 km:n päässä Phan Thietistä Tacu-vuorella. 
Lähistöllä on luonnonkauniita alueita ja 600–700-luvuilta peräisin olevia cham-kansan torneja.

Mui Nen hotellialueen läheisyydessä sijaitsevaan pieneen Mui Nen kalastajakylään pääsee kätevästi paikallisbussilla tai taksilla. Kylässä on kalastajasataman lisäksi markkinatori ja joitain ravintoloita. 

Pari kilometriä Mui Nen kalastajkylästä eteenpäin sijaitsevat punaisen hiekan dyynit houkuttelevat etenkin auringonlaskun ihailuun. Laajemmalle alueelle levittäytyville valkohiekkaisille dyyneille on matkaa n. 20 km. 

Valokuvaamisessa on rajoituksia, pyydä aina ensin lupa kuvatessasi yksityisiä, varsinkin rukoilevia henkilöitä. Sotilaita, sotilaskohteita ja hautamuistomerkkejä ei saa kuvata.


Ostokset

Phan Thietissä on tarjolla mm. paikallisia lakka- ja käsitöitä, vaatteita ja kenkiä. Lottemart- ja Coop-tavarataloissa on pikkuliikkeitä, hyvinvarustettu supermarketti ja pieniä ruokapaikkoja. Mui Nessa ostokset tehdään pikkuliikkeissä.  
Vaatteiden ja silmälasien teettäminen on edullista. Phan Thietissä on räätäleitä, kankaat voi ostaa esim. markkinoilta. Parhaat ostosmahdollisuudet ovat Saigonissa.

Ostoskeskukset ovat avoinna n. klo 8–22, liikkeet n. klo 7.30–11.30 ja 13.30–18, osa klo 21:een. Osa liikkeistä on avoinna myös sunnuntaisin. Markkinat ovat avoinna n. klo 6–19.


Ravintolat ja huvit

Mui Nen alueella on monia hyviä ravintoloita päätien varrella. Niissä, samoin kuin golfklubilla, voit nauttia niin vietnamilaisia kuin kansainvälisiäkin ruokia. Tuoretta kalaa ja äyriäisiä tullaan tänne maistelemaan Saigonista saakka. Phan Thietin kaupungissa, joen ja päätien varrella, on paikallisia katukeittiöitä.

Mui Nessa on useita baareja. Joissakin baareissa soi iltaisin elävä musiikki. Phan Thietin kaupungissa on muutamia baareja ja ravintoloita sekä lukuisia karaokepaikkoja.

Vietnamilaisen uudenvuoden aikaan (25.1.2020) jotkut paikalliset ravintolat ovat kiinni muutamia päiviä.


Uimarannat

Mui Nen alueen kapea ja pitkä ranta on hienohiekkainen. Rannalla on vesiurheilumahdollisuuksia ja Mui Nen ranta on suosittu leijasurffareiden keskuudessa. Osassa hotelleista on rantatuoleja hotellien kohdalla rannalla.
Eroosiosta johtuen hiekkaranta on osittain huuhtoutunut pois joillain kohdilla rantaa. 

Phan Thietin pitkällä, lähes autiolla rannalla ei ole palveluja.

Asukasluku ja etäisyydet

Phan Thiet n. 192 000 as.

Etäisyydet
Mui Nen keskusta-Phan Thiet n. 10 km
Saigon 200 km
Dalat 180 km
Nha Trang 250 km
Hoi An 800 km

Matkustusasiakirjat ja maahantulomuodollisuudet

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.