Phan Thiet – tietoa matkakohteesta

Phan Thiet 1
Phan Thiet 2
Phan Thiet 3
Phan Thiet 4
Phan Thiet 5
Phan Thiet 6
Phan Thiet 7
Phan Thiet 8
Phan Thiet 9
Phan Thiet 10
Phan Thiet 11
Phan Thiet 12
Phan Thiet 13
Phan Thiet 14
Phan Thiet 15
Phan Thiet 16
Phan Thiet 17
Phan Thiet 18
Phan Thiet 19
Phan Thiet 20
Phan Thiet 21
Phan Thiet 22
Phan Thiet 23
Phan Thiet 24
Phan Thiet 25
Phan Thiet 26
Phan Thiet 27
Phan Thiet 28
Phan Thiet 29
Phan Thiet 1
Phan Thiet 2
Phan Thiet 3
Phan Thiet 4
Phan Thiet 5
Phan Thiet 6
Phan Thiet 7
Phan Thiet 8
Phan Thiet 9
Phan Thiet 10
Phan Thiet 11
Phan Thiet 12
Phan Thiet 13
Phan Thiet 14
Phan Thiet 15
Phan Thiet 16
Phan Thiet 17
Phan Thiet 18
Phan Thiet 19
Phan Thiet 20
Phan Thiet 21
Phan Thiet 22
Phan Thiet 23
Phan Thiet 24
Phan Thiet 25
Phan Thiet 26
Phan Thiet 27
Phan Thiet 28
Phan Thiet 29

Tietoa kohteesta

Crossnature

Hikoile, ulkoile ja pidä hauskaa! Voit osallistua lomallasi maksuttomille Crossnature-tunneille Phan Thietissä. Yhdistä lomaasi kuntoa ja mieltä kohottavaa liikuntaa ulkoilmassa ja palaa takaisin arkeen uutta intoa puhkuen! Lue lisää Crossnaturesta.


Harrastukset

Mui Nessa voit golfata 18-reikäisellä kentällä. Mui Nen ranta on suosittu leijasurffareiden keskuudessa, rannalla on useita leijasurffaus- ja purjelautailukeskuksia, joista osa vuokraa myös sup-lautoja. Joissakin hotelleissa lainataan polkupyöriä maksutta. Lisäksi voit pelata minigolfia ja keilata.

Golf

Mui Nessa voit golfata 18-reikäisellä Sea Links Golf & Country Club -kentällä.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Mui Nen pääkadun varrella on useita apteekkeja, mm. lääkäriaseman yhteydessä. Phan Thietin kaupungin keskustassa ja pääkadun varrella on myös useita apteekkeja.

Saat yhteyden lääkäriin hotellin vastaanoton tai oppaamme kautta. Lääkärinpalkkio maksetaan käteisellä. Säilytä kuitit vakuutuskorvausanomusta varten.

Liikuntaesteiset

Mui Nessa ympäristö on melko tasaista. Jalkakäytävä on vain pääkadun toisella reunalla. Retkillä on paljon kävelyä ja retkikohteissa on lukuisia portaita. Kyläretkellä kävellään hiekkapoluilla.

Phan Thietin kaupungissa maasto on tasaista, mutta liikenne on erittäin vilkasta: mopojen, polkupyöräcyclojen, polkupyörien ja autojen sekamelska on melkoinen. Phan Thietissä on tavallisia takseja, moottoripyörätakseja ja polkupyöräriksoja. 

Luottokortit ja valuutanvaihto

Visa ja MasterCard käyvät maksuvälineinä hotelleissa, joissakin käy myös American Express. Visalla ja MasterCardilla voi nostaa rahaa Phan Thietin pankeissa. Mui Nen rantakadun automaateista voi nostaa rahaa Visalla, MasterCardilla, Dinersilla ja American Expressillä. Visa Electronilla voi nostaa rahaa automaateista, kortti ei käy maksuvälineenä ravintoloissa ja liikkeissä. Pankit ovat avoinna arkisin. Myös hotelleissa voi vaihtaa rahaa.

Matkalle mukaan

Ilmasto on lämmin ja kostea. Ota mukaan mukavat jalkineet ja kesävaatteet. Parhaita materiaaleja ovat puuvilla ja muut luonnonkuidut. Ilmastoiduissa sisätiloissa saattaa olla viileää, samoin joulu-tammikuun iltoina, joten varaa mukaan myös lämmintä päällepantavaa. Ota mukaan hyttyskarkotetta ja aurinkovoidetta, jossa on korkea suojakerroin. Sadekuurot ovat mahdollisia.

Palveluraha

Maassa on tapana antaa palvelurahaa. Voit halutessasi muistaa paikallisia oppaita, retkibussien kuljettajia, hotellien huonesiivoajia ja laukunkantajia. Sopiva summa on n. 20 000 VND. Ravintoloissa on tapana pyöristää laskun loppusummaa hieman ylöspäin.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Phan Thiet kohdeopas


Kulkuyhteydet

Liikkuminen on kätevintä taksilla. Mui Nesta pääsee Phan Thietin keskustaan taksilla tai paikallisbussilla.

Taksit
Voit tilata taksin hotellin vastaanotosta tai ottaa sen lennosta kadulta.

Bussit
Phan Thietin ja Mui Nen välillä liikennöi paikallisbussi n. klo 6–20. Bussikuljetuksia esim. Saigoniin järjestävät useat Mui Nen matkatoimistot. 

Juna
Phan Thietin rautatieasemalta on päivittäin junayhteys mm. Saigoniin. Matka kestään n. 5 t/suunta.  


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset hintaan 28 €/aikuinen ja 14 €/lapsi 2–17-v., alle 2-vuotiaat sylilapset maksutta. Bussikuljetuksen voit ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana.
Saigon–Phan Thiet-yhdistelmämatkalla lentokenttäkuljetukset sisältyvät hintaan.

Lentokenttä Saigon
Matkan pituus Bussimatka Saigonista Phan Thietiin n. 220 km
Matkan kesto n. 5 tuntia, matkalla pidetään tauko

Mahdollisia juoma- ja ruokaostoksia varten on hyvä vaihtaa dongeja etukäteen esim. lentoaseman valuutanvaihtopisteissä.


Phan Thiet lasten kanssa

Mui Nessa voit pelata mingolfia 18-reikäisellä Tropical minigolf -radalla, kenttä sijaitsee pääkadun varrella. Maksullisella ulkoliikuntapaikalla on mm. trampoliini, lisäksi Mui Nessa on keilahalli. 

Pienten lasten ruokailu
Phan Thietin tavaratalojen supermarketessa myydään lastenruokia ja vaippoja. 


Nähtävyydet

Phan Thietin kaupungissa on Ho Chi Minh -museo sekä Duc Thanhin koulu, jossa Ho Chi Minh toimi opettajana Phan Thietissä ollessaan. Kaupungin keskustassa on päivittäin avoinna oleva vilkas markkinatori.

49-metrinen Nukkuvan Buddhan patsas on 30 km:n päässä Phan Thietistä Tacu-vuorella. 
Lähistöllä on luonnonkauniita alueita ja 600–700-luvuilta peräisin olevia cham-kansan torneja.

Mui Nen hotellialueen läheisyydessä sijaitsevaan pieneen Mui Nen kalastajakylään pääsee kätevästi paikallisbussilla tai taksilla. Kylässä on kalastajasataman lisäksi markkinatori ja joitain ravintoloita. 

Pari kilometriä Mui Nen kalastajkylästä eteenpäin sijaitsevat punaisen hiekan dyynit houkuttelevat etenkin auringonlaskun ihailuun. Laajemmalle alueelle levittäytyville valkohiekkaisille dyyneille on matkaa n. 20 km. 

Valokuvaamisessa on rajoituksia, pyydä aina ensin lupa kuvatessasi yksityisiä, varsinkin rukoilevia henkilöitä. Sotilaita, sotilaskohteita ja hautamuistomerkkejä ei saa kuvata.


Ostokset

Phan Thietissä on tarjolla mm. paikallisia lakka- ja käsitöitä, vaatteita ja kenkiä. Lottemart- ja Coop-tavarataloissa on pikkuliikkeitä, hyvinvarustettu supermarketti ja pieniä ruokapaikkoja. Mui Nessa ostokset tehdään pikkuliikkeissä.  
Vaatteiden ja silmälasien teettäminen on edullista. Phan Thietissä on räätäleitä, kankaat voi ostaa esim. markkinoilta. Parhaat ostosmahdollisuudet ovat Saigonissa.

Ostoskeskukset ovat avoinna n. klo 8–22, liikkeet n. klo 7.30–11.30 ja 13.30–18, osa klo 21:een. Osa liikkeistä on avoinna myös sunnuntaisin. Markkinat ovat avoinna n. klo 6–19.


Ravintolat ja huvit

Mui Nen alueella on monia hyviä ravintoloita päätien varrella. Niissä, samoin kuin golfklubilla, voit nauttia niin vietnamilaisia kuin kansainvälisiäkin ruokia. Tuoretta kalaa ja äyriäisiä tullaan tänne maistelemaan Saigonista saakka. Phan Thietin kaupungissa, joen ja päätien varrella, on paikallisia katukeittiöitä.

Mui Nessa on useita baareja. Joissakin baareissa soi iltaisin elävä musiikki. Phan Thietin kaupungissa on muutamia baareja ja ravintoloita sekä lukuisia karaokepaikkoja.

Vietnamilaisen uudenvuoden aikaan (25.1.2020) jotkut paikalliset ravintolat ovat kiinni muutamia päiviä.


Uimarannat

Mui Nen alueen kapea ja pitkä ranta on hienohiekkainen. Rannalla on vesiurheilumahdollisuuksia ja Mui Nen ranta on suosittu leijasurffareiden keskuudessa. Osassa hotelleista on rantatuoleja hotellien kohdalla rannalla.
Eroosiosta johtuen hiekkaranta on osittain huuhtoutunut pois joillain kohdilla rantaa. 

Phan Thietin pitkällä, lähes autiolla rannalla ei ole palveluja.

Asukasluku ja etäisyydet

Phan Thiet n. 300 000 as.
Mui Nen keskusta–Phan Thiet n. 10 km
Saigon n. 200 km
Dalat n. 180 km
Nha Trang n. 250 km
Hoi An n. 740 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.