Phan Thiet – tietoa matkakohteesta

Phan Thiet 1
Phan Thiet 2
Phan Thiet 3
Phan Thiet 4
Phan Thiet 5
Phan Thiet 6
Phan Thiet 7
Phan Thiet 8
Phan Thiet 9
Phan Thiet 10
Phan Thiet 11
Phan Thiet 12
Phan Thiet 13
Phan Thiet 14
Phan Thiet 15
Phan Thiet 16
Phan Thiet 17
Phan Thiet 18
Phan Thiet 19
Phan Thiet 1
Phan Thiet 2
Phan Thiet 3
Phan Thiet 4
Phan Thiet 5
Phan Thiet 6
Phan Thiet 7
Phan Thiet 8
Phan Thiet 9
Phan Thiet 10
Phan Thiet 11
Phan Thiet 12
Phan Thiet 13
Phan Thiet 14
Phan Thiet 15
Phan Thiet 16
Phan Thiet 17
Phan Thiet 18
Phan Thiet 19

Tietoa kohteesta

Crossnature

Hikoile, ulkoile ja pidä hauskaa!
Tule mukaan nostattamaan kuntoa ja mieltä. Voit osallistua maksuttomaan Crossnature-harjoitteluun yhdestä kolmeen kertaan viikossa. Crossnature yhdistää eri urheilulajeja voimaharjoittelusta kaloreita polttaviin tempolajeihin, jotka treenataan ulkona yhdessä koulutetun suomenkielisen ohjaajan johdolla.

Aloittelijat voivat harjoitella rauhallisempaan tahtiin, ja tottuneemmat urheilijat pääsevät treenaamaan suuremmalla vastuksella. Crossnature-harjoitukset suoritetaan yksittäin, pareittain ja ryhmissä painopisteenä kehon vahvistaminen hauskoilla ja haastavilla harjoituksilla. Yhdistä lomamatkaasi kuntoa ja mieltä kohottavaa Crossnature-harjoittelua ja palaa arkeen virkistäytyneenä ja uutta energiaa puhkuen!

Crossnature-harjoitteluihin voivat osallistua kaikki valikoiduissa hotelleissamme majoittuvat yli 10-vuotiaat aurinkomatkalaiset (alle 18-vuotiaat aikuisen seurassa). Varaa paikka Crossnature-harjoitteluun matkaa ostaessasi, Oma loma -palvelussa tai ottamalla yhteyttä myyntipalveluumme. Crossnatureen voi osallistua kerrallaan enintään 20 treenaajaa. Crossnatureen voit ilmoittautua myös lomakohteessa, jos ryhmässä on vapaita paikkoja.

Kaudella 8.12.2017–31.3.2018 voit osallistua Crossnatureen seuraavista hotelleista:

Amaryllis Resort & Spa 
Aroma Beach Resort & Spa
Blue Ocean Resort
Mia Resort Mui Ne
Phu Hai Resort
Romana Resort & Spa
Saigon Mui Ne Resort
Seahorse Resort & Spa  
Sunny Beach Resort
The Beach Resort
The Cliff Resort


Harrastukset

Mui Nessa voi golfata 18-reikäisellä kentällä. Mui Nen rannalla voi leijasurffata ja rannalla on useita leijasurffaus- ja purjelautailukeskuksia. Joissakin hotelleissa lainataan polkupyöriä maksutta, Mui Nessa on myös pyörävuokraamoja.

Golf

Mui Nessa voit golfata 18-reikäisellä Sea Links Golf & Country Club -kentällä.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Phan Thietin keskustassa ja pääkadun varrella on useita apteekkeja. Mui Nen apteekkeja on mm. Saigonbank-pankin vieressä ja lääkäriaseman yhteydessä.

Saat yhteyden lääkäriin hotellin vastaanoton tai oppaamme kautta. Lääkärinpalkkio maksetaan käteisellä. Säilytä kuitit vakuutuskorvausanomusta varten.

Liikuntaesteiset

Phan Thietissä maasto on tasaista, mutta liikenne on erittäin vilkasta: mopojen, polkupyöräcyclojen, polkupyörien ja autojen sekamelska on melkoinen. Phan Thietissä on tavallisia takseja, moottoripyörätakseja ja polkupyöräriksoja. Mui Nessa ympäristö on melko tasaista. Jalkakäytävä on vain pääkadun toisella reunalla. Retkillä on paljon kävelyä ja retkikohteissa on lukuisia portaita. Kyläretkellä kävellään hiekkapoluilla.

Luottokortit ja valuutanvaihto

Visa ja MasterCard käyvät maksuvälineinä hotelleissa, joissakin käy myös American Express. Visalla ja MasterCardilla voi nostaa rahaa Phan Thietin pankeissa. Mui Nen rantakadun automaateista voi nostaa rahaa Visalla, MasterCardilla, Dinersilla ja American Expressillä. Visa Electronilla voi nostaa rahaa automaateista, kortti ei käy maksuvälineenä ravintoloissa ja liikkeissä. Pankit ovat avoinna arkisin. Myös hotelleissa voi vaihtaa rahaa.

Matkalle mukaan

Ilmasto on lämmin ja kostea. Ota mukaan mukavat jalkineet ja kesävaatteet. Parhaita materiaaleja ovat puuvilla ja muut luonnonkuidut. Ilmastoiduissa sisätiloissa saattaa olla viileää, samoin joulu-tammikuun iltoina, joten varaa mukaan myös lämmintä päällepantavaa. Ota mukaan hyttyskarkotetta ja aurinkovoidetta, jossa on korkea suojakerroin. Sadekuurot ovat mahdollisia.

Palveluraha

Maassa on tapana antaa palvelurahaa. Voit halutessasi muistaa paikallisia oppaita, retkibussien kuljettajia, hotellien huonesiivoajia ja laukunkantajia. Sopiva summa on n. 20 000 VND. Ravintoloissa on tapana pyöristää laskun loppusummaa hieman ylöspäin.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Phan Thiet kohdeopas


Kulkuyhteydet

Liikkuminen on kätevintä taksilla. Mui Nesta pääsee Phan Thietin keskustaan taksilla tai paikallisbussilla.

Taksit
Voit tilata taksin hotellin vastaanotosta tai ottaa sen lennosta kadulta.

Bussit
Phan Thietin ja Mui Nen välillä liikennöi paikallisbussi n. klo 6–20. Bussikuljetuksia esim. Saigoniin järjestävät useat Mui Nen matkatoimistot. 

Juna
Phan Thietin rautatieasemalta on päivittäin junayhteys mm. Saigoniin. Matka kestään n. 5 t/suunta.  


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset hintaan 28 €/aikuinen ja 14 €/lapsi 2–17-v., alle 2-vuotiaat sylilapset maksutta. Bussikuljetuksen voit ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana.
Saigon–Phan Thiet-yhdistelmämatkalla lentokenttäkuljetukset sisältyvät hintaan.

Lentokenttä Saigon
Matkan pituus Bussimatka Saigonista Phan Thietiin n. 220 km
Matkan kesto n. 5 tuntia, matkalla pidetään tauko

Mahdollisia juoma- ja ruokaostoksia varten on hyvä vaihtaa dongeja etukäteen esim. lentoaseman valuutanvaihtopisteissä.


Matkalla lasten kanssa

Mui Nen pääkadun varrella on 18-reikäinen Tropical minigolf -rata.

Pienten lasten ruokailu
Phan Thietin tavaratalojen supermarketessa myydään lastenruokia ja vaippoja. 


Nähtävyydet

Phan Thietin kaupungissa on Ho Chi Minh -museo sekä Duc Thanhin koulu, jossa Ho Chi Minh toimi opettajana Phan Thietissä ollessaan. Kaupungin keskustassa on päivittäin avoinna oleva vilkas markkinatori.

49-metrinen Nukkuvan Buddhan patsas on 30 km:n päässä Phan Thietistä Tacu-vuorella. 
Lähistöllä on luonnonkauniita alueita ja 600–700-luvuilta peräisin olevia cham-kansan torneja.

Mui Nen hotellialueen läheisyydessä sijaitsevaan pieneen Mui Nen kalastajakylään pääsee kätevästi paikallisbussilla tai taksilla. Kylässä on kalastajasataman lisäksi markkinatori ja joitain ravintoloita. 

Valokuvaamisessa on rajoituksia, pyydä aina ensin lupa kuvatessasi yksityisiä, varsinkin rukoilevia henkilöitä. Sotilaita, sotilaskohteita ja hautamuistomerkkejä ei saa kuvata.


Ostokset

Phan Thietissä on tarjolla mm. paikallisia lakka- ja käsitöitä, vaatteita ja kenkiä. Lottemart- ja Coop-tavarataloissa on pikkuliikkeitä, hyvinvarustettu supermarketti ja pieniä ruokapaikkoja. Mui Nessa on useita pikkuliikkeitä ja räätäli. Vaatteiden ja silmälasien teettäminen on edullista. Parhaat ostosmahdollisuudet ovat Saigonissa. Phan Thietissä on räätäleitä. Kankaat voi ostaa esim. markkinoilta. 

Ostoskeskukset ovat avoinna n. klo 8–22, liikkeet n. klo 7.30–11.30 ja 13.30–18, osa klo 21:een. Osa liikkeistä on avoinna myös sunnuntaisin. Markkinat ovat avoinna n. klo 6–19.


Ravintolat ja huvit

Mui Nen alueella on monia hyviä ravintoloita päätien varrella. Niissä, samoin kuin golfklubilla, voit nauttia niin vietnamilaisia kuin kansainvälisiäkin ruokia. Tuoretta kalaa ja äyriäisiä tullaan tänne maistelemaan Saigonista saakka. Phan Thietin kaupungissa, joen ja päätien varrella, on paikallisia katukeittiöitä.

Mui Nessa on useita baareja. Joissakin baareissa soi iltaisin elävä musiikki. Phan Thietin kaupungissa on muutamia baareja ja ravintoloita sekä lukuisia karaokepaikkoja.

Vietnamilaisen uudenvuoden aikaan (16.2.2018) jotkut paikalliset ravintolat ovat kiinni muutamia päiviä.


Uimarannat

Mui Nen alueen kapea ja pitkä ranta on hienohiekkainen. Rannalla on vesiurheilumahdollisuuksia ja Mui Nen ranta on suosittu leijasurffareiden keskuudessa. Joillakin hotelleilla on rantatuoleja hotellein kohdalla rannalla.
Phan Thietin pitkällä, lähes autiolla rannalla ei ole palveluja.

Asukasluku ja etäisyydet

Phan Thiet n. 192 000 as.
Mui Nen keskusta–Phan Thiet n. 10 km
Saigon 200 km
Dalat 180 km
Nha Trang 250 km
Hoi An 800 km

Matkustusasiakirjat ja maahantulomuodollisuudet

Tiedot ja asiakirjat löytyvät maan sivuilta Passi & viisumi -välilehden alta.